IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    златото е един вид застраховка , а да сте чули някога застрахователен агент да каже " абе то сигурно няма нищо да ти се случи, но дай тука някой лев е така да сме добре ние в дружеството " .. та не му се сърдете на Крум.

Само не разбрах защо му беше цялото това включване в геополитика и процеси в обществото вместо да развие малко в посока пазарът на физическо злато и има ли почва за развитие у нас.

сигурен съм, че щеше да получи доста повече положителни отзиви.

поздрави
    Проблемът е доколко златото действително е застраховка или са по релевантни другите виждания, че "се шири становище" или "определени кръгове и лица си въобразяват".

Има мнения и аргументи и в двете посоки. Крум е коректен, признава фактите и различните виждания, но естествено акцентира на обстоятелствата и възгледите, които обслужвате неговата теза.

Обвързване с политиката има. Обективно е.
    Не ми е приятно да го констатирам, но от това не може да се избяга.
    Опре ли разговорът д ополитика, нещата моментални мигрират в една сива област, където се допират рацио и емоции (доколкото политиката за преобладаващат част от обществото е емоция, а за практикуващите политика е бизнес, занятие, от което са отстранени идеите чрез драстична хирургия).

Има и други спорни тези. Привържениците (включително май и Крум го твърди) са убедени, че златото е пари.
    Други мислят (мислим), че не е. Спорът има практически и теоретически измерения. Ако се направи сериозен анализ при дълбоко изследване на същност, функции и свойства при изследване на основните икономически теории и възприетите от тях дефиниции на понятията, ще има интересни резултати.

Темата е безкрайна, включвах се на няколко пъти в разговора преди години, дъ голд бъгс мА взеха на юруш и затворих темата.

Коментар

• златото е един вид застраховка , а да сте чули някога застрахователен агент да каже " абе то сигурно няма нищо да ти се случи, но дай тука някой лев е така да сме добре ние в дружеството " .. та не му се сърдете на Крум.

Само не разбрах защо му беше цялото това включване в геополитика и процеси в обществото вместо да развие малко в посока пазарът на физическо злато и има ли почва за развитие у нас.

сигурен съм, че щеше да получи доста повече положителни отзиви.

поздрави
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тъкмо си мислех дали не са братовчеди с Импето.. Отдава им се това раздвижване..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Интересното е, че политолога Крум продавач на злато често с постовете издава мисли, че знае нещо , което ние знаем преди него и по- добре от него..
          Това което може да се признае на Крум че раздвижи темата , като се опита да менторства и по тази начин издразни доста хора ,които се включиха да му отговарят.

Интересно с колко му са се увеличили посещенията в сайта вероятно с 200 - 300 в пиковите дни.
          Last edited by Todor Sabev; 09.10.2019, 13:43.

Коментар

• Интересното е, че политолога Крум продавач на злато често с постовете издава мисли, че знае нещо , което ние знаем преди него и по- добре от него..

Коментар

Крум е основно продавач на злато. ...........
              Странно, още преди да ме прочетеш, ти почти си ми отговорил!

Коментар

Крум е основно продавач на злато. Такива за 95% от участниците на този пазар в последните години и това не е хич лошо. Когато станат предимно купувачи на злато - това ще означава само едно - лоша работа и бъркане в касичката "бели пари за черни дни".

В този ред на мисли .. ВСИЧКИ продавачи на злато БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.. са продавачи и на Страх по един не толкова лош начин. Никога не съм чул човек имащ общо с бизнеса със злато да каже нещо Оптимистично за Бъдещето. Това обаче е майндсетъп, който е напълно резонен спрямо позицията, която заемат в момента. Повече страх от бъдещето - повече бели пари за черни дни под формата на наполеони. И не казвам, че казват грешни неща - напротив посочват всички грешки на настоящите управляващи по света... просто го правят в концентриран и добре структуриран вид

хубаво е да се говори за рисковете, защото баш, когато не трябва всички се превръщаме в консуматори , кредитополучатели и спираме да мислим, че след лятото идва и зима.

поздрави
                еми аз и на него писах, той е своего рода брокер на спред, него не го интересува цената къде е, той нема трупа планини от злато да става Швейцария 2, по-скоро оборота защото се печели от спреда също като електронните брокери, за тва и някои имат inactivity fee. Аз по темата за златото съм се изчерпал мисля още от предишната графа когато темата беше създадена и златото щеше да рухне, то кво има се пише повече за него ..... всеки знае за кво е

P.S. в момента на COT Reporta се вижда, че има open interest 526 762 да ама Non Net-Commercial Positions са 167 948 за тва не съм много сигурен дали е златото за long
                1 contract - 100 troy ounces
                Last edited by michaelis12; 09.10.2019, 12:54.

Коментар

никога не казвай никога.. ако си го купил за застраховка от финансов колапс при един такъв може да си сигурен, че ще пиеш една газирана вода, а ако ти трябва за спекула и трейдинг - тогава всеки форекс посредник ще ти е 10 пъти по-удобен да си джиткаш на маржин.

