IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

бла........ бла....... бла.......cool:
    много точки и много писане за нищо кажи сега да продавам или да купувам жълто
    от опциите на сребърнодобивните изкарах няколко хиляди евра (5+) и дали да ходя при крум за наполеони или да джиткам още (да си играя с огъня)?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

То хубаво, ама не прочетох някаква конкретика от тебе, в смисъл, дай пак някой руски микс от Фибоначи и Кондратиев, задължително във поне три варианта, включващи и нагоре и надолу, задължително.
      Ами в случая не съм дал ''конкретика '' , такава каквато чакаш , защото поста , който цитираш е ироничен и леко подигравателен, към този към които е отправен .....

А именно : ....на 1707 Бърджо е открил че сме се запътили към 1700 ....................
      Това беше КОНКРЕТИКАТА на този пост ................

Другата , която ти търсиш , съм я дал много пъти назад ..... и макър че мненията ни се припокриват по много други теми , в тази , не бих се повтарял тук ...... дори и за теб .........
      А и не съм длъжен всяка сутрин , за теб или горния които те е повторил да изписвам какво мисля за деня или седмицата
      Далеч съм от мисълта че търсиш конкретика във вида ....''ще стигне до 1685,44'' ............ Не ми изглеждаш на просто момче , а само такова може да търси конкретика като гореспоменатото .............

Фибоначи и Кондратиев , не са руски микс ......щото само единия е руснак ............. И то почти непотребен в работата на трейдърите ...
      Запознай се първо , пък после пиши ....имена , които си мернал от тук /от там .....
      Циклите му не не вършат работа в ежедневния или ежемесечния трейд , защото когато си на 25 , и да кажем ,започва един негов цикъл ..... най вероятно няма да доживееш завършването му ............ Затова на Кондратиев - кръст !!

Фибоначи ,както ти обясних , не участва в руски миксове а и не е руснак (дано не си изненадан) . Той вече е Велик .... Но няма да ти пиша лекция за него ....има нет !!!

пп. Съществуването на няколко варианта паралелно е Природен Закон ...... Номера е да знаеш , кога един вариант може да е невалиден , поради ред причини ...... и да се концентрираш в оставащите , или оставащия ....... в точното време със точната застаховка (стоп)..................
      Тук доста крещаха и се драха КОНКРЕТНО за 3000 $ oz ..............НО ...... Няма ги ..... Няма и да ги има , със същите крясаци (ето ти нещо конкретно - на умен човек и това му стига ).................

ппп Я дай ти нещо .....конкретно ... Пък после аз ще ти дам две конкретни ............

Коментар

• А между другото златото вече е направило пробив на $1700

Day low e $1699.40

Коментар

• Доста комплексна преценка. В двете седмици преди това излязоха анализите на JP Morgan и Morgan Stanley за това дали ще се качват реалните лихви по дългосрочните книжа. И двете банки смятаха, че може да има осезаемо покачване ако Трежърито емитира над 900млрд. облигации

Според мене беше почти неизбежно да се емитира повече дълг и това щеше да стана и с Байдън (малко повече) и с Тръмп (малко по-малко но достатъчно да задвижи пазара)

Освен това в тази депресирана икономика с голям неизползван капацитет (output gap) няма да има виска инфлация освен един кратък спайк

Що се отнася пък до златото, то традицонно се движи в дългосорчни трендове и сега трендът е за надолу. А цената от $2100 беше силно над средната inflation-adjusted цена на тази суровина, сиреч съкпо злато готово да тръгне в другата посока

hazard Между другото тогава поне половината прогнози на анализаторите за златото бяха бичи. А самият Терминал пуска всякаква инфромация и анализи във всички посоки
          ​​​​​​​
          Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
          Не съм чел нещата от миналата година. Може да си прав, обаче обясни как се стига до тези изводи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Не знам дали си спомняш но миналото лято златото като беше още на $2017 писах тука, че върхът е зад гърба ни и че тогава беше момента да се продаде на над $2000. Писах също, че най-вероятно години наред няма да видим $2000 отново. А също казах и че златото ще пада дори и при отслабващ долар
            Е, доларът отслабна, а златото се спусна надолу
            Впоследствие няколко пъти още казах, че не е късно да се продаде. Дори сега не е късно, защото има още доста надолу...
            Да, така беше, но не съм сигурен дали така ще продължи мача, в рейдж от 1600-1750 както го мислиш за 2-3 год.
            Изводите ти са предимно от промитите писаници във Блумберг и за това, че лихвите Y10 ще отидат на 2-2.50%
            Именно щото е са прости и лесни изводи, едва ли ще стане така.
            Тия от Терминала там дават прогнози за големите акции, какво предвиждат за метала и за Барик или Нюмонт ?
            Last edited by hazard; 03.03.2021, 23:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

