IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от хамстер Разгледай мнение

    а металното?
    него ще го гледат само ако го имат мен лично ме кефи тоя хаос и шаш навсякъде... само да не се налагаше никой да коронясва... иначе очаквам скоро ЕЦБ да предприеме "мерки" като в хонг конг -т.е. директно да почне да раздава пари (с които ще си купя още жълто)

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      в момента се изсмуква ликвидност буквално от всичко
      този спад при златото е даже изненадващо малък на фона на ударите по пазарите

      бай дъ дипс
      Къде виде дъна ......... та чак и ги купи

      Явно съм ти продал на теб





      1000 € дотук ...........
      Но не може никой да каже , че не съм СПОДЕЛИЛ ............

      пп Тошко , поздрави за хубавия трейд и решение ............


      ПП ВСИЧКИ ПИШАТ ПО МНОГО И ХУБАВО ..... накрая Баце е прав
      Last edited by Correctively objective; 12.03.2020, 16:24.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

        Че другите деривати са скапани , не съм спорил , само ти напомних , че златото е дериват също и цената му се формира от търговията с деривати , а не от продажбата на физическо злато, те следят какво става с цените на основните борси.... Та инвестиралите в злато и чакащи то да спаси спестяванията им от гуверньорите на централните банки и спекулантите по борсите , които продават кухи деривати са... Злато има тази цена , защото банките правят деривати от него и ги продават , като се сдуха пазара на деривати , заминава и цената на златото .... Ако забранят да се правят и търгуват деривати на златото или да е 1към1 , ако е хартиено цената му ще стане 100 долара за тройунция. Предната криза , цената на злато не помръдна и чак след като отмина най лошото 2011 му спретнаха един балон , който се спука и цените спаднаха двойно почти и сме доста далеч от пиковете му стойности , а долара се е обезценил двойно за тези години , но златото е по евтино .....
        Относно физическото злато сметките за малките държави боравещи с малки количества , заради разходите по съхранение и превоз.... За малките инвеститори е същата трагедия , ако някой е купил 1 кило злато и го съхранява в сейф 20-30 години , реално е направил повече разходи отклкото му е цената в момента/към 300-400лева на година/ и е на минус , отделно е на минус 10 процента от борсовата цена още при закупуването , 5 процента при покупката по високо и поне 5 процента при продажбата... Е има вариант да си спести тези разходи като го закопае в гората някъде и се надява да не загуби картата.

        1.Мисля, че обясних вече, че цената не се определя на базата на деривати. Пазара е много по-комплексен. Нямам намерение да обяснявам, защо кучето не е котка отново!

        2.Въпреки, че златото подлежи на някаква борсова търговия и цена, то това се онася и за всеки един останал актив. Една монета в джоба, винаги остава една монета в джоба. Фалирала хартия на компания или облигации на страна като Италия, скоро ще останат просто един замръзнал екран! Иначе и моята монета в джоба и цената на горните са борсовотъргувани!

        3.Радикалната ти версия, че при елеминирането на хартиеното злато, останалото ще се търгува на 100 долара, се основава единствено на твоята фантазия. Не се основава дори на себестойност на добив за единица обем! Защо 100 долара, защо не 5 или 20?

        4.Само разбирачи като теб смятат, че при криза златото трябва да скача моментално! Златото се интересува от инфлация и финансова стабилност! Защо при една очаквана криза съпроводена преди всичко с рецесия и дефлация, то да скача? Ако няма опасност да рухне банковата система, а инфлацията е някога там далеч? Другото много важно нещо, е факта, че след 2011г. се разклати финансовата рамка с Еврозоната. Това промени играта, на съвсем друго ниво, защото вече на дневен ред не бе дефлацията, а държавните фалити и стойността на валутите. Това е простичкото обяснение, защо при така наречената криза, то падаше(дефлацията) и чак при бума с Испания и Гърция(Еврозона), то направи върхове. Тогава се очакваше едва ли не Еврото да се разпадне!

        5.Как изчисли, че долара се е обезценил двойно? Златото е по-евтино спрямо кое, своя връх 1920? За работещите в България и купуващи в Евро, то е на рекорд!!! Ако съм сложил депозит, повече ли щях да съм на печалба, по твойта сметка, при тези лихви, спрямо обезценката на парите? Ако съм купил облигации също ли? Може би в акции, които се рутят в момента и скоро повечето ще са на -60-70-80%? Самия долар се бил обезценил (двойно)на 100%. Явно и кеш не може, тогава какво? Да купувам и да държа дренки?