поздрави
                  Силно се изненадах от обстоятелството, че попадам в тази тема на истинска лавина от мнения. След кратък размисъл съобразявам, че всъщност няма нищо странно. С оглед на някои актуални развития, явлението е разбираемо и дълбоко симптоматично.

Прав е колегата КА, форумите са затворени общества, където избуяват много особени отношения и емоции, градят се авторитети, йерархии, формират се блокове, разиграват се схеми. Средата е негостоприемна за новопоявили се.
                  В темата за златото горните характеристики се изявяват в пъти по-силно.
                  Колкото повече пишеш, толкова повече информация даваш за себе си и оттам ставаш по-силно уязвим. Не трябва да се подценява колективният талант, дори гений! Смислово оттук можем да изведем и твърдение, че участие в подобен форум с истинското си име е проява на кураж и особен, своеобразен вид социална и гражданска доблест, особено при съобразяване на обстоятелството, че личните мотиви, позиции и интереси са ясно и категорично заявени.
                  Няма скрито-покрито!

Отплеснах се! Бертрам, ти си сдържан и балансиран в мнения и отношения с останалите. Горният ти отговор е привидно обикновена реакция на постинг на колега, но само небрежен поглед няма д а забележи напомпаното вътре съдържание. Искам да проверя, доколко съм те разбрал правилно и очаквам да потвърдиш. Разчитам и на мнение по една теза, която всъщност отсъства пряко в постинга ти. Виж теза 3:

Теза 1:

ако си го купил за застраховка от финансов колапс при един такъв може да си сигурен, че ще пиеш една газирана вода,
                  В условия на драстични събития и пазарни развития, златото (физическото) по-скоро няма да помогне на притежателя му.

Теза 2..
                  ако ти трябва за спекула и трейдинг - тогава всеки форекс посредник ще ти е 10 пъти по-удобен да си джиткаш на маржин.
                  Спекулиране чрез инструменти, които са базирани на златото е безперспективно.

Теза 3.
                  По същество ти не си изказал становище в този пост по тезата, но аз ще опитам все пак да формулирам, доколкото дори в последната раздумка, мотивът се среща често.
                  Притежаването на физическо злато не е (или пък е) подходящ инструмент за дългосрочно складиране и запазване на стойност.

Понеже започнах да звуча досадно (давам си сметка) искам умишлено да вкарам в повествованието още две тези за разведряване.

Теза 4.
                  Последователите на |Импето много добре знаят, че златото е полезно за близане

Теза 5.
                  Видът на физическото злато има магическо въздействие върху човека, дори удовлетворява негови тайни емоционални, психологически и естетически потребности
                  Last edited by nachev; 09.10.2019, 12:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

ок няма проблем, да не стане само злато на 1300$ в бързината ..... а такива статии от ваща страница съм спрял да чета от бая време , те нямат никакъв смисъл за мене начел съм се на такива "икономически излияния" борсата не се влияе от тях. Ама тебе кво те бърка ти си посредник и продаваш на спред, не заемаш позиции на борсата, виж ако заемаше тогава нещата не съм много сигурен дали щяха да отговорят на ваще икономически прогнози .....
                    Крум е основно продавач на злато. Такива за 95% от участниците на този пазар в последните години и това не е хич лошо. Когато станат предимно купувачи на злато - това ще означава само едно - лоша работа и бъркане в касичката "бели пари за черни дни".

В този ред на мисли .. ВСИЧКИ продавачи на злато БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.. са продавачи и на Страх по един не толкова лош начин. Никога не съм чул човек имащ общо с бизнеса със злато да каже нещо Оптимистично за Бъдещето. Това обаче е майндсетъп, който е напълно резонен спрямо позицията, която заемат в момента. Повече страх от бъдещето - повече бели пари за черни дни под формата на наполеони. И не казвам, че казват грешни неща - напротив посочват всички грешки на настоящите управляващи по света... просто го правят в концентриран и добре структуриран вид

хубаво е да се говори за рисковете, защото баш, когато не трябва всички се превръщаме в консуматори , кредитополучатели и спираме да мислим, че след лятото идва и зима.

поздрави
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение

Сравняваш ябълки с круши. Онова беше период на възстановяване на икономиката след кризата. Дали, QE е правилния начин за това- надали. При Fractional Reserve Banking няма друг начин, за нещастие, колкото и грешна да е системата. Това в момента е период съотносим с периода преди кризата- 2003-4. Ето ти статия, която съм написал март, казваща, че към момента се намираме на прага между цикъл на подценяване на златото и цикъл на първа оценка. Летните събития го доказаха. https://igold.bg/blog/investitziya-v-zlato-2019/
                      ок няма проблем, да не стане само злато на 1300$ в бързината ..... а такива статии от ваща страница съм спрял да чета от бая време , те нямат никакъв смисъл за мене начел съм се на такива "икономически излияния" борсата не се влияе от тях. Ама тебе кво те бърка ти си посредник и продаваш на спред, не заемаш позиции на борсата, виж ако заемаше тогава нещата не съм много сигурен дали щяха да отговорят на ваще икономически прогнози .....

