IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

    Това няма съществено значение.
    Съпостави я по твоите показатели с подобна златодобивна като капитализация. Нека проследиме и движенията от дъно до връх- Ще се окаже, че Паса е една идея по-добра инвестиция.
    Всеки си преценя, аз казвам единствено какво е моето мнение!

    Скока при PAAS няма да е 1:1 с този при среброто, ако приемем, че то скъси спреда към злато.

    Според мен сметката за PAAS е много крива, защото ако в следващите 2 месеца златото стои застопорено на 1700, а среброто отиде на 25-27 и спреда със злато съответно на 45-40, финансовите им резултати дори и на двойна цена няма да променят положението им толкова радикално, че да им се промени цялостната оценка или ниския дивиден, който е изключително мижав, да стане съществен такъв!

    Разбира се PAAS като компания има бъдеще, ако златото не е на 1700, а на 6 000, а среброто се търгува на 40 съотношение.
    Всичко това добре, само че при този сценарий, самите златодобивни, част от които, много подценени, може да са направили и по-голям скок, спрямо този на PAAS ако цената на златото е 6K. Така погледнато, защо му е на някой да е в PAAS?

    От дъната март PAAS е грубо казано 120% нагоре, а от същото дъно златодобивните 80%. Релно разликата е стестнения спред! В дългосрочен план обаче, не съм убеден, че при скок на златото и сребро скъсяващо временно до 40 съотношение, ще рече PAAS Х2!
    Реално индустриалното търсене ще е зле за дълго, ако имаме подобен сценарий, а самата PAAS от към днешна дата, спрямо печалби и активи, както и пазарна капитализация, определено не може да се каже, че е подценена!

    Аз не казвам, че това е тотално избушена инвестиция, защото съм много бичи за металите! Въпроса е, че личното ми мнение е такова, че не смятам, че ще се представи по-добре дългосрочно спрямо някои златодобивни!

    Всеки си преценя обаче! Това е просто моето мнение и посочих защо!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение


      Аз пък съм много доволен от постовете на Майк , Че от как спре да пише Money по трудно определям посоката..........
      Мъни сега е на барикадата- Кралицата майка го е призовала да брани короната.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

        600 годишно дъно не означава, че не може да стане 610 или 615 годишно!
        PAAS е смесена но добива главно сребро!

        Тя е скочила процентно толкова спрямо златодобивните, колкото процентно среброто стопи спреда, горе долу!

        Ако среброто се кротне на 90 съотношение или пак го увеличи, не виждам смисъл да се инвестира там, а не в златодобивни!

        Реално за на горе нищо не се печели, докато с оглед на волатилността, при спадове на PAAS те ще бъдат по-дълбоки.

        Дивидента спрямо капитала, който дават е в пъти ПО-МИЖАВ, спрямо минодобивните при златото!

        Освен ако някой не вярва, че до края на годината от 95 спреда ще иде на 40, не виждам защо би си струвало!
        Това няма съществено значение.
        Съпостави я по твоите показатели с подобна златодобивна като капитализация. Нека проследиме и движенията от дъно до връх- Ще се окаже, че Паса е една идея по-добра инвестиция.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение



          Пак си наопаки!
          1.В дългосрочен аспект PAAS имат много по-голям потенциал именно защото досега не е имало бичи пазар, в който среброто да не се представяа по-добре от златото. Ти очакваше бичи пазар - нали?! Или предричаш нещо, коедо досега не се е случвало - бичи пазар, при който златото outperform-ва среброто?!

          2.Вместо да пишеш глупости, спретни едно есе защо стоковия пазар направи V-образно възстановяване - нещо, което ти обяви за НЕВЪЗМОЖНО и само съществуващо в главата на болни хора. Това е най-належащо сега. Най-силен беше по дъната. Прекрасен контраиндикатор се оказа, поздравления! Веднъж станало ясно, ще имаш своята полезност тук - не и по начина, който ти мислиш, но това не е важно

          3.А занапред можеш да подготвиш есетата за липсата на галопираща инфлация през септември и злато от по 5000 долара догодина.

