IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Със Селена и краставицата след малко ще започнете да коментирате, със сигурност също има общо. Всичко в живота е свързано, но темите неслучайно са сегментирани във форума.
    रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
      Майк Флорида и Селена, ако обичате спрете са оспамвате темата. Преместете се в друга, на лични, както ви е удобно.
      Вече няма да ви толерирам.
      Спирам щом си рекъл, но какво се случва със златото е функция на това какво се случва с икономиката, така че не е спам според мен. Уважавам молбата ти, но спираш интересна дискусия.

Коментар

• Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнение
        Майк Флорида и Селена, ако обичате спрете са оспамвате темата. Преместете се в друга, на лични, както ви е удобно.
        Уважаеми модераторе, това, че в даден пост, не е спомената думата злато, не означава, че същия няма пряко отношение към темата за златото през стабилност на валути и страни!

Със Селена коментираме именно тази ситуация! Стабилността на страните и като следствие, финансовата система и валутите!

В един пост думата ЗЛАТО, може и да е спомената 100 пъти, но това, не означава, че същия пост, на практика не може да бъде, без реално съдържание!

Има хапливост между нас, но добрият тон, не е прекрачен! Мисля, че и не сме извън темата! Всичко което касата текущата политическа конструкция, като ЕС, Еврозона и тн.... ще даде пряко отношение и върху актива ЗАЛТО, предмет на което е и темата!

Златото и изобщо финансовата система са в пряка корелация и с политическите процеси, а не само и единствено, следствие от стопански резултати или финансова регулаторна база!

Коментар

• Майк Флорида и Селена, ако обичате спрете са оспамвате темата. Преместете се в друга, на лични, както ви е удобно.
          रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Купи ли сребърни мини?
            Още не. Не съм наясно с пазара, пък чакам да разкеша разни неща и тогава. При сребърните миньори мисля че още година цените ще бъдат ниски. Ти кои препоръчваш. Тук как седят нещата с национализация регулация или други капани както и тези който могат и да фалират, сливания, изкупувания. Не за друго щот ние ще разберем последни.

Но и в момента са си окей за влизане. Според мен ще тестват дъна от предишни години.
            Last edited by Todor Sabev; 06.04.2020, 17:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
              Хартиеното катери , физическото леко спада и отделно спреда се свива.
              Купи ли сребърни мини?

Коментар

• Хартиеното катери ,
                Физическото леко спада и отделно спреда му се се свива.
                До скоро беше обратното.
                Last edited by Todor Sabev; 06.04.2020, 16:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

1.Бъди така добра да ми обясниш, как точно ме засяга, че не мога да се сетя! С 1-2 изречения, едва ли чак толкова ще разводним темата!

2. Разбирам те много добре, ти си във филма, че има огромна сива икономика, без да си го изтъкнала формално, и смяташ, че фалирали са държавите, но не и хората! Аз смятам, че предстои абсолютен колапс, а това ще замете не само официалната, но и сивата икономика по страни!
                  1. На първия ти въпрос ще отговоря с контравъпрос. Умен си ще включиш бързо.

Въпрос с понижена трудност. Всъщност те са три подвъпроса:

1.1. Коя е една от най-големите европейски бг емигрантски общности извън бг?
                  1.2. Колко пари вкарва тя в бг икономиката? Удобно забравяме тези пари и сега нещастниците, които се връщат в бг са едва ли не заклеймявани като предатели, дезертьори, вирусоносители и прочее идиотщини, а истината е, че те упорито вкарваха пари в бг икономиката през последните има няма 25 години. Сега ще спрат да вкарват.
                  1.3. Какво е влиянието на обсъжданата от нас с теб държава и тежестта й върху:

а. Вземането на еврорешения от всякакъв калибър, и
                  б. Челен икономически постбацилен опит?

2. Абсолютен колапс няма да дойде и според местните прогнози до две години нещата се стабилизират. Сега, отварям скоба - при положение, че човечеството овладее шибания бацил. Ще има много интересно престуктуриране на обществото като цяло докато го овладеем, но ще се справим.
                  Сега, моите опасения са предимно “задокеански”. Мисля, че щатите наистина са пред срив. В Европа той ще дойде с леко закъснение, но ще дойде.