То хубаво, ама не прочетох някаква конкретика от тебе, в смисъл, дай пак някой руски микс от Фибоначи и Кондратиев, задължително във поне три варианта, включващи и нагоре и надолу, задължително.
              една от най-точните му прогнози, която съм чел беше, перифразирам;
              от тук нататък, може и нагоре, може и надолу, но няма да се учудя ако остане по средата.
              препоръка е

Коментар

А сегашния ти на база горните , е точно като '' bye the dips '' на ... 1900

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Не знам дали си спомняш но миналото лято златото като беше още на $2017 писах тука, че върхът е зад гърба ни и че тогава беше момента да се продаде на над $2000. Писах също, че най-вероятно години наред няма да видим $2000 отново. А също казах и че златото ще пада дори и при отслабващ долар

Впоследствие няколко пъти още казах, че не е късно да се продаде. Дори сега не е късно, защото има още доста надолу...
                  Не съм чел нещата от миналата година. Може да си прав, обаче обясни как се стига до тези изводи?

Коментар

• Не знам дали си спомняш но миналото лято златото като беше още на $2017 писах тука, че върхът е зад гърба ни и че тогава беше момента да се продаде на над $2000. Писах също, че най-вероятно години наред няма да видим $2000 отново. А също казах и че златото ще пада дори и при отслабващ долар

Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                    Берти, краткосрочно може златото да е за продажба при засилващ се долар, това ли искаш да кажеш?

Аз залагам на отслабване на долара като стойност, но ако еврото започне да спада още по-бързо от него и ще излезе, че се качва спрямо него. При положение, че долара тръгна да се засилва златото би трябвало да пада и под тези 1700 USD. Ако си в евров кеш в момента не би трябвало да има значение за теб - примерно имаш приготвени за злато 10,000 евро и можеш да купиш с тях едно и също количество тройунции - около 7 бр. Но ако искаш да пребориш инфлацията до някаква степен и да запазиш стойност, можеш да купиш долари или злато и евентуално да извлечеш ползи от поскъпването му спрямо еврото, при положение, че се случи този вариант, който аз смятам за по-вероятен отколкото засилване на еврото.

​​​​​​Злато имам само в бижута но ще купя примерно 5 - 10 монети, колкото да имам нещо. По принцип се ориентирам в долари, защото, според мен, все пак, по-вероятно е долара да се засили а еврото да отслабне, независимо от валутните войни и желанията на страните. Ако пък стане някоя патаклама по света, я в близкия изток, я в китайско море, златото вероятно ще хвръкне, за долара не съм наясно, някой да каже ако може.

​​​​​​Защо не съм оптимист за еврото, много причини има, но ето само една от всичките - ако някоя страна глътне вода, като Франция, Португалия, Испания, Италия, Гърция или Белгия - гледай как еврото ще пада и тогава можем за видим и 2 EUR за 1 USD. Така, че аз ще обръщам кеша в долари и злато, може и повече от тези 5-10 унции. Имотите си стоят в левове/евро така или иначе и така запазвам доколкото мога стойност в евро, но ще гледам да продавам по принцип тази година каквото успея и да държа евров кеш или още долари/злато спрямо това, как се развива ситуацията. Имотите дори може да останат на същото ниво или поевтинеят в евро но в доларово изражение да са поевтинели още повече.

Ако има някакво противоречие в написаното от мен, сега е момента за критика, не съм професионален инвеститор а само гледам да си запазя доколкото може капитала и да го увелича.
                    Last edited by Money; 03.03.2021, 19:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Берти, краткосрочно може златото да е за продажба при засилващ се долар, това ли искаш да кажеш?

Аз залагам на отслабване на долара като стойност, но ако еврото започне да спада още по-бързо от него и ще излезе, че се качва спрямо него. При положение, че долара тръгна да се засилва златото би трябвало да пада и под тези 1700 USD. Ако си в евров кеш в момента не би трябвало да има значение за теб - примерно имаш приготвени за злато 10,000 евро и можеш да купиш с тях едно и също количество тройунции - около 7 бр. Но ако искаш да пребориш инфлацията до някаква степен и да запазиш стойност, можеш да купиш долари или злато и евентуално да извлечеш ползи от поскъпването му спрямо еврото, при положение, че се случи този вариант, който аз смятам за по-вероятен отколкото засилване на еврото.

