Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Съмнявам се официалните данни за наличностите да съвпадат с реалните.
Но ако ги приемем, каква е логиката изтокът да се бори за стандарт основан на златото, при положение, че Щатите държат в пъти по-голямо количество от останалите, а и унциите реално са доларова стойност.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнением
Майк проблема с фиат парите не опира само до власт и финанси............фиат парите са на път да предизвикат ШЕСТОТО ГЛОБАЛНО ИЗМИРАНЕ на Земята...........От 50 години те са в корелация с ръста на популацията и ръста на потребление .Създават лесен кредит който води до свръхпотребление на огромни маси -така пагубно за биосферата...........Последните 50 години популацията се е удвоила а потреблението на ресурси е нараснало четири пъти...........на това безумие е време да се сложи край......
Арабите са нараснали сигурно Х20 последните години! Индийците и те много. Африка е над 700 милиона от 50! Реално най-много се свива Европа! При ситуация на глобален глад и мизерия за 10-15 години, ако много други се свият би било естествено!
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Ще има силно затруднена международна търговия
Долара облагодетелства САЩ. Другите големи играчи губят!
Ако няма подобен световен хегемон, то за тях нещата, ще са по-добри независимо от търговията!
На следващо място, колко да пострада световната търговия, има борси, има банки. Превалутира се и готово!
Към момента множество световни корпорации, търпят огромно изменение в отчетите си поради валутни разлики, но всичко си работи и върви!
Коментар
-
мПървоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
хахахаха
хахааххаахахха
ахахахахахахахахахаах
Доверието на обикновенните хора??? Хахахахахаахахах
Че на кой му пука за тяхното доверие???? Хахахаххаахах
Обикновенните хора са стадо, което чука лагери на поточната линия в завода или са ги набутали зад някаква клавиатура в "Опен спeйс", точно като сърдели, където пак чукат "лагери", но за малко повече пари!
Стадото се упралява, както сега те управляват с карантината! Дават ти хартийки и ти им се радваш, защото с тях става размяната на стоки. Тия хартийки нямат стойност, но има монопол на този, КОЙТО МОЖЕ ДА ГИ ИЗДАВА! Ако ти почнеш да си печаташ подобни, ПАНДЕЛА!
И да нямаш и да имаш доверие, къде ще ходиш????? Хахахаахахахах
В Аржентина или в Турция при галопираща инфлация, КАКВО???? Позват хартиите! Не са на бартер!!!
Едни губят, други печелят! Ще дойде ден на изчистване на дисбалансите и после от начало, през ДЕНОМИНАЦИЯ!!!
Турция, тоя филм го е минавала сума ти пъти! Бяха стабилни до преди няколко години!
Ако смяташ, че света не може да го мине, без да се случи, нещо кой знае какво, за мен си много в грешка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
И КАКВО ТОЛКОВА ЩЕ СТАНЕ АКО НЯМАМЕ ТАКАВА ВАЛУТА, А ИМАМЕ 5 СИЛНИ ВАЛУТИ ПРИМЕРНО??? Нищо няма да стане!
Ще има силно затруднена международна търговия
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Съгласен съм в голяма степен за стадото, но и пастирите в някои случаи трябва да се събразяват със своеволията на животните си Освен това ми се струва, че и доста по-заможни и влиятелни хора /разбирай милионери, милиардери и др./ биха предпочели подобен вариант. Не сме в толкова голяма степен на подчинение. Стойността е в главата - хартийките имат стойност в момента. Сега не става въпрос за отделни държави, а за цялата доларова система - тя изисква обезпечение в пертолни сделки, чието бъдеще не е ясно.
Идва свят без валута номер 1!
И КАКВО ТОЛКОВА ЩЕ СТАНЕ АКО НЯМАМЕ ТАКАВА ВАЛУТА, А ИМАМЕ 5 СИЛНИ ВАЛУТИ ПРИМЕРНО??? Нищо няма да стане!
Какво ще стане, ако всички валути се сриват сега при кризата, а долара да държи стойност! По-късно след 2-3 години, той също да се обезцени с 400%?
Не виждам проблем! САЩ ще са си там! Кафето ще е по-скъпо! Заплатите ще са по-високи! Хората като цяло ще са с много по-ниска покупателна способност! Нищо кой знае какво!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
хахахаха
хахааххаахахха
ахахахахахахахахахаах
Обикновенните хора са стадо, което чука лагери на поточната линия в завода или са ги набутали зад някаква клавиатура в "Опен спeйс", точно като сърдели, където пак чукат "лагери", но за малко повече пари!
