IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
    Спряха ли да изкупуват, спряха. Нямам какво повече да коментирам, големи приказки бяха голямо нещо.
    Защо пишеш това? Тавекс си изкупува и продава нормално!

Коментар

• Спряха ли да изкупуват, спряха. Нямам какво повече да коментирам, големи приказки бяха голямо нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А нима в момента не се случва точно това? Изтегляне на кеш? Къде е тогава величието на златото?
        Чини ми се, че ликвидността на златото изчезва заедно с кеша.

Играчите щом чакат "финансово преформатиране" какво им прече да купуват? Даже трябва да купуват по-яко от всякога! Да не се окаже на края, че пак ние сме "финансово преформатирани"?

Ако търговците на физическо злато не купуват злато, въпреки голямото търсене, види ми се, че се пазят от по-нататъшно срутване на цената. Дори и да си един малък търговец в България, все пак е красиво когато си инвестирал 100 000 лв в монетки и пазарът качва всеки месец по 2-3% Но когато тръгне надолу тогава тия 2-3 хил лева ги губиш всеки месец само от държането на налична стока и тогава май е по-изгодно да преустановиш дейност.

Когато пазарът растеше Крум беше тук да ни информира редовно за геополитическите рискове, а де го ся когато се сбъдна един от най-кошмарните рискове? Къде се загуби януари и февруари и пропусна да ни каже своята прогноза за цената?
        Нали обясняваше, че златото е убежище от 5 000 години насам. Е как така цената на това убежището пада с 10% за една седмица?
        А де.....кой да ти каже .............от ТЕХ ??

Иначе, не можеш да си изккривиш душата че АЗ не го казах..........
        Много пъти...........
        Сега вече и Крумчо и Бертжо и Майкчо , даже и Херместчо.................. ще напишат по нещо ''копнато'' из нета.........

Какво ще напишат , обаче , при другите 15 -20 % даун..........................

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А нима в момента не се случва точно това? Изтегляне на кеш? Къде е тогава величието на златото?

Играчите щом чакат "финансово преформатиране" какво им прече да купуват? Даже трябва да купуват по-яко от всякога! Да не се окаже на края, че пак ние сме "финансово преформатирани"?

Ако търговците на физическо злато не купуват злато, въпреки голямото търсене, види ми се, че се пазят от по-нататъшно срутване на цената. Дори и да си един малък търговец в България, все пак е красиво когато си инвестирал 100 000 лв в монетки и пазарът качва всеки месец по 2-3% Но когато тръгне надолу тогава тия 2-3 хил лева ги губиш всеки месец само от държането на налична стока и тогава май е по-изгодно да преустановиш дейност.

Когато пазарът растеше Крум беше тук да ни информира редовно за геополитическите рискове, а де го ся когато се сбъдна един от най-кошмарните рискове? Къде се загуби януари и февруари и пропусна да ни каже своята прогноза за цената?
          Нали обясняваше, че златото е убежище от 5 000 години насам. Е как така цената на това убежището пада с 10% за една седмица?
          Аз не знам точно как работят тези Тавекс, но за мен е логично, дилара ДА НЕ БЪДЕ ИНВЕСТИТОР!!!

Дилара за мен цели, да задържи актив максимално кратко, до реализирането му, като печели от спреда, купува продава или си слага надбавка над цената, над която той е купил!

Когато имаш апокалиптичен шок какъвто имаш в момента, нормално е дилъра да не може да работи в нормална среда! Ако той не работи в нормална среда, това за него може да се окаже абсолютна спекулация и да унищожи целия му бизнес, който принципно при нормализиране в бъдеще би могъл да си работи чудесно!

В предния пост съм сравнил златото с други видове активи, нека всеки да прецени, за него, кое ако не златото представлява по-голям сейв хевън в момента или кое принципно в подобна ситуация, му гарантира по-добра ликвидност!

Коментар

Ама уж ликвидно беше що така сега хахах
            Ами ликвидно е, защото сега като не работи Тавекса, вземи напиши, че продаваш тук във форума, да видиш колко хора ще ти пишат на лично! Не само, че ще ти ги купят на цена ПРОДАВА от последното зартваряне, а не на цена купува, но даже може и още 2-3% отгоре да се навият да дадат! Над цената ПРОДАВА в Тавекс! Демек, ще го продадеш на цената на дилър, че и отгоре!