        6.Защо ми еруптираш, че златото трябва да се държи 20-30 години! Защо смяташ, че тези които купуват злато смятат да го държат от младежи та чак до пенсия на 60? Аз купувам от 2015 и смятам до 3-4 години да съм го разкарал. ВСИЧКОТО!!! На много добра печалба съм към моментна цена. Да видим и за напред!

        7.Разходите са съхранение отново са твоя произволна калкулация, за да си обслужиш тезата!

        8. Как ще имаш 5% при покупка и 5% при продажба??? Мислиш ли с главата? Или имаш спред 5% Купува/Продава или имаш 10%! Нормално е да имаш надбавка над спот цената, защото говорим за физически продукт и потенциални загуби по пътя от доставчика до реализирането към краен купувач! Има моментални големи измествания на цената. Все пак не винаги е само на горе! Дилъра за извършването на услугата има комисионна! Въпроса е че ти имаш един спред купува/продава!


        Може да звучи доста надменно, но така както си ги формулирал нещата са някакъв краен елементаризъм, който произволно си съчинил с оглед да си обслужиш тезата! Единствената причина да ти отговарям е, че има доста начинаещи инвеститори, които прицъкват темата и в подобни времена се колебаят какво да правят. Много е лесно, когато не си запознат, някой като теб да вкарва ирационални тези, които ги навръзва както му падне! Ти си фиксираш цени, от нищото 100 долара. Определяш си фикасации на пазара за надуване на балони, само тогава, когато ти решаваш, че има балон. Казваш, че при криза падало, което не било рационално може би според теб и обще взето едни абсурдни за мен неща...

        Това е последния пост на който ти отговарям! Извиянвай ако това ,по някакъв начин изглежда надменно. Просто го намирам за абсолютна загуба на време! Реално вложих 30 мин, за да оборвам пълни глупости! И да отговоря по точките, които съм отбелязал в тезта ти!

        Коментар


        • в момента се изсмуква ликвидност буквално от всичко
          този спад при златото е даже изненадващо малък на фона на ударите по пазарите

          бай дъ дипс
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение
            някои хора скоро ще гледат златото (хартиеното) на 3 хил доларес и ще търкат невярващо очи
            а металното?

            Коментар


            • АБЕ ВСИЧКО ПАДА . КАКВО ДА КУПУВАМ ?

              Коментар


              • някои хора скоро ще гледат златото (хартиеното) на 3 хил доларес и ще търкат невярващо очи

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Я, колко точно мнение - при това синтезирано, без да е чаршаф Поздравления! Гадничко е за златните буболечки като мен, че във време на безпрецедентна криза златото също пада, а би трябвало да експлоадира, но какво да се прави, държим си го, колкото и безсмислено да се оказва то за всичко друго, освен за съхраняване на стойност, макар че и нея вече доста трудно съхранява...
                  Златото има място в портофейла , но само като застраховка , ако си си надвил на масрафа , тоест милионер с къщи , коли и тн и доста свободни пари , задължително е да се купи някое друго кило, в зависимост да не ти ограничи стандарта и инвстициите .... Примерно , аз ако бях на Божков щях да имам поне няколкостотин кила злато/и не само злато , ами и други ценни метали/ физическо и скрито и да стои .... Но , ако си средностатистически човек е просто игра на хазарт с държавата, няма кой да ти позволи да купиш злато и да щракаш с пръсти , ако се случи това ще ти го вземе държавата , както са направили американците след голямата депресия в краят 20те години .... Не , че не може и да се спечели от него в дългосрочен план , но е впрос на късмет , не знания ... В момента притежанието на злато е престиж в изостанали и бедни страни като Индия , в развитият свят на никого не му пука за златото освен, ако не е за спекула. Но , ако утре индийците изоставят златотро кво става с цената му .... Китайците и японците доскоро и те бяха като индийците , но вече са същите като западняците , предпочитат да ходят на круизи като се пенсионират отколкото да стоят гладни и да завещаят два три пандара на децата.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                    Златото е изградено от няколко пазара, всеки си има особености!

                    Освен фючърсите в COMEX, около 5% от Лндонския пазар, са на реално злато. Останалите 95% са "частични" резерви. Това е хартиено злато, където едно и също такова е презаписано от много притежатели. Целта е ЦБ да получават доход от златото. Реално, тъй като ЦБ могат да предложат презаписване, на нещо, което не съществува, то могат да залеят пазара с това нещо и да сринат цената. Защо да го правят обаче? Така ще дойде момент да гръмне тази схема и след това единствения вариант ще бъде злато-частичен резерв 1:1. Ще им гръмне играта!

                    При определяне на спот цената в Лондон обаче, значителна роля играят и добивачите на реално злато, които правят реални доставки до клиенти!
                    Дори и презаписаното злато, не отговаря в чист вид на масовата стиковка за термина дериват!

                    На теб ти се привиждат деривати само за пазара на злато, но нещата там са много по сложни, и те са комплексни в търсене на баланс, МЕЖДУ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ЦБ и спекулиращи с цената банки и посредници! Разбира се ЦБ могат да сринат цената до там, че да не остане нито един производител, който да може да покрива с нея разходите за добив. Просто ще залеят пазара с хартии...

                    Реално стойността на всеки един дериват е 0!

                    Не е далече деня, в който ще гръмне пазара на деривати извън търговията със злато, като притежатилите на деривати ще получат принадената им стойност, а те я 0!

                    Защо страни като Полша, Унгария или Германия релокират злато от Англия във собствените си страни? Сигурно защото са много прости!
                    Защо Китай и Русия не си държат златото в Англия?

                    Това, някоя страна, да си държи златото в Англия е просто една голяма ЗАГУБА и глупост! Това злато все едно го няма!
                    Венецуела и те си мислеха, че имат злато в Англия, но последните им казаха, че просто няма да им го дадат! Демек НЯМАТ ЗЛАТО!
                    Същото ще се получи и с държащите деривати съвсем скоро! Ще гризнат на магарето ушите! С тази разлика, че първо ще гръмнат дериватите на акции и облигации, както и тези на ипотеките. Чак тогава ще се стигне до момента пазара на презаписано НЕСЪЩЕСТВУВАЩО злато, да бъде реформиран!
                    Докато се стигне до този момент обаче, съм убеден, че ЦБ няма да го торпилират! През същото това време много акции ще се окажат със стойност 0! Мног ооблигации ще се окажат със стойност 0! А масата валути ще загубят своята покупателна способност.

                    Една монета в джоба ще запази стойност, а замръзнала графика на екрана с CFD или акция на фалирала компания, ще струва точно 0!
                    Че другите деривати са скапани , не съм спорил , само ти напомних , че златото е дериват също и цената му се формира от търговията с деривати , а не от продажбата на физическо злато, те следят какво става с цените на основните борси.... Та инвестиралите в злато и чакащи то да спаси спестяванията им от гуверньорите на централните банки и спекулантите по борсите , които продават кухи деривати са... Злато има тази цена , защото банките правят деривати от него и ги продават , като се сдуха пазара на деривати , заминава и цената на златото .... Ако забранят да се правят и търгуват деривати на златото или да е 1към1 , ако е хартиено цената му ще стане 100 долара за тройунция. Предната криза , цената на злато не помръдна и чак след като отмина най лошото 2011 му спретнаха един балон , който се спука и цените спаднаха двойно почти и сме доста далеч от пиковете му стойности , а долара се е обезценил двойно за тези години , но златото е по евтино .....
                    Относно физическото злато сметките за малките държави боравещи с малки количества , заради разходите по съхранение и превоз.... За малките инвеститори е същата трагедия , ако някой е купил 1 кило злато и го съхранява в сейф 20-30 години , реално е направил повече разходи отклкото му е цената в момента/към 300-400лева на година/ и е на минус , отделно е на минус 10 процента от борсовата цена още при закупуването , 5 процента при покупката по високо и поне 5 процента при продажбата... Е има вариант да си спести тези разходи като го закопае в гората някъде и се надява да не загуби картата.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

