Първоначално изпратено от al4en
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Last edited by Hermes73; 02.05.2022, 00:41.
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа незапознат с тънкостите човек е грешка да купува злато от заложни къщи.........Дългата ми практика е показала че НЯМА евтино и ако го има има вероятност за измама........Който иска да инвестира в злато най-доброто решение е да си купи от известните дилъри инвестиционно такова.......Златото не се купува поне според мен за спестяване на 10% данък ...........Не правете грешки ..........За нещо дребно 10-20 грама 14 карата как да е.......Но при инвестиране на сериозни суми смятам че правилното решение е това което посочих.)) Ще разделят света на касти... но 70% от хората ще духат супата със сигурност.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Много си загадъчен. За криптонита ли говориш?Last edited by Hermes73; 02.05.2022, 00:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗа жалост на златните фенове-включително и моя милост-златото няма да има съществена роля за живото ни когато почне разпада........Съвсем други ще са приоритетите на отделно взетия индивид.....Не е предвидено хората да могат да го ползват в новата система която идва.То ще е актив само за най-най-горните етажи на пирамидата..........
Коментар
-
За жалост на златните фенове-включително и моя милост-златото няма да има съществена роля за живото ни когато почне разпада........Съвсем други ще са приоритетите на отделно взетия индивид.....Не е предвидено хората да могат да го ползват в новата система която идва.То ще е актив само за най-най-горните етажи на пирамидата..........
Коментар
-
За незапознат с тънкостите човек е грешка да купува злато от заложни къщи.........Дългата ми практика е показала че НЯМА евтино и ако го има има вероятност за измама........Който иска да инвестира в злато най-доброто решение е да си купи от известните дилъри инвестиционно такова.......Златото не се купува поне според мен за спестяване на 10% данък ...........Не правете грешки ..........За нещо дребно 10-20 грама 14 карата как да е.......Но при инвестиране на сериозни суми смятам че правилното решение е това което посочих.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
нормална около скрап ценаПървоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
На цена за скрап само на черно или от "твой" човек !
Ще опитам пак: коя заложна къща продава 14 К на добри цени БЕЗ ПАЗАРЛЪК, без да трепериш дали е менте и без да имаш "твой" човек?
Ако няма няма. Тука около мен гарантирано няма.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не е една. Около пазара Слатина са четири. Едната е на веригата с жабата. Бижутата ги продават много над цената за грам. По принцип имам смътната идея да натоваря жената с базови бижута 14 К, че по-лесно се минават граници. Ако кажеш къде в София малък човек (~2000 лв. макс на покупка) да купи на нормална около скрап цена, БЕЗ ДА СЕ ПАЗАРИ и без да трябва да ходи по златари за проверка, ще съм ти благодарен. Предполагам, че и други четящи форума ще са ти благодарни.
Зяпахме единия път и в заложната на ул. Слатинска, на спирката на 11, почнаха да разпитват какво търсим, за колко пари, имали неизложени неща и т.н., обаче на витрината луди цифри. Както казах обаче аз не се пазаря и това не ми изнася.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнение
Явно момчетата в тази заложна къща са проспали тренда на цените или се правят на луди, ако някой "клъвне".По-скоро е първото.
Зяпахме единия път и в заложната на ул. Слатинска, на спирката на 11, почнаха да разпитват какво търсим, за колко пари, имали неизложени неща и т.н., обаче на витрината луди цифри. Както казах обаче аз не се пазаря и това не ми изнася.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Я кажи кой може да си направи САМОДЕЛЕН сейф?
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Ти кое не прочете и не разбра от САМОДЕЛЕН сейф!!!
За какви изискваня говориш, пълни глупости. Не си давайте парите за нещо което е направенено от хора и които могат да продадът на всеки да го отвори. Мислете с главите си.
За капани освен газ и ток може да има и по-неприятни изненади:-)
И обикновено САМ себе си изпържваш, като се напиеш примерноНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Стига си лъгал хората. Няма сейф дето да не може да се отвори за 1-2 минути. ТАКОВА Е ИЗИСКВАНЕТО.
За какви изискваня говориш, пълни глупости. Не си давайте парите за нещо което е направенено от хора и които могат да продадът на всеки да го отвори. Мислете с главите си.
За капани освен газ и ток може да има и по-неприятни изненади:-)
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПризнавам си, че нищо не разбирам от физическо злато, но тука в Слатина по заложните къщи продават грамовете и монетите по-скъпо отколкото в Тавекс. Даже съм виждал кюлчета на Тавекс, по-скъпо отколко в Тавекс. То не е само със златото така. Може с яко пазарене да става, ама за малки обеми не мисля, че си заслужава.
Коментар
-
Стига си лъгал хората. Няма сейф дето да не може да се отвори за 1-2 минути. ТАКОВА Е ИЗИСКВАНЕТО. Най-сигурните са руските и израелските - нещо 1000H. На всеки ключар се доставя информация как се отваря, ако е по по най специални ПОКАНИ и курс от 1-2 седмици за устройството и естествено КАК се отваря.
Ако някой се интересува от истинска каса : https://tetraedar.com/
Това е проиводителя в Стара Загора. Може да си поръчате по ваше желание и размери. ИМа различни класове, като по-горе дадох пример с най високия клас. МОже да добавяте ключалки, механични врътки с кодове, електронни ключалки или с дистанционно отваряне примерно. Това значи, че се отваря от изнесен център, от друг град примерно, чрез sms или повикване от определн номер до определен номер на устройсто, което е вътре в касата.Така се премахва опасността от въоръжен грабеж. Може да си поръчате цял трезор , ако искате. Професионална работа е това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеОт каса до каса има огромна разлика. Има купешки каси с 5 цифрена цена, които могат да се отворят за 5 минути-има и самоделни каси, за които ще ти трябва не ключ. а промишлен оксижен, хидравличен чук и дни за да я отвориш. Накрая може и да не я отвориш заради заложени и положени капани:-)
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар