Първоначално изпратено от Krum Atanasov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
единственият проблем е ДДС-то и ниската инвестиционна култура по отношение на ЦМ сред масата хора .... останалото да ме извинявате, но са щуротии за хора, които хал хабер си нямат от сребро и свойствата му да се окислява във времето,което не го прави по-малко ценно. Може да се изпише много за приложението му в индустрията, цената на добива (почти не се среща в самородно състояние), свойствата му, съотношението злато/сребро и тн и тн. но темата е за златото .
личното ми мнение е, че този пазар има огромен потенциал ако се направи нещо с ДДС-то , защото среброто е било и ще бъде 'златото на бедняците' , а в България като цяло сме такива
Last edited by Krum Atanasov; 13.10.2019, 14:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Atanasov Разгледай мнение
Не е само това. Избиват бели петна по сребърните продукти от влагата. Дилърите са принудени да ги търгуват с такива петна. Инвеститорите се притесняват, дали ще им ги купят после обратно. Остават и отпечатъци от пръсти, които потъмняват. Транспортът до БГ е значителен %, заради високото тегло, което ненужно оскъпява актива. Въобще, физическото сребро е каша.
личното ми мнение е, че този пазар има огромен потенциал ако се направи нещо с ДДС-то , защото среброто е било и ще бъде 'златото на бедняците' , а в България като цяло сме такива
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
над 100 пъти повече обем за една и съща цена, Не става за бурканбанК
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПри метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.
Което ме подсеща за конкретен въпрос, Круме. Продаваш ли сребро, паладий и платина или си изцяло фокусиран в златото? Възнамеряваш ли да се занимаваш и с тези продукти за в бъдеще? Как ги оценяваш?
Предварително ти благодаря.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Защо, не сребро? Заради спреда в БГ и ДДСто ли? Ако е от чужбина?Я всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПри метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.
Което ме подсеща за конкретен въпрос, Круме. Продаваш ли сребро, паладий и платина или си изцяло фокусиран в златото? Възнамеряваш ли да се занимаваш и с тези продукти за в бъдеще? Как ги оценяваш?
Предварително ти благодаря.
Коментар
-
Колкото до геополитиката- за мен тя е неизменна част от разбирането на пазарите и това, че масата финансисти и макроикономисти не я разбират и отчитат е само в техен минус. В днешно време геополитиката е практически всичко.
Пари - политици - геополитика - Пари'
https://youtu.be/4Tgr0IAboVQLast edited by Kildirim_Bei; 13.10.2019, 11:01.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.
Предварително ти благодаря.Last edited by Selena; 13.10.2019, 10:10.
Коментар
-
Това би било така преди 3 години при един спокоен свят. Въпросът е, че не е само търговската война, а всеки ден има нещо ново.
ФЕД сваля лихви.
ФЕД спасява репо пазара.
Тръмп натиска FED системно да сваля лихвите още повече.
T bills за 60 милиарда, които 'не' са QE.
https://www.nytimes.com/2019/10/11/b...ury-bills.html
Евро и Японски обигации с отрицателна доходност.
Обърната крива на доходността при краткосрочните и дългосрозните облигации.
Ритейла в САЩ падна. Consumer confidence също.
Пазарът на имоти спря разтеж и е изключително издут.
Драги пусна QE 20 милиарда евро преди да си замине.
Брекзит с неясен резултат.
Евентуална все още война във Венецуела или Иран
Импийчмънт процедури в САЩ с неясен още развой. Джулиани май ще падне скоро. От вчера го ртазследват с криминални обвинения и Господ само знае какво ще излезе още там.
GE и Томас Кук сега, наподобавят Biotech, Enron, Madoff и Adelphia тогава.
Лихви по депозитите около 0.
Банковата система се пази с Базел 3. Моментът не е случаен да е точно 2019 год., но и нека не забравяме, че процесът по реформите не е приключил напълно. ЦБ купуват злато, така че не им трябва ниско злато. Това го изпускаш.