                      Злато е дериват , дори и централните банки на по малките страни не съхраняват златото физически и налично , а а имат разписка за него и търгуват с нея , голяма част от българското злато не е тук трезоритена БНБ , а в Лондон, немското е Америка . А за Варчев също не си прав , форекстрейдърите са чисто казино , минималните обеми от акции , валута и комодитита , които имат налични са за да не им се налага да се регистрират по закона за хазарта. Между залагането нас форекс трейдъра и залагането на мачове , гонки с коне няма.... Цената на злато се определя от цената на деривата му на борсите в Лондон и Ню Йорк , а не от стойността му физически като метал. Търговията със злато е тръговия с илюзиите , страховете и недеждите и нищо повече , единствената причина за цената е това , а реалната търговия с налично злато няма никакво , ама никакво отношение, тя се равнява .... Купуваччите и инвеститорите в злато , не го купуват заради неговата стойност , а правят обикновен шорт на долара.
                      Я, колко точно мнение - при това синтезирано, без да е чаршаф Поздравления! Гадничко е за златните буболечки като мен, че във време на безпрецедентна криза златото също пада, а би трябвало да експлоадира, но какво да се прави, държим си го, колкото и безсмислено да се оказва то за всичко друго, освен за съхраняване на стойност, макар че и нея вече доста трудно съхранява...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

                        Злато е дериват , дори и централните банки на по малките страни не съхраняват златото физически и налично , а а имат разписка за него и търгуват с нея , голяма част от българското злато не е тук трезоритена БНБ , а в Лондон, немското е Америка . А за Варчев също не си прав , форекстрейдърите са чисто казино , минималните обеми от акции , валута и комодитита , които имат налични са за да не им се налага да се регистрират по закона за хазарта. Между залагането нас форекс трейдъра и залагането на мачове , гонки с коне няма.... Цената на злато се определя от цената на деривата му на борсите в Лондон и Ню Йорк , а не от стойността му физически като метал. Търговията със злато е тръговия с илюзиите , страховете и недеждите и нищо повече , единствената причина за цената е това , а реалната търговия с налично злато няма никакво , ама никакво отношение, тя се равнява .... Купуваччите и инвеститорите в злато , не го купуват заради неговата стойност , а правят обикновен шорт на долара.
                        Златото е изградено от няколко пазара, всеки си има особености!

                        Освен фючърсите в COMEX, около 5% от Лндонския пазар, са на реално злато. Останалите 95% са "частични" резерви. Това е хартиено злато, където едно и също такова е презаписано от много притежатели. Целта е ЦБ да получават доход от златото. Реално, тъй като ЦБ могат да предложат презаписване, на нещо, което не съществува, то могат да залеят пазара с това нещо и да сринат цената. Защо да го правят обаче? Така ще дойде момент да гръмне тази схема и след това единствения вариант ще бъде злато-частичен резерв 1:1. Ще им гръмне играта!

                        При определяне на спот цената в Лондон обаче, значителна роля играят и добивачите на реално злато, които правят реални доставки до клиенти!
                        Дори и презаписаното злато, не отговаря в чист вид на масовата стиковка за термина дериват!

                        На теб ти се привиждат деривати само за пазара на злато, но нещата там са много по сложни, и те са комплексни в търсене на баланс, МЕЖДУ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ЦБ и спекулиращи с цената банки и посредници! Разбира се ЦБ могат да сринат цената до там, че да не остане нито един производител, който да може да покрива с нея разходите за добив. Просто ще залеят пазара с хартии...

                        Реално стойността на всеки един дериват е 0!

                        Не е далече деня, в който ще гръмне пазара на деривати извън търговията със злато, като притежатилите на деривати ще получат принадената им стойност, а те я 0!

                        Защо страни като Полша, Унгария или Германия релокират злато от Англия във собствените си страни? Сигурно защото са много прости!
                        Защо Китай и Русия не си държат златото в Англия?

                        Това, някоя страна, да си държи златото в Англия е просто една голяма ЗАГУБА и глупост! Това злато все едно го няма!
                        Венецуела и те си мислеха, че имат злато в Англия, но последните им казаха, че просто няма да им го дадат! Демек НЯМАТ ЗЛАТО!
                        Същото ще се получи и с държащите деривати съвсем скоро! Ще гризнат на магарето ушите! С тази разлика, че първо ще гръмнат дериватите на акции и облигации, както и тези на ипотеките. Чак тогава ще се стигне до момента пазара на презаписано НЕСЪЩЕСТВУВАЩО злато, да бъде реформиран!
                        Докато се стигне до този момент обаче, съм убеден, че ЦБ няма да го торпилират! През същото това време много акции ще се окажат със стойност 0! Мног ооблигации ще се окажат със стойност 0! А масата валути ще загубят своята покупателна способност.