          4.Ясно е че всиски ще са в стил как ти си бил прав, а пазарът греши или пък как нещо непредвидено е станало..но все пак.

          1. Между това среброто да намали спреда спрямо злато, до това една компания като PAAS, да се представя по-добре спрямо предимно златодобивни компании има съществена разлика. Изключително елементарно е мисленето, че ако златото направи Х2 на днешната си цена, а среброто намали спреда от 95 на 50 да речем, то PAAS би направил двойно увеличение на капиталовия си растеж, спрямо капиталовия на златодобивните! Така погледнато дори и среброто да се представи за кратко по-добре от златото, това не означава 1:1 ръст за PAAS. Да не говорим, че и в исторически план среброто е изпреварвало златото, преди всичко като краткотрайни шипове, колкото за регистрирането на тази цена, което като кратковременно явление е изключително трудно даден инвеститор, да оцени на 100% точни момент и да хване възможно най-късия спред, за максимална печалба. Така или иначе обаче, тук важното е, че при PAAS, чисто фундаментално има неща, които са по-неблагоприятни спрямо много от златотдобивните!

          2. Както ти казах термина "V образно" е по отношение на икономическия растеж, а не за възстановяване на капиталовите пазари. Приписваш ми неща, които не съм казвал! Ако ми намериш пост където да съм казал, че относно "КАПИТАЛОВИЯ ПАЗАР, НЯМА да има V shape", го изкарай този пост! Ако ли не, марш в мишата дупка, с лъжите и елементаризма, придружени от безкрайна комплексарщина и ненадминат нарцисизъм, от към самооценка! Това, което съм казвал е, че V shape няма да има в реалната икономика и БВП на страните!

          3. Отново, тъй като елементаризма ти не е способен да роди нещо интересно от към критика, спрямо мен(въпреки голямото ти желание), говориш глупости за инфлацията! Както ти казах и миналия път, за да има инфлация от печатане и раздаване на пари, трябва да минат 9-12 месеца след отваряне на икономиките и затихване на здравния проблем. Никога не съм казвал, че есента ще има инфлация! Няма как инфлацията да се появи за месец. До вчера затворени вкъщи и свито потребление по чисто карантинни причини, на другия ден веднага инфлация. Ако сега се отворят икономиките напълно и няма втора вълна, брой 9-12 месеца.

          4.Не си спомням някъде да съм писал, че пазара грешал, а аз съм бил прав! Ако съм писал, че ръстовете из капиталовия за мен се основават на фалшив оптимизъм, е просто личното ми виждане, а не тезис, в смисъл на това, че аз единствено сред всички смятам така. Тъкмо напротив, фалшив оптимизъм на капиталовите пазари е мнение, кеото се споделя, от едни от най-големите и доказани инвеститори, така че тук не говорим, за теза, която е строго специфична и изхождаща от Mike Florida, а говорим за мнение, което е широко споделено от мнозина, което включва и мен самия, в частност! Пореден изключително жалък опит за критика! Казах ти, че 2-3 пъти съм те зачитал! Моите писания са предимно разказвателни. Твоите за сметка на това, наистина са посветени на доказването, "КАК ВСИЧКО НА ПАЗАРИТЕ НА ТЕБ ТИ Е КАТО НА ДЛАН..." Любимите ти нарцистични спускания са от сорта... АЗ ВИ КАЗАХ...., КОГАТО НИКОЙ ДРУГ, НО АЗ.... ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕГА ВИ КАЗВАМ... ВСИЧКО Е ЯСНО.... ВЪЗМОЖНО Е, НО...

          Общо взето аз съм ти мишена, защото си тръгнал да се доказваш в групата, колко ги разбираш нещата и явно отнемам от вниманието...
          Мойто момче, давай го малко по-полека, ще вземеш да получиш някой запек от злоба!

          Защо има толкова злоба и агресия у някой, които би следвало да е умен и успял, който би следвало да има хубав живот и висок социален статус, на базата на това, колко много ги разбира нещата!

