IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Монетите идват от утвърдени монетни дворове и най-разпространените 5-6 са познати в цял свят и на всички интересуващи се от злато. Съответно се купуват от всички търговци на добра цена. Докато кюлчетата обикновено са с логото на конкретната леярна и ако си купиш от Хереос, примерно, ще може да го продадеш обратно на добра цена само на търговец, който работи с Хереос, а при останалите търговци ще получиш малко по-ниска цена. Поради това търсенето на кюлчета от 1 унция е малко по-малко от търсенето на монети 1 унция. Аз също предпочитам монетите и поради тази причина, не само защото са по-красиви. Отделно лунарът и пандата имат и леко колекционерска стойност и с годините леко поскъпват, тъй като всяка година им се променя дизайна а тиражът им не е голям.

На сайта по-долу има интересни статии и видеа.
    Научете всичко от света на инвестиционното злато на достъпен език. Какви златни продукти да купим - кюлчета или монети? Още актуално от igold - София.

Коментар

• Айдееееееееее и немците ще изсипат ЕДИН трилион евро само за дребния бизнес........Това е положението.Ако станока беше в София а не във Франкфурт и тука щяхме да берем от черешовите дръвчета банкноти евра........Не сме имали късмет Майер Ротшилд да е роден в София............Сиромаа се е родил във Франкфурт.......

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
        Почнах преди 2 месеца да купувам златце и аз, по малко, за черни дни. Гледам, че и при мен (в Австрия) са свършили филхармониите и кюлчетата. Не разбирам защо има разлика в цените на кюлчетата и монетите при равно тегло (2-5%). Хората да не мислят, че тия монети имат нумизматична стойност?
        При цена от 10 000 за унция едно 100 грамово кюлче би струвало около 34 000 долара бие на очи пачката......Наполеончето от своя страна ще е 1900 долара....По практични са дребните монети.

Коментар

Почнах преди 2 месеца да купувам златце и аз, по малко, за черни дни. Гледам, че и при мен (в Австрия) са свършили филхармониите и кюлчетата. Не разбирам защо има разлика в цените на кюлчетата и монетите при равно тегло (2-5%). Хората да не мислят, че тия монети имат нумизматична стойност?
          не би трябвало да има голяма разлика между типичните булиони - монети като кленов лист, филхармония, които се правят в милионни тиражи спрямо кюлче със същото тегло. Едно обяснение би могло да бъде че производството на монети е малко по-скъпо...но това е много малка разлика. Вероятно има и психологически ефект, т.к. монетите са по-красиви, и хората са склонни да дадат малко повечко пари за тях.

Коментар

По-ликвидни са.
            С кюлче злато не можеш да си купиш хотдог. Няма да имат да ти върнат.

Коментар

• Почнах преди 2 месеца да купувам златце и аз, по малко, за черни дни. Гледам, че и при мен (в Австрия) са свършили филхармониите и кюлчетата. Не разбирам защо има разлика в цените на кюлчетата и монетите при равно тегло (2-5%). Хората да не мислят, че тия монети имат нумизматична стойност?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                късо зло от бомбата и вашия баща черния на 1666- хяхяхяхяхяяяяя
                Размажи злотооооооооо Архитектееееееееее. СЕЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ
                Attached Files
                Last edited by Muller; 06.04.2020, 22:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от oakley Разгледай мнение
                  Колко от пишещите са правили поръчка на кюлчета от немски, швейцарски, естонски и т.н. сайтове? Нали има застраховка, има доставка, има риск, има бавене.. Любопитните може да звъннат на UPS и да питат как стои въпроса с доставките на злато и сребро (по принцип, а не в условията на затворени граници) . Ще останете изненадани от отговора ...

Цената на унцията не е удачно да се следи по лунар 2019 , защото не е за инвестиция, а за колекция.

Реалната цена на златна монета е горе-долу средата между цена купува и цена продава, и в повечето случаи е въпрос на договорка. Т.е. ако тръгнете да продавате, няма да си дадете кленовия лист в тавекс на 3100лв, а ще гледате да го продадете на някой, който търси на 3300лв(Защото в тавекс е близо 3600лв)

С две думи - при физическото винаги има пазарлък и може би не е удачно да се замеряте с разни хвърчащи цифри $1700 ли е, $1800 ли е, утре 4000лв ли ще е... Въпрос на договорка..
                  Едно приятелче си купи веднъж от Пертминта защото му беше любопитно да му доставят директно от Австралия. Ама му я пратиха натруфена в кутийка с панделка. Хаххх. Верно много скъпо му излезна ама си начеса крастата. Да търсенето и предлагането определя винаги цената. Така е!!!

