Първоначално изпратено от Бонвиван
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе трябва да се забравя и че прекомерното богатство винаги е привличало завистливи погледи.
И докато охолството притъпява сетивата, гладът ги обостря.
Нищо не се е променило и сега е същото.
Разликата е, че сега има една условно казана средна класа, която ако е умна се приближава към богатите, а ако направи лош ход в инвестицийте фалира и става роб.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе трябва да се забравя и че прекомерното богатство винаги е привличало завистливи погледи.
Нищо не се е променило и сега е същото.
Разликата е, че сега има една условно казана средна класа, която ако е умна се приближава към богатите, а ако направи лош ход в инвестицийте фалира и става роб.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИмам един тъп въпрос. Любопитно ми е защо доларът пада, след като народът купува злато като бесен. Честно казано, бях сигурен, че скокът на златото ще доведе и до скок на гущера спрямо останалите. Нали цялата търговия е в долари. Т.е., за да купиш злато, трябва да си купиш първо долари. Къде бъркам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеДа ти кажа и аз една житейска истина.
Бедняка ще гладува и ще купи една жълтица.
Чорбаджията ще яде и пие и ще купи 100 жълтици.
Ако стане глад бедняка ще продаде единствената си жълтица на загуба, защото няма никакви други активи, ще я изяде и пак ще е беден.
Богаташа има активи и ще купи жълтицата на бедния на безценица, ще яде охолно и нарая ще има една жълтица +
Извада нека всеки сам си го изтълкува.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеза да купиш злато, трябва да си купиш първо долари.
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеИмам един тъп въпрос. Любопитно ми е защо доларът пада, след като народът купува злато като бесен. Честно казано, бях сигурен, че скокът на златото ще доведе и до скок на гущера спрямо останалите. Нали цялата търговия е в долари. Т.е., за да купиш злато, трябва да си купиш първо долари. Къде бъркам?
Коментар
-
Имам един тъп въпрос. Любопитно ми е защо доларът пада, след като народът купува злато като бесен. Честно казано, бях сигурен, че скокът на златото ще доведе и до скок на гущера спрямо останалите. Нали цялата търговия е в долари. Т.е., за да купиш злато, трябва да си купиш първо долари. Къде бъркам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМомци,
Нали сте чували приказката за циганина дето варил за първи път мляко?
Млякото почнало да се надига, а той изумен само викал:
- Дай, Боже, дай, Боже... докато прекипяло.
Та, по-полека с тия цени на златото да не прекипи и то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМомци,
Нали сте чували приказката за циганина дето варил за първи път мляко?
Млякото почнало да се надига, а той изумен само викал:
- Дай, Боже, дай, Боже... докато прекипяло.
Та, по-полека с тия цени на златото да не прекипи и то.
Бедняка ще гладува и ще купи една жълтица.
Чорбаджията ще яде и пие и ще купи 100 жълтици.
Ако стане глад бедняка ще продаде единствената си жълтица на загуба, защото няма никакви други активи, ще я изяде и пак ще е беден.
Богаташа има активи и ще купи жълтицата на бедния на безценица, ще яде охолно и нарая ще има една жълтица +
Извада нека всеки сам си го изтълкува.
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
сега, сега, ама може и още 2, 4 години да си продължи... ако си толкова сигурен залагаш всичко на една карта - ама това е "сигурна рецепта"
Ако аз заложа 100% от парите си на нещо, е същото като някой да не е заложил на нищо и да е 100% в кеш.
Много е относително, какво значи да заложиш на една карта. Ако смяташ, че залога в кеш не е залог или, че там е по-сигурно, погледни безброй валути, които са фалирали само последните 100 години. Германия е фалирала за този период валутата си 3 пъти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invest Man Разгледай мнениеКакво мислите за GDX?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invest Man Разгледай мнение
Настоящия търговски и валутен ред вече се разпадат. Свери си часовника. Това, не е нещо, което ще го чакаме, а е сега в момента."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениеМайна, тази връзка с Дау, доста измислена стои.
Не ти го гарантирам, но не ми казвай, че не може да стане.
Коментар
Коментар