Благодаря за мненията! Безкрайно интересни, умни, аналитични, задълбочени! Но на мен стари евреи са ми казвали - момче, дръж се за златото!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
От толкова падане последната година е 25% нагоре............В евро 40-50%
И Хермес, ми то златото може да е ъп за поселдната година, но всички индекси са поне дабъл на върховете си, а тук дори не може да ги достигне в долари (ок, в евро ги мина с малко). Та да не изпадаме в излишни славославяния - за последната седмица златото е ултра нелогично, обяснете ми защо, това питам, нито се заяждам, нито казвам, че златото е шит и т.н., просто ми е интересноNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
T.e. като падат пазарите - златото пада, щото било сейф хевън и имало маржин кол. Като се качват пазарите - златото пада, щото всички се набиват в акции и златото носи ниска доходност. Берти, сериозен човек си, запри се То по тая логика защо да държим злато - при всички положения пада, освен в някои моменти, в които се качва, ма плавно,щото го бият през пръстите с електронното злато от екселските таблички
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
T.e. като падат пазарите - златото пада, щото било сейф хевън и имало маржин кол. Като се качват пазарите - златото пада, щото всички се набиват в акции и златото носи ниска доходност. Берти, сериозен човек си, запри се То по тая логика защо да държим злато - при всички положения пада, освен в някои моменти, в които се качва, ма плавно,щото го бият през пръстите с електронното злато от екселските таблички
иначе като метал златото не пада много, но се случвало, когато още не се бяха отворили на QE (2008-ма е типичен пример) и то да отнесе шамаритеLast edited by bertram; 28.02.2020, 11:29.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
няма идиотска работа, когато има маржин колове... покрай сухото гори и мокрото.
мините са си час от пазара и когато имаш разпродажби и освобождаване на ликвидност ядат бой.. просто на този падащ пазар даже и да са хубави и да имат фенове (като мен) минните компании си .. чакат реда..
при тях има един много съществен риск, който точно в такива кризисни моменти започват да се присещат инвеститорите - национализация на ресурсите. Стане ли наистина грозно може да си сигурен, че всички залежи ще станат държавна собственост...поне в по-големите и мощни държави и никой и нищо няма да ги спре правителствата да го направят.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеОт два дни никой не коментира нелогичното движение на златото? Чудя се защо?
Златото обикновенно поевтинява при криза (рецесия) или запазва същите нива. Другото са митове и легенди https://prnt.sc/r8vo2tFinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от ford_perfekt Разгледай мнениеЗлатото е горе, а добивните надолу... Идиотска работа. Вчера Яманата ми заби с -9,40%...
мините са си час от пазара и когато имаш разпродажби и освобождаване на ликвидност ядат бой.. просто на този падащ пазар даже и да са хубави и да имат фенове (като мен) минните компании си .. чакат реда..
при тях има един много съществен риск, който точно в такива кризисни моменти започват да се присещат инвеститорите - национализация на ресурсите. Стане ли наистина грозно може да си сигурен, че всички залежи ще станат държавна собственост...поне в по-големите и мощни държави и никой и нищо няма да ги спре правителствата да го направят.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнениеОт два дни никой не коментира нелогичното движение на златото? Чудя се защо?
Коментар
-
Златото победи американския долар
Един частен поглед.
Всъщност статията е от началото на месеца, но преводът се появи днес. Нямам забележки по него и по тази причина го споделям.
Статията акцентира в частност на неоспорими исторически факти, но изводите ще си прави всеки сам - най-доБре без да се влияе от автора.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
знаеш ли какво е марджин кол
много сериозни играчи (играч не го използвам случайно) през последните 2 дни берат огромни ядове
когато имаш да покриваш дупки колкото големия каньон... продаваш злато (ако го имаш) .. резервите са затова и е въпрос на минути понякога, за да се освободи капитал, който отива да покрива коловете.
затова при брутални сривове по борсите пада абсолютно всичко, защото трябва ликвидност и се продава това, което за колкото може.
ако ФЕД свали лихвите и мушне малко количествени улеснения, които не били печатане според Паулъл.. тогава златото ще излети към 2К
Груйчо може и да погледне как лятото и есента та чак до декември 2008 когато пазара се гмурка здраво дали жълтия не е бил в корелация с него.
За недълги периоди това не е изключено.
Мен тогава ме нямаше, ама той е по старо куче, може да има спомен оттогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДобре, а аз така и не получих отговор на въпроса си - а защо златото продължава да пада трети ден, като в момента има абсолютно всички предпоставки не просто за ъп, а за излитане? Някой?
От началото на годината :
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеДобре, а аз така и не получих отговор на въпроса си - а защо златото продължава да пада трети ден, като в момента има абсолютно всички предпоставки не просто за ъп, а за излитане? Някой?
много сериозни играчи (играч не го използвам случайно) през последните 2 дни берат огромни ядове
когато имаш да покриваш дупки колкото големия каньон... продаваш злато (ако го имаш) .. резервите са затова и е въпрос на минути понякога, за да се освободи капитал, който отива да покрива коловете.
затова при брутални сривове по борсите пада абсолютно всичко, защото трябва ликвидност и се продава това, което за колкото може.
ако ФЕД свали лихвите и мушне малко количествени улеснения, които не били печатане според Паулъл.. тогава златото ще излети към 2К
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Рейшото... DJIA/Gold.
Mина време, ама съм почти сигурен че ставаше дума за дау, щото помня бях поопулил очи като го каза, че и начерта...
Не може да е било сп500, не бих се учудил толкова, ей го на - по 30% ъп/даун при сегашни нива и сме на това рейшо.
нивата между 3-5 са идеални за влизане дългосрочно в дивидент носещи акции и не само.
в момента нещата са за пас
Коментар
Коментар