IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря за мненията! Безкрайно интересни, умни, аналитични, задълбочени! Но на мен стари евреи са ми казвали - момче, дръж се за златото!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

От толкова падане последната година е 25% нагоре............В евро 40-50%
      Говорим за последната седмица - разсипия по борсата, корона, кръв, сополи, а златото пада - парадокс? Обяснете ми, че съм прост и не схващам? Според мен в тази седмици, с тази истерия, с тези кървавочервени борси, с този падащ долар, златото трябваше да е минимум на 1800 долара. А то не е - пада си кротичко и спокойно - е, не се срива, но пак си пада кротко. Що? Берти вика, било маржин кол - човек продавал златото, щото другото се сривало и трябвало да покрива, та затова питам.

И Хермес, ми то златото може да е ъп за поселдната година, но всички индекси са поне дабъл на върховете си, а тук дори не може да ги достигне в долари (ок, в евро ги мина с малко). Та да не изпадаме в излишни славославяния - за последната седмица златото е ултра нелогично, обяснете ми защо, това питам, нито се заяждам, нито казвам, че златото е шит и т.н., просто ми е интересно
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

T.e. като падат пазарите - златото пада, щото било сейф хевън и имало маржин кол. Като се качват пазарите - златото пада, щото всички се набиват в акции и златото носи ниска доходност. Берти, сериозен човек си, запри се То по тая логика защо да държим злато - при всички положения пада, освен в някои моменти, в които се качва, ма плавно,щото го бият през пръстите с електронното злато от екселските таблички
        От толкова падане последната година е 25% нагоре............В евро 40-50%

Коментар

T.e. като падат пазарите - златото пада, щото било сейф хевън и имало маржин кол. Като се качват пазарите - златото пада, щото всички се набиват в акции и златото носи ниска доходност. Берти, сериозен човек си, запри се То по тая логика защо да държим злато - при всички положения пада, освен в някои моменти, в които се качва, ма плавно,щото го бият през пръстите с електронното злато от екселските таблички
          ехоо говорим за акции на минни компании ако не си разбрал.. златото го искат ВСИЧКИ в даден момент.... тогава компанията, която разработва ресурса има само един потенциален враг - Държавата на чиято територия е този ресурс...

иначе като метал златото не пада много, но се случвало, когато още не се бяха отворили на QE (2008-ма е типичен пример) и то да отнесе шамарите
          Last edited by bertram; 28.02.2020, 11:29.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

няма идиотска работа, когато има маржин колове... покрай сухото гори и мокрото.

мините са си час от пазара и когато имаш разпродажби и освобождаване на ликвидност ядат бой.. просто на този падащ пазар даже и да са хубави и да имат фенове (като мен) минните компании си .. чакат реда..

при тях има един много съществен риск, който точно в такива кризисни моменти започват да се присещат инвеститорите - национализация на ресурсите. Стане ли наистина грозно може да си сигурен, че всички залежи ще станат държавна собственост...поне в по-големите и мощни държави и никой и нищо няма да ги спре правителствата да го направят.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
              От два дни никой не коментира нелогичното движение на златото? Чудя се защо?
              Кое му е нелогичното?
              Златото обикновенно поевтинява при криза (рецесия) или запазва същите нива. Другото са митове и легенди https://prnt.sc/r8vo2t
              FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнение
                Златото е горе, а добивните надолу... Идиотска работа. Вчера Яманата ми заби с -9,40%...
                няма идиотска работа, когато има маржин колове... покрай сухото гори и мокрото.

мините са си час от пазара и когато имаш разпродажби и освобождаване на ликвидност ядат бой.. просто на този падащ пазар даже и да са хубави и да имат фенове (като мен) минните компании си .. чакат реда..

при тях има един много съществен риск, който точно в такива кризисни моменти започват да се присещат инвеститорите - национализация на ресурсите. Стане ли наистина грозно може да си сигурен, че всички залежи ще станат държавна собственост...поне в по-големите и мощни държави и никой и нищо няма да ги спре правителствата да го направят.

Коментар

• Златото е горе, а добивните надолу... Идиотска работа. Вчера Яманата ми заби с -9,40%...

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                    От два дни никой не коментира нелогичното движение на златото? Чудя се защо?
                    Що да е нелогично?Спасяват Марджин Кол-ите ,които се задават заради големия спад в индексите, чрез разпродажба на други активи.

Коментар

• От два дни никой не коментира нелогичното движение на златото? Чудя се защо?

Коментар

• Златото победи американския долар

Един частен поглед.
                        Всъщност статията е от началото на месеца, но преводът се появи днес. Нямам забележки по него и по тази причина го споделям.
                        Статията акцентира в частност на неоспорими исторически факти, но изводите ще си прави всеки сам - най-доБре без да се влияе от автора.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

знаеш ли какво е марджин кол

много сериозни играчи (играч не го използвам случайно) през последните 2 дни берат огромни ядове
                          когато имаш да покриваш дупки колкото големия каньон... продаваш злато (ако го имаш) .. резервите са затова и е въпрос на минути понякога, за да се освободи капитал, който отива да покрива коловете.

затова при брутални сривове по борсите пада абсолютно всичко, защото трябва ликвидност и се продава това, което за колкото може.

ако ФЕД свали лихвите и мушне малко количествени улеснения, които не били печатане според Паулъл.. тогава златото ще излети към 2К
                          Да, това вероятно е една от причините.
                          Груйчо може и да погледне как лятото и есента та чак до декември 2008 когато пазара се гмурка здраво дали жълтия не е бил в корелация с него.
                          За недълги периоди това не е изключено.
                          Мен тогава ме нямаше, ама той е по старо куче, може да има спомен оттогава.

Коментар

Добре, а аз така и не получих отговор на въпроса си - а защо златото продължава да пада трети ден, като в момента има абсолютно всички предпоставки не просто за ъп, а за излитане? Някой?
                            Ти какво очакваш, ката ден да лети с по 1-2% ли....
                            От началото на годината :
                            Ticker
                            Gain%
                            TLT 11.49%
                            IAU 7.31%
                            SPY -2.86%

Коментар

Добре, а аз така и не получих отговор на въпроса си - а защо златото продължава да пада трети ден, като в момента има абсолютно всички предпоставки не просто за ъп, а за излитане? Някой?
                              знаеш ли какво е марджин кол

много сериозни играчи (играч не го използвам случайно) през последните 2 дни берат огромни ядове
                              когато имаш да покриваш дупки колкото големия каньон... продаваш злато (ако го имаш) .. резервите са затова и е въпрос на минути понякога, за да се освободи капитал, който отива да покрива коловете.

затова при брутални сривове по борсите пада абсолютно всичко, защото трябва ликвидност и се продава това, което за колкото може.

ако ФЕД свали лихвите и мушне малко количествени улеснения, които не били печатане според Паулъл.. тогава златото ще излети към 2К

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Рейшото... DJIA/Gold.
                                Mина време, ама съм почти сигурен че ставаше дума за дау, щото помня бях поопулил очи като го каза, че и начерта...
                                Не може да е било сп500, не бих се учудил толкова, ей го на - по 30% ъп/даун при сегашни нива и сме на това рейшо.
                                https://www.macrotrends.net/1378/dow...storical-chart

нивата между 3-5 са идеални за влизане дългосрочно в дивидент носещи акции и не само.
                                в момента нещата са за пас

Коментар

Working...
                                X