Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеВ предният пост го казах - металите трудно тръгват, но когато започнат - движенията са често умопомрачителниLast edited by Мечкан_Бикоядов; 07.04.2024, 10:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
Златото през 1980 се търгува 750 долара, а 20 години по-късно за една-трета от тази цена. За тези 20 години да не смяташ, че доларът е станал 3 пъти по-добър или е бил в някакъв период на зреене? Златото е актив и като всички активи минава през определени цикли - аз говоря за мнението ми по текущия. Това е всичко.
П.С.
Дори в последния инфлационен цикъл в периода Август 2020-Октомври 2022 /по същество цялата инфлация се случи тогава/, движението на златото беше от 2070 до 1640. -20% по време на двуцифрена инфлация!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
Златото си беше злато и пак си е същото злато. При долара обаче не са така нещата и това е нормално- той е направен от хората и като всичко направено от хората си има някаква трайност и после бракуване...
П.С.
Дори в последния инфлационен цикъл в периода Август 2020-Октомври 2022 /по същество цялата инфлация се случи тогава/, движението на златото беше от 2070 до 1640. -20% по време на двуцифрена инфлация!
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеПривет,
Златото е вече над 2300 долара. А имаше времена, в които се говореше за една съпротива от 1360 долара, която, когато бъде пробита, стойности от по 1200-1300 долара няма да бъдат видени повече през животите ни. Няколко години по-късно май това изглежда не толкова абсурдно.
Иначе в озобримо бъдеще е време за корекция - въпреки че металите трудно тръгват /този пробив 1360 го коментирах тук 2 години докато се случи/, но тръгнат ли, корекциите често са плитки едва и забелижими. Все пак смятам, че в следващите 100-150 долара /до ниво от 2500/ е време за корекция от поне 10%. Като започне да се развива, ще може да се каже певече. Но тук отново отбелязвам, че това е бичи пазар и корекциите са по-скоро възможност за покупка отколкото възможност за шорт и печалби.
И все пак лесното при златото може да се каже, че на този етап привършва. Следващата добра възможност смятам ще бъде след като среброто пробие съпротивата от 30-31 долара. Там между 30-31 и 50 почти няма съпротиви, които да го държат, така че ще бъде доста експлозивно по мое мнение. Причината/Фундамента, както винаги, ще се намерят в последствие.
Освен среброто, миньорите, същото са далеч под върховете си от 2011. Това за някои е по-скоро предупреждение, че това, което прави златото е недългосрочно и пазарът не вярва, че тези цени ще се задържат, поради което и не "награждава" миньорите.
Аз самият никога не съм харесвал тези съчинения на тема "какво мисли пазарът". По-скоро съм в кампа, че златото е в Бичи пазар, както и среброто и миньорите, но просто с една стъпка назад. Позицията им е подобна като тази на златото при $1360 през 2017 година. Мисля, че след като си "счупят" съпротивете както среброто, така и миньорите ще имат сет-ъп за колосални движения на север, които значително да outperform-нат златото.
Поздрави и успех!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеПривет,
Малко съм изненадан, че темата не е по-активна предвид представянето на златото.
Когато пишех по-активно тук, през 2017г, за да се опитам да дам индикации за това, което смятах, че предстоеше технически, малцина повярваха.
Още помня Бацета, Мишовци и прочее, които твърдяха, че няма как да има пробив на онази прослувута съпротива от 1360 долара и че дори да има - няма да доведе до стигане на върховете от 1911 долара за 12-18 месеца след пробива. Е, пробив имаше и върховете ги стигнахме даже малко по-бързо от очакваното.
Още си спомням Май на 2017г, когато очаквах дъно на златото /разбира се технически!/, а други бяха сигурни как спечелени избори от Макрон /както се случи/ ще са само началото на големия спад на златото заради "умерената политика". Е, Макрон спечели изобрите и в същия или следващия ден заковахме едно дъно от 1207 долара и за което писах 30 минути преди да се случи, че може би това ниво повече няма да го видим. Като на шега - така и стана.