          п.п.
          По принцип, не се занимавам да отговарям на шутове в групата, но в твоя случай правя изключение, защото виждам, че агресията ти на писане демонстрира огромното ти желание за доказване на някаква компетентност, която държиш да изразиш в групата.
          Моя съвет е просто да си пишеш каквото смяташ и по малко да се занимаваш с останалите участници и тяхната личност, а да пишеш преди всичко по същество, какво смяташ за едно или друго!

          50% от поста, на който отговарям е някаква пишлегарска жлъч спрямо мен, която демонстрира едиснтвено злоба, а злобата е плод на безсилие и интелектуална несъстоятелност!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение



            Пак си наопаки!
            В дългосрочен аспект PAAS имат много по-голям потенциал именно защото досега не е имало бичи пазар, в който среброто да не се представяа по-добре от златото. Ти очакваше бичи пазар - нали?! Или предричаш нещо, коедо досега не се е случвало - бичи пазар, при който златото outperform-ва среброто?!

            Вместо да пишеш глупости, спретни едно есе защо стоковия пазар направи V-образно възстановяване - нещо, което ти обяви за НЕВЪЗМОЖНО и само съществуващо в главата на болни хора. Това е най-належащо сега. Най-силен беше по дъната. Прекрасен контраиндикатор се оказа, поздравления! Веднъж станало ясно, ще имаш своята полезност тук - не и по начина, който ти мислиш, но това не е важно

            А занапред можеш да подготвиш есетата за липсата на галопираща инфлация през септември и злато от по 5000 долара догодина.

            Ясно е че всиски ще са в стил как ти си бил прав, а пазарът греши или пък как нещо непредвидено е станало..но все пак.

            Аз пък съм много доволен от постовете на Майк , Че от как спре да пише Money по трудно определям посоката..........

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

              600 годишно дъно не означава, че не може да стане 610 или 615 годишно!
              PAAS е смесена но добива главно сребро!

              Тя е скочила процентно толкова спрямо златодобивните, колкото процентно среброто стопи спреда, горе долу!

              Ако среброто се кротне на 90 съотношение или пак го увеличи, не виждам смисъл да се инвестира там, а не в златодобивни!

              Реално за на горе нищо не се печели, докато с оглед на волатилността, при спадове на PAAS те ще бъдат по-дълбоки.

              Дивидента спрямо капитала, който дават е в пъти ПО-МИЖАВ, спрямо минодобивните при златото!

              Освен ако някой не вярва, че до края на годината от 95 спреда ще иде на 40, не виждам защо би си струвало!


              Пак си наопаки!
              В дългосрочен аспект PAAS имат много по-голям потенциал именно защото досега не е имало бичи пазар, в който среброто да не се представяа по-добре от златото. Ти очакваше бичи пазар - нали?! Или предричаш нещо, коедо досега не се е случвало - бичи пазар, при който златото outperform-ва среброто?!

              Вместо да пишеш глупости, спретни едно есе защо стоковия пазар направи V-образно възстановяване - нещо, което ти обяви за НЕВЪЗМОЖНО и само съществуващо в главата на болни хора. Това е най-належащо сега. Най-силен беше по дъната. Прекрасен контраиндикатор се оказа, поздравления! Веднъж станало ясно, ще имаш своята полезност тук - не и по начина, който ти мислиш, но това не е важно

              А занапред можеш да подготвиш есетата за липсата на галопираща инфлация през септември и злато от по 5000 долара догодина.

              Ясно е че всиски ще са в стил как ти си бил прав, а пазарът греши или пък как нещо непредвидено е станало..но все пак.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                Среброто е на 600 годишно дъно. Паса е смесена сребърно златна. На нива 10-12 долара може да се отвори спокойно позиция при нея отново и да се дъжи дългосрочно. Много малко останаха миннодобивни които стават за нещо- Съсипан сектор поради ред причини.
                600 годишно дъно не означава, че не може да стане 610 или 615 годишно!
                PAAS е смесена но добива главно сребро!

