Първоначално изпратено от tonygl
Разгледай мнение
Германците си го искат там, Французите и те си го прибират мисля, Унгарците и тн и тн явно и неявно се прибират златните резерви. Канада си го продаде, но там до колкото знам имат доста в земята та явно са решили ако стане мазало да национализират мини и да си изкопаят заровеното в земята злато. Англичаните са пример за малоумно управление на златния резерв. Който се интересува може да прочете по времето на Гордън Браун на колко и колко от резерва си продадоха британците. https://en.wikipedia.org/wiki/Sale_o...9%E2%80%932002
та това , че някой продава...за мен вече не значи еднозначно, че златото са го отписали... възможни са корупция или идиотщина или комбинация от двете.
Иначе това дето златото мигрира от запад на изток въобще не е случайно. Истинското имане следва пътя на добавената стойност и индустрията. Китай за последните 30 години израстна много и вече е ясно, че тази индустрия макар и с чужди технологии и пари си тежи на мястото... златото естествено започва да тече натам. Западните държави с малки изключения (германия) са консуматори на стоки и услуги и се опират на силния стълб на финансовия сектор. Това обаче без сериозна индустрия води до дисбаланси и резултата се наблюдава.. китай вместо трежърита почва да акумилира злато, мини, имоти по света, земеделска земя(явно или неявно)... според мен ако не им скроят някоя сериозна депресия 21 век ще е века на Изтока... това след следващата голяма криза, която ще свали доста от развитите икономики на земята.
Поздрави
Коментар