Първоначално изпратено от Krum Atanasov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен темата не трябва да става място за личностни нападки и политика (геополитика също), а да се концентрираме върху златото.
Круме - как е пазарът в момента. Предполагам не е лесно, защото златото качи рязко в последните месеци и това малко или много стресира хората решили да вложат пари във физическо...ами ако падне 10% или 20%... чакай да видим до нова година и тн и тн...
поздрави
Пък и не може съвсем да се игнорира, нали - доста е корелирана към жълтото така или иначе, надали някой ще го отрече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Освен ако не е застраховано и физическо. И се пази в трезор в Лондон. Кое прави трезора в БГ по сигурен от тъмницата в Лондон. Инвестирал съм в 8PSG.Last edited by Krum Atanasov; 09.10.2019, 00:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСпоред мен темата не трябва да става място за личностни нападки и политика (геополитика също), а да се концентрираме върху златото.
Круме - как е пазарът в момента. Предполагам не е лесно, защото златото качи рязко в последните месеци и това малко или много стресира хората решили да вложат пари във физическо...ами ако падне 10% или 20%... чакай да видим до нова година и тн и тн...
поздравиLast edited by Krum Atanasov; 08.10.2019, 22:31.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеОсвен ако не е застраховано и физическо. И се пази в трезор в Лондон. Кое прави трезора в БГ по сигурен от тъмницата в Лондон. Инвестирал съм в 8PSG.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение
Нямам против ETF. Имай предвид, че едното злато е твое, а другото не е. При ETF, няма на чия врата да почукаш за да си поискаш златото. Имаш и мениджмънт риск. Всеки един борсов посредник е гарантиран с фондове от държавата на стойност максимум 90 % от 40 000 лв. Всичко над тази сума се губи при фалит на посредника. И преди някой да каже как такъв фалит не се очаква, мога да кажа само, че то и на Лимън Брадърс не се очакваше, и на Томас Кук и на Астрал Холидейз.. но, ето...никой не е застрахован от фалит. Така че, който иска да спекулира с цената на златото- електронни инструменти. Който иска да инвестира и да съхранява стойност дългосрочно- физическо. Даже аз сам пращам хора към Елана и към Бенчмарк, ако физическото не е подходящо за тях, като концепция.
Коментар
-
Според мен темата не трябва да става място за личностни нападки и политика (геополитика също), а да се концентрираме върху златото.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Маржът е леко по-добър от Тавекс. Гледах го. Но пак е много широк. По-добре златен ЕТФ.Last edited by Krum Atanasov; 08.10.2019, 20:43.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hahoto Разгледай мнение
За обратно купуване на златото спрямо борсовата цена, какви са ви процентите!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hahoto Разгледай мнение
За обратно купуване на златото спрямо борсовата цена, какви са ви процентите!?
Коментар
-
Абе сложете си 10%-20% жълто в портфейла и не го мислете 10-20 години. Изпитана тактика. Работи.
Някъде бях чел, че преди 2000 години в Рим е можело с едиколкоси злато да си купуиш няква мега яка тога. Сега със същото злато може да си купиш мега як костюм. С хляба същото. Най-вероятно е urban legend, но звучи горе долу вярно.Last edited by hamorphis; 08.10.2019, 20:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение
В igold продаваме на 4.7 % над борса 100 гр. Франкови монети на 7 %. Малките дукати 3.49 на 11.5 %. Давам точни проценти. Местният пазар определя процентите. Колкото по- голям е един пазар, толкова по- тесни са маржовете. Чист пазарен механизъм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bers-erk
Отговарям кратко само на болднатото.
Другото го пропускам като ненужна плява и нямащо нищо общо с движението на цената на златото дългосрочно.
За движения от 20/30 $ за деня или седмица може но това обезмисля дългосрочния ти подход към актива Злато .
Ето ми и отговора :
В близките 5 години , няма да видиш нов връх в цената на златото . Имам предвид над 1920 $
Доста по голяма е вероятноста , да направи ново дъно.
Без значение , от къде ще започне срива - от 1590 $ или от 1700 $
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bers-erk
Отговарям кратко само на болднатото.
Другото го пропускам като ненужна плява и нямащо нищо общо с движението на цената на златото дългосрочно.
За движения от 20/30 $ за деня или седмица може но това обезмисля дългосрочния ти подход към актива Злато .
Ето ми и отговора :
В близките 5 години , няма да видиш нов връх в цената на златото . Имам предвид над 1920 $
Доста по голяма е вероятноста , да направи ново дъно.
Без значение , от къде ще започне срива - от 1590 $ или от 1700 $Last edited by Grosss; 08.10.2019, 20:02.
- 1 like
Коментар
Коментар