IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение

Taка е, но ти ходи го обяснявай на инвеститорите, че е ок да им продадеш 1000 едноунциеви Американски Орли с бели петна на 10 % от тях. Не всеки е длъжен да знае и разбира всичко. Колкото до ДДС-то трябва да призная, че има логика. Златото е с много малко индустриално приложение. Под 10 % и намалява непрекъснато с новия добив, основно стакван, като банкови резерви и при повишаващата се цена. Среброто и останалите ЦМ са с по 50 и нагоре %а. Ако, махнеш на някои от тях ДДС, а на други не, ще изместиш цели индустрии в посока определени взаимозаместими метали. Затова златото е пари, а другите са по- скоро индустриални commodities. В Естония няма ДДС. Германия намери компромисен вариант. Сложиха само 7 % на инвестиционно сребро, което е приемливо. Ако и тук стане така, бих работил със сребро, иначе не.
    Аз пазарувам сребро (монети) от Германия, малко но пазарувам. Тях ги купувам по-скоро като марки или картички, взимам само такива, които ми харесват. За разлика от златото тях ги взимам ей така, защото ми харесват. Значително по-изгодно е наистина.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

единственият проблем е ДДС-то и ниската инвестиционна култура по отношение на ЦМ сред масата хора .... останалото да ме извинявате, но са щуротии за хора, които хал хабер си нямат от сребро и свойствата му да се окислява във времето,което не го прави по-малко ценно. Може да се изпише много за приложението му в индустрията, цената на добива (почти не се среща в самородно състояние), свойствата му, съотношението злато/сребро и тн и тн. но темата е за златото .

личното ми мнение е, че този пазар има огромен потенциал ако се направи нещо с ДДС-то , защото среброто е било и ще бъде 'златото на бедняците' , а в България като цяло сме такива

Taка е, но ти ходи го обяснявай на инвеститорите, че е ок да им продадеш 1000 едноунциеви Американски Орли с бели петна на 10 % от тях. Не всеки е длъжен да знае и разбира всичко. Колкото до ДДС-то трябва да призная, че има логика. Златото е с много малко индустриално приложение. Под 10 % и намалява непрекъснато с новия добив, основно стакван, като банкови резерви и при повишаващата се цена. Среброто и останалите ЦМ са с по 50 и нагоре %а. Ако, махнеш на някои от тях ДДС, а на други не, ще изместиш цели индустрии в посока определени взаимозаместими метали. Затова златото е пари, а другите са по- скоро индустриални commodities. В Естония няма ДДС. Германия намери компромисен вариант. Сложиха само 7 % на инвестиционно сребро, което е приемливо. Ако и тук стане така, бих работил със сребро, иначе не.
      Last edited by Krum Atanasov; 13.10.2019, 14:19.

Коментар

Не е само това. Избиват бели петна по сребърните продукти от влагата. Дилърите са принудени да ги търгуват с такива петна. Инвеститорите се притесняват, дали ще им ги купят после обратно. Остават и отпечатъци от пръсти, които потъмняват. Транспортът до БГ е значителен %, заради високото тегло, което ненужно оскъпява актива. Въобще, физическото сребро е каша.
        единственият проблем е ДДС-то и ниската инвестиционна култура по отношение на ЦМ сред масата хора .... останалото да ме извинявате, но са щуротии за хора, които хал хабер си нямат от сребро и свойствата му да се окислява във времето,което не го прави по-малко ценно. Може да се изпише много за приложението му в индустрията, цената на добива (почти не се среща в самородно състояние), свойствата му, съотношението злато/сребро и тн и тн. но темата е за златото .

личното ми мнение е, че този пазар има огромен потенциал ако се направи нещо с ДДС-то , защото среброто е било и ще бъде 'златото на бедняците' , а в България като цяло сме такива

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

над 100 пъти повече обем за една и съща цена, Не става за бурканбанК
          Не е само това. Избиват бели петна по сребърните продукти от влагата. Дилърите са принудени да ги търгуват с такива петна. Инвеститорите се притесняват, дали ще им ги купят после обратно. Остават и отпечатъци от пръсти, които потъмняват. Транспортът до БГ е значителен %, заради високото тегло, което ненужно оскъпява актива. Въобще, физическото сребро е каша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
            При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.

Което ме подсеща за конкретен въпрос, Круме. Продаваш ли сребро, паладий и платина или си изцяло фокусиран в златото? Възнамеряваш ли да се занимаваш и с тези продукти за в бъдеще? Как ги оценяваш?

Предварително ти благодаря.
            ДДС-то ги убива, като инвестиция. Само на фирма има смисъл да се купуват и да се начислят, като финансов актив. Но, при обратното изкупуване, някой може да те вкара в схема с ДДС, което хич не е приятно и няма как да се предпазиш, като дилър. Затова, надали ще работя с тях. Там и аз препоръчвам ETF, следващ метала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Защо, не сребро? Заради спреда в БГ и ДДСто ли? Ако е от чужбина?
              над 100 пъти повече обем за една и съща цена, Не става за бурканбанК
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.

Което ме подсеща за конкретен въпрос, Круме. Продаваш ли сребро, паладий и платина или си изцяло фокусиран в златото? Възнамеряваш ли да се занимаваш и с тези продукти за в бъдеще? Как ги оценяваш?

Защо, не сребро? Заради спреда в БГ и ДДСто ли? Ако е от чужбина?

Коментар

Колкото до геополитиката- за мен тя е неизменна част от разбирането на пазарите и това, че масата финансисти и макроикономисти не я разбират и отчитат е само в техен минус. В днешно време геополитиката е практически всичко.
                  Абсолютно правилно. Ако перифразираме дядо Маркс:
                  Пари - политици - геополитика - Пари'
                  https://youtu.be/4Tgr0IAboVQ
                  Last edited by Kildirim_Bei; 13.10.2019, 11:01.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.

Last edited by Selena; 13.10.2019, 10:10.

Коментар

Това би било така преди 3 години при един спокоен свят. Въпросът е, че не е само търговската война, а всеки ден има нещо ново.

ФЕД сваля лихви.
                      ФЕД спасява репо пазара.
                      Тръмп натиска FED системно да сваля лихвите още повече.
                      T bills за 60 милиарда, които 'не' са QE.
                      https://www.nytimes.com/2019/10/11/b...ury-bills.html
                      Евро и Японски обигации с отрицателна доходност.
                      Обърната крива на доходността при краткосрочните и дългосрозните облигации.
                      Ритейла в САЩ падна. Consumer confidence също.
                      Пазарът на имоти спря разтеж и е изключително издут.
                      Драги пусна QE 20 милиарда евро преди да си замине.
                      Брекзит с неясен резултат.
                      Евентуална все още война във Венецуела или Иран
                      Импийчмънт процедури в САЩ с неясен още развой. Джулиани май ще падне скоро. От вчера го ртазследват с криминални обвинения и Господ само знае какво ще излезе още там.
                      GE и Томас Кук сега, наподобавят Biotech, Enron, Madoff и Adelphia тогава.
                      Лихви по депозитите около 0.
                      Банковата система се пази с Базел 3. Моментът не е случаен да е точно 2019 год., но и нека не забравяме, че процесът по реформите не е приключил напълно. ЦБ купуват злато, така че не им трябва ниско злато. Това го изпускаш.
                      Руската пропаганда подкопава целия западен модел навсякъде и успешно за нещастие.
                      Русия и Китай купуват рекордни количества злато, макар и те да са минимални на фона на целите им резерви.
                      Фискалните политики на големите европейски страни не отговарят на монетарната на ЕЦБ.
                      Смяна на 40 годишно статукво на глобализъм към изолационизъм, водещ до евентуални нови търговски и валутни валутни войни.
                      Крайно десни формации придобиват легитимност от Полша, Унгария и Словения до местните избори в Германия.
                      В САЩ вече имаме крайно леви формации в лицето на АОК и ко.
                      Идващи тежки избори в САЩ 2020 год.
                      Саудитска Арабия и Иран пред конфликт.
                      Разпаднали се преговори със Северна Корея.
                      Търговска война, която показва, че се обръща във всеки един момент.
                      Стресирани пазари, които бягат само към премиум активи във всяка категория. При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.