Но защо пиша всичко това?
Пиша, защото след консолидацията от почти 3 години, имам сериозни основания да подозирам, че дъното, което видяхм при 1630 долара от Октомври 2022, няма да бъде пробито. Всъщност ситуацията е доста подобна като през 2017. Параметрите са ясни: докато 1911 не е пробито ниво, таргетът ни е към 2600 долара. Потвърждение е пробив на върха от 2075 и твърде вероятно - когато той се случи, отвеждането до 2600 /ок. +30% /, ще отнеме не повече от 12-15 месеца.
При развитието на този сценарий, много вероятно е среброто най-накрая да влезе в ролята на догонващ и да си достигне неговият връх от 2011, ок. 50 долара.
Поздрави и успех!
П.С. Умната с имотиту!
Намирам го за впечатляващо, че движението при златото на практика се състоя, но без да успее да "издърпа" среброто над съпротивата. За мен все пак това продължава да е само въпрос на време и смятам, че експозията там тепърва предстои. В предният пост го казах - металите трудно тръгват, но когато започнат - движенията са често умопомрачителни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Привет,
Златото е вече над 2300 долара. А имаше времена, в които се говореше за една съпротива от 1360 долара, която, когато бъде пробита, стойности от по 1200-1300 долара няма да бъдат видени повече през животите ни. Няколко години по-късно май това изглежда не толкова абсурдно.
Иначе в озобримо бъдеще е време за корекция - въпреки че металите трудно тръгват /този пробив 1360 го коментирах тук 2 години докато се случи/, но тръгнат ли, корекциите често са плитки едва и забелижими. Все пак смятам, че в следващите 100-150 долара /до ниво от 2500/ е време за корекция от поне 10%. Като започне да се развива, ще може да се каже певече. Но тук отново отбелязвам, че това е бичи пазар и корекциите са по-скоро възможност за покупка отколкото възможност за шорт и печалби.
И все пак лесното при златото може да се каже, че на този етап привършва. Следващата добра възможност смятам ще бъде след като среброто пробие съпротивата от 30-31 долара. Там между 30-31 и 50 почти няма съпротиви, които да го държат, така че ще бъде доста експлозивно по мое мнение. Причината/Фундамента, както винаги, ще се намерят в последствие.
Освен среброто, миньорите, същото са далеч под върховете си от 2011. Това за някои е по-скоро предупреждение, че това, което прави златото е недългосрочно и пазарът не вярва, че тези цени ще се задържат, поради което и не "награждава" миньорите.
Аз самият никога не съм харесвал тези съчинения на тема "какво мисли пазарът". По-скоро съм в кампа, че златото е в Бичи пазар, както и среброто и миньорите, но просто с една стъпка назад. Позицията им е подобна като тази на златото при $1360 през 2017 година. Мисля, че след като си "счупят" съпротивете както среброто, така и миньорите ще имат сет-ъп за колосални движения на север, които значително да outperform-нат златото.
Поздрави и успех!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеМдааа, гледам вече Тавекса купува унциите над 4100лв. Ще трябва утре пак да се разходя дотам.
архитектчо се е заел...
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеЗЛАТОТО ВИ СКОРО ЩЕ ГО ЗАКАРАМ НА БОМБАТА НА 2000 И ПОСЛЕ НА 1700
СЕГА КЪСИ ОТ БОМБАТА. МАТ С ПЕШКАТА
ХЯХЯХЯХХЯХЯ
значи още тия дни нов атхпрепоръка е
- 5 Харесвания
Коментар
-
Хахахаха, е га ти балъците!!!
https://blitz.bg/ikonomika/burkanban...ws1009156.html
ОББ например сейф с размери 45/30/50 см струва 960 лева за 6 месеца.
Коментар
Коментар