IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Добър пост на Майк Флорида .......

С уточнението че последния абзац се отнася за 10 - 12 - 15 години време ................
    Същото нещо съм го писал многократно , къде с думи , някъде с графики ( по лесно е )
    Идват времена и начин на живот , които ще са съизмерими с тези по време на Великата Депресия .
    Дори ще я бием по някой показатели като ВРЕМЕ и СПАД на световен брутен вътрешен продукт . Отначало ще има тревожно снижение на индекси , цени на активи ( и злато !!!!) , което ще премине в пълноценен крах и депресия . Това ще е дълъг процес над 10 години със своите етапи на ръст ( в случая ще бъдат корекциии на мечи тренд ) и последващи все по големи падения , които ще доведат до пробив на нивото от 660 при SP 500 ( ако му е интересно на някой ще кача и графика , но и така е ясно )
    Тогава може и да се достигне Ratio 1:1 Gold / Dow , за което съм писал и обсъждал с форумци назад някаде .............
    Хипер инфлация , обаче за разлика от Майк - не очаквам , нито Венецуелски вариант .

пп Да поясня - във двойката '' срив на борсата / икономически крах '' ВИНАГИ срива на борсата е водещ и първи !!!!!!

ппп . И не си мислете че за това е виновен смешния Коронавирус . Той е само едно катализаторче , каквото можеше да бъде всеко друго нещо .
    хубав пост

ти си фен явно на Хари Дент и дефлационна спирала.
    не знам обаче дали тези с трилионите дълг ще го позволят... все си мисля, че ще е...т майката на парите, спестителите, кредитополучателите и след това ще ресетнат системата с нещо ново,уникално, божествено....

ама това са прекалено черни мисли... да си представим, че всичко ще отшуми и ще се разминем с едни нови 10 трилиона глобално напечатана суха пара... ако се случи златото ще е над 2000$ при укротяването на бурята.

В момента ЦБ са изключително чувствителни към думата липса на ликвидност във финансовия сектор... само да каже някой и пръста е на копчето на печатницата, за да има 'за благото на хората и системата' ... та не знам как ще има дефлация.

това с петрола не е дефлация, а ценова война араби вс руси вс иран вс шистите на сащ... първи ще дадат фира шистите на сащ

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

По принцип, сега положението е много по-страшно, защото с луковиците, парите са си загубили хората, които са имали заделени спестявания, капитали или са били хазартни типове търсещи бързо богатство и са взимали заеми от лихвари.
      Икономиката като цяло се е запазила! Просто е имало много изгорели и чисто в икономически план и финансов, до колкото съм чел, е нямало кой знае колко сътресения или последствия за реалната икономика.

Традиционните балони обикновенно са в един сектор. Например строителство! Гръмва балона, стоителите се пренасочват за работа към други сектори или биват издържани от членове на семействата си, които са заети в туризма примерно!

Днес имаме балон във всичко! Затова разрушенията от спихването, ще бъдат много по-жестоки, от тези при минали кризи!
      Кредитното безумие днес, формира едновременно балон в стоителството, технологичния сектор, държавните дългове и всяка една друга стопанска дейност, която може и БЕЗ да е ефективна, да се самоподдържа, заради нулевите лихви!

Ще видим нещо като венецуелски сценарий в западния свят, който може да не е точно 1:1, но ще бъде много близко до случващото се там! Причината за това да имаме близък сценарий е, че там държавата изкривава стопанството през своя контрол и отлага елеминирането на неефективни субекти, докато в западния свят, централните банки вършат същата роля през кредит, като позволяват неефективните субекти да останат на пазара. И в двата случая парата от тенджерата под налягане, не може да се изпусне!

Колапс на стопанските взаимовръзки в обществото, поради деградация на финансовата рамка>печатане>обезценка>още по-голям колапс на стопанските връзки>по-голямо печатане>дълъг рейндж на дъното с години>утихване на инфлацията>изграждане на нови стопански взаимовръзки>икономически подем>нормализация...
      Добър пост на Майк Флорида .......