На фона на това, да говорим за манипулация и стопове на КОМЕКС ми изглежда безперспективно. Дойче от много манипулации все проблеми имат напоследък. В крайна сметка 1490 USD злато днес. Така наречените добри новини от вчера не постигнаха реално нищо повече от 0.5 %, което е нищо при движенията на златото от последните месеци.

Комплексът е в полза на златото.

Не руската пропаганда подкопава модела.Модела е негоден.Педерастия печатане на пари рекет кражби еничарство инцести.Просто Бог унищожава модела

Коментар

• А това също е много-много любопитно като прогноза и перспектива! https://www.youtube.com/watch?v=IHliPYpjBGc
                        Last edited by Hahoto; 12.10.2019, 18:06.

Коментар

• Едно много интересно интервю с Роберт Кийосак по темата със златото https://www.youtube.com/watch?v=n1pHKslc-uY

Коментар

защо не честно да си кажа ще си по-полезен на темата с това си ноу-хау отколкото с геополитиката и планетарните фианси за там има какво и къде да се чете. ако наистина очакваш и искаш този пазар да се развие в България е добре да се осветли поне до толкова, че хората да не си казват :
                            "добре аз ще си купя сега 20 наполеона от Крум или Тавекса, но като стане тихо дали ще ги има да ми ги купят обратно и да освободя ликвидност"

всъщност точно недоверието (напълно основателно) към всякакви лихвари, заложни къщи и сие бизнеси пълни с откровено криминални типчета е нещото, което спира този пазар от сериозно развитие в България...да не говорим , че сега лихви по влогове на практика няма.

реално конкурецията в БГ е никаква и ако има някакво заиграване е с милимуниди в спреда. говорим за Българския пазар.
                            Аз ти отговорих, не хеджирам риск през платформа. Пазарът е вече развит. Да купиш и продадеш инвестиционно злато е не по- трудно от това да купиш хляб. И хората го правят масово. Ликвидност за злато винаги ще има. И последният дилър да изчезне, пак ще има кой да купи злато. Ако, някой иска да работи е добре дошъл. Пазарът е отворен и всички обичаме конкуренцията. Но, да те науча как функционира пазарът не е нито възможно в тема във форум, нито особено умно. Колкото до геополитиката- за мен тя е неизменна част от разбирането на пазарите и това, че масата финансисти и макроикономисти не я разбират и отчитат е само в техен минус. В днешно време геополитиката е практически всичко.

Коментар

защо не честно да си кажа ще си по-полезен на темата с това си ноу-хау отколкото с геополитиката и планетарните фианси за там има какво и къде да се чете. ако наистина очакваш и искаш този пазар да се развие в България е добре да се осветли поне до толкова, че хората да не си казват :
                              "добре аз ще си купя сега 20 наполеона от Крум или Тавекса, но като стане тихо дали ще ги има да ми ги купят обратно и да освободя ликвидност"

всъщност точно недоверието (напълно основателно) към всякакви лихвари, заложни къщи и сие бизнеси пълни с откровено криминални типчета е нещото, което спира този пазар от сериозно развитие в България...да не говорим , че сега лихви по влогове на практика няма.

реално конкурецията в БГ е никаква и ако има някакво заиграване е с милимуниди в спреда. говорим за Българския пазар.
                              Ти па са, да не ти омръзнало да се возиш на трактора и да вземеш да отвориш некой офис срещу Крум.
                              Last edited by Todor Sabev; 12.10.2019, 17:42.

Коментар

Навлизаме твърде дълбоко в професионални детайли. Мога да говоря за пазара, но не и за функцията на индустрията. Искаш от мен да ти кажа как работи бизнеса.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X