Коментар

миии аз съм взел шорт позиция отдавна на S&P500 не защото има нещо политическо и лихвени %, недвижими имоти и т.н. а щот техниката тва ми показва. А сега ти си представи през 2013та година когато долара нямаше кьорава лихва и беше съвсем тоалетна хартия, златото къде беше, аз мога и още са да ти кажа, беше на 1100$ и тогава беше всичко издуто с QE, някои си мислеха, че с лихвите на долара, златото щеше да слзне на 700$ е да ама слезна на 1500$ с лихвен 2.25% долар Като се обезцени долара кво, ми нищо, еврото ше се веигне на 1.20/25 и толкоз нема злато на 2000$ нема кризи, рецесии, full scale тва са филми в новините .....
                        Сравняваш ябълки с круши. Онова беше период на възстановяване на икономиката след кризата. Дали, QE е правилния начин за това- надали. При Fractional Reserve Banking няма друг начин, за нещастие, колкото и грешна да е системата. Това в момента е период съотносим с периода преди кризата- 2003-4. Ето ти статия, която съм написал март, казваща, че към момента се намираме на прага между цикъл на подценяване на златото и цикъл на първа оценка. Летните събития го доказаха. https://igold.bg/blog/investitziya-v-zlato-2019/

Коментар

Помисли. Пазарът на акции е издут, като никога. Пазарът на облигации го държат от Ню Йоркският FED на стероиди. Имотните пазари вече циклят на едно място и са също много издути. Лихвите по депозитите стигнаха почти нула. Криптото все още е малко и твърде волатилно за да има социално значение. Единствената причина златото да е още на 1500 USD е високия спрямо другите фиатни валути долар и големите масиви пари изтичащи към него в момента. Сега си представи какво ще стане при обезценка на този долар, дори и да говорим за обикновена рецесия, а не за full scale криза.
                          миии аз съм взел шорт позиция отдавна на S&P500 не защото има нещо политическо и лихвени %, недвижими имоти и т.н. а щот техниката тва ми показва. А сега ти си представи през 2013та година когато долара нямаше кьорава лихва и беше съвсем тоалетна хартия, златото къде беше, аз мога и още са да ти кажа, беше на 1100$ и тогава беше всичко издуто с QE, някои си мислеха, че с лихвите на долара, златото щеше да слзне на 700$ е да ама слезна на 1500$ с лихвен 2.25% долар Като се обезцени долара кво, ми нищо, еврото ше се веигне на 1.20/25 и толкоз нема злато на 2000$ нема кризи, рецесии, full scale тва са филми в новините .....

Коментар

https://www.goldpreis.at/gold/goldmuenzen/

видях ги, при вас е с 50€ на стотинка отгоре. Не разбрах само тренда на златото и акциите накъде е, разбрах пе се обръщал срещу Тромпета, да ама нагоре или надолу ?

P.S. аа да видях долу "в следващите 5г. злато над 2000$" - успех с това ви желаем
                            Помисли. Пазарът на акции е издут, като никога. Пазарът на облигации го държат от Ню Йоркският FED на стероиди. Имотните пазари вече циклят на едно място и са също много издути. Лихвите по депозитите стигнаха почти нула. Криптото все още е малко и твърде волатилно за да има социално значение. Единствената причина златото да е още на 1500 USD е високия спрямо другите фиатни валути долар и големите масиви пари изтичащи към него в момента. Сега си представи какво ще стане при обезценка на този долар, дори и да говорим за обикновена рецесия, а не за full scale криза.

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Аз не го искам физически. Затова съм в ЕТФ. Не съм апокалиптик. Ще си продавам дялове от ЕТФ-а ако ми потрябват пари. Не си строя бункер като някои други участници.
                              Супер. Всеки решава за себе си, важното е да сме наясно с плюсовете и минусите и на двата вида притежание. Аз примерно съм фен на сребърните ETF, защото ДДС обезмисля среброто в България. Пък и съхранението му е трудно за разлика от това на златото.
                              Last edited by Krum Atanasov; 09.10.2019, 11:38.

Коментар

Гледайте ги в сайта вътре в продуктите. Подлежат и на предоговаряне, както и тези по продажбата в зависимост от количествата, локалното търсене и пр. 2%, 1.2% , 1.5% под борса за същите продукти. Тези се променят по- често от продажните.
                                https://www.goldpreis.at/gold/goldmuenzen/

видях ги, при вас е с 50€ на стотинка отгоре. Не разбрах само тренда на златото и акциите накъде е, разбрах пе се обръщал срещу Тромпета, да ама нагоре или надолу ?

P.S. аа да видях долу "в следващите 5г. злато над 2000$" - успех с това ви желаем
                                Last edited by michaelis12; 09.10.2019, 10:03.

Коментар

Working...
                                X