                Тя е скочила процентно толкова спрямо златодобивните, колкото процентно среброто стопи спреда, горе долу!

                Ако среброто се кротне на 90 съотношение или пак го увеличи, не виждам смисъл да се инвестира там, а не в златодобивни!

                Реално за на горе нищо не се печели, докато с оглед на волатилността, при спадове на PAAS те ще бъдат по-дълбоки.

                Дивидента спрямо капитала, който дават е в пъти ПО-МИЖАВ, спрямо минодобивните при златото!

                Освен ако някой не вярва, че до края на годината от 95 спреда ще иде на 40, не виждам защо би си струвало!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                  Пан Американа, за мен не е добра опция, защото към днешните цени на среброто те са доста надценени чисто фундаментално!
                  Реално няма причина да се вярва, че на 100% среброто ще стопи спреда към злато, възможен е и обратен вариант дори.

                  Тежкото икономическо положение, няма да води до съществено индустриално търсене. Реално при по-съществени спадове PAAS може да изтрие почти всичко много бързо!

                  За мен това е доста хазартна и неустойчива инвестиция, която се основава преди всичко на вярването, че сребото ще стопи спреда, НО това не е ясно!
                  Въпреки, че този залог все пак смятам, че ще излезне, като цяло не смятам, че PAAS, ще направи толкова луд ръст, че да е оправдано да се предпочете пред златодобивач!
                  Много вероятно ръстовете спрямо златодобивачите да са сходни, а PAAS да не оправдава риска от към волатилност и в генерален план като доходност от бъдещи дивиденти, ако се държи повечко!

                  Реално само ако се случи някакво гмуркане като предвходното може би си струва да се купи за кратко, след което да се конвертира към златодобивач, при очакван изпреварващ ръст за кратко.
                  Ако имаме спад 30% до под 20, а при златодобивачите 7-8% спад, не смятам, че има каквато и да е изгодност да се влиза там!
                  Среброто е на 600 годишно дъно. Паса е смесена сребърно златна. На нива 10-12 долара може да се отвори спокойно позиция при нея отново и да се дъжи дългосрочно. Много малко останаха миннодобивни които стават за нещо- Съсипан сектор поради ред причини.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    Шът, тихо.
                    Добре де и на 6 долара съм и навит- Вече се познаваме с тази позиция много добре.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                      Оххх да ми падне Пан Американа пак на 10-12 доларчета и още две три на безценица.
                      Шът, тихо.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                        Оххх да ми падне Пан Американа пак на 10-12 доларчета и още две три на безценица.
                        Пан Американа, за мен не е добра опция, защото към днешните цени на среброто те са доста надценени чисто фундаментално!
                        Реално няма причина да се вярва, че на 100% среброто ще стопи спреда към злато, възможен е и обратен вариант дори.

                        Тежкото икономическо положение, няма да води до съществено индустриално търсене. Реално при по-съществени спадове PAAS може да изтрие почти всичко много бързо!

                        За мен това е доста хазартна и неустойчива инвестиция, която се основава преди всичко на вярването, че сребото ще стопи спреда, НО това не е ясно!
                        Въпреки, че този залог все пак смятам, че ще излезне, като цяло не смятам, че PAAS, ще направи толкова луд ръст, че да е оправдано да се предпочете пред златодобивач!
                        Много вероятно ръстовете спрямо златодобивачите да са сходни, а PAAS да не оправдава риска от към волатилност и в генерален план като доходност от бъдещи дивиденти, ако се държи повечко!

                        Реално само ако се случи някакво гмуркане като предвходното може би си струва да се купи за кратко, след което да се конвертира към златодобивач, при очакван изпреварващ ръст за кратко.
                        Ако имаме спад 30% до под 20, а при златодобивачите 7-8% спад, не смятам, че има каквато и да е изгодност да се влиза там!

                        Коментар


                        • Оххх да ми падне Пан Американа пак на 10-12 доларчета и още две три на безценица.

