IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
    Днес мина 2400$ OZ
    при следващото печатане ще иде трайно над 3000, но да не се бърка намаляване на лихвите с 1-2-3% с печатане.

даже е възможно да хлътне заедно с пазарите ако има някаква ликвидна криза, а после почнат ли количествените ще излети

ПП при среброто се усеща напрежение - там с относително скромна сума (в милиарди разбира се) може да стане голям панаир по пазара.
    Last edited by bertram; 12.04.2024, 12:25.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

инфлацията няма да е толкова преходна колкото първоначално предполагаха
      Сега го разбра "множеството". Допреди му промиваха мозъка с преходната инфлация обаче сега изведнъж всички осъзнаха, че инфлацията няма спирачка и започнаха масово да местят напечатаната шума в злато, биткойн и акции защото ако остане шума ще изгори. Само факта, че при този курс на долара и тези лихви, златото прави ATH е достатъчен за паника. Мисля, че интересното тепърва предстои.

Коментар

• Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение

Изубили се веднъж доверието в шумата-пиши я бегала

Коментар

Днес мина 2400$ OZ

Коментар

• Днес мина 2400$ OZ

Коментар

• На 11 април цените на златото достигнаха нов рекорд от 2 338,7 USD (2 179,6 EUR) за тройунция.
              Повече от красива

Коментар

На 100% съм съгласен с поста ти, освен с горецитираното.
                В Бг много хора си държът кеша в швейцарски франкове.

което е поредното доказателство, че количеството пари и акъл нямат правопропорционална връзка

1 април 2014: usd = 0.89 chf
                1 април 2014: usd = 0.90 chf

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                  Някога като имаше яка криза у нас си обменяхме левчетата в марки и долари. В момента никой не го прави. Колко твой познати си държат парите в долари или евра за по -сигурно отколкото в левове?
                  На 100% съм съгласен с поста ти, освен с горецитираното.
                  В Бг много хора си държът кеша в швейцарски франкове.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение

Златото през 1980 се търгува 750 долара, а 20 години по-късно за една-трета от тази цена. За тези 20 години да не смяташ, че доларът е станал 3 пъти по-добър или е бил в някакъв период на зреене? Златото е актив и като всички активи минава през определени цикли - аз говоря за мнението ми по текущия. Това е всичко.

П.С.
                    Дори в последния инфлационен цикъл в периода Август 2020-Октомври 2022 /по същество цялата инфлация се случи тогава/, движението на златото беше от 2070 до 1640. -20% по време на двуцифрена инфлация!

Инфлацията си я смятат както им е кеф.Няма смисъл да гледам такива данни. Данните не са това което бяха. Има много фактори, които влияят на цената и то в различна степен. Например тогава не е имало крипто, борсите не са били така достъпни както сега... Но основните може би е- колко долари е имало тогава в обръщение и колко сега, колко дълг са имали САЩ тогава и сега?

В момента САЩ дължат яко, водят война на много фронтове и нещо не им върви във войната- губят територии в Близкият изток и в Европа Нормално е доларите/еврата да са в киреча.... И тъй като са твърде големи за да фалират, като се спихнат САЩ, то всички се спихват...Трета световна си се води като някаква демо версия с тенденцията да стане открита война между НАТО и Русия. По-скоро трябва да гледаме какво е ставало с цените на златото когато Германия и СССР са превземали Полша. Което в историята е най-близкото до сегашната ситуация.

Някога като имаше яка криза у нас си обменяхме левчетата в марки и долари. В момента никой не го прави. Колко твой познати си държат парите в долари или евра за по -сигурно отколкото в левове? И каква е алтернативата? Народа се юрна на злато и имоти. Сега кризата не е само у нас ами в целият свят т.е. това го правят в целият свят... Е каква да е цената на златото? Да падне ли!??!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение

Къде са тея "умопомрачителни" движения ? Кога са били,дай да ги видим.
                      alex-4о, на какъв принцип триеш коментари с гриф "заяждане"? Колегата Мечкан се вихри в няколко теми (което си е негово право), аз закачих ХЯХЯХЯ-кащия бомбаджия и ти ме изтри?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение

Къде са тея "умопомрачителни" движения ?
                        кондорке, дай пак оная прогноза, дето златото отива на 1700 и от там на 1300
                        препоръка е

Коментар

В предният пост го казах - металите трудно тръгват, но когато започнат - движенията са често умопомрачителни
                          Къде са тея "умопомрачителни" движения ? Кога са били,дай да ги видим.
                          Last edited by Мечкан_Бикоядов; 07.04.2024, 09:02.

Коментар

Златото през 1980 се търгува 750 долара, а 20 години по-късно за една-трета от тази цена. За тези 20 години да не смяташ, че доларът е станал 3 пъти по-добър или е бил в някакъв период на зреене? Златото е актив и като всички активи минава през определени цикли - аз говоря за мнението ми по текущия. Това е всичко.

П.С.
                            Дори в последния инфлационен цикъл в периода Август 2020-Октомври 2022 /по същество цялата инфлация се случи тогава/, движението на златото беше от 2070 до 1640. -20% по време на двуцифрена инфлация!

750$ през 1980 г. е било пикова стойност, както беше пикова стойност 1800$ през 2011 г. Златото е било средно 300$ 1980 г.-2000 г., както беше средно 1200$ за периода от 2010 г. до 2022 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

Златото си беше злато и пак си е същото злато. При долара обаче не са така нещата и това е нормално- той е направен от хората и като всичко направено от хората си има някаква трайност и после бракуване...

П.С.

Коментар

Привет,

Златото е вече над 2300 долара. А имаше времена, в които се говореше за една съпротива от 1360 долара, която, когато бъде пробита, стойности от по 1200-1300 долара няма да бъдат видени повече през животите ни. Няколко години по-късно май това изглежда не толкова абсурдно.

Иначе в озобримо бъдеще е време за корекция - въпреки че металите трудно тръгват /този пробив 1360 го коментирах тук 2 години докато се случи/, но тръгнат ли, корекциите често са плитки едва и забелижими. Все пак смятам, че в следващите 100-150 долара /до ниво от 2500/ е време за корекция от поне 10%. Като започне да се развива, ще може да се каже певече. Но тук отново отбелязвам, че това е бичи пазар и корекциите са по-скоро възможност за покупка отколкото възможност за шорт и печалби.

И все пак лесното при златото може да се каже, че на този етап привършва. Следващата добра възможност смятам ще бъде след като среброто пробие съпротивата от 30-31 долара. Там между 30-31 и 50 почти няма съпротиви, които да го държат, така че ще бъде доста експлозивно по мое мнение. Причината/Фундамента, както винаги, ще се намерят в последствие.

Освен среброто, миньорите, същото са далеч под върховете си от 2011. Това за някои е по-скоро предупреждение, че това, което прави златото е недългосрочно и пазарът не вярва, че тези цени ще се задържат, поради което и не "награждава" миньорите.

Аз самият никога не съм харесвал тези съчинения на тема "какво мисли пазарът". По-скоро съм в кампа, че златото е в Бичи пазар, както и среброто и миньорите, но просто с една стъпка назад. Позицията им е подобна като тази на златото при $1360 през 2017 година. Мисля, че след като си "счупят" съпротивете както среброто, така и миньорите ще имат сет-ъп за колосални движения на север, които значително да outperform-нат златото.

Поздрави и успех!
                                Златото си беше злато и пак си е същото злато. При долара обаче не са така нещата и това е нормално- той е направен от хората и като всичко направено от хората си има някаква трайност и после бракуване...

Коментар

X