​​​​​​Злато имам само в бижута но ще купя примерно 5 - 10 монети, колкото да имам нещо. По принцип се ориентирам в долари, защото, според мен, все пак, по-вероятно е долара да се засили а еврото да отслабне, независимо от валутните войни и желанията на страните. Ако пък стане някоя патаклама по света, я в близкия изток, я в китайско море, златото вероятно ще хвръкне, за долара не съм наясно, някой да каже ако може.

​​​​​​Защо не съм оптимист за еврото, много причини има, но ето само една от всичките - ако някоя страна глътне вода, като Франция, Португалия, Испания, Италия, Гърция или Белгия - гледай как еврото ще пада и тогава можем за видим и 2 EUR за 1 USD. Така, че аз ще обръщам кеша в долари и злато, може и повече от тези 5-10 унции. Имотите си стоят в левове/евро така или иначе и така запазвам доколкото мога стойност в евро, но ще гледам да продавам по принцип тази година каквото успея и да държа евров кеш или още долари/злато спрямо това, как се развива ситуацията. Имотите дори може да останат на същото ниво или поевтинеят в евро но в доларово изражение да са поевтинели още повече.

Ако има някакво противоречие в написаното от мен, сега е момента за критика, не съм професионален инвеститор а само гледам да си запазя доколкото може капитала и да го увелича.
                      Според мен 2 евро за 1 долар е утопия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        като гледам златото ще тества 1700 и целият сетъп ( силен долар, набалончени индекси и разклатени 'уж' възстановяващи икономики пълни с безработни и чакащи стимули и трупащи дълг) .. си е за повсеместен селл-офф,но ще поживеем ще видим.

рано или късно икономиката или по-точно капиталовите пазари ще им се наложи да се срещнат с реалността - тогава ни чакат луди времена.

Коментар

Сакън !!!!
                          Не се заигравай с тая цифра .......

Я гледай какво са ти писали хората , есента ............

Това 1370 ...1360 .................... вече не съществува във Вселената ...... .. изобщо .....

Което , извън шегата и майтапа .....е толкова вярно , колкото и другите
                          подчертани ...... черни , сини и оранжеви нещица .....
                          Съгласен съм,щом не ти харесва 1570 по добре ли звучи.Тъкмо съвпада със шоуто от корона вируса
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                            Внимавайте като купувате физическо злато че навсякъде има фалшификати. Възможно е дори и при големите дилъри и в банките да има. Настоявайте всичко да се провери с XRF машина пред вас! Външните тестове с киселина и тегло/обем не важат! Особено по големите кюлчета много добре ги фалшифицират. Правят ги от волфрам и отгоре позлатени с чисто злато което е не повече от 5% от общото тегло. На външен вид са идентични с оригинала и минават всички тестове с изключение на ренгена. Дори и на опаковките всичко е 1:1 и серийните номера са истински.
                            наполеоните са добри, че са малки и става прекалено скъпо и сложно правенето на читави фалшификати, но и там има фалшиви, които обаче специалист може да ги хване лесно. едно унциевите особено тези минт качество са също лесни за проверка, защото имат доста добра защита, ясни параметри и ако се купуват от доказан източкни шанса да купите менте е много малък.

големите схеми почват при кюлчетата от кило нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              като гледам златото ще тества 1700 и целият сетъп ( силен долар, набалончени индекси и разклатени 'уж' възстановяващи икономики пълни с безработни и чакащи стимули и трупащи дълг) .. си е за повсеместен селл-офф,но ще поживеем ще видим.

рано или късно икономиката или по-точно капиталовите пазари ще им се наложи да се срещнат с реалността - тогава ни чакат луди времена.
                              Сериозно ли го ''гледаш '' това ............. Сигурно от сутринта ти е тази мисъл и гледане ........... .

А Поста ти пак е пълен с неверни неща , несвързаности и чист спам за '' луди времена '' .........
                              Долара е СЛАБ и тръгна да отслабва от март 2020 .... (само ти го виждаш ''силен'')
                              Индексите са набалончени ОТДАВНА ( за да ги гледаш , пишеш и правиш изводи СЕГА)

А сегашния ти
                              селл-офф
                              на база горните , е точно като '' bye the dips '' на ... 1900
                              Last edited by Correctively objective; 02.03.2021, 11:23.

Коментар

• като гледам златото ще тества 1700 и целият сетъп ( силен долар, набалончени индекси и разклатени 'уж' възстановяващи икономики пълни с безработни и чакащи стимули и трупащи дълг) .. си е за повсеместен селл-офф,но ще поживеем ще видим.

Коментар

Working...
                                X