Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениезлато 1,752.80 68.50 + 4,07%
коригирания оракул пак е познал..... на обратно.
сега като се замислям....ами той и маржовете начи ги прави на обратно....
- 1 like
Коментар
-
Нещо друго, което вероятно си струва да се "хвърли между другото".
Когато среброто имаше -15%-овия си ден и падна под дъното за 2015, коефициентът удари малко над 1:100 но само за броени часове.
Още следващите дни премиите при физическото сребро се вдигнаха до чудовищните проценти, които виждаме и днес. И макар "на хартия" да сме в съотношение доста над 1:100 за злато:сребро, на "физическия пазар" e съвсем малко над 1:80.
Тези неща не ги намирам за случайни и честно казано, бих бил доста изненадан, ако видим 1:100 съотнешение при физическа покупка.
П.С.
Независимо дали видим спада за ново дъно под Мартенското или имаме директен breakout, в дългосрочен хоризонт /10-20 години/, златото твърде вероятно само подгрява за спектакъла, който предстои. И "buy the dips" може да е стратегия, на които някои тук да се пресмиват, но цикъла, в който смятам, че влиза предполага, че са малки шансовете да има съжаления при покупки при спадове от 10-15%. От друга страна, "ех защо не купих, когато трябваше" мисля, че ще е по-често срещаното явление.
Пак призовавам хората да мислят умно и да не се подлъгват по самонадеяните коментари на някои многоникови герои. Същите тези предричат нови дъна, откакто бяхме на 72лв за грам /$1200 нива/. Преди 1 месец се смееха на 3000лв за унция, а това, че сега виждаме 3600 лв /независимо от причините/, не им пречи да са по-малко самонадеяни.
Нивата, за които писах преди 3 години, че е вероятно да не ги видим никога повече /например $1207, избирането на Макрон през май месец/ действително става все по-вероятно да останат там, където е $500 през 2004 например. Ако тогава шансът за изпълнението на прогнозата беше 65-70%, сега бих казал е ок. 85%.
Успех!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнениезлато 1,752.80 68.50 + 4,07% ) ... ще стане ясно съвсем скоро.
ФЕД ще продължи да уверява, Тръмп да говори с трилиони, ЕЦБ и Банк ъф Инглад няма да пасуват... това на фона на пика на епидемията в САЩ идните 2 седмици ... ще е много голямо мазало... а и се чакат отчети.Last edited by bertram; 11.04.2020, 13:52.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеС "големите" печаУби само нагрева лъжичката и пак е безсмъртен. Разбира се изтри цялата история на писанията н БАце и сега се кълен в много неща дето "не бил казал"
добре, че въртят с майка му бизнес в областта на услугите. но и това е до време, после - сезала
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
то всеки може да не познае.
този обаче е култов оракул, винаги познава ама на обратно.
как ги прави тия големи печалби в демо акаунта с такова познаване за мен е мистерия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Значи ..... още един път ще репостна идеята си за това какво мисля че ще направи цената на златото ....
поста е от Понеделник !
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеПродадох злато на 1667.........
Причина : достигнати 90 % корективно покачване , изискуемо при развитие на '' ФЛАТ ''
При тръгване на цената в прогнозираната посока - увеличаване на продажбите на мини корекциите .........
В случай , че пробие върха - преминаване към разглеждане на Ending Diagonal , като последно покачване , до към 1740 .
След това - мощно пропадане на цената ......................
До пробива на върха , идеята е все още действаща ..........но решение за НОВА сделка ще взимам в Понеделник следобяд .......
Трябва да видя как ще отвори и как ще тръгне движението ............
При пробив - ясно - придържам се към почернения вариант от цитата в Понеделник ..................
При нефта - към ипотекарчето ddb .... Aко покаже пост в който АЗ съм купил на 60 , чакайки да избухне за 90 $
АЗ повече няма да напиша един ред в тоя форум ............. Ако пък - не , би трябвало да стане обратното , ако стои за думите , които излизат от устата му .......
Знам , обаче , че това са лъжи , тъй като съм човек ,който ОЧАКВАШЕ СРИВ ЗА НОВО ДЪНО ..........
Писал съм го дори , опонирайки на ИНВЕСТОР под статия , че нефта тръгва за ......... 325 $ ( юли 2019 ) ............
В Последният си пост за нефта ( на 20 $ ) написах , че чакам още едно мини дъно , и цената докосна 18.90 след 2 дена ........
Прогнозата ми за нефта е , че много , много трудно ще се възстанови ..............
В близките 10 години , предполагам няма да бие върха си ...........Last edited by Correctively objective; 10.04.2020, 18:23.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение- PRICE (USD)23.19
- TODAY'S CHANGE-1.90 / -7.57%
- SHARES TRADED999.32k
- 1 YEAR CHANGE-63.89%
- 52 WEEK RANGE19.27 - 66.60
а то пустото удари 10$$$
аа, сега му ставам поклонник и почвам да следя, обратното на какво да правя.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Той е добър.....в непознаването е спец
този обаче е култов оракул, винаги познава ама на обратно.
как ги прави тия големи печалби в демо акаунта с такова познаване за мен е мистерия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнениеабе коригирания пак позна....опа, то пак на обратно, като..... него.
- 3 Харесвания
Коментар
-
- PRICE (USD)23.19
- TODAY'S CHANGE-1.90 / -7.57%
- SHARES TRADED999.32k
- 1 YEAR CHANGE-63.89%
- 52 WEEK RANGE19.27 - 66.60
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение"...mass gatherings, maybe, in a certain sense more optional.
And so until you’re widely vaccinated those [activities] may not come back at all..."Бил Гейтс
Човека казва в прав текст или ваксинация или никакви групови събирания.
Ама ваксинация чак догодина , Бил ?
Нови 7 мил безработни за седмица в САЩ, станаха 17 мил, което е 10.3%
Испания се усети, че Италия ще го играе ва-банк и ще притиска ЕС за много пари и реши,
че ще ЗАПОЧВА да раздава Универсален Базов Доход е близките седмици ... при условие, че еврото не се печата в Мадрид, то бива нахалство, ама ...
Това за Английската банка днес и финансирането директно на външния дълг нещо не го разбрах, защо е лошо.
https://www.elmundo.es/espana/2020/0...c0f8b45fd.html
Става дума за ограничени целеви помощи и въобще може и да не мине.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кристалина Георгиева Разгледай мнение
$8 трлн. няма да са достатъчни, за да спасят икономиките
Първоначално изпратено от LaCosta написа на 25 март Разгледай мнение
НЯМА криза, която да е била предотвратена със спасителни планове за икономиката и НИКОГА един спасителен план не е бил достатъчен, колкото и голям да е бил той. Мерките и спасителните планове са като обезболяващите в медицината. Те се правят най-вече да замажат очите на населението, да създадат впечатление, че политиците предприемат мерки и за да подложат една малка възглавничка на падащата от третия етаж икономика!
- 1 like
Коментар
Коментар