От друга страна, колко ликвидност видяха тези държащи акции на КТБ, след като им "замръзна" екрана???
            В понеделник SOFIX, ако отново изрути, колко му е да кажат, дайте да направим и борсова ваканция, в извънредно положение сме все пак!

Какво ще направиш тогава обаче, ще пишеш, че имаш акции от компания Х и преди да замръзне борсата са били на цена 1 лев и ще чакаш някой да ти пише, отново на лично, за да ти ги купи на същия 1 лев, защото един ден като отвори борсата, може тях да ги отвори направо на 2 лева???
            Така ли мислиш? Това ли ти е ликвидността в подобна извънредна ситуация?

Ню Йорк, навлиза в извънредно положение, ако случаите там се увеличат, а борсата "рутне", дали няма да обявят и там борсова ваканция.
            После какво ще търсиш през лично съобщение във форума тук, някой да ти купи акциите на JPM, защото сигурно когато отворят пак, вместо на 100, ще ги отвори директно на 150???

Ами бамките, там лимити по тегления и банкомати случвало ли се е да има някъде по страни, дори и без апокалипсиса, които имаме днес? Справка най-близо Гърция. Само, че тогава нямаше нещо като апокалипсис, а сега имаме!
            Каква ще ти е ликвидността тогава? Ако напишеш във форума, че имаш Х пари, но ти трябва ликвидност, та някой да ти дал в момента, а ти като махнат лимитите, си щял да му ги върнеш! Познай колко ще са мераклиите да ти дават кеш към онзи момент?

Златото е актив!!! Дорои неработещия хотел в момента, когато е без заеми, при нормализация, дори и при пълен краш на туризма, отново ще има някаква стойност! Той също е актив!

Замръзналата графика на КТБ обаче е просто една пръдня в самолетно хале!

На много пазари извън БГ ще има масово фалиране на компании. Цифричките по платформите, ще имат стойността на цифричките от електронните игри едно време с жетоните. По някое време цъкат яко, но накрая тия игри винаги се нулираха!

Коментар

• Аз лично не виждам да продават (защото очевидно няма наличност), кой търговец е обявил че не изкупува? Защо извъртате нещата ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Малко си в грешка за смисъла на "сейф хевън" на златото. Тавекс няма нищо общо с тази негова функция. Когато изчезне кешът, както изчезна тоалетната хартия, тогава ще видиш златото в цялото му величие. Банките са претъпкали мазетата си със злато в очакване на предстоящото финансово преформатиране. Последен ще разбереш какво се е случило. Затова, ако Тавекс е отворен, влез отзад, вържи касиерката за стола със свински опашки и вземи каквото има изложено на рафта.

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

а такааа . хамстер стана като оная сврака с двата крака. при него и барабар с опашлету. .сега на кои ще продади 1 унци от 6 къде купи на 3000лв . на кои питам . как ще плати ипотека на дата . питан .
                  кои ще му даде пари . питам . кои .
                  хамстер хамсер защо даде всички си пари на семейство за 6 унци на 3000 лв. сега ще трябва да работиш на две смени само за хляб и нещо топло в уста
                  металите пропадат.
                  Ама уж ликвидно беше що така сега хахах

Коментар

Тавекс май не приемали поръчки, какво правим ако имам злато и искам да го продам и имам спешна нужда от пари хехе
                    а такааа . хамстер стана като оная сврака с двата крака. при него и барабар с опашлету. .сега на кои ще продади 1 унци от 6 къде купи на 3000лв . на кои питам . как ще плати ипотека на дата . питан .
                    кои ще му даде пари . питам . кои .
                    хамстер хамсер защо даде всички си пари на семейство за 6 унци на 3000 лв. сега ще трябва да работиш на две смени само за хляб и нещо топло в уста
                    металите пропадат.

