Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Аз нищо не меря! Аз съм дългосрочен инвеститор! За мен до 2 години, цената трябва да е поне 2400!
Даде конкретика !!!
Малка ......... но конкретика .
И е АБСОЛЮТНО ВЪЗМОЖНО ..... до края на 2022 , да сме на 2400.
Съгласен съм с така дадените параметри ...........
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение
И сега графиките ти какво показват , ако не тайна ... Колко ще е цената на златото към краят годината и началото .... Защото навремето 2010-11 имаше хора , които се кълняха в децата си когато стана 1900 долара , че с това печатане няма как да не стане 3-4 -5 хиляди долара поне за тройунция , а то стана близо 1000 и то умерените , имаше и хора , които графиките им показваха и към 7-8 хиляди долара , щото такова било сътношението долар за злато 1945 година.
Назад пише .......... доста !
За надолу съм по прицип..............
Но фактора '' време '' не присъства в нито един от видовете анализ ......
Така че , който ти каже и време на прогнозата си ............ го пропускай
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
ОК !!!!
Но аз съм дал ясно и конкретно '' моята истна '' ( за златото )
Извинявай , но твоята така и не я разбрах каква е . Въпреки дългите постове
Ако не представлява трудност , може ли още един път , '' твоята истина '' за златото .
Но без '' грамаден анализ ''
3 изречения !!!!
Накъде сме ???
Ако искаш да си мерим '' истините ''
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Не бих казал! Един разумен човек, не чака конюнктурни новини и обявления, за да има поглед в бъдещето, за тенденции и развития...
Ти разчитай на графиките, аз ще разчитам на моята логика и познания, а времето ще катализира истината!
Но аз съм дал ясно и конкретно '' моята истна '' ( за златото )
Извинявай , но твоята така и не я разбрах каква е . Въпреки дългите постове
Ако не представлява трудност , може ли още един път , '' твоята истина '' за златото .
Но без '' грамаден анализ ''
3 изречения !!!!
Накъде сме ???
Ако искаш да си мерим '' истините ''
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Разбрах !!
Ти си чист фундаменталист . Следваш новини и събития и възоснова на тях , инерпретирайки ги чрез персоналните си познания се стремиш да предвидиш бъдещите развития и движения .............
Ок .
Но това е най закъсняващия метод......... за анализ..........
Винаги си след събитието..........
И никога не обхващаш всички неща , които въздействат на нещо си .........
Невъзможно е !
А графиката е отразила Всичко.... Всяко събитие и новинка....... То просто е там и се е превърнало в Движение на цената.......месеци...години назад.....
А ако можеш да ги използваш тези минали движения за предполагане на бъдещите............... с процент вероятност по голям от 65/70.....
Графиката е безценнна............
Хубаво си полафихме ........... да видим Златото какво прави .......................
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение
При шорта е важен тайминга за да изкараш пари , то и при другите опциии за инвестиране е важен таминга , но не толкова жизненоважен колкото при шорта, където за да направиш пари освен тренд ти трябва и тайминг задъл;жително , докато в нормалният случай дори и да е в грешен тайминг хванеш ли тренда печелиш дори и ако се наложи да чакаш година две, при шорта няма такива филми и няма кой да те чака . Да убеден съм за тренда , но за тайминга не съм толкова убеден може да е лятото , може в краят на годината да се случат процесите ....
Я си представи обаче, че спада, за който си сигурен, започне още от утре. Представи си колко ще има да прибираш! От друга страна, такава убеденост, ще е грехота ако не я обезпечиш с голям процент от притежаваните от теб средстава! Реално ако си играч и си убеден, натискаш със сериозни пари, ако ти е колкото за спорта, няма какво да го коментираме!
- 1 like
Коментар
� -
Следваш новини и събития и възоснова на тях , инерпретирайки ги чрез персоналните си познания се стремиш да предвидиш бъдещите развития и движения .............
Ти разчитай на графиките, аз ще разчитам на моята логика и познания, а времето ще катализира истината!
- 1 like
Коментар
� -
Давай тогава един голям SHORT!
Сега е момента, тъкмо когато се е вдигнало! Реално може би говорим за формирането на някакъв връх. От там на долу, всичко може да бъде само твое! Единственото необходимо е да сложиш достатъчно парички и да натиснеш бутона SELL!
Коментар
� -
От графики разбирам, до толкова, до колкото съм запознат с общите положения...
Не се изевявам като трейдър! Мен ме интересува дългосрочната перспектива! Както икономическа, така и политическа!
Когато преценям, че има оферта за нещо! Слагам!
Не следя котировки ежедневно, дори мога и със седмици да не следя и пак не ме вълнува!
Както съм казвал много пъти! Свобода на мнения и аргументации, всеки да преценя, какво му допада или не!
