IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Няма по рационални методи от заравянето на златото и ти обясних защо.. Между другото много хора купуват и БГ скъпоценни камъни , но това е тънка работа и иска подготовка..За трезорите ще ти дам най масовия пример в Германия и даже Холандия, Белгия и всички окупирани..Отивали са да си вземат съдържанието и шефовете на банката се обаждат да ги приберат..Познай кои си разделят съдържанието..
    Явно не си в течение и с този пазар. Няма такова нещо, като 'много хора купуват скъпоценни камъни'. Въпросните нямат борсови цени, почти никакъв вторичен пазар и си поне 50 % вътре веднага след като ги купиш. Отказвам да давам контра пункт на неаргументирани мнения подхвърлени без конкретна статистика или информация идваща от дадена индустрия.

    Коментар


    • Круме, аз пък тебе те съжалявам..Какво значение има ти какво очакваш и не..Всяка диктатура стига до взимане на богатства..В Китай убиват милионери и им взимат богатството след обвинения в корупци, а в Русия знаеш ли колко олигарси развенчаха..Пак ти препоръчвам да четеш повече- имаш много празнини и звучиш доста наивно на моменти..Лек ден и бъди здрав..

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение

        Няма да коментирам първата част на поста. Явно, в този форум се конфронтира личностно, не на идейно ниво. Успех с този подход. Изключително 'печеливш' е.
        При избирането на Тръмп, се очакваше класически републикански президент, а не популист. Това, което всъщност се отрази на пазарите бе свалянето на данъците за корпорациите и връщането на пари от офшорките под формата на акции, а не на реинвестиции в нови работни места, плантове или инфраструктура. Ти, го наричаш добре, аз го наричам изключително инфлирали american equities. При обявяването на импийчмънта, DOW и акциите скочиха, а XAU и BTC върнаха значително надолу. Трендът се обръща. Финансовите пазари обичат сигурност, а не неясни популистки политически ходове.
        Либерализмът- явно не си ме разбрал коректно. Либерализмът прекали безспорно, особено в социално отношение. Създаде свят, в който хора с твоите разбирания нямат място. И това бе най- голямата му грешка. Не оспорвам провалът на либерализма. Но, това, което идва е по- лошо. Центристки политически структури, независимо леви или десни, не могат да противостоят на крайно десни, като тези, които се легитимизират около Тръмп и Джонсън и съответно популярност набират крайно леви, като тези около АОC. Това води до социално напрежение и евентуални сериозни конфликти и разцепление в западните общества.
        т.е. тренда се обръща нагоре така ли да разбирам ?? само искам да знам ти или ваща компания/фирма там дълги позиции на пазара имаш/те ли, би ли ги споделил ?? ..... не искам постинг на сметки само "дълги иаме на SP/500" примерно .....

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Няма по рационални методи от заравянето на златото и ти обясних защо.. Между другото много хора купуват и БГ скъпоценни камъни , но това е тънка работа и иска подготовка..За трезорите ще ти дам най масовия пример в Германия и даже Холандия, Белгия и всички окупирани..Отивали са да си вземат съдържанието и шефовете на банката се обаждат да ги приберат..Познай кои си разделят съдържанието..
          Съжалявам, но според моите разбирания излизаме от рамката на нормалния продуктивен спор. Аз определено не очаквам геноцид над български граждани. Нито реплика на ВСВ в обозримо бъдеще. Достатъчно е това, което се случва в Русия и Китай да дойде тук, дори и в по-лека форма.

          Коментар


          • Няма по рационални методи от заравянето на златото и ти обясних защо.. Между другото много хора купуват и БГ скъпоценни камъни , но това е тънка работа и иска подготовка..За трезорите ще ти дам най масовия пример в Германия и даже Холандия, Белгия и всички окупирани..Отивали са да си вземат съдържанието и шефовете на банката се обаждат да ги приберат..Познай кои си разделят съдържанието..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Ако разсъждаваш така явно не знаеш добре историята..Как мислиш лесно ли се изнасят килограми със злато през граница по време на кризи и войни..Никак не е лесно..Последния пример еврейското злато ВСВ..То затова иманярите ровят и все намират древно злато, защото няма по сигурен трезор от земята..
              Добре е тук да има някой собственик на заложна къща или златар да ти каже с какви монети се напълни България по време на бежанските вълни към Западна Европа в последните години. Историята е добре позната и дори и да не се повтаря често се римува. Само златото ти помага да се измъкнеш при форс мажорни обстоятелства. Нямам против, зарвянето на злато е също добре познат и доказан метод за съхранение. Но, има по- рационални в днешно време.

              Коментар


              • Даа наистина не познаваш историята..Няма как да изнесеш повече от 1 чанта и то трудно по време на тоталитарен режим..Това отдавна е мислено- затова са пробвали със скъпи пощенски марки и скъпоценни камъни..Аз бих заложил на тях.. Чети повече стопанска история , да не останеш много излъган..Имало е през ВСВ евреи в кеш и злато, картини и то повечето, на които всичко е взето и даже не са оживели..Същото и след 6.09.1944г...Набеждават те за фашист и ти взимат всичко..