Златото, физическото, защото аз от другото не разбирам, през цялото това време ще си повишава цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнение
                    ФЕД на практика вече е извън играта.
                    Американската администрация и тя се изчерпва.
                    По тъч линията загрява Адам Смит.
                    https://money.bg/finance/fed-nyama-p...MIxCIw_MSufGCM
                    https://www.bloombergtv.bg/analizi/2...y_e6QsRFY7D0NQ
                    Защо? Справят си се перфектно. Фед няма как да е извън играта, тъй като той е видимата част на тази игра. Златото ще калкулира хода им до май месец биейки върха от 1911 гущера.

Коментар

• Имам няколко познати, които при разговори по темата споделиха, че са купили на физика на 1800$ И това (че към момента котировките са на1640+$) не ги притеснява. Споделям го, защото те са малка извадка от хора с прилични доходи, с поглед върху икономическите процеси по света и практически опит в различни бизнеси.
                      Моето мнение (по темата) е, че златото ще върви нагоре и 1800$ не е кой знае какъв "връх", при положение, че вече се е стигало до такива нива и то когато световната икономика не е била чак толкова зле, а неизвестните около корона-вируса - чак толкова много.

Коментар

• Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнение
                        ФЕД на практика вече е извън играта.
                        Американската администрация и тя се изчерпва.
                        По тъч линията загрява Адам Смит.
                        https://money.bg/finance/fed-nyama-p...MIxCIw_MSufGCM
                        https://www.bloombergtv.bg/analizi/2...y_e6QsRFY7D0NQ
                        Запада предстои да се превърне във Венецуелско блато! Раздаване на пари, изкупуване на кредити, още раздаване на пари..... Някаква форма на "капиталистически" социализъм!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Дай накакъв времеви период
                          Края на есента и зимата 2020г., нещата ще са много зле!

1.До края на лятото масовия човек ще е опукал спестяванията!
                          2.Безработицата ще е в небесата есента, защото тези които сега не са съкратили, ще съкратят тогава, защото ще са разбрали, че пазара е лом и няма смисъл!
                          3.Фирмите ще са изгорели резервите, там където изобщо ги има!
                          4.Държавите ще са започнали да раздават вече множество пари, и някъде там зимата, ще започне да хвърчи яко и инфлацията.
                          5. След 5-6 месеца, ще се види, че обслужването на кредити ще е тотално в канала и ще започне вахналия при събиранията.
                          6.Шоковете във финансовата система ще започнат още от това лято и спасяването на институции, което ще доведе до неимоверни щети!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Аз смятам, че предстои абсолютен колапс, а това ще замете не само официалната, но и сивата икономика по страни!
                            Дай накакъв времеви период

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Бе, че не познаваш испания, то ясно се вижда. Че не те “боли” и това се подразбира по дефолт, но логиката е друга - ако са ти погрешни предпоставките, ще са погрешни и съоветните изводи.

Давам ти контрапрогноза - там нищо не е рухнало. В Испания и Италия има доста повече пари от официално отчетените. Ще дойдат десни и то скоро и няма да са от типа на раздаващите ббд. Те са съвсем други животни и не ги познаваш. Просто са различен тип хищници. Те нищо, пак подчертавам нищо никога не дават. Само вземат.

Доколко въобще тези процеси те засягат ... ами засягат те. Не лично, но е добре да се проследяват. Засягат те жестоко и по друга линия, но не е по тази тема.

Моята прогноза (без да викам) е следната въобще за Европа - дефлация - стагфлация и чак след около две години - инфлация.

Ще поживеем и ще видим.

Прогнозата ми за физическото злато - 1700 - 1800 долара до края на годината. Траен ръст нагоре. Под траен ръст не визирам истеричен ръст. Със съответните моментни леки спадове.
                              1.Бъди така добра да ми обясниш, как точно ме засяга, че не мога да се сетя! С 1-2 изречения, едва ли чак толкова ще разводним темата!

2. Разбирам те много добре, ти си във филма, че има огромна сива икономика, без да си го изтъкнала формално, и смяташ, че фалирали са държавите, но не и хората! Аз смятам, че предстои абсолютен колапс, а това ще замете не само официалната, но и сивата икономика по страни!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

В полза на златото, но за мен е важно след 5-10 години кое къде ще е.
                                Като е важно, какво ще е след 5 или 10 години, какво ми се обясняваш, като ученичка за дневното движение, тогава?

Коментар

Working...
                                X