Съветвам да прочетете Мински...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога очаквате следващата икономическа криза?
Collapse
X
-
замисли се мишо какъв е смисълът от инфлацията.. всички пеят за 'здравословна' инфлация от 1-2% и се плашат като дявол от тамян от дефлацията...
5 долара от началото на века са купували колкото 500 сега (условно казвам го ангро) ... и защо?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеGrosss - златни пари е имало много отдавна, златен стандарт не е имало и това измама. На хора които са способни да извършат чудовищни престъпления ти им вярваш че ще обезпечават незлатни пари със злато.
Коментар
-
Като гледам експолозивният ръст на икономиките, които са задвижвани от обещания през последните 300-400 години, явно тази илюзия работи.
То излиза, че всеки договор, който хората сключват също е илюзия. Но обществото се крепи на тази илюзия от незапомнени времена, time immemorial, както казват англо-саксонците.
Та, да, правото и по-специално облигационното право, има идейно битие. Но въпреки това принудата, която стои зад него е доста реална.
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Обещанието,, кредит,, също е илюзия. Ако погледнем историята. И сега няма да е по различно въпрос на време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗлатото и неговата стойност е една голямата илюзия.
Златният стандарт е бил същото като сега само, че базирано на илюзията, че зад парите има нещо свръхестествено. В действителност при златния стандарт парите са били обезпечени с обещания (кредит) също като сега. Златният стандарт има и големия дефект, че най-ликвидният актив е бил ограничен в една растяща глобална икономика.
Коментар
-
Златото и неговата стойност е една голямата илюзия.
Златният стандарт е бил същото като сега само, че базирано на илюзията, че зад парите има нещо свръхестествено. В действителност при златния стандарт парите са били обезпечени с обещания (кредит) също като сега. Златният стандарт има и големия дефект, че най-ликвидният актив е бил ограничен в една растяща глобална икономика.
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеGrosss - златни пари е имало много отдавна, златен стандарт не е имало и това измама. На хора които са способни да извършат чудовищни престъпления ти им вярваш че ще обезпечават незлатни пари със злато.
Коментар
-
Grosss - златни пари е имало много отдавна, златен стандарт не е имало и това измама. На хора които са способни да извършат чудовищни престъпления ти им вярваш че ще обезпечават незлатни пари със злато.
Last edited by supertrader; 25.03.2018, 17:18.D.Y.F-091066
Коментар
-
Дълговете на домакинствата идват от там, че все по-голяма част от доходите на средната класа отиват за недвижими имоти. Това може да се спре само с регулация. Пазарът не виждам как ще спре процеса. Човек като се опаричи и иска да живее на хубаво място в центъра. Търсенето е голямо, предлагането е лимитирано.
Аз не съм убеден, но силно се надявам. Ако това което предвиждаш не се случи , ще си е.... майката и всичко отива у кереча. Имай предвид, пак повтарям за не знам кой път имаме нива на глобалния дълг спрямо продукта на непознати нива в исторически план. И при нова дълбока рецесия нивата на дълга ще нарастнат значително. Тогава даже и иновацията няма да помогне. Ще минат десетилетия преди да има възстановяване основано на иновация . Ако преди това даже може да минем през някаква форма на диктатура. Вече си забелязал Тръмп с какви хора се обгражда. В глобален план имаме пълзящ авторитаризъм. Мисля че лампичката свети червено.
Коментар
-
Аз не съм убеден, но силно се надявам. Ако това което предвиждаш не се случи , ще си е.... майката и всичко отива у кереча. Имай предвид, пак повтарям за не знам кой път имаме нива ...........
Все още, мащабите не са осезаеми, за да го усетим в ежедневието... Мен пък ме притеснява случването, че и емоционално как ще се разберем с новите събратя.съсестри, кой кого ще променя ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеУбеден съм, изкуственият интелект и роботите ще преобразят всичко и това вероятно ще стане в близките 10-20 години максимум.
А ефективността и продуктивността ще се увеличат и в следващите една, две, три години. Компаниите имат доста кеш за инвестиране в капекс. До сега не се налагаше да го правят, защото работната сила беше евтина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеУбеден съм, че изкуственият интелект и роботите ще преобразят всичко и това вероятно ще стане в близките 10-20 години максимум.
А ефективността и продуктивността ще се увеличат и в следващите една, две, три години. Компаниите имат доста кеш за инвестиране в капекс. До сега не се налагаше да го правят, защото работната сила беше евтина.
А държавите ще имат нужда от нови дългове, за да пригодят инфраструктурата към новата среда, ново образование, нова социална политика...
Затова не мисля, че хапчето с вдигането на инфлацията и намаляването на дълговете вече ще върши работа.
Коментар
-
Убеден съм, че изкуственият интелект и роботите ще преобразят всичко и това вероятно ще стане в близките 10-20 години максимум.
А ефективността и продуктивността ще се увеличат и в следващите една, две, три години. Компаниите имат доста кеш за инвестиране в капекс. До сега не се налагаше да го правят, защото работната сила беше евтина.Last edited by Money; 25.03.2018, 00:29.
Коментар
Коментар