                Коментар


                • на мене ми треаха само 5 мин. да видим що за птица е някой и политолога се виждаше и от самолет, нямам коментари по въпроса, то кво да имам като видях "тръмпизъм, ердоганизъм, изолационизъм и демокрацията като единствена смислена форма и т.н." верно неам идея кво препродават в днешно време в грантовите университети ...... и един ден такива влизат във властта после стават аномалии кат Плевнята и Мария Гаргамела и такива подаряват златото ни на Англия което ше видим през крив макарон .....

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Още от древна Гърция има редуване на демокрацията с диктатурата в управлението..В крайна сметка каква е твоята прогноза за близкото бъдеще на света..Скоро чухме изявления и на Тръмп и на Путин, че бъдещето е на нациите и националните идеи...А и Сорос няма да е бесмъртен.. Пазарите засега ги остави на мира..Рецесията идва и носи новата Криза искаме или не..
                    В момента, в който американски президент е на мнението на Путин, то аз не трябва да давам прогноза. Авторитаризмът печели. Всички губим. Част от причината да реша да се занимавам с физически притежаемо инвестиционно злато е точно това. Отиваме към свят, в който всичко, което не ти е в ръката, може и да не твое в някакъв момент. Така че, прогнозата ми не е добра. Идеологически, предпочитам спокоен свят и ниско злато, но не вярвам, че ще се случи.

                    Коментар


                    • Ако разсъждаваш така явно не знаеш добре историята..Как мислиш лесно ли се изнасят килограми със злато през граница по време на кризи и войни..Никак не е лесно..Последния пример еврейското злато ВСВ..То затова иманярите ровят и все намират древно злато, защото няма по сигурен трезор от земята..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                        Не работя в банка. Стартирах бизнес с инвестиционно злато наскоро https://igold.bg Нямам никаква изгода да промотирам банковите трезори, но според българския закон дори и при фалит или банкова ваканция те трябва да функционират. Тестът беше КТБ. Никоя банка не затвори трезорната си част тогава. Ако, предвиждаш нарушение на закона от банките, това е тема на друг разговор. Препоръката ми всъщност, базирана на 8 годишна работа с инвестиционно злато е да се ползват трезорите на големи международни банки, които не биха прекрачили правилата. Колкото до примери с лица свързани с политически казуси, те попадат под други закони и регламенти, които не бяха част от твоя пост, на който отговорих. Национализация на частни активи също не бе посочена в поста ти. Аз не очаквам авторитарен режим, нито от десен, нито от ляв тип в България, така че, контра пункта ти е базиран повече на фикция, отколкото на реалност. Да не говорим, че ако такъв тръгне да идва, това няма да се случи за една нощ и публиката отдавна ще е изтеглила физическите си активи от трезорите. Тогава, ще ти вземат и недвижимите имоти и земите. Да не купуваме ли такива? Това е неоснователен fear mongering. Ако разбирам правилно метафоричния ти изказ, примерът ти говореше за 300- 400 К BGN във физическо злато, което трябва да се пренася, така че разход от 60 BGN с охраняемо инкасо е напълно оправдан. Всъщност, е оправдан дори и при много по- дребна стойност. Така се пренасят ценности. Трезор си заслужава при съхранение на злато за суми над 30 К BGN, което в зависимост от цената варира около 0.1 % от стойността годишно плюс факта, че можеш да го използваш и за други неща, като важни документи и пр. И на последния ти казус- при форс мажор със затворени граници, повярвай ми физическото злато е едно от малкото неща, които ще те измъкнат от затворена граница, когато фиатните пари нямат стойност, а електронните активи са блокирани или няма интернет. Така че, позицията ми, като цяло е, че физическото злато всъщност далеч не е толкова трудно за нито едно от посочените неща, а всъщност е единствения доказан с няколко хиляди години актив, който спасява притежателя си при трусове от всякакво естество. Без лоши чувства.


                        Last edited by Krum Atanasov; 04.10.2019, 12:46.


                        Са кое от двете е верно начи имаме тенденция за авторитаризъм на глобално ниво . Пък тук не очакваш това да се случи и е ФИКЦИЯ ДА СЕ УСТАНОВИ ДИКТАТУРА МЕКА ИЛИ ТВЪРДА . Да си държим златото по трезорите що сме неква Швейцария и никой нема да ни го барне.
                        Да, има тенденция за авторитаризъм на световно ниво. Наблягам на думата тенденция. При промяна от подобен мащаб всичко се случва бавно. За момента и за щастие е само такава. Тази тенденция може и да не се материализира. Също така, въпросната е авторитаризмът да е от десен тип, който не изключва частната собственост. Там рестрикциите са от съвсем друг тип. Така че, спокойно си ползвайте трезорите към момента. Не отричам и други методи за съхранение на злато и ценности. Но, предпочитам да не говоря за свършването на света утре. Няма да свърши утре, нито заради глобалното затопляне, нито защото някой ще ни национализира трезорните кутии и всички имоти и земи.