Коментар

Ти остави търсенето, нали уж пари било кво било, що не го изкупуват, уж сейф хевън било а при най малкия проблем, ами сори ама не купуваме, нека да ти блести
                      Малко си в грешка за смисъла на "сейф хевън" на златото. Тавекс няма нищо общо с тази негова функция. Когато изчезне кешът, както изчезна тоалетната хартия, тогава ще видиш златото в цялото му величие. Банките са претъпкали мазетата си със злато в очакване на предстоящото финансово преформатиране. Последен ще разбереш какво се е случило. Затова, ако Тавекс е отворен, влез отзад, вържи касиерката за стола със свински опашки и вземи каквото има изложено на рафта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Що колко унции отказаха да ти купят Тавекса.
                        Ти мен не ме мисли аз не смятам златото за пари и ето сега който има злато кво прави

Коментар

Ти остави търсенето, нали уж пари било кво било, що не го изкупуват, уж сейф хевън било а при най малкия проблем, ами сори ама не купуваме, нека да ти блести
                          Що колко унции отказаха да ти купят Тавекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

При Тавекаса излиза червен надпис ,, В момента приемаме само заявки, Ще може да извървите поръчката по късно,,

А при Крум е това https://igold.bg/

Ако някой е пазарувал в тези дни или е ходил до офисите да сподели. наличието на екпсонати на витрините не означава че имат наличност да посрещнат търсеното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Изключително точен анализ! За съжаление, аз самият също съм златна буболечка и си го обичам жълтото, но поведението му в последния месец е всичко друго, но не и логично. Пак хората с екселски те таблички му определят цената и ти губи основното си свойство - да съхрани стойност! Тъпо, но факт. Определено за инвестиране е по-добре в акции, но аз ще си държа и малко злато, както досега, просто няма да купувам ново
                              И кое му е точното, пича е далеч от реалност. В момента независими от падането на хартиеното имаме един вид разцепване от физическо в България и на други места не само разцепване а още по зле Злато в по големи количества от Тавекс и Крум не може да си купиш. Крум като нов и малък играч директно хлопна кепенци спря да продава и купува Тавекса приема некви поръчки но не се знае дали ще съумее да ги изпълни и на каква цена.Вероятно ако тръгнеш да пазаруват от вън по интернет ще ти вземат парите и ще има да чакаш доста време ако ситуацията ескалира ще ти върнат парите щот немат. Както писах ако се спрат доставките от вън тук ще възникне вторичен - черен пазар съвсем различен от всякакви курсове цена.Прогнозата ми е че това няма да се случи на сега и нещата ще се нормализират. Но това е само загряване следвания път нещата може да не устискат и при капиталов контрол българите ще са изолирани от глобалния пазар на физическо. В такъв случай кво прекарат черноборсаджиите но цената ще съвсем различна.

Ще дам един елементарен пример маските който ги нема никъде и струваха 15 стотинки. В момента ги има 100 лева за сто бройки в ОЛХ.

При Тавекаса излиза червен надпис ,, В момента приемаме само заявки, Ще може да извървите поръчката по късно,,

А при Крум е това https://igold.bg/

Ако някой е пазарувал в тези дни или е ходил до офисите да сподели. наличието на екпсонати на витрините не означава че имат наличност да посрещнат търсеното.
                              Last edited by Todor Sabev; 15.03.2020, 10:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

Няма никакво значение къде ще се акциите, то ние не знаем дали ще сме живи , но ЗА тях е ясно те се влият от бизнес цикъла и печалбите на компаниите , тоест има закономерност , при златото няма такива филми вече , имаме асинхронна и асиметрична воатилност на цената. Дори и движението от тези дни не може да бъде казано и обяснено точно , защо се случва това, което е абсурдно ... Вчера злато като падаше , било нормално /а уж беше спасително убежище/ ,следвало спада на акциите хората покривали загуби от акции и разпродавали , днес акциите записаха рекордни ръстове , но злато вече не ги следва и пак пада, вероятно инвеститорите продават да купят акции, злато сега пада заради коронавируса , утре пак ще пада , защото пък короната изчезнал и било спокойно .... Златото е загубило всяка връзка с реалността , то си има собствен тренд , който не подлежи на прогнозиране , който си мисли , че може е в дълбока грешка.
                                Изключително точен анализ! За съжаление, аз самият също съм златна буболечка и си го обичам жълтото, но поведението му в последния месец е всичко друго, но не и логично. Пак хората с екселски те таблички му определят цената и ти губи основното си свойство - да съхрани стойност! Тъпо, но факт. Определено за инвестиране е по-добре в акции, но аз ще си държа и малко злато, както досега, просто няма да купувам ново
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X