IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
    Къде е това Баце да му покажа едни златни вертикали ??
    корективния не е баце, а имитатор.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Къде е това Баце да му покажа едни златни вертикали ??

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Correctively objective
        .....
        Така и не ги разбрах....
        Работя само на Метатрейдар платформа......
        ....
        мисля,че няма какво да коментираме ... твоите интереси са съвсвем различни.
        успех в търговията

        лятото ще се видим и ще се уточним
        да мине първо корона-драмата


        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

        Коментар


        • Май тръгна в правилната посока..

          Коментар


          • Някои бъркат криза с форсмажор. Няма актив, който да е убежище при форсмажор. При форсмажор всичко се върти в една пералня. Има актив, който е убежище при криза и това със сигурност е физическото злато. Криза е, когато в следващите няколко години тоалетната хартия остане все така търсена, считайки 100 доларовите банкноти за далеч по-неудобни за целта.
            Last edited by pinoccio; 17.03.2020, 16:14.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

              т. е. златото трябва да се движи по принцип в диапазона 950-1950 долара! Напълно съм съгласен!

              Какво значение има тук АЗ, ТИ, ТОЙ или пък ТЯ? Мислех, че говорим по принцип за златото. Моята печалба или загуба от метала няма отношение към моя анализ на създалата се специфична ситуация, което не бих могъл да твърдя за писаното от тебе!

              Аз ликвидност НЕ търся за мен и сега! Аз се надявам в България да има ликвидност във всеки един момент, а не ако някой ден някой мой човек, когото съм снабдил да го упътвам да пише на Майки, че той някога си казал, че шуреят му търсел на 3 100 лв, ама му отказали. Това ли е твоята представа за ликвидност на най-ценното нещо на света? Моята е малко по-различна.

              Обаче ако действително имаш човек, който търси нещо на 3 100 лв за унция, пиши ми на лични и ще се разберем как да го снабдим с монетка по негов избор от 3-4 вида. Даже като за твой човек, щото ти си ми приятел, може да се разберем и за 3 050 лв.
              1. Примера за златото го дадох само, за да покажа, че тезата на глупаците, за падащ капиталов и вдигащо се злато е абсурдна! Ако беше вярна както казах 50:50! Това щеше да е ПЕРПЕТОМОБИЛЕ! Или печелиш или си в най-лошия случай на нулата!!! Чисто като стойност за златото не бих коментирал, от гледна точка на добив! За пример бих дал само, че огромната част от компаниите, никога не се търгуват на счетоводна стойност! Има и такива 500 пъти над нея!

              2. Кзах за себе си. Защото ти както ги казваш, нещата за печалба загуба КАК ГИ ОПРЕДЕЛЯШ всъщност??? Това, че някой купил преди месец и е на загуба, какво значение има за този, който купил преди 4 години, и е на голяма печалба! Какво би станало, ако този купил преди месец, се окаже, че след година също е на голяма печалба? Не мога да ти разбера тезата! Какво се очаква, който купи на злато или рейндж или само нагоре? Това ли?

              3. Ситуацията е извънредна! Ти в тази ситуация каква гаранция може да ми дадеш, че графиките няма да замръзнат, както и да няма лимитим от скоро време на сещаш се кое??????? Реално погледнато в дадената ситуация, монетата в джоба ти гарантира ликвидност, дори и при необичайни пазарни условия, а замръзналата графика и лимитите. НИКАКВА!!!!

              4. Станал съм свидетел на разговор, вчера! Човека знаеше, че е купено предните дни и произхода! Затова беше толкова сигурен, защото се познават! На теб няма как да ти даде същата оферта, защото обстоятелствата са други!
              Гарантирам ти обаче, че както казах, дори и без да те познавам, ако някой иска да продава на текущи пазарни цени, при проверка на стоката, отново ще ти намеря пазар! Ако имаш оферта за днес на пазарни цени, ми пиши на лични!
              Last edited by Mike Florida; 17.03.2020, 15:09.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Златото общо взето компенсира инфлацията поне до минимална стойност за добив, суровина е все пак, а акциите растат! Ако акциите почнат да падат, златото покрива и балансира!
                т. е. златото трябва да се движи по принцип в диапазона 950-1950 долара! Напълно съм съгласен!

                Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Точка 2! Ти колко си чакал да се обезценят влутите. Официално инфлация няма. Ужким Аз в момента съм МНОГОООО, АМА мНОГОООО под текущите нива в Евро като средна цена! Изчакай една година, тогава да видим валути или злато, кое каква стойност! Нека да изчакаме 12 месеца и да видим, дали моя ЛЕВ в джоба или ЗЛОТО, ще запазят стойност спрямо средните ми цени в ЕВРООООО! Аз към момента независимо от спада съм на голяма печалба! Повтарям, на голяма ПЕЧАЛБА, като процент!
                Какво значение има тук АЗ, ТИ, ТОЙ или пък ТЯ? Мислех, че говорим по принцип за златото. Моята печалба или загуба от метала няма отношение към моя анализ на създалата се специфична ситуация, което не бих могъл да твърдя за писаното от тебе!

                Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                3. Да ликвидност има! В момента мои познати са готови да купуват от физически лица, стига да могат да им предложат близки до пазарната цена от 2600-2700. В банките е над 3200! Ако имаш инвестиционни продукт, които да са читави и след проверка, за текущата цена лесно мога да ти намеря ЛИКВИДНОСТ, колкото искаш! Само от познати хора!!!! Представям си останалия пазар какъв е! И колко още ЛИКВИДНОСТ би поел!!!!!!!! ЛИКВИДНОСТ ИМАААААААА, стига да ти трябва! Веднага ще я намериш! Гарантирам ти го!

                Аз за разлика от теб съм си предсатвял, че може да изчезне физиката, но цените да падат! Голямата разлика е там, че мен ме интересува, голямото избушване и хеликоптерните пари, които ще сринат всичко и ще има точка Х, след 2 години! Боли ме фара, че сега котировката падала!
                Вчера един мой познат, не искаше да продаде на друг мой такъв, дори и на 3,1К! Въпреки, че имаше колебание, дали за неговите финансови възможности, не е купил повече от колкото е трябвало! Не пожела да продаде! А ЛИКВИДНОСТ ИМАШЕ!

                След 2 месеца обаче, ще е още по-голямата ликвидноста, чисто между хората, защото това, което тогава ще стане, ти дори не може и да си го представиш, сега!
                Аз ликвидност НЕ търся за мен и сега! Аз се надявам в България да има ликвидност във всеки един момент, а не ако някой ден някой мой човек, когото съм снабдил, му се наложи да продава да го упътвам да пише на Майки, че той някога си казал, че шуреят му търсел на 3 100 лв, ама му отказали. Това ли е твоята представа за ликвидност на най-ценния актив на света? Моята е малко по-различна.

                Обаче ако действително имаш човек, който търси нещо на 3 100 лв за унция, пиши ми на лични и ще се разберем как да го снабдим с монетка по негов избор от 3-4 вида. Даже като за твой човек, щото ти си ми приятел, може да се разберем и за 3 050 лв.
                Last edited by LaCosta; 17.03.2020, 16:48.

                Коментар


                • Междо другото, съвсем скоро ще видите и силата на долара както съм казвал много пъти в темата, при идващите обстоятелства!
                  Тази сила, ще се отрази пряко, на държащите физика в БГ, защото основната котировка на Злотоооо е в долари!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                    навърта ли се тук един многоников пророк ))
                    ще ми се да прочета някоя прогноза от него, относно хартиеното злато или дървеното желязо )))

                    но да НЕ поглежда тавекса и другите физически продавачи.
                    да си дърпа чертички по чарта. после ще са ми наематели с мама...ако станат софиянци де. немам интерес към копторки около столипиново.
                    навръта се навръта се . хамсер раттен ддб с малко опишле. няма дървено желязо . то е на хамсер раттен у отзади.
                    а мама ти неще да ти става наемател . тя при баце е сега . дърпа една чертичка.
                    и ти си я дърпал ратттен раттен

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

                      Епа , ти , кибика го казваш .................. Кой да питам ........ 7 Тебе трябва ......
                      Та я пак : кои са яките инструменти за вход сега ...... Кой актив , коя валутна двойка ..........
                      Щом го казваш , та и предпочиташ пред златото - кажи кои са , да намажем филията и ние
                      явно "путове на SPY със страйк..... " не ти говри нищо... отказвам се.
                      ти не си баце , а клонинг ! просто сега ми се затвърдиха съмненията.
                      разбрах и защо с този си ник не пропускаш да ме хапнеш и да се заядеш стилът ни е познат.
                      ок всеки сам си избира приоритетите в живота
                      бъди здрав!

                      ПП точки мога да слагам и аз в постовете си, но няма да съм баце .... налЕ..
                      Last edited by bertram; 17.03.2020, 14:28.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

                        Аз просто си разсъждавам, щото до преди месец всички медии бяха налазени от колегите на Крум и ни обясняваха:
                        1. Златото е много добро за хеджиране на риска - акциите може да падат, обаче цената на златото тогава да видиш кво прай.....
                        2. Златото от 5 000 години запазва своята стойност. Не златото поскъпва, а измислените валути се обезценяват!
                        3. При форсмажорни обстоятелства винаги може да разчиташ на ликвидност при златото! Всеки винаги ще ти го купи!
                        и т. н.