Стадото се упралява, както сега те управляват с карантината! Дават ти хартийки и ти им се радваш, защото с тях става размяната на стоки. Тия хартийки нямат стойност, но има монопол на този, КОЙТО МОЖЕ ДА ГИ ИЗДАВА! Ако ти почнеш да си печаташ подобни, ПАНДЕЛА!
В Аржентина или в Турция при галопираща инфлация, КАКВО???? Позват хартиите! Не са на бартер!!!
Едни губят, други печелят! Ще дойде ден на изчистване на дисбалансите и после от начало, през ДЕНОМИНАЦИЯ!!!
Турция, тоя филм го е минавала сума ти пъти! Бяха стабилни до преди няколко години!
Ако смяташ, че света не може да го мине, без да се случи, нещо кой знае какво, за мен си много в грешка!
Съгласен съм в голяма степен за стадото, но и пастирите в някои случаи трябва да се събразяват със своеволията на животните си Освен това ми се струва, че и доста по-заможни и влиятелни хора /разбирай милионери, милиардери и др./ биха предпочели подобен вариант. Не сме в толкова голяма степен на подчинение. Стойността е в главата - хартийките имат стойност в момента - всичко може да има, ако се приеме от хората. Сега не става въпрос за отделни държави, а за цялата доларова система - тя изисква обезпечение в пертолни сделки, чието бъдеще не е ясно.Last edited by perin; 17.03.2020, 23:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
до края на годината има много време и дано тези 3000 не ги видим, защото за разлика от този ти профил (един от многото), който се интересува само от себе си и прогнозите си и се състезава с остналите... които всъщност не трейдват.... мен е грижа за хората около мен и не искам да живеят в свят в който златото е 3000К или 5000К... долара за унция...
сори ... да не ти пиша името , че явно в този ти ник ще си аноним... ок .. ... но приличаш на лекоатлет, който спринтира пред публиката и постояно вика към трибуната - " по-бърз съм от вас, по-бърз съм от вас" ... ами ОК - по-бърз си.
нямам време нито желание да ти се ровя в постовете, но обемите с които търгуваш са ми напълно достатъчни, за да добия предства за успехите ти в тази област. В момента пазара ври и кипи, а ти си седнал да ме ядеш мен, който ако прави сделка е няколко пъти в годината и грам не ме вълнуват тайм-фреймовете, на които ти 'трейвдваш'.
вълкът кожата си мени , но нрава не
затова ти казвам - ставаш досаден със заяжданията си...
споко няма по-добър трейдър от тебе тук!
най-добрият си.
с доходност от 30% годишно и опит 20 години и начален капитал 10К долара си милионерче в зелено и ти се чудя на акъла защо се надбягваш в парка с такива като мен, които седят на пейката и лющят семки
айде давай в другите теми с друтите профили, че изтърва вълната.
момчето обикаля наред форумите за да събере мнения, които да "оформи подходящо' и да изкаже "мнение"
за справка, виж графиката за пукане на балона, която се опитваше да адаптира към цените на имотите.
онази, елементарната с бичия и мечия капан, ако ти се търси ще я намериш препоствана от баце, кондора, уинтер и който още профил се сетиш в имотната тема.
последва прогноза за спад и тн.
естествено не се сбъдна.
имаше актуализация с отлагане във времето...
после пак.
сега надува зурната на противоположния полюс, "имота е актив в който балон няма"
пп
задай малко по-специфичен въпрос на, който от профилите избереш.
ще последват истерични човечета и общи приказки.
може да не съм прав.
просто опитай.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеАми, обективно, абсрахирайки се от какво искам или би ми харесало, това е напълно възможен сценарий. Настоящата печатница е много вероятно да изчерпа доверието, особено когато обикновените хора започнат да схващат как работи. Тя очевидно не функционира добре, а не мога да се сетя какво друго би я заменило. Всичко ще е съвсем различно, по-тромаво, но подсигурено - и не мисля, че е задължително да е съпътствано от репресии.
хахааххаахахха
ахахахахахахахахахаах
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Съмнявам се официалните данни за наличностите да съвпадат с реалните.