Коментар

• късо зло от бомбата и вашия баща черния на 1666- хяхяхяхяхяяяяя

Коментар

• Ауууу жътварят е минал в темата. Има паднали герои!!! ЦЦЦ На 7,60 качила тази гадна мина. Не ги е срам. Ама то с това вътрешно изкупуване беше ясно, че няма да я пуснат на 3,50-4,00 примерно. Готвите ли се за майските празници юнаци. Те ще са прецъфтьли вшните на Аббе, до тогава, а той е тъжен заради олимпиадата, а среброто отива нагоре. Пълни гапа. Язък. Къде е Равновесието да ни продава на 200 долара. МММ сигурно е купил колл със страйк 2000 долара за първа пролет и Ви се пресмива от бункера.

Коментар

• Продажбите на руско злато в чужбина са скочили осем пъти през 2019 г. до 5,7 милиарда долара и почти целият обем е изнесен за Великобритания , според руските митнически данни.
                        Миналата година Русия регистрира рекордно увеличение на износа на злато за Великобритания - повече от 12 пъти в стойностно изражение, до 5.33 млрд долара.
                        За сравнение, през 2018 г. Великобритания е закупила злато от Русия само за 433 милиона долара, през 2017 г. - за 1,1 милиарда долара.

Трудно е да се каже дали това злато остава във Великобритания или е изпратено до други страни за крайно потребление, заяви директорът на Световния съвет за злато (ССЗ) за взаимодействието с членовете на борда и пазарите Джон Мълиган. Но такива значителни притоци, както в случая от Русия, често служат като индикатор за повишено търсене на злато от институционални инвеститори както във Великобритания, така и в чужбина, посочва той.
                        /Поглед.инфо/ Продажбите на руско злато в чужбина са скочили осем пъти през 2019 г. до 5,7 милиарда долара и почти целият обем е изнесен за Великобритания , според руските митнически данни. Брекзит помогна за увеличаване на износа на ценни метали от Русия.

Коментар

• Колко от пишещите са правили поръчка на кюлчета от немски, швейцарски, естонски и т.н. сайтове? Нали има застраховка, има доставка, има риск, има бавене.. Любопитните може да звъннат на UPS и да питат как стои въпроса с доставките на злато и сребро (по принцип, а не в условията на затворени граници) . Ще останете изненадани от отговора ...

Цената на унцията не е удачно да се следи по лунар 2019 , защото не е за инвестиция, а за колекция.

Реалната цена на златна монета е горе-долу средата между цена купува и цена продава, и в повечето случаи е въпрос на договорка. Т.е. ако тръгнете да продавате, няма да си дадете кленовия лист в тавекс на 3100лв, а ще гледате да го продадете на някой, който търси на 3300лв(Защото в тавекс е близо 3600лв)

С две думи - при физическото винаги има пазарлък и може би не е удачно да се замеряте с разни хвърчащи цифри $1700 ли е, $1800 ли е, утре 4000лв ли ще е... Въпрос на договорка..

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            иначе седя и си мисля, че си мисля - доста хора очакваха при краша на акциите златото да ги последва до към 1250-1300 за унция и да могат да се качат на влакчето за 2000+ докато акциите страдат... така беше 2008-ма но дали ще бъде така 2020-та... може да се окаже, че няма да хлътне жълтото и в един момент ще тръгнат да го гонят по нанагорнището, което допълнително ще даде сила на бичетата тук.
                            Авто секторът е един от многото, а БМВ просто е една от първите компании, публикувала данните си. Смяташ ли, че строителството няма да повлече редица други сектори? А производството на машини и съоръжения? А авиокомпаниите? А банките? А туризма? А блокиралото кредитиране дали няма да смъкне резултатите на всички останали сектори?

Иначе всеки мислено си мисли своите си мисли и си мисли, че е голям мислител.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

Само да не се окаже, че ще има буря след публикуваните данни за всяко едно тримесечие от следващите 4-8 броя?

Днес БМВ публикува 21% спад на продажбите и то за тримесечие, в което само март имаше ограничителни мерки.

"Cпopeд пpeдcтaвeнaтa инфopмaция oĸoлo 80% oт тъpгoвцитe в Eвpoпa и oĸoлo 70% oт тeзи в CAЩ, c ĸoитo ВМW cи пapтниpa, вce oщe вpeмeннo нe paбoтят."
                              авто сектора беше ясен от началото на годината, че нещата няма да са добре, а короната направо ще ги разкатае. познати, които работят в този сектор споделяха притеснения в целия бранш (развой), че се очакват куци години и съкращения. там си е на цикли и те ги усещат по-добре от централните банкери даже.

иначе седя и си мисля, че си мисля - доста хора очакваха при краша на акциите златото да ги последва до към 1250-1300 за унция и да могат да се качат на влакчето за 2000+ докато акциите страдат... така беше 2008-ма но дали ще бъде така 2020-та... може да се окаже, че няма да хлътне жълтото и в един момент ще тръгнат да го гонят по нанагорнището, което допълнително ще даде сила на бичетата тук.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• X_Y , Благодаря. И на мен ми писна от прекалени многоточия, въпросителни, удивителни, риторични въпроси и многозначителни имотикони.

Коментар

Working...
                                X