                        Коментар


                        • Още от древна Гърция има редуване на демокрацията с диктатурата в управлението..В крайна сметка каква е твоята прогноза за близкото бъдеще на света..Скоро чухме изявления и на Тръмп и на Путин, че бъдещето е на нациите и националните идеи...А и Сорос няма да е бесмъртен.. Пазарите засега ги остави на мира..Рецесията идва и носи новата Криза искаме или не..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                            Язък за преподавателите от университета, предполагам какво им е било нивото.
                            Много неверни твърдения има тук.
                            Авторитаризма както го наричаш виждам само положително да се отразява на пазарите
                            И във възход е не той, а най крейзи формата на либерстмарксизма и мен да питаш има си баш нужда от нов маккартизъм (особено по университетите). Т.н. от тебе тръмпизъм, орбанизъм, салвинизъм и прочие са само естествен контрапункт на горните нихилисткомуноиди.
                            Няма да коментирам първата част на поста. Явно, в този форум се конфронтира личностно, не на идейно ниво. Успех с този подход. Изключително 'печеливш' е.
                            При избирането на Тръмп, се очакваше класически републикански президент, а не популист. Това, което всъщност се отрази на пазарите бе свалянето на данъците за корпорациите и връщането на пари от офшорките под формата на акции, а не на реинвестиции в нови работни места, плантове или инфраструктура. Ти, го наричаш добре, аз го наричам изключително инфлирали american equities. При обявяването на импийчмънта, DOW и акциите скочиха, а XAU и BTC върнаха значително надолу. Трендът се обръща. Финансовите пазари обичат сигурност, а не неясни популистки политически ходове.
                            Либерализмът- явно не си ме разбрал коректно. Либерализмът прекали безспорно, особено в социално отношение. Създаде свят, в който хора с твоите разбирания нямат място. И това бе най- голямата му грешка. Не оспорвам провалът на либерализма. Но, това, което идва е по- лошо. Центристки политически структури, независимо леви или десни, не могат да противостоят на крайно десни, като тези, които се легитимизират около Тръмп и Джонсън и съответно популярност набират крайно леви, като тези около АОC. Това води до социално напрежение и евентуални сериозни конфликти и разцепление в западните общества.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                              Привет,

                              Поздрави за това, че се борите да развивате пазар, които е толкова неглижиран от 99.99% от фин-тех и финансовите компании в България.
                              Знам, че не е лесно и знам, че винаги ще има хора, които да ви заклеймят или набедят. Надявам се да сте пример, че в този бизнес не е нужно да си лихвар, за да се развиваш. Ако повече хора приемат идеите ви българското общество ще е по-защитено от евентуални финансови катаклизми по пазарите, защото ако разчитаме на политиците да ни защитят интереса...жална ни майка.

                              Според мен трябва да се направят постъпки да се облекчи режима (ДДС) върху търговията и със сребро на територията на РБ, но за целта вероятно трябва да се развие пазара на златните продукти първо. Има ли асоцияция и работите ли в контакт с други дилъри (сещам се за Тавекс).

                              Поздрави
                              Здравейте,

                              позицията ми по геополитически теми е с характер на анализ, не на пристрастия. Надявам се да бъда полезен с образовано и информирано мнение, а не с лява или дясна пропаганда. Темата за липса на ДДС върху среброто е интересна. За разлика от златото, при което под 10 % се използват в индустрията, при среброто ( 50 %) и другите благодродни метали ( 50 % и нагоре ), процентът е значителен. Това и налага наличието на ДДС. Освобождаването от ДДС би довело до изместване на цели индустрии от едни метали към други. Относно последния въпрос, може да научите повече тук и ще си отговорите на част от него: https://igold.bg/zavas

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение

                                На 38 год. съм. Завършил съм политология в Пловдивския Университет. За разлика от твърденията ти в началото, последните са верни. Смятам, че демокрацията, била тя и далеч от перфектна е единствената смислена форма на управление за последните няколко хиляди години. Също така, осъзнавам, за разлика от мнозина, че демократичните процеси по света в момента са в период на разпад и то отвътре. Авторитаризмът чука на вратата на западната цивилизация и това се отразява директно на финансовите пазари. За щастие, подобен геополитически процес винаги е бавен и все още има време да бъде обърнат. В крайна сметка, маккартизма е бил спрян успешно. Надявам се същото да се случи и с тръмпизма. Нямам интерес да споря на тема Русия. Темата не ми е интересна. И самите руснаци започват да губят интерес. Ето статия по въпроса, която написах наскоро във връзка с това как изолационизмът рефлектира върху авторитарните процеси по света: https://igold.bg/blog/avtoritarizmat...ovnite-pazari/
                                Язък за преподавателите от университета, предполагам какво им е било нивото.
                                Много неверни твърдения има тук.
                                Авторитаризма както го наричаш виждам само положително да се отразява на пазарите
                                И във възход е не той, а най крейзи формата на либерстмарксизма и мен да питаш има си баш нужда от нов маккартизъм (особено по университетите). Т.н. от тебе тръмпизъм, орбанизъм, салвинизъм и прочие са само естествен контрапункт на горните нихилисткомуноиди.
                                Last edited by pipbel; 08.10.2019, 13:44.

                                Коментар

                                Working...
                                X