                        В това отношение много хубаво се получава, че преживяваме тази извънредна ситуация, та всеки може да провери за себе си валидността на горните и на други подобни твърдения. Най-ценното нещо в живота е опита!
                        Никога не съм предполагал, че може да се получи такова огромно търсене на физическо злато и ЕДНОВРЕМЕННО с това такъв срив в цената, което ясно показва, че и да си купил физическо, цената на метала се формира от едни измислени цифрички на екрана!
                        Изкушавам се пак да пиша, виждам, че си се надъхал....

                        Това, че има глупаци, които смятат, че като акциите падат, златото трябва да расте, не означава, че златоооооооотооо е виновно на глупаците!
                        Ако беше така 50% Акции ETF, 50% Злато! Златото общо взето компенсира инфлацията поне до минимална стойност за добив, суровина е все пак, а акциите растат! Ако акциите почнат да падат, златото покрива и балансира!
                        Колко тъп трябва да е някой, за да мисли така! Има много тъпи хора, но не златото е виновно, а тяхната тъпотия, за това какво е златото! Това е по точка 1!

                        Точка 2! Ти колко си чакал да се обезценят влутите. Официално инфлация няма. Ужким Аз в момента съм МНОГОООО, АМА мНОГОООО под текущите нива в Евро като средна цена! Изчакай една година, тогава да видим валути или злато, кое каква стойност! Нека да изчакаме 12 месеца и да видим, дали моя ЛЕВ в джоба или ЗЛОТО, ще запазят стойност спрямо средните ми цени в ЕВРООООО! Аз към момента независимо от спада съм на голяма печалба! Повтарям, на голяма ПЕЧАЛБА, като процент!

                        3. Да ликвидност има! В момента мои познати са готови да купуват от физически лица, стига да могат да им предложат близки до пазарната цена от 2600-2700. В банките е над 3200! Ако имаш инвестиционни продукт, които да са читави и след проверка, за текущата цена лесно мога да ти намеря ЛИКВИДНОСТ, колкото искаш! Само от познати хора!!!! Представям си останалия пазар какъв е! И колко още ЛИКВИДНОСТ би поел!!!!!!!! ЛИКВИДНОСТ ИМАААААААА, стига да ти трябва! Веднага ще я намериш! Гарантирам ти го!

                        Аз за разлика от теб съм си предсатвял, че може да изчезне физиката, но цените да падат! Голямата разлика е там, че мен ме интересува, голямото избушване и хеликоптерните пари, които ще сринат всичко и ще има точка Х, след 2 години! Боли ме фара, че сега котировката падала!
                        Вчера един мой познат, не искаше да продаде на друг мой такъв, дори и на 3,1К! Въпреки, че имаше колебание, дали за неговите финансови възможности, не е купил повече от колкото е трябвало! Не пожела да продаде! А ЛИКВИДНОСТ ИМАШЕ!

                        След 2 месеца обаче, ще е още по-голямата ликвидноста, чисто между хората, защото това, което тогава ще стане, ти дори не може и да си го представиш, сега!
                        Last edited by Mike Florida; 17.03.2020, 14:17.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                          мен кибика ли питаш

                          Пут-ове на SPY със страйк.... по избор купени за смешни пари, когато, вирусът не беше проблем за САЩ...според тръмпи

                          много по-сигурна и печеливша сделка от ловене на 10% в жълтото.

                          жълтото си е за резерв, а за търговия има много по яки инструменти.
                          Епа , ти , кибика го казваш .................. Кой да питам ........ 7 Тебе трябва ......
                          Та я пак : кои са яките инструменти за вход сега ...... Кой актив , коя валутна двойка ..........
                          Щом го казваш , та и предпочиташ пред златото - кажи кои са , да намажем филията и ние

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

                            А бе, къде е Крум .............
                            Сигурно на някоя река е превил гръб с едно сито в ръка.....

                            Все от някъде трябва да се осигури стока я за продан, я за загубен бас....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Correctively objective

                              Къде другаде...
                              мен кибика ли питаш

                              Пут-ове на SPY със страйк.... по избор купени за смешни пари, когато, вирусът не беше проблем за САЩ...според тръмпи

                              много по-сигурна и печеливша сделка от ловене на 10% в жълтото.

                              жълтото си е за резерв, а за търговия има много по яки инструменти.
                              Last edited by bertram; 17.03.2020, 14:24.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • навърта ли се тук един многоников пророк ))
                                ще ми се да прочета някоя прогноза от него, относно хартиеното злато или дървеното желязо )))

                                но да НЕ поглежда тавекса и другите физически продавачи.
                                да си дърпа чертички по чарта. после ще са ми наематели с мама...ако станат софиянци де. немам интерес към копторки около столипиново.
                                препоръка е

                                Коментар

                                Working...
                                X