                          Коментар


                          • Какъв ще е ефектът от очаквания по-слаб летен сезон в Гърция?

                            През погледа на златото и финансовата стабилност на цялата Еврозона, какво ще става с цяла Южна Европа, която тази година ще има навярно под 20% от обичайните си туристи и очертаващата се тежка рецесия...

                            Те сега едвам смогват през ЕЦБ да поддържат изкуствено високия си стандарт, КОЙ ще плаща за него в бъдеще или ще трябва да се ореже драстично и тези страни да се потопят във водовъртежа на социалните бунтове, политическа несигурност и крайни популисти?
                            Има ли изход от ситуацията на държавни фалити, без да се плати сметката, без да се изпие горчивата чаша?

                            Ще повтори ли златото ръстовете си от 2011-2012г., когато се види колко неспасяемо е положението в Еврозоната?

                            Коментар


                            • Цената на нито един актив не се търгува на "справедлива" стойност! Важно е как пазара гледа на актива!

                              Ето пореден пример: Акциите на компания поскъпнаха с 825%, откакто обяви фалит

                              Доказани професионалисти и стари кучета като Айкан и екипа му, продават нещо, което на практика няма да има стойност, след процедура по ликвидация, докато дребните инвеститори надуват цената му до невероятни висини...

                              Една от основните причини, златото да не извършва по-сериозни движения в посока поскъпване, е факта, че то към момента не е "МОДЕН" актив.
                              Кога Биткойн започна невероятните си ръстове, в подножието на 1000 долара, когато от едно нищо, той се превърна в моден актив и влезна в светлината на прожекторите!
                              Кога HERTZ удвоява притежатилите си на акции, спрямо дребните инвеститори? Отново след като влиза в новинарския поток!
                              Ако погледнем подножието на златото преди то да достигне, стария си исторически връх, ние лесно може да забележим, че това се случва в рамките на психологическата граница от 1000 долара. Въпреки, че предишния му скок до 2012г. имаше ясно изразена причина, в лицето на разпадащата се, поради дългове Еврозона, несъмнено съществено влияние е изиграло и влизането му в полезрениято на масовия инвеститор!

                              Подозирам, че подобна граница е и 2000 долара, преди златото да се превърне, отново в "МОДЕН", актив, който ще привлече вниманието на инвеститори, което, дефакто би дало началото на сериозно рали!

                              Тъй като капиталовия пазар днес, с оглед и на горната статия, се радва на "чистачи на обувки", които разбират и инвестират активно на борсата, то може да предположим, че сътресенията там и корекции са близко.
                              Гориво за златото от към, ново разклащане на рамката на финансовата система, поради гореизбореното, както и НЕМИНУЕМИТЕ дефолтни проблеми при бамките, както в САЩ, така и в Европа, идните месеци. Напълно вероятно е тази граница от 2000 да бъде премината, което до голяма степен, би вкарало златото в новините, след което превръщането му в "МОДЕН" актив е само въпрос на време!

                              Погледнете графика 1, която съм направил!
                              Погледнете и графика 2


                              Моден актив или справедлива стойност?

                              Разбира се, че моден актив! Въпреки, че с всичко това, което правят централните банки днес, съществува значимия потенциал, те до породят дългогодишна галопираща инфлация, която да бъде много по-голяма, спрямо тази от 80те...
                              Ако наблюдаваме упадък на западния глобалистичен модел, навярно геополитическото напрежение би било много по-съществено спрямо това от 80те, когато СССР нахлува в Афганистан!

                              Така или иначе, текущия финансова модел, няма да издържи теста на времето. Всички, които са инвестирали в злато, трябва да знаят, че изключително острите му възходи се съпровождат и от още по-остри спадове, така, че всички, за които това не е пасивна инвестиция "за цял живот", трябва да имат и виждане в какво то може да се конвертира, ако неговата модност го изтреля до Марс, преди ракетата на Мъск, преди много. много бързо да го върне отново на Луната...