С уточнението че последния абзац се отнася за 10 - 12 - 15 години време ................
      Същото нещо съм го писал многократно , къде с думи , някъде с графики ( по лесно е )
      Идват времена и начин на живот , които ще са съизмерими с тези по време на Великата Депресия .
      Дори ще я бием по някой показатели като ВРЕМЕ и СПАД на световен брутен вътрешен продукт . Отначало ще има тревожно снижение на индекси , цени на активи ( и злато !!!!) , което ще премине в пълноценен крах и депресия . Това ще е дълъг процес над 10 години със своите етапи на ръст ( в случая ще бъдат корекциии на мечи тренд ) и последващи все по големи падения , които ще доведат до пробив на нивото от 660 при SP 500 ( ако му е интересно на някой ще кача и графика , но и така е ясно )
      Тогава може и да се достигне Ratio 1:1 Gold / Dow , за което съм писал и обсъждал с форумци назад някаде .............
      Хипер инфлация , обаче за разлика от Майк - не очаквам , нито Венецуелски вариант .

пп Да поясня - във двойката '' срив на борсата / икономически крах '' ВИНАГИ срива на борсата е водещ и първи !!!!!!

ппп . И не си мислете че за това е виновен смешния Коронавирус . Той е само едно катализаторче , каквото можеше да бъде всеко друго нещо .
      Last edited by Correctively objective; 09.03.2020, 15:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
        Между другото , мимоходом да вметна , за движението при петрола нощес ..........
        Като движение и като достигане на цена го очаквах и за него много пъти съм писал , мисля и срещу коментари на Хермес и на други , които чакаха нови върхове ..........
        В интерес на истината , не очаквах да е така рязко и точно сега . Така че само го изгледах ...........
        Нищо ......... Живота е пред нас , ще има и други хубави движения ...............
        Дори Инвестор се беше засилил лятото за 300 $ барел
        Всеки може да види коментара ми под статията от средата на юли .
        Тогава нямах акаунт и можех само в коментарите да пиша с третия си последен
        За да не ровите - моля :

Със бързото движение до 27 $ тази нощ , времето за покачване над 77 $ рязко намаля !!!!

пп . Някой пишат по много и красиво - накрая Баце е прав
        Чакахме при евентуална война и затваряне на Ормуз.Това не стана затова и петрола тогава не скочи...........Чета коментарите по повод падането на БФБ-то.......Преди 90 години ДАУ е изтрил 90% от стойноста си ............така че имам мноооооооооооого мегдан до СОФИКС 7-80.........

Коментар

• Между другото , мимоходом да вметна , за движението при петрола нощес ..........
          Като движение и като достигане на цена го очаквах и за него много пъти съм писал , мисля и срещу коментари на Хермес и на други , които чакаха нови върхове ..........
          В интерес на истината , не очаквах да е така рязко и точно сега . Така че само го изгледах ...........
          Нищо ......... Живота е пред нас , ще има и други хубави движения ...............
          Дори Инвестор се беше засилил лятото за 300 $ барел
          Всеки може да види коментара ми под статията
          Конфликтът в Персийския залив може да изстреля петролните цени до над 325 долара
          от средата на юли .
          Тогава нямах акаунт и можех само в коментарите да пиша с третия си последен
          За да не ровите - моля :

Със бързото движение до 27 $ тази нощ , времето за покачване над 77 $ рязко намаля !!!!

пп . Някой пишат по много и красиво - накрая Баце е прав

Коментар

В дългосрочен план не виждам как еврото, ще помпа срещу долар!
            Друга много важна причина, която води до поскъпване на еврото е острата нужда на доста европейски компании и инвеститори да разпродадат своите инвестиции извън еврозоната и да си изтеглят капитала у дома, за да могат да посрещнат острите си ликвидни проблеми поради бруталния спад в оборотите в доста сектори на икономиката.
            Докато тези процеси продължавата, ще поскъпва и еврото. А това поскъпване е индикатор не за сила на еврото, а точно обратното - за катастрофата на европейските икономики. Невероятно, но факт!

Това означава, че тези дни яко се изтеглят капитали от финансовите пазари, което се потвърждава и от масовите разпродажби на фондовите пазари. А това дефлационно засмукване на капитал рано или късно ще доведе и до спад на котировките на златото, но този спад ще бъде в пъти по-малко проценти, отколкото спада на акциите и суровините.
            Last edited by LaCosta; 09.03.2020, 13:26.

Коментар

• Добър ден , съфорумци
              Едно прибързано , ненужно и несправедливо решение ме остави за 5 дена извън дебата ..............
              А 5 -те дена бяха супер динамични и интересни .
              Благодаря на Седларов че предаде 3-4 мой поста , но друго си е лично си да взема отношение .
              Следобяд ще отговоря на някой постове от уикенда .