Но ако ги приемем, каква е логиката изтокът да се бори за стандарт основан на златото, при положение, че Щатите държат в пъти по-голямо количество от останалите, а и унциите реално са доларова стойност.
канада, британците, японците - няма да са навити да изпаднат от великите сили
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Ами, обективно, абсрахирайки се от какво искам или би ми харесало, това е напълно възможен сценарий. Настоящата печатница е много вероятно да изчерпа доверието, особено когато обикновените хора започнат да схващат как работи. Тя очевидно не функционира добре, а не мога да се сетя какво друго би я заменило. Всичко ще е съвсем различно, по-тромаво, но подсигурено - и не мисля, че е задължително да е съпътствано от репресии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнениеЗдравейте, във връзка с цялата суматоха от последните дни бих искал да поставя въпрос за размисъл в тази тема, ако на някой му се размишлява.
Какво мислите за възможността в скоро време световната икономика и финанси да се преформатират в златен или биметален стандарт?
Това не е и в интерес за притежаващите физическо злато! Повярвай ми не искаш да се съзтезаваш спрямо държавата, когато тя трябва да попълва резерва си, за да обезпечи валутата си!
Много е вероятно, да се пробва в такъв вариант, репресия към населението и изкупуването на злато, на нереално нисък курс! На практика, ще се изкара от пазара и ти трябва или да му търсиш черен пазар или да чакаш 10 год. за промяна и успокоение, като евентуално да го продадеш в бъдещ план. През това време обче, то просто ще ти стои. Не че ще е тотална загуба, защото ще съхрани голяма стойност, дори и в този случай, а много други неща, няма да имат никаква! Колко злато имаш знаеш само ти. Няма ченгетата да те бият, да си кажеш, но подобна ситуация, в която масово валутите по света, започват да се обезпечават със злато, може да не е никак добра, за свободния пазар, на който представители са дребните инвеститори, подобно на тези във форума!
Живеем във все по-полицейски държави! Не си мисли, че за псевдоелитите, свобода, права и пазар, са неща, които би следвало да са неприкосновенни!
Това горното не си представям обаче да стане! Никой не би искал да се лиши от възможността да си печати пари! Не би се лишил от МОНОПОЛА ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВА, с тази си власт! Има много като "Хермесов", които са на друго мнение, че единствено златото дава стабилност в дългосрочен план! Но дългосрочния план никога не е бил цел, на банкери и политици! Те ще решат проблемите през инфлация сега и колелото ще се завърти отново, до някъде там и новия финансов апокалипсис!
Световния рестарт, ще мине както всеки един рестарт, които сме виждали много пъти по страни!
Най-добрия вариант за всички е през инфлация. Обратното би означавало фалит на цялата финансова система и 90% от всички бизнеси, а 60% от населението да умре от глад!
Затова ИНФЛАЦИЯ, ама яка, глад за много, бедност за много, фалити за много, но живота ще се запази какъвто го познаваме! И това ще мине. Това е било много пъти, няма да е нещо кой знае какво! Разбира се ще има голямо страдание, но това е неминуемо!
Света няма АБСОЛЮТНО никаква опция, да излезне от текущата ситуация, без масово по страни, да не започнат да се подаряват пари! Това е началото на рестарта. Може да ги дават на калпак, може да опрощават сметки при одържавени комунални дружества... Няма значение... Въпроса е, че това е просто НЕМИНУЕМО!
Пак ще има бедност, пак ще има глад, пак ще има фалити....., но реално погледнато, ще дойде ден след 5-7-10 години и нещата ще влезнат в една доста нормална и позната ни от днес ситуация!
Предстоящия рестарт е най-доброто нещо, което може да се случи, на България, в дългосрочен план и ще е катастрофално, в краткосрочен! Това е единствения шанс за нашата страна да оцелее, както съм заявявал много пъти през годините! Е тези дни дойдоха! Сега остава да видим!Last edited by Mike Florida; 17.03.2020, 22:41.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
https://i.redd.it/gnbanckq9cn31.jpg
китай индия и турция ще са доста по напред... че и русите.. другите няма да се навият..
Но ако ги приемем, каква е логиката изтокът да се бори за стандарт основан на златото, при положение, че Щатите държат в пъти по-голямо количество от останалите, а и унциите реално са доларова стойност.
Коментар
Коментар