Влизам с леки покупки на мед с таргет 3,22
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kondora
Я пъ ша му застана.................А да видим...............
Така вика и миналата година ...... ' ' Пай 'сеееее ''
И после ...........
Еххх -и ...........верно , не е ли ти малко неудобно , едно и също...............
Това рали и тоя пробив след 2 месеца ше ''годинясат''
Юли месец ще му правим ''прощапулник''
............И да пробие 1370..................повече от 1480 (около) , нема да качи....................
И оттам....................гюле..........виждал ли си ............
С тази самонадеясност си смешен. Върви в темата за форекса и си ъпдейтни фигурата, защото вчера като бисах бяхме на 1-2 долара от моята подкрепа и също малко над твоята подкрепа за евро/долар. След 12 часа, от твоята подкрепа и помен няма, а златото вече прави опити за някакъв имуплс ТОЧНО от зададената подкрепа. Та така кралЮ на ТА - твърде самонадеян си, за да си толкова успешен, колкото ти се иска.
П.С.
Мишчо, остави ти 12 месеца. Кажи ни колко е по-скъпо откакто спечели Макрон. Ти само тогава беше достатъчно смел да кажеш "пътят е само един: надолу", естествено малко преди дъното, както е типично. Сега също се обаждаш малко преди дъното вероятно.
Пък ако искаш остави Макрон, кажи как вървят нещата с неразривната корелация между злато и 10-годишния yield - всичко точно ли е?Last edited by exxs; 24.04.2018, 12:44.
Коментар
-
За последните 12 месеца е 2.63% нагоре. В долари. В лева май е надолу.
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеНачалото на 2016...преди 18 месеца. Бърза ретроспекция на случилото се:
- Злато +30%
- Сини чипове +30-40%
- Лихви по 10 годишни американски трежърита: има-няма удвоени
Абсолютен срив на всички корелационни мантри, много от които бълвани и тук!
Доларът също беше така услужлив да пропадне успоредно с вдигането на лихвите.
Остана ни само злато/долар. Но няма страшно и това време идва.
За златото:
Пак сме до тази прослувута съпротива. Хеджове, разбира се, заслужават си. Това ниво беше повече от щедро с всичките тези връщания от него, но нищо повече от хеджове! Веднъж пробили 1370, най-вероятно ще скъса синджира. Подкрепите тогава ще са на 1.5-2% максимум от текущата цена. Но нека видим как ще реагира тук, с всяко идване изглежда да му е все по-комфортно
Успех!
Коментар
-
Началото на 2016...преди 18 месеца. Бърза ретроспекция на случилото се:
- Злато +30%
- Сини чипове +30-40%
- Лихви по 10 годишни американски трежърита: има-няма удвоени
Абсолютен срив на всички корелационни мантри, много от които бълвани и тук!
Доларът също беше така услужлив да пропадне успоредно с вдигането на лихвите.
Остана ни само злато/долар. Но няма страшно и това време идва.
За златото:
Пак сме до тази прослувута съпротива. Хеджове, разбира се, заслужават си. Това ниво беше повече от щедро с всичките тези връщания от него, но нищо повече от хеджове! Веднъж пробили 1370, най-вероятно ще скъса синджира. Подкрепите тогава ще са на 1.5-2% максимум от текущата цена. Но нека видим как ще реагира тук, с всяко идване изглежда да му е все по-комфортно
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Аз осребрявам хартийките. Физическото не е за мен, няма как да купувам и продавам всяка седмица. Нито съм бик нито мечка, просто следвам акулите
И така става, а аз съм 50/50 "електрическо" към физическо. С първото стават нещата с бързата спекула, с второто не, ама то си е за краен случай. Там по малко си натрупвам. Засега съм доволен. Част от печалбите по спекулативните ми позиции в акции също вкарвам в злато. 22% кеш и злато в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Aбе то и ние така сме на печалба, ама физическо трудно се продава. Особено в големи количества.
Коментар
-
Айде и аз да се похваля малко под 200% печалба от мед от инвестицята, среброто също го затворих на солиден процент остава само златото
Коментар
-
Тази седмица се купуват метали от големите играчи. Злато, сребро, мед.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KondoraТodor Sabev............какво стана с НОВОТО дъно при индексите .............
Спореше със БАЦЕ , пламенно и уверено .........
Май го '' пропуснахме '' , а ???
[ATTACH=CONFIG]n3324601[/ATTACH]
Ако искаш и графиката ще ти кача................
И новото дъно не е до средата на март както съм писъл а малко по късно , на 23 март.
Ново дъно на пазара.
https://finance.yahoo.com/chart/%5EDJI/Last edited by Todor Sabev; 18.04.2018, 14:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеняма да се изненадам ако 'ковнат' златото и среброто тази седмица. Ако от Северна Корея дойде вест, че са ок за среща с перукан....ще го използват, за да друснат крушата ... за пореден път.
но и да има спад според мен ще е по-скоро краткосрочен, защото дефицитите си вървята, пари се печатат и рано или късно ще стане ясно, че това злато е кът на фона на трилионите сухо.
интересни са ми Китайците дали ще запукат трежъритата.
Коментар
-
няма да се изненадам ако 'ковнат' златото и среброто тази седмица. Ако от Северна Корея дойде вест, че са ок за среща с перукан....ще го използват, за да друснат крушата ... за пореден път.
но и да има спад според мен ще е по-скоро краткосрочен, защото дефицитите си вървята, пари се печатат и рано или късно ще стане ясно, че това злато е кът на фона на трилионите сухо.
интересни са ми Китайците дали ще запукат трежъритата.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Да де, ако падне - буря в чаша вода, ако се качи - все пак атакуваха Сирия.
С други думи - дори военни действия нямат предвидим ефект върху цената. Ако имаха - всички щяхме да сме категорични какво ще стане следващите часове.
Дори малко в по-обща картинка, ако се замисли човек, никакъв проблем нямаше вече да сме над 2000 долара и това да се обясни с безпрецедентното политическо напрежение за последните десетилетия. Със същото би могло и добре да се обясни една меча година при чиповете от -30% поне. А то - хем силна бича година при чиповете беше, хем златото направи добър пърформънс - върви обяснявай!
Тази година има всички предпоставки да повтори предишната - стига Дау да задържи 22000 и златото 1285-1300, като нищо ще видим двуцифрени проценти в зелено и при двете до края на годината.
Коментар
Коментар