If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напук на вярванията, че нямало налично физическо злато, четейки и други различни форуми, да, ама, не : https://www.royalmintbullion.com/Products/Gold-Bars
(налични 100гр херметично запечатани кюлчета, 500гр и 1кг изляти кюлчета) с надценка +10% от фикса https://www.royalmintbullion.com/Pro...old-Coins/Gold
налични 1 унциеви златни монети 24 карата, +11% от фикса
Наличните монети не са оборотни, евентуално биха се продали като материал само, тоест -3% спрямо Филхармония например
и налични сребърни и платинени монети и кюлчета.
П.П..Това е продукция директно от Английския монетен двор, който и рефинира естествено.
В УК все оше няма рестрикции по градове и външни граници, пратките се пращат с DHL.
Финансова култура имам достатъчна.Имам и историческа.В оценката от десеткратно увеличение на цената на златото се доверявам на мнението на Джим Рикардс.На този човек аз вярвам.Историята с вируса той я предвиди .Според него в едни момен ще се намери предтекст и всичко ще замръзне.ЗАМРЪЗНЕ.След това идва времето на преоценката.....Точно това ЗАМРЪЗВАНЕ наблюдаваме в момента.....В реалната икономика тези учили по учебници слугуват на такива като мен............Дето и едно висше нямат.........ако че са прочели 5-6000 тома........
Изглежда , че не само вишО нямаш , а предполагам и средно . Ако си започнал да четеш ТОМОВЕ на 10 години , а сега , да кажем си на 50 години ( мисля че си по млад ) ти би трябвало на всеи ДВА дена и половина да си чел по един ТОМ .
Без никакво прекъсване . Никакво .
Нивото наистина е доста паднало , както казва господина под теб с руските банкнотки от царска Русия.
И тоя трик със сравняването е доста стар и изтъркан.
1 долар сега е равен на 4 цента 1900. 4 цента инвестирани тогава във злато , не могат да се сравнят с 4 цента инвестирани тогава в акции, например. Има и други неща , по добри от злато .
. Но да не те бавя , имаш да дочетеш днешния ТОМ .
Какво четеш сега , че май повече пишете , бъговете в момента
Сори за грозната снимка с телефончето, но я щракнах набързо.
Тези 2 банкноти от по 100 царски рубли са били е еквивалент около 172 грама 22 карата злато или около малко повече от 5 златни орела (20 монети по 10 царски рубли 22 карата 8,6 гр)
по текущи цени това са повече от 15К лева
а тези 2 прекрасно изрисувани купюра са просто стар вестник с малко нумизматична стойност (предвид на окаяното им състояние....2 поколения сме си играли с тях като деца )
1911-1017 1 банкнота е стигала за едно семейство да преживее сркомно 1 година или за пътуване до божи гроб и обратно. била е приемана за злато в целият свят...и е била по-сигурна валута от американският долар...
след 1917 - красива хартийка. играл съм си с доста такива останали от единия ми прадядо, който е предпочел сигурността на хартийките, защото златото му е тежало много, а е трябвало да бяга от турците...
Това ви го пиша по линия на долар, евро, франк, паунд , че и наш лев барабар петко с мъжете = сигурност и стабилност във времето....
Тези 2 банкноти от по 100 царски рубли са били е еквивалент около 172 грама 22 крата злато или около малко повече от 5 златни орела (20 монети по 10 царски рубли 22 карата 8,6 гр)
а тези 2 прекрасно изрисувани купюра са просто стар вестник с малко нумизматична стойност (предвид на окаяното им състояние....2 поколения сме си играли с тях като деца )
1911-1017 1 банкнота е стигала за едно семейство да преживее сркомно 1 година или за пътуване до божи гроб и обратно. била е приемана за злато в целият свят...и е била по-сигурна валута от американският долар...
след 1917 - красива хартийка. играл съм си с доста такива останали от единия ми прадядо, който е предпочел сигурността на хартийките, защото златото му е тежало много, а е трябвало да бяга от турците...
Това ви го пиша по линия на долар, евро, франк, паунд , че и наш лев барабар петко с мъжете = сигурност и стабилност във времето....
ПП родовата памет не бива да се неглижира!
Това нагледно обяснение, признавам, страшно ми хареса. Не е лошо човек да колекционира хартишки с възможно най-големите номинали, но да си има едно наум, че в един момент могат да станат колекция от хартийки.
Цялото ти мнение барабар със снимката си ги свалям за бъдещо употребление!
И естествено чукам един лайк
Десет пъти ?
Боже мой . Всеки ли може да се регне и да си пише тук . Някаква елементарна финансова култура не се ли иска . Или историческа такава. Пак върши работа.
Финансова култура имам достатъчна.Имам и историческа.В оценката от десеткратно увеличение на цената на златото се доверявам на мнението на Джим Рикардс.На този човек аз вярвам.Историята с вируса той я предвиди .Според него в едни момен ще се намери предтекст и всичко ще замръзне.ЗАМРЪЗНЕ.След това идва времето на преоценката.....Точно това ЗАМРЪЗВАНЕ наблюдаваме в момента.....В реалната икономика тези учили по учебници слугуват на такива като мен............Дето и едно висше нямат.........ако че са прочели 5-6000 тома........
Тези 2 банкноти от по 100 царски рубли са били е еквивалент около 172 грама 22 карата злато или около малко повече от 5 златни орела (20 монети по 10 царски рубли 22 карата 8,6 гр)
Ще се наблюдава много интересна корелация между имотния сектор и златото в идващите 12-24 месеца.От една страна имотите ще спаднат поне наполовин в номинал спрямо сега.Отдруга златото ще увеличи цената си ДЕСЕТ пъти.Тоя цирк с маските в който участваме е заради негово величество ЗЛАТОТО.........Презизчисляването на стойности още не е започнало.........търпение.Търпение.......нека да се поносят маските още 6 месеца и тогава ще ви направят господата калкулацията........същите господа които 50 години тръбяха че златото е демоде........поне 50 пъти съм гледал с наслада отговора на Бен Бенарке на въпроса на Рон Пол за златото.......може и 60 пъти да е било.........точно тези ще ви опипат протмонетата.Накрая и протмонетата ще ви вземат........
Десет пъти ?
Боже мой . Всеки ли може да се регне и да си пише тук . Някаква елементарна финансова култура не се ли иска . Или историческа такава. Пак върши работа.
Ще се наблюдава много интересна корелация между имотния сектор и златото в идващите 12-24 месеца.От една страна имотите ще спаднат поне наполовин в номинал спрямо сега.Отдруга златото ще увеличи цената си ДЕСЕТ пъти.Тоя цирк с маските в който участваме е заради негово величество ЗЛАТОТО.........Презизчисляването на стойности още не е започнало.........търпение.Търпение.......нека да се поносят маските още 6 месеца и тогава ще ви направят господата калкулацията........същите господа които 50 години тръбяха че златото е демоде........поне 50 пъти съм гледал с наслада отговора на Бен Бенарке на въпроса на Рон Пол за златото.......може и 60 пъти да е било.........точно тези ще ви опипат протмонетата.Накрая и протмонетата ще ви вземат........
Аз първо бих я направил през това, че 95% от изтъгуваното злато в Лондон е хартиено! А се води, че всички са купили уж злато!
Така погледнато само 5% физическо злато, са формирали моментната цената от 1600 долара! Другите 95% са формирали нещо, неясно какво! А тези 95% се води, че също уж са искало злато!
На следващо място, кумулативния държавен световен дълг е около 253 трилиона, а корпоративния и останалия 350 трилиона!
Това са ти едни 600 трилиона!
Само Италия има 2 трилиона долара дълг!
Общата стойност на дериватите, част от банковата система са за около 1 квадратрилион! ДБ държи такива за 55 трилиона, като цялия БВП на ЕС е по памет 9 трилиона, а на Германия, май 2,3 трилиона!
Добитото злато около 50% е за финансови нужди, 40% за бижута, а 10% за индустрията. Много малка част от златото в индустрията подлежи на рециклране, а при бижутата, това, което не е изгубено в ежедневието или не е изтъркано под формата на халки, не е ясно колко е точно като обем!
Така, че огромната част от твоята сметка за 1,04 трилиона, на практика не съществува!
Идва и БОНУСА!!! САЩ само за седмица, увеличи държавния си дълг с над 15%! Аз те уверявам, че това е само за този месец! Предстои много, ама много, ама много ОЩЕЕЕЕЕЕЕЕ....
Това се отнася и за всички останали страни........
Така погледнато, само първия месец от кризата общия световен дълг от 253 трилиона, на практика вече е 300 трилиона!
Имаш едни бързи 40 трилиона, само за месец!
Осъзнаваш ли колко жалка е сметката за 1,04 трилиона! А дори и те не съществуват в пълна степен, по причините, които съм посочил!
И ?
Какво следва от този урок по статистика .
Ти да не би да си ония статистик Inform . бертрам , чак пък иска и проява на уважение за положения труд
ха - ха
Момчета , вие сте някакви клакьори на тавексчето или просто на инвестора за повече трафик
По-добре е да се купува, когато никой не иска. Отнася се за всичко, което става за инвестиция. Сега всеки иска да купува, няма налично, дилърите щавят пощурелия народ с обещание за доставка... Не мисля, че точно сега е момента. Не ми трябват нито анализи, нито експерти. Стига ми да знам, че сега всеки иска да купува.
Аааа на 10-15 000 долара унцията ще се появи...........недей да купуваш сега........
По-добре е да се купува, когато никой не иска. Отнася се за всичко, което става за инвестиция. Сега всеки иска да купува, няма налично, дилърите щавят пощурелия народ с обещание за доставка... Не мисля, че точно сега е момента. Не ми трябват нито анализи, нито експерти. Стига ми да знам, че сега всеки иска да купува.
Така де , и аз това казвам,като се юрне стадото не мисля,че е момента за бизнес а по скоро момента за нови "жертви".
Коментар