                              Коментар


                              • Това, което се случва в момента със златото е Buying spree на капиталовия пазар! Алчноста, породена от фалшив оптимизъм, кара участниците да затварят позиции в злато, за да могат да участват в ралито и да не изпуснат момента. Това е своего рода ликвидна криза, подобна на margin коловете при острите спадове от март месец. Нищо по-различно! Златните буболечки, по същия начин се активизират, при остри спадове, които за тях са възможност, както и при остри покачвания, защото те виждат момент на "стоплента", който им казва, "купувай почна се...."! Човешка алчност и това е нормално!

                                Фалшивата новина за "изненадващ" спад на безработицата, би следвало да е изнанедващо само за пълните идиоти, защото логично е да се предположи, че след изкуственото спиране/замразяване на много бизнеси, след отпускане на мерките, те ще наемат обратно. Нима, за някой е изненада, че всички бизнеси, които не са фалирали за 2 месеца, но са освобождавали работници, ще ги върнат обратно, след отпускането на мерките и възстановяване на възможността им да работят? Съвсем отделен въпрос е какво ще става с тези бизнеси, в идните месеци и до края на годината, защото ще има много такива, които ще видят, че просто не могат да се справят и вече окончателно ще пуснат кепенците, особено след като изразходят правителствените кредити, с които до голяма степен, по изкуствен начин подкрепят заетостта! Така,че за мен само глупаци, биха разглеждали спада в безработицата като "изненадващ"! Само глупаци също така, биха разглеждали това като сигнал, че нещата се оправят! Логичното обяснение е изложено по-горе! Убеден съм, че с пълното отваряне на икономиката на САЩ, безработните могат да намалеят и още, в идните седмици.
                                По принцип, при икономически и финансови кризи безработицата е "снежна топка", където всеки безработен, води до нов такъв, просто, защото когато първия реже своите потребителски разходи, това засяга следващ субек и така до намирането на дъно, неговото остъргване и започване на път към растеж....

                                2 КРИЗИ

                                Първата криза е тази, която се чакаше отдавна заради дълговете!
                                Втората е Коронокризата!


                                Самата Коронокриза, ускорява настъпването на голямата финансова и икономическа криза, която се чака отдавна, като просто ускори много нещата, като дългове на страни, корпоративни сривове, предстоящи загуби във финансовата система и тн....
                                Всичко това е процес и не се случва за месец или за два!
                                Ако погледнем безработицата и примера със снежната топка, ще видим, че това също е процес. Първоначално Коронокризата създава голяма безработица, логично с преминаването на здравната опасност, част от бизнесите започват да отварят и РЕнаемат! С времето обаче, лошата икономическа среда след достигане на дъно на безработицата(в рамките на бързото отваряне на стопанския живот), ще стартира процеса на повторно нарастване на безработицата именно поради ефекта на снежната топка, когато в дългосрочен план, всеки безработен води до нов такъв....
                                Разбира се този процес за разлика от СВЕТКАВИЧНИТЕ КАРАНТИНИ е поетапен и е свързан с месеци борба на един или друг бизнес за оцеляване на пазара!

                                КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА ОТ ТУК НА СЕТНЕ???

                                Като за начало, Коронокризата е топлийка-ускорител на процеси. Една от първите зомби компании HERTZ, даде фира. Тя не е фалирала, защото 2 месеца е била замразена. Тя е фалирала, защото подобни зомби компании идва време да почват да фалират. Ще ги наблюдаваме една по една....

                                Кога ще дойде чаканата отдавна финансова криза?

                                Личното ми мнение е, че тъй като рушенето на икономиката, макар и скоротечен процес, все пак е процес, смятам, че това ще се случи след тоталното опорочаване на финансовата система в рамките на след 18-24 месеца.
                                В момента всички правителства по света увеличават до небесата своите дългове.... Поддържа се изкуствена заетост през различни схеми, дотирани от държавата. Отпускат се кредити на средни и големи предприятия, които се задържат на пазара...