                        Една монета в джоба ще запази стойност, а замръзнала графика на екрана с CFD или акция на фалирала компания, ще струва точно 0!

                        Коментар


                        • ФЕД наля $132 млрд в репо сделките във вторник, $180 млрд- вчера.
                          Боинг има финансови проблеми.
                          СМЕ Чикаго е затворен утре, за профилактика от короната.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                            Неразбирането какво е всъщност златото води до написването на подобни коментари..............Невежеството е впечатляващо на тема пари и какво са парите..........
                            И какво е златото, метал и нищо повече ....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                              Златото се търгува с фючърси на COMEX пазара, с тази особеност, че участниците подновяват или продават фючърсите, без да бъде изпълнена реална доставка. Това е хартиеното злато, където са големите инвеститори! И там има презаписано злато, без да съществува реално, но пак се води на фючърси!

                              Чист дериват е при тебе, където си отворил сметка при Бисер Варчев с 100 кинта и ще трейдваш, и над него с няколко клирингови къщи и по-големи посердници, са ти формирали нещо като електронна ротативка, където ти цъкат цифрички, които следват графиката на фючърсите в COMEX!

                              Иначе алабализми, кой надул цената на златото, са си твои версии някакви, че били частни инвеститори....
                              Елиминираш покупки на ЦБ, елиминираш големите фондове, елиминираш самите банки като участници... общо взето трябвало ти е някаква версия да напишеш 2-3 изречения, защо златото щяло да пада и затова си се сетил!

                              Казах ти и вчера. Като си толкова отворен на MT при Варчев има един бутон SELL, натискаш го и това е. Преди това обаче вкарваш повечко парички!
                              Злато е дериват , дори и централните банки на по малките страни не съхраняват златото физически и налично , а а имат разписка за него и търгуват с нея , голяма част от българското злато не е тук трезоритена БНБ , а в Лондон, немското е Америка . А за Варчев също не си прав , форекстрейдърите са чисто казино , минималните обеми от акции , валута и комодитита , които имат налични са за да не им се налага да се регистрират по закона за хазарта. Между залагането нас форекс трейдъра и залагането на мачове , гонки с коне няма.... Цената на злато се определя от цената на деривата му на борсите в Лондон и Ню Йорк , а не от стойността му физически като метал. Търговията със злато е тръговия с илюзиите , страховете и недеждите и нищо повече , единствената причина за цената е това , а реалната търговия с налично злато няма никакво , ама никакво отношение, тя се равнява .... Купуваччите и инвеститорите в злато , не го купуват заради неговата стойност , а правят обикновен шорт на долара.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ria2020 Разгледай мнение

                                златоto също е дериват и цената му зависи от дериватаният пазар , а тези , които купуват налично и реално злато се равняват по него без да имат каквото и да е уччастие , никой инвеститор не си го държи на кюлчета у тях, това , че някой има пендари от чеиза на баба си , не го прави инвеститор ....Този път реално няма да има проблем с дериватите какъвто имахме 2008 , за банките загубите ще дойдат от загубите на клиентите им , но ще са минимални.. Този път ще изгърмят частните инвеститори , което ще натисне цената на златото надолу , защото тя се формира и е плод на абсолютно същите пари , които надуха и цената на златото.
                                Златото се търгува с фючърси на COMEX пазара, с тази особеност, че участниците подновяват или продават фючърсите, без да бъде изпълнена реална доставка. Това е хартиеното злато, където са големите инвеститори! И там има презаписано злато, без да съществува реално, но пак се води на фючърси!

                                Чист дериват е при тебе, където си отворил сметка при Бисер Варчев с 100 кинта и ще трейдваш, и над него с няколко клирингови къщи и по-големи посердници, са ти формирали нещо като електронна ротативка, където ти цъкат цифрички, които следват графиката на фючърсите в COMEX!

                                Иначе алабализми, кой надул цената на златото, са си твои версии някакви, че били частни инвеститори....
                                Елиминираш покупки на ЦБ, елиминираш големите фондове, елиминираш самите банки като участници... общо взето трябвало ти е някаква версия да напишеш 2-3 изречения, защо златото щяло да пада и затова си се сетил!

                                Казах ти и вчера. Като си толкова отворен на MT при Варчев има един бутон SELL, натискаш го и това е. Преди това обаче вкарваш повечко парички!

                                Коментар

                                Working...
                                X