Ти си чист фундаменталист . Следваш новини и събития и възоснова на тях , инерпретирайки ги чрез персоналните си познания се стремиш да предвидиш бъдещите развития и движения .............
Ок .
Но това е най закъсняващия метод......... за анализ..........
Винаги си след събитието..........
И никога не обхващаш всички неща , които въздействат на нещо си .........
Невъзможно е !
А графиката е отразила Всичко.... Всяко събитие и новинка....... То просто е там и се е превърнало в Движение на цената.......месеци...години назад.....
А ако можеш да ги използваш тези минали движения за предполагане на бъдещите............... с процент вероятност по голям от 65/70.....
Графиката е безценнна............
Хубаво си полафихме ........... да видим Златото какво прави .......................
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнениеЗлатото е пълен балон , а най ироничното е , че феновете на златото вярват , че златото ги пази от централните банкери и печатницата за пари , а реално златото се контролира пак от същите хора . И това , че цената на златото е такава какавато е само и единствено , защото те са решили така , могат да я сринат за ден , но не искат , не им е необходимо и златото дори загубило статута си от миналото все още е инструмент , който има своето място на пазарите Златото дава илюзорна сигурност , че при криза могат да се скрият при него инвесторите, да пренасочат към него , а не да ги извадят от фондовите пазари и затова все още го държат в играта централните банкери. В даден момент очаквам и това да се случи , е няма да е в близките 2-3 години , за тази година просто цената му ще спадне под 1000 долара , защото основните купувачи от последните години китайци , руснаци и араби излязоха от пазара и ако се върнат ще е като продавачи, което допълнително ще натисне цената надолу . Въпреки турболенциите напоследък и опитите за спекулативно вдигане не доведоха до осезаем ръст и предполагам , като се поуспокоят нещат да го шортнат яко и да му сринат цената
Сега е момента, тъкмо когато се е вдигнало! Реално може би говорим за формирането на някакъв връх. От там на долу, всичко може да бъде само твое! Единственото необходимо е да сложиш достатъчно парички и да натиснеш бутона SELL!Last edited by Mike Florida; 10.03.2020, 18:15.
- 1 like
Коментар
� -
Флорида , имаш ли представа от Техн . анализ , Вълни на Елиът , VSA или price action
Сериозно питам , защото постовете ти са предимно фундаментални . Опитваш се да анализираш събития новини.....
Работиш ли с графики............?
Не се изевявам като трейдър! Мен ме интересува дългосрочната перспектива! Както икономическа, така и политическа!
Когато преценям, че има оферта за нещо! Слагам!
Не следя котировки ежедневно, дори мога и със седмици да не следя и пак не ме вълнува!
Както съм казвал много пъти! Свобода на мнения и аргументации, всеки да преценя, какво му допада или не!
- 1 like
Коментар
� -
Златото е пълен балон , а най ироничното е , че феновете на златото вярват , че златото ги пази от централните банкери и печатницата за пари , а реално златото се контролира пак от същите хора . И това , че цената на златото е такава какавато е само и единствено , защото те са решили така , могат да я сринат за ден , но не искат , не им е необходимо и златото дори загубило статута си от миналото все още е инструмент , който има своето място на пазарите Златото дава илюзорна сигурност , че при криза могат да се скрият при него инвесторите, да пренасочат към него , а не да ги извадят от фондовите пазари и затова все още го държат в играта централните банкери. В даден момент очаквам и това да се случи , е няма да е в близките 2-3 години , за тази година просто цената му ще спадне под 1000 долара , защото основните купувачи от последните години китайци , руснаци и араби излязоха от пазара и ако се върнат ще е като продавачи, което допълнително ще натисне цената надолу . Въпреки турболенциите напоследък и опитите за спекулативно вдигане не доведоха до осезаем ръст и предполагам , като се поуспокоят нещат да го шортнат яко и да му сринат цената
Коментар
� -
Какво внимание да му обръщам! Това си е свободен форум! Човека да си пише каквото иска!
Всеки може да си дава прогнози, аргументации и тн...
Един непредубеден читател в дадена група, ще припознае нещо от поста на един, друг пък ще припознае от поста на друг... такъв е живота. Хора всякакви, виждания всякакви...
Сериозно питам , защото постовете ти са предимно фундаментални . Опитваш се да анализираш събития новини.....
Работиш ли с графики............?
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
разбрал съм те.
не обръщай много внимание на потребителя с точките.
не е лесна неговата.
Всеки може да си дава прогнози, аргументации и тн...
Един непредубеден читател в дадена група, ще припознае нещо от поста на един, друг пък ще припознае от поста на друг... такъв е живота. Хора всякакви, виждания всякакви...
- 1 like
Коментар
�
Коментар