Коментар

Първичния отговор е, че свалянето на лихвите в САЩ, намаля доходността, от там първосигнално движение против долар! Но това са неща за дни и за седмици.
                Това е вярно, но към него трябва да се добави, че еврото от години се ползва за carry trade сделки поради отрицателните лихви в еврозоната. Цялостното влошаване на световната икономика дава сигнал, че навсякъде ще бъдат сваляни лихвите /ФЕД са само първи от многото/, а това обезсмисля ползването на еврото за carry trade и съответно започва масово затваряне на такъв тип сделки, което води не до обезценяване на долара, а до поскъпване на еврото срещу много други валути, но особено срещу долара, който имаше нереално високи за момента лихви.
                Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                В дългосрочен план не виждам как еврото, ще помпа срещу долар!
                Когато бъдат свалени лихвите в САЩ до почти 0% вероятно еврото ще подскочи още малко, но не е ясно от какво ниво, защото и аз очаквам скоро да лъсне грозната истина за състоянието на европейската икономика, особено след шока с вируса.
                Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Така е и при златото. В момента сме в ШОК! Пълномащабна криза ще започне, тогава когато се видят икономическите псоледици в Европа! Рецесия в Италия... Още по-голям краш на индустрията в Германия.... проблемни банки...
                Не виждам как в тази ситуация някой ще намира привлекателност в евро спрямо долар. Аз лично си държа спестяванията в долари! Може и да не съм прав! Времето ще покаже!
                А защо въобще държиш спестявания в брой /или депозит/, при положение, че толкова цениш златото и очакваш цената му да продължи да се качва?
                Аз също ценя високо златото /и другите мои инвестиции/ и за това не държа спестявания в избушени валути.
                Last edited by LaCosta; 09.03.2020, 12:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

10+
                  Земичка 300 декара и злато 100 унциики и ме гонете, ако можете.
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

то не е трудно да се сети човек.
                    новият профил не значи нов човек, когато стилът и изказа се познават от километри.

​​​​​точно се връщам от нивите, но карах камиона, че заградихме едни 20 декара. ако ти е интвресно ще ти пратя на вайбъра видео от дрончето.

пп земеделската земя(незамърсенатс) е злато, за който има гръб и воля.. просто сега все още живеем в интернет и не сме срещнали реалността... новата...
                    10+
                    Земичка 300 декара и злато 100 унциики и ме гонете, ако можете.
                    Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

прати целувка на мама кондореса, много е добра
                      не ти разбирам изписаните глупости но от изчетените мнения в други теми знам че работиш срамна работа с мъже тепърва ще фалираш от неразумни ипотеки и в момент на безизходица предлагаш на неприятелите си услиги без ръце
                      не съм присъствал знам го от форума

Коментар

новият профил не значи нов човек, когато стилът и изказа се познават от километри.

​​​​​точно се връщам от нивите, но карах камиона, че заградихме едни 20 декара. ако ти е интвресно ще ти пратя на вайбъра видео от дрончето.

пп земеделската земя(незамърсенатс) е злато, за който има гръб и воля.. просто сега все още живеем в интернет и не сме срещнали реалността... новата...
                        и все пак не каза нищо конкретно. пак те е стра да си конкретен маминчо предупреждавам те . всякакви прилики тука остави . дори се целят такива .
                        хайде изпрати ми на вайбър клипчето . да видим дали си голям колкото думите ти .

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нови 20дк?
                          честито
                          мерси

златото е сейф хевън, но земята е живот
                          цял ден работа на къра, вечерта имунизация в механата и това в компанията на семейството.. за мен е безценно.

Коментар

пп земеделската зема (незамърсенатс) е злато, за който има гръб и воля.. просто сега все още живеем в интернет и не сме срещнали реалността... новата...
                            нови 20дк?
                            честито
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

такае но щом бацето каже купувам с каквото имам . следя го от 2014. и е цар.
                              а не разбрах по метуда на изключването кой мислиш че съм за да кажа горното куето си написал .
                              пак си седнал с гръб в трактора мамин инвеститор
                              прати целувка на мама кондореса, много е добра
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

такае но щом бацето каже купувам с каквото имам . следя го от 2014. и е цар.
                                а не разбрах по метуда на изключването кой мислиш че съм за да кажа горното куето си написал .
                                пак си седнал с гръб в трактора мамин инвеститор

Last edited by bertram; 08.03.2020, 22:24.

Коментар

Working...
                                X