Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Дали?Доста мастити инвеститори вече изразяват други нагласи.Рей Далио е например на противоположното на твоето мнение.И не само той.В интерес на истината системата може да се подпира.До момента в който преценят че е нужно.ЦБ са в центъра на инвеститорската вселена.За мен напрежението витае във въздуха и е по-силно отвсякога............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Никой не мисли, че положението е много розово. Но сред инвеститорите, тези, които са убедени в предстоящия апокалипсис са малко. Може да се окаже, че не си прав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Кризата от 2008 е само прелюдия към това което идва.............За жалост ще има много болка и разруха..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнениебах ти шибанията ударен ми е стопа снощи. как е стигнало до там?
Коментар
-
Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнениебах ти шибанията ударен ми е стопа снощи. как е стигнало до там?
и мисля май вече обсъждахме това нещо със стоповете че ако случайно ги ползвате то не трябва да са близо ....Last edited by michaelis12; 06.10.2017, 14:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Преди време писах в темата, че като дойде следващата криза златото пак ще се срине и тогава ще го взема с намаление. Написах го малко като провокация към златните буболечки. Никой не се впечатли и отговора беше, ами виж какво стана няколко месеца след това.
Иначе, в края на 2008 година реалната доходност по облигациите прави един кратък, много рязък спайк, който точно съвпада по време с резкия и краткотраен спад на златото.
Освен това, финансовите кризи са кризи на ликвидност. Т.е. при паника играчите се втурват да продават всичко неликвидно и да търсят спасение в краткосрочни ДЦК, резерви в централната банка или хартиен кеш. В края на 2008 разпродват всичко, вкючително златото. Което показва, че златото е неликвиден инструмент и следователно не е пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеSafe haven за какво? Библейски потоп, пандемия, опустошителни природни бедствия, финансови катастрофи?
Ако говориш за последното, последния път, когато му се наложи да се докаже като такъв, потъна с 30+%.
Златото 5000 години е било гарант за пари, за запазване на стойност. Safe haven е доказвал достатъчно пъти, че не е. Аз изтъквам един от последните.
Иначе, в края на 2008 година реалната доходност по облигациите прави един кратък, много рязък спайк, който точно съвпада по време с резкия и краткотраен спад на златото.
Освен това, финансовите кризи са кризи на ликвидност. Т.е. при паника играчите се втурват да продават всичко неликвидно и да търсят спасение в краткосрочни ДЦК, резерви в централната банка или хартиен кеш. В края на 2008 разпродват всичко, вкючително златото. Което показва, че златото е неликвиден инструмент и следователно не е пари.
Коментар
-
http://www.segabg.com/article.php?id=875024
Посоката е същата. Залез на запад и изгрев на изток. Нощта е бременна с нови събития. Златото се спотайва.
http://www.zerohedge.com/news/2017-1...petroyuan-goldLast edited by Selena; 05.10.2017, 10:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеТочно и за това аз далеч няма да се изненадам, ако видим 4000лв/кв в София преди някаква по значителна корекция. Защото когато масата от хора смята, че повече "няма накъде", тогава обикновено се разразяват доста бурни ралита. Имотите в София ми се струват в подобна фаза...твърде много песимизъм има.
Но да се върна на златото...няма друга сила, която да влиея на цената освен настроението спрямо актива. Това важи както за имотите и акциите, така и за Биткойн, златото, та дори и пшеницата. Малко мисъл и отворен мироглед ще помогнат в откриването на отговора на въпроса "защо".
И ако да, защо?
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеНо да се върна на златото...няма друга сила, която да влиея на цената освен настроението спрямо актива. Това важи както за имотите и акциите, така и за Биткойн, златото, та дори и пшеницата. Малко мисъл и отворен мироглед ще помогнат в откриването на отговора на въпроса "защо".Last edited by Misho ILIEV; 05.10.2017, 01:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнениеМишо, човек като те слуша ще си помисли, че ако ти даде конкретни числа за темп на нарастване на населението и лихви по трежъритата, ще му изчислиш до запетаята цената на златото след 10 години.
Не става така тази работа.
Прозорливите вече го разбраха или започват да разбират.
Други са хората, които правят сметки с конкретни таргети, ама нещо май не излизатLast edited by Misho ILIEV; 05.10.2017, 01:30.
Коментар
-
Мишо, човек като те слуша ще си помисли, че ако ти даде конкретни числа за темп на нарастване на населението и лихви по трежъритата, ще му изчислиш до запетаята цената на златото след 10 години.
Не става така тази работа.
Прозорливите вече го разбраха или започват да разбират.
Ако беше толкова "фундаментално", преди 15 години нямаше да наблюдаваме рекордни поскъпвания на жилищни имоти в замиращи градове като Ловеч например. Ако беше толкова фундаментално, имотният балон в Китай отдавна да се е спукал. Цели градове стоят незаселени, с жилища за стотици хиляди души и познай...цената им остава непосилна за средния китаец. А не са по 1000 юана квадрата, както би отредил фундамента...ако имаше думата.
Точно и за това аз далеч няма да се изненадам, ако видим 4000лв/кв в София преди някаква по значителна корекция. Защото когато масата от хора смята, че повече "няма накъде", тогава обикновено се разразяват доста бурни ралита. Имотите в София ми се струват в подобна фаза...твърде много песимизъм има.
Но да се върна на златото...няма друга сила, която да влиея на цената освен настроението спрямо актива. Това важи както за имотите и акциите, така и за Биткойн, златото, та дори и пшеницата. Малко мисъл и отворен мироглед ще помогнат в откриването на отговора на въпроса "защо".
Коментар
Коментар