                                НЕОБХОДИМО Е ВРЕМЕ, все пак, една подобна колабираща система, да покаже своята НЕживотоспособност, с оглед на това, че печатането на пари, за прилагането на подобни мерки, все пак е ограничено, защото поддържането на същата система, налага изразходвания ресурс, да прогресира Х2,Х4,Х8, на всеки 6 месеца....

                                Така погледнато "секса" за тоталното свиване на потребителските разходи, ще настъпи в идните месеци, когато всички, които са останали без работа, ще останат и без своите обезпечения и пълната липса на каквито и да са ресурси. Какво ще се случи? Ще започнат вълнения и правителствата ще предоставят следващите пакети НОВОНАПЕЧАТАНИ ПАРИ, вече Х4...
                                Погледнете Венецуела, какво се случваше през последните 10 години там? Всяко едно обществено вълнение, се посрещаше от НОВО обещание за повече социална справедливост, а тя се реализираше с печатане на пари от въздуха и тяхното раздаване.... Всички знаем какво е там днес! Подобно е и в Аржентина! Но нека да погледнем ИТАЛИЯ, там въпреки разширяването на социалните пакети и раздаването на пари, последните 3 години, какво се случва? Реално стандарта пада, бизнесите стагнират.... Всичко това, че им раздават Евро, което за разлика от венецуелския Боливар, все още не е колабирало! НО и това ще стане!

                                ЗЛАТО!!!

                                Това, което се случва при златото са просто шумове, в рамките на основния тренд! Последните седмици, всички виждахме колко устойчиво то се задържа над 1700 долара. Капиталовия прави ръст след ръст....
                                Не бих се наемал да прогнозирам, дали то не може да падне с едни бързи 100 - 150 долара, но ако ние чакаме това да се случи, за да купим или допълним, дали си даваме сметка, че всъщност играем срещу основния бичи тренд.
                                На второ място, както е казал народа, "много хубаво, не е на хубаво", чудесата из капиталовия, дали могат да бъдат съотнесени към подобна графа?
                                Трети много важен фактор за златото е този, че из пазарите очакваното и "очевидното" обикновенно не са такива!

                                В генерален план, предстои деструкця на валутите, която гореща фаза обаче, НЕ е в момента, а ще започне след 18-24 месеца. Къде ще завари златото обаче, тази гореща фаза? Лично за мен предстои интересно лято!

                                Една от последните новини е тази, че финландците отхвърлят плана на Брюксел за 750 милиарда. Това е новина, която не е шумно отразена, но тя е емблематична! НЯМА да сме дойна крава на южняците! Страна по страна, стъпка по стъпка, разломите се оформят. Унищожението на Еврото както съм казвал много пъти, не е процес за ден! Това е процес на вътрешна имплозия, дълбоко осъзнат в страните от севера, спрямо тези от юга.

                                Ами долара??? Безкрайно печатане, промяна на веригата на доставки, повишени цени заради дефицит на стоките, раздаване на пари на населението, което да закупуват тези стоки на новите им цени!!!
                                Колабиране на зомби корпорациите, загуба на стойност, работни места и пълно отчаяние за всички по веригата! Фалшива финансова система и фалшива икономика?
                                Китай са фалирали, подобно на всички останали! Социалистическо-капиталистическата ХИМЕРА, няма да издържи този тест на времето. Юана стремглаво ще се обезцени! Режима ще се изправи пред Видов ден!
                                При падането на всички останали, швейцарците поддържат стратегия на ОБЕЗЦЕНКА на ВСЯКА ЦЕНА!
                                Япония са смачкан експортьор, който най-после ще успее да обезцени валутата си до себестойност на вестник, с оглед на идвщата дълбока криза, която ще се развива за години!

                                Всичко това е една чудесна среда за златото! Не се заблуждавайте, че съществуват магически пръчици!
                                Не се заблуждавайте от "скопеното" мислене на анализатори, които винаги са "ИЗНЕНАДАНИ"!

                                Коментар

                                Working...
                                X