IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Писал съм и друг път че имахме семеен познат собственик на стрелбище през соца който имаше 7-8 кг злато под формата на бижута.Хората и тогва правеха пари.
    Пожелавам ти да ме надживееш - както и форума като място за дискусия!Но в следващите 60-на години не пиши повече такива глупости,че гугъла е в яка закъсация откъм плащания на хонорари ако почна да те опровергавам аргументирано....

ПС:Иначе откъм международна гледна точка си разумен,но само на теория - не го приемай лично!

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Достатачно е да си припомним за тези 31 години колко пъти се обезцени и трансформира лева за да разберем силата на златото.....Миналото може и да не се повтаря едно към едно но е добре да го познаваме и помним.
      Така е Хермес. Това е общовалидно правило, което никога няма да се промени.

Коментар

По нашите земи преди 31 години беше точно така...........и въпреки това пазар за злато имаше.Умните и предприемчивите по времето на Тато имаха килограми със злато.Хората интуитивно разбираха че хартииките нямат стойност и всяка печалба от дребна търговийка или отглеждане на добитък влагаха в метал.Писал съм и друг път че имахме семеен познат собственик на стрелбище през соца който имаше 7-8 кг злато под формата на бижута.Хората и тогва правеха пари.Умните и предприемчивите.ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПАЗАР ЗА ЗЛАТОТО.Дори и при безкасово общество ще се намери начин за тази търговия............Та от варианта да нямаш наполеони и този да ги имаш е ясно кой е по-добрия.
        Достатачно е да си припомним за тези 31 години колко пъти се обезцени и трансформира лева за да разберем силата на златото.....Миналото може и да не се повтаря едно към едно но е добре да го познаваме и помним.

Коментар

По нашите земи преди 31 години беше точно така...........и въпреки това пазар за злато имаше.Умните и предприемчивите по времето на Тато имаха килограми със злато.Хората интуитивно разбираха че хартииките нямат стойност и всяка печалба от дребна търговийка или отглеждане на добитък влагаха в метал.Писал съм и друг път че имахме семеен познат собственик на стрелбище през соца който имаше 7-8 кг злато под формата на бижута.Хората и тогва правеха пари.Умните и предприемчивите.ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПАЗАР ЗА ЗЛАТОТО.Дори и при безкасово общество ще се намери начин за тази търговия............
          Много си прав!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Нищо няма да струва - или ако трябва да съм по-точен, котировка без право на транзакция!Но то и сега е така - бубчовците, горди притежатели на полвин напальон (плюс обичките на баба които дедо е подарил като е бил мутра,заедно със скъсания му ланец) чакат 20 000 бакса/тр.унц. ама и тогава нема да са разделят с него-тях, щото може да стигне 80 000.

Практически тренда на златото е изчислен да е печеливш за след 300 - 500 години след отваряне на позицията! Който не ми верва да пита пра-пра-прабабата на миналогодишната победителка на евровизията.Оня с бомбите (не ясер арафат) и има координатите......

По нашите земи преди 31 години беше точно така...........и въпреки това пазар за злато имаше.Умните и предприемчивите по времето на Тато имаха килограми със злато.Хората интуитивно разбираха че хартииките нямат стойност и всяка печалба от дребна търговийка или отглеждане на добитък влагаха в метал.Писал съм и друг път че имахме семеен познат собственик на стрелбище през соца който имаше 7-8 кг злато под формата на бижута.Хората и тогва правеха пари.Умните и предприемчивите.ВИНАГИ ЩЕ ИМА ПАЗАР ЗА ЗЛАТОТО.Дори и при безкасово общество ще се намери начин за тази търговия............Та от варианта да нямаш наполеони и този да ги имаш е ясно кой е по-добрия.
            Last edited by Hermes73; 21.04.2020, 23:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
              И аз мисля в тази посока, но един въпрос от мен: когато момента е: 3-5 кинта/щтук колко ще струва унция злато в левчета или в зелено?
              Нищо няма да струва - или ако трябва да съм по-точен, котировка без право на транзакция!Но то и сега е така - бубчовците, горди притежатели на полвин напальон (плюс обичките на баба които дедо е подарил като е бил мутра,заедно със скъсания му ланец) чакат 20 000 бакса/тр.унц. ама и тогава нема да са разделят с него-тях, щото може да стигне 80 000.

Практически тренда на златото е изчислен да е печеливш за след 300 - 500 години след отваряне на позицията! Който не ми верва да пита пра-пра-прабабата на миналогодишната победителка на евровизията.Оня с бомбите (не ясер арафат) и има координатите......

Коментар

• "Fed Can't Print Gold": BofA Calls Gold "Ultimate Store Of Value", Raises Price Target To $3,000

https://www.zerohedge.com/commoditie...ce-target-3000

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

монетки и кюлчаци .............
                  Но и там няма да ги продам ...........
                  Като се замисля .............. никъде няма да ги продам . То тръгне ли за 3000 - за какво са ми пари (шума ) и знам ли къде ще спре ..........
                  Именно поради тази причина , винаги съм се чудил на тръпнещите златни бъгове , искащи ръст ръст ръст на Златото .........
                  Те , завалиите , не знаят , че като мен НИКЪДЕ няма да осребрят наличното физическо ( кой 3 монетки , кой 6 унции )
                  И никога няма да усетят парите от физическото Златото ............. НИ - КО - ГА .........
                  Ако (когато ) го усетят - това ще означава че КРАЯ е близо ...........
                  Така ще си останем , само със '' смятане на капиталова '' .................
                  Хубаво е, че в тая тема се намира поне един човек с житейска мъдрост в погледа.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Съгласен съм обаче, че на родна почва отиваме към нови доларови исторически върхове - 3 -5 кинта/штук.

И аз мисля в тази посока, но един въпрос от мен: когато момента е: 3-5 кинта/щтук колко ще струва унция злато в левчета или в зелено?
                    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Идват дни в които е добре да се сложат решетки по прозорците на високите здания на Уол Стрийт..........
                      Браво!МНОГО ТОЧНА ДИАГНОЗА НА ПОЛОЖЕНИЕТО!

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
                        .... дори и да бием дъното 1,0340 ( с не повече от 3-4 фигури МАКСИМУМ )....
                        Не подхранвай празни надежди у долараците!Съмнявам се, че даже няма и да слезе до посоченото дъно пък камо ли 3-4 фигури отдолу...Не съм вълновик и нямам графика,а "... с нас Москва е в мир и бой...!" и може и да греша.

Съгласен съм обаче, че на родна почва отиваме към нови доларови исторически върхове - 3 -5 кинта/штук.

Коментар

• Идват дни в които е добре да се сложат решетки по прозорците на високите здания на Уол Стрийт..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

И какво бъдеще има държава която всяка година е на дефицит от 1 трл долара а тази година дефицитът им ще надхвърли 4-5-6 трл,
                            всяко нещо си има граници.
                            Да всичко си има граници, но нека първо тези граници ги ударят жабарите в Италия или маслинарите в Испания.
                            Нека крахът да е в Европа и социалистическата утопия в ЕС, а пък САЩ ще си понесат своята бедност. Никой не казва, че ще са без щети!

Голямата разлика ще бъде в това, че в САЩ ще ма просто обедняване, а в ЕС ще има крах, а южняците ще са на колене и в тотална бедност!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

САЩ са в пъти по-добре от Еврогейския съюз или Китай!

Това, което е в САЩ е само 20% от лошото, което е в Еврогейския съюз.
                              САЩ имат долара, имат технологии, имат ресурси...

Какво има Еврогейския съюз? Няма ресурси, няма технологии, няма "долар"...Има джендърски ценности!

САЩ изобщо не трябва да се споменават в момента, защото каквото е там, тук в ЕС е Х5! А в България Х20!
                              И какво бъдеще има държава която всяка година е на дефицит от 1 трл долара а тази година дефицитът им ще надхвърли 4-5-6 трл,
                              всяко нещо си има граници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

САЩ са в пъти по-добре от Еврогейския съюз или Китай!

Това, което е в САЩ е само 20% от лошото, което е в Еврогейския съюз.
                                САЩ имат долара, имат технологии, имат ресурси...

Какво има Еврогейския съюз? Няма ресурси, няма технологии, няма "долар"...Има джендърски ценности!

САЩ изобщо не трябва да се споменават в момента, защото каквото е там, тук в ЕС е Х5! А в България Х20!
                                Хубаво постче .... Но аз не харесвам и EU и USA ..................
                                Личните ми , обаче сантименти , нямат нищо общо с това което ще стане със валутната двойка EUR/USD

Та ........ значи ......... Дори и да слезем още малко , дори и да бием дъното 1,0340 ( с не повече от 3-4 фигури МАКСИМУМ )
                                След това директно се отива на
                                а ) 1,30 - минимум
                                б) 1.61 - максимум

Причините .................. ами не ги знам .
                                Не съм Ванга !!! Има графики ...............
                                Аз и за нефта не ги знаех , докато пишех за ново дъно през изминалата 2019 ..........
                                И за биткойнчето , не знаех причината , довела от 19 000 до 3000 ( но го написах на 18 000 )
                                И за имотите не знаех причината .......... но от 2018 пиша че ще се сринат до нивата от срива след кризата 2008 . И те ще ...
                                Та така , баце ..........

Коментар

Working...
                                X