Първоначално изпратено от representjah
Относно мините, то ако някъде има национализация, това би породило неимоверен хаос! Този хаос би изтреляло цената на златото като теория, докато самите миньори, в един диверсифициран портфейл, биха си повишили много стойността, заради самата цена на златото и останалите им находища. Реално погледнато национализация не може да се случи в един единствен месец из всички страни. Невъзможно е! Това са процеси!
Ако нещо се случи в ЮАР с национализация, би лишило компаниите само от част от находищата им, а хаоса би бил неимоверен!
От друга страна, не си го и представям много, как някой политически лидер, би се преборил с международните капитали, в името на интереса на населението, поне теоретичен такъв интерес! Това се отнася и за мините в останалите страни!
Повечето минни компании, разчитат на доста находища, в различни юрисдикции(страни)!
Реално за златото аз никога, в никой пост, не съм писал мохабета "buy and hold"!
Аз го купувам, защото смятам, че към момента е добра инвестиция!
Ако се погледне историята може да се види, че то многократно през различни периоди се е надувало.

Ето, последен такъв пример 80те! Защо да не го продадеш когато се е надуло и да спечелиш стойност. Който не е продал, ясно се вижда, че ако НЕ загубил, то НЕ е и спечелил!
Никога не съм разбирал глупавия за мен лаф, "притежание за винаги"!!! Що за глупост е това? Защо ти е? Така не се печели стойност!
Златото е просто актив, като акцията, като валутата, като имота...
Защо ти е злато да притежаваш винаги? Ще бягаш през граница и ще ти дрънка в джоба ли какво?
Вече има толкова различни начини, за износ на капитали, за тяхното анонимизиране...
Какво е твоето разбиране за хаос?
Всички страни по света ще национализират капиталовите пазари и акциите, може би банковите депозити..., имотите... ще спрат борсите и ще затворят посредниците, ще се възцари Антихриста, ще чипират хората и всички ще получават някаквъ базов доход, в едно унифицирано общество!
Ако може да се случи нещо подобно, последното, което ти трябва е злато! То няма да има стойност! Живот в подобна среда не си струва да се живее, нито за теб, нито за децата ти. Това, което ти трябва е един Колт 45 калибър, за да отидеш и да очистиш 4-5 от високопоиставените слуги на Антихриста, преди да те гръмне някои и теб и да се озовеш, някъде из Елисейските полета!

Така, че ако това горе не е сценария, а е сценарий просто на хаос и разпад на стария световен ред, то злато и миньори се продават на веднъж, в момент, в който човек прецени, че може да добие най-голяма стойност от пазарите за инвестицията си!
Конкретно за миньорите, ако те са подценени с 300-400% както ги дават някои анализи, ако физическото злато скочи Х5, то миньорите ако наистина са подценени с 400% трябва да добавят на този ръст още едно Х2. Демек физика Х5, миньори Х10!

Коментар