Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
КОЙ, КОЙ пита за долара???

Долара е solid rock!

Значи долара първите фази на кризата, когато дойде, ще поскъпва много, после ще се обезцени за 2-3 години с 300-400%, примерно! Може и повече, не знам. Но когато говорим за тази обезценка, трябва да сме наясно, че при всички други основни валути, без Евро, което се разбрахме, че ще капълдиса, нещата ще са сходни. Къде повече, къде по-малко! Може и да има някаква глобална хиперинфлация и процентите да са по-големи. При валутите всичко е въпрос на тайминг! Дръж долар докато поскъпва, продавай когато смяташ, че ще пада и купувай друго!
Не трябва да се мисли в шаблона!!! Много неща могат да се случат! Защо примерно да не може да има гражданска война в САЩ, ако има неимоверен икономически упадък там. Виждаме какво разделение има! Колко е шанса за това 0,001%, 2% или 30%? Аз лично не знам! Бих ли се изненадал ако стане? НЕ! Какво ще се случи с долара тогава? Едва ли ще е нещо добро! Бих ли заложил на това, НЕ! Смятам ли че е невъзможно, както повечето хора смятат, отново НЕ! Просто трябва да се мисли извън шаблона!
Нека да погледнем Китай! Видя ли се, че Китай има корумпиран и деспотичен режим като бившите комунисти от Соц блока, сега при Короната! За мен се видя! Видя ли се, че режима не е неуязвим! За мен се видя! Възможно ли е икономиката им да рухне? За мен отново ДА! Казвам ли, че ще стане, НЕ! Защо не казвам? Защото не знам!
Гражданска война в Китай възможна ли е при криза и икономическо-финансово рухване? Защо да не е възможна? Какво ще дойде, разцепление, смяна на управляващия апарат при запазване на режима или път към така нареченото "демократично" общество? Не знам! Но не виждам защо всеки от тези 3 варианта да не може да стане!
До къде стигнахме.... Значи идва криза, почват глобални промени, ще имаме ли долар като световен хегемон след години, може да имаме може и да нямаме. Може да имаме кошница от силни валути, повече Финтех и повече от всичко, което принципно е добро за непредобедените участници на пазара, извън монопола! Може ли Юана, след криза и обезценка да изпревари долара като световен хегемон? Защо да не може, но честно казано ми се вижда трудно!
Аз лично смятам, че хегемон като текущия няма да иам поне за известен период, а после какво ще стане, не се знае! Нов такъв или ни заробват глобалистите със световно правителство, световна валута, всичко само електронно и тн...,също може!
Еврото го виждам на крах, първо защото виждам на крах ЕС, второ защото ми се струва, че е най-нестабилната валутна конструкция.
В близко бъдеще Европа ще принадлежи на хора тип Салвини, а не на хора тип Меркел! Тук преди години много хора ми еруптираха на тема БРЕКЗИТ, НО НЕ ВИЖДАМ ДА СА ПОЗНАЛИ!

Нещата са много прости! Холандците и италианците не са братя!!! Холандците никога няма да искат да платят масрафа на италианците, а този масраф трябва да бъде платен от някого. От своя страна италианците не са подлоги и на швабите, които реално са най-печелившите от Еврото! Ние сме подлоги на всички, само за пример!

Останалите обаче не са така!
Срив на глобалната икономика! Срив на глобалния експортьор Германия, след Китай, Германия на колене! Повсеместна политическа дезинтеграция, яко популисти по страни, мизерия и безработица за 7-10 години, смяна на правителства през 6 месеца. Бесни гладни орки от Азия и Африка, на прага на страните! Салвини тук, Салвини там, Салвини "онам"! Лично на мен една подобна картина, съвсем не ми се струва невероятна! Как ще оцелява Еврото в подобна ситуация, ми да видим! Как ще оцелява ЕС, без да се превърне в безгласна организация подобно на ОНД, преди тотално да се разпусне, ми да видим!
Възможно ли е Еврото обаче да оцелее? Може и да е възможно, но поне аз не си представям как ще стане извън ерупцията на тези, които се прекланят пред Блюкселския олтар и се кълнат, че това е най-великия съюз, че това е най-великото достижение, че дава благодат, че ще се намерят решения и тн...
Остава да видим...

Къде беше да ни просветлиш при злато 1200 август 2018.
Коментар