Руската пропаганда подкопава целия западен модел навсякъде и успешно за нещастие.
Русия и Китай купуват рекордни количества злато, макар и те да са минимални на фона на целите им резерви.
Фискалните политики на големите европейски страни не отговарят на монетарната на ЕЦБ.
Смяна на 40 годишно статукво на глобализъм към изолационизъм, водещ до евентуални нови търговски и валутни валутни войни.
Крайно десни формации придобиват легитимност от Полша, Унгария и Словения до местните избори в Германия.
В САЩ вече имаме крайно леви формации в лицето на АОК и ко.
Идващи тежки избори в САЩ 2020 год.
Саудитска Арабия и Иран пред конфликт.
Разпаднали се преговори със Северна Корея.
Търговска война, която показва, че се обръща във всеки един момент.
Стресирани пазари, които бягат само към премиум активи във всяка категория. При метали към злато, но не и сребро. Бри Крипто към Биткойн и Етер, но не и към малките. При акции само към премиум акции.
На фона на това, да говорим за манипулация и стопове на КОМЕКС ми изглежда безперспективно. Дойче от много манипулации все проблеми имат напоследък. В крайна сметка 1490 USD злато днес. Така наречените добри новини от вчера не постигнаха реално нищо повече от 0.5 %, което е нищо при движенията на златото от последните месеци.
Комплексът е в полза на златото.
- 3 Харесвания
Коментар
-
А това също е много-много любопитно като прогноза и перспектива! https://www.youtube.com/watch?v=IHliPYpjBGcLast edited by Hahoto; 12.10.2019, 18:06.
Коментар
-
Едно много интересно интервю с Роберт Кийосак по темата със златото https://www.youtube.com/watch?v=n1pHKslc-uY
Коментар
-
защо не честно да си кажа ще си по-полезен на темата с това си ноу-хау отколкото с геополитиката и планетарните фианси за там има какво и къде да се чете. ако наистина очакваш и искаш този пазар да се развие в България е добре да се осветли поне до толкова, че хората да не си казват :
"добре аз ще си купя сега 20 наполеона от Крум или Тавекса, но като стане тихо дали ще ги има да ми ги купят обратно и да освободя ликвидност"
всъщност точно недоверието (напълно основателно) към всякакви лихвари, заложни къщи и сие бизнеси пълни с откровено криминални типчета е нещото, което спира този пазар от сериозно развитие в България...да не говорим , че сега лихви по влогове на практика няма.
реално конкурецията в БГ е никаква и ако има някакво заиграване е с милимуниди в спреда. говорим за Българския пазар.
Коментар
-
защо не честно да си кажа ще си по-полезен на темата с това си ноу-хау отколкото с геополитиката и планетарните фианси за там има какво и къде да се чете. ако наистина очакваш и искаш този пазар да се развие в България е добре да се осветли поне до толкова, че хората да не си казват :
"добре аз ще си купя сега 20 наполеона от Крум или Тавекса, но като стане тихо дали ще ги има да ми ги купят обратно и да освободя ликвидност"
всъщност точно недоверието (напълно основателно) към всякакви лихвари, заложни къщи и сие бизнеси пълни с откровено криминални типчета е нещото, което спира този пазар от сериозно развитие в България...да не говорим , че сега лихви по влогове на практика няма.
реално конкурецията в БГ е никаква и ако има някакво заиграване е с милимуниди в спреда. говорим за Българския пазар.Last edited by Todor Sabev; 12.10.2019, 17:42.
Коментар
-
Навлизаме твърде дълбоко в професионални детайли. Мога да говоря за пазара, но не и за функцията на индустрията. Искаш от мен да ти кажа как работи бизнеса.
реално конкурецията в БГ е никаква и ако има някакво заиграване е с милимуниди в спреда. говорим за Българския пазар.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар