IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
    Mike Florida не ми отговори на въпроса ! Примери с липси на стока не ми показвай а кажи кой го твърди това със такава сигурност като теб 100% ?
    той говори за себе си, което му позволява да е 150% сигурен ако иска... в крайна сметка всеки има право на мнение, а Майк освен това хвърля доста време да напише доводите си.

факт в момента е, че цената на физическото в България ако го намериш е около 2000$ (без 50$) в тавекса и няма много връзка със борсовата цена, но кога и как ще си го получиш нямам идея.
    уж от днес трябваше да могат да работят рафинериите в тичино - pamp, valcambi, argor - те със сигурност са заринати от поръчки и ще бачкат яко, но не знам дали няма да удължат карантината с още 2-3 седмици...тогава ще се създаде още по-голям дефицит и опашки от чакащи поръчки, които ще има да се 'чистят' поне още 1-2 месеца след това ... и това е при положение, че логистиката рафинерия -> търговец -> клиент може да бъде реализирана заради мерките, които отделните правителства взимат в борбата с коронавируса.

истерията в САЩ още не е започнала, а оранжевия им лидер вече е сложиш план максимум да са под 200 000 починали от вируса...в момента за 2К...

това, което каза Майк за профилът на хората имащи злато е така с малки изключения (в турция и индия в 'простолюдието' има огромно количество злато, защото е вековна традиция да спестяват в метала) ...но иначе тези големите милиони в злато имат и още повече милиони в акции и левъриджнати бизнеси .. ако има тотал щета там е възможно (не казвам сигурно) да им се наложи да продават и тогава да се получи двживение, както 2008-ма, но историята никога не се повтаея 1:1, а с леки нюанси и не е много сигурно дали ще може да се вземе физическо (подчертавам) при тази разпродажба или големите риби с кеш ще помогнат на големите риби с маржин колове и ще им приберат физическото, докато ние чакаме тавекса да свали цената....

за мен да се цели този момент с ликвидното засмукване е игра ва-банк... може да се удари кьоравото и да се удвои богатството .. приерно да вземеш на 1000-1100$ унцията преди да се изстреля на 2000+ , 3000+ или кой знае колко... но може и да се окаже, че докато мига 1000-1100 на минтора на сайта на тавекс има табела, че поради логистични проблеми злато няма.... пак казвам нещата са голямо намазване и нещата се менят с часове и минути... все в кофти посока засега.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga
      Категоричността ти в тезата която поддържаш относно златото от къде идва ?
      Еми прочти ми постовете в темата и ще разбереш!

Аз съм писал 300 поста, няма как да ти синтезирам "категоричност" в 1-2 изречения!

Каквото и да означава това "категоричност"!

Коментар

От къде ти дойде на акъла да твърдиш това което твърдиш в постовете си със 100% сигурност ?! Не се хващай за процентите може и 99%
        Не мога да ти разбера питането? Какъв ти е конкретния въпрос?

Коментар

Съвсем нормален въпрос ти задавам , не ми се дръж като ощипана мома ! Ако не можеш да отговориш спри да флудиш темата тук !
          Намири стока на цена и ни запознай нас неграмотните.
          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Не бе, ние с по 50 - 100 унции ко да правим?
            Все пак по твой думи сме бедняци.
            Аз съм говорил по принцип за пазара! Ти вече къде се слагаш като състоятелност си е твоя работа! Едва ли някой го интересува, кой колко унции или килограми има!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Много пролетарско.... което не ти е интересно, просто скролваш, just simple....
              Не бе, ние с по 50 - 100 унции ко да правим?
              Все пак по твой думи сме бедняци.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
                Mike Florida не ми отговори на въпроса ! Примери с липси на стока не ми показвай а кажи кой го твърди това със такава сигурност като теб 100% ?
                Твърди го ходжата Мустафа Шерифов, а той имал информация от един арменец, Манукян! Последния имал първи браточед, който познавал един евреин. Та той му бил казал!

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Ко ми пука за богаташите, ние тук сме обикновени хора.Ти ако си от тях е друга работа.
                  Много пролетарско.... което не ти е интересно, просто скролваш, just simple....

Коментар

• Mike Florida не ми отговори на въпроса ! Примери с липси на стока не ми показвай а кажи кой го твърди това със такава сигурност като теб 100% ?

Коментар

Разглеждаш нещата в български мащаб! Аз говоря, за богаташи от Германия, САЩ, Франция и тн.
                      Частните трезори ще са в страни като Швейцария или Англия!

Дори и от БГ мутрите, които са по-умни, отново ще предпочетат западни трезори, а не да се осланят, че монетата в страната, просто няма да се обърне против тях! Не мисля, че БГ е интересна в този контекст! Няма какво да я коментираме!
                      Ко ми пука за богаташите, ние тук сме обикновени хора.Ти ако си от тях е друга работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

умен и красив бърта казаха ти много пъти
                        в тази тема какво ще бъде и къде ще иде .
                        стига копипест дай малко личностен ум ( има да ? )
                        къде ще бъде злато юни месец , например ?
                        питам бърта III път ?
                        не знае ? да ?
                        само копипест новини - не смислено
                        всички можем четем новини от саитове . и всички знаем какво интернет .
                        А дори и само копипеист - ок
                        но дай твое мнение като маик фло
                        къде ще бъде злато до юни или до септември ?
                        страх ? да ?
                        Ти кожи къде бъде Йода. Аз тебе послуша.И силата бъде с теб!

Коментар

• Gold Is Now "Unobtanium"

https://www.zerohedge.com/commoditie...now-unobtanium

Коментар

+++++++++++++++++++++++++++++

Еми, ДА! Който е искал да купува, да е купил! Сега вече картите са раздадени и ще видим какво ще стане!
                            Кой го твърди това на 100% ? Ти ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Едно от нещата които пишеше преди 4 години вече е факт.Новата голяма криза принуди доста българи да се върнат от чужбина.ЕС-то напрактика е пред разпад в този му вид-всеки се спасява от вируса самостоятелно........Остава да стане факт и прогнозата ти за златото.Ти и още 2-3 вдигате нивото на форума-само плюс са постовете ти.
                              Мерси за ласкавата оценка, но както съм казвал и друг път! За да я има България, са необходими българи, а не индианци! Бедността е лоша, води до човешки трагедии, но когато има общество, тя е преодолима!

Българите сега се връщат моментно, заради вируса! Не идва края на света, но кризата, която идва ще разпадне ЕС и Еврозоната! Политическите промени в Запада и факта, че икономическата ситуация ще е трудна, ще принудят много да се развиват тук, без, път на запад!

Ако сега не се спаси България, няма никога да се спаси! Ще е тежко, ДА, но въпроса е, че ако не се мине през това, няма абсолютно никакъв шанс да има страна с българи, след 40-50 години!

Иначе, за златото, то не е и до познаване! Всеки може да види каква доходност дава, всяка една година, без 2-3! А тези 2-3 години, са именно тези, когато златото от мега шип за месеци, е коригирало, след като се разбра, че световната финансова система, към онзи момент, няма да рухне!

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Е тук вече си напълно прав!
                                И силно се надявам, че тази теза ще си остане само мое опасение и всичко ще си е ок - купили сме си вече от метала, влезли сме в клуба на богатите и ся люпим семки и гледаме как катери котировката. Нямам нищо против, даже се надявам да съм се объркал с тая моя дефлация.
                                +++++++++++++++++++++++++++++

Еми, ДА! Който е искал да купува, да е купил! Сега вече картите са раздадени и ще видим какво ще стане!

Коментар

Working...
                                X