Струва ми се че тръгнахме по тренда ,направих добавка и преместих стопа на 1472, може и да греша
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Златото ще тества 1450 съвсем скоро.
http://www.lbma.org.uk/current-membership
Както те сами казват (http://www.lbma.org.uk/about-us): We set standards from the purity, form and provenance of the bars to the way in which they are traded.
Last edited by Kildirim_Bei; 24.10.2019, 10:18.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеА за златото нещо да кажете ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнениеКакви данни позваш за общия добив на злато в света? Защото аз бях чел в анализ, че годишния добив е около 4800 тона
World Gold Council - организация на най-големите златодобивни компании.
Има таблица, интерактивна карта и ексел за сваляне.
Трябва да намеря още една информация, за Китай и Индия като най-големите потребители/вносители на злато през последните години. Пишеше, че за десет години (2007-2017) индийците са внесли около 10000 т злато, а китайците - около 7200 т. Китайците са изкопали и още 3-4000 т, за Индия няма данни за добив. Индийците се нуждаят от средно около 800 т злато на година, и контрабандно там се вкарват още около 120 т на година.
Това са огромни цифри в сравнение с данните за количеството налично злато и годишните добиви.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Годишният добив действително е около 3 350 тона.
А това, че на българска територия се добива, не ни носи никакви ползи, а по-скоро негативи от вредните технологии. Дори още по-лошо - да бяхме нямали залежи, да не съжаляваме, че сме колония, а пък сега - има някакви залежи, ама си имаме и колониално управление, което прави възможно ползите от златото да заминават навън, а негативите да остават у нас.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Останах учуден, че в цяла Европа (Турция и Русия не ги слагам) злато се добива само във Финландия, Швеция и България?!?
Количествата са съответно 8.3, 7.9 и 6.8 тона. Данни на World Gold Council за 2018.
Това са последните три места в класацията.
Първите пет:
1. Китай - 404.1 т
2. Австралия - 314.9 т
3. Русия - 297.3 т
4. САЩ - 221.7 т
5. Канада - 189 т
Общия добив за 2018 е около 3350 т.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Браво Седларов , браво !
Страхотен сигнал подаде , чрез приятелчето си .......... Но кой ли е той ...........
Поста ти е пуснат на 08.08 , а срива в Евро / Паунд , започна на другия ден 09.08 От цена 0.9325 . Сега е 0,8675 .
Прибирам 3000 лв за два месеца от тази валутна двойка, Сега ...........
Дано и ехххх , към когото беше отправен поста и бонуса ,във вид на съвет - се е възползвал.....
Правилно си направил, като си продал днес.
Защото в понеделник или ще е 0.94 или 0.80
Коментар
-
Първоначално изпратено от Седларов Разгледай мнение
Точно сега бъркаш в заключението си . Нямам нищо общо (акаунтно) със споменатите никове . Аз си нося торбите с цимент и ако някъде припадне нещо повече - благодарско .
Но е разбираемо за теб ,да правиш грешни предположения - проследявайки прогнозите ти последните 2-3 години в темата (цитирам , ехххх, цитирам - нищо лично )
Сега , кой е авера ми от Касабланка е ..... тайна .
И от индексите каза че си далече от истината , но ме мързи да препредавам всичко . Хайде за сега , лека , че утре 4 кубика , мен чакат .
Приятелчето ми каза , да качиш графика на покачването от 1160. С обозначенията за '' нов връх '' (цитирам ).
В замяна на твоята графика , ако въобще я имаш - той ти дава бонус . Продавай евро за паунди . Сега.
пп Всичко са само цитати от Месинджера .
Страхотен сигнал подаде , чрез приятелчето си .......... Но кой ли е той ...........
Поста ти е пуснат на 08.08 , а срива в Евро / Паунд , започна на другия ден 09.08 От цена 0.9325 . Сега е 0,8675 .
Прибирам 3000 лв за два месеца от тази валутна двойка, Сега ...........
Дано и ехххх , към когото беше отправен поста и бонуса ,във вид на съвет - се е възползвал.....
Last edited by Correctively objective; 17.10.2019, 15:29.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Като изключим 2009, 10 и 11, когато го оставиха от 850 да иде на 1900.
Тоест 123 % рейдж
Значи от лятото на 2013 до летото на 2019 се движи в рейджа от 1150 до 1350 с много малки изключения.
Само 17 %. във 6 години.Това ако не беше брутална манипулация.
И не става дума за някое самоволно трейдърче от Дойче Банк.
Това, обеснявам, явно вече са му намерили цаката как да го подтискат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
Преди 16 години златото е било четири Апо-евтино. Какво пречи след още 16 години да е още 4 пъти по-скъпо, т. е. нейде към 6 000 долара?
Логичният отговор е - нищо, даже финансовите турболенции вероятно ще са по-силни и ще видим тези цени по-рано.
Но щом очакваш, че ти няма да ги видиш, тогава остава да приемем, че възрастта ти или твоя диоптър или и двете заедно са доста напреднали.
Та .... да бъда по точен тогава : В следващите 3 години няма да минем върха от 1920
В следващите 5- 7 години ще видим 2500 /2700 .............
6000 / 10000 / 20000 ................. няма да видИМ въобще !!!!!
Дано остане поста във времето ..........
пп А може и да греша за след 10 години - инфлациии , деноминацииии всякакви ........... За другото , обаче - НЕ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеТ
И все някакви числа 5000 $ / 10 000 $ за унция .....
Не знам '' шепа играчи съсредоточени основно в САЩ и Западна Европа.'' , какво ще правят но горните цени аз и ти няма да ги видим НИКОГА ......
2500 / 2700 .......... може би ........ след години
Логичният отговор е - нищо, даже финансовите турболенции вероятно ще са по-силни и ще видим тези цени по-рано.
Но щом очакваш, че ти няма да ги видиш, тогава остава да приемем, че възрастта ти или твоя диоптър или и двете заедно са доста напреднали.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар