IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

аз това не мога да го отворя, искат некви пари ?!? ае тия нормални ли са за пропаганда искат да им плащам ?!? ....

Те цитират някакъв Sentix индекс.

4 HOURS AGO by Katie Martin

No looking back.

Investor confidence in the eurozone keeps on pushing higher, with the Sentix index reaching a new 10-year high 29.7 in September, above economists’ forecasts and above the 28.2 recorded in August.

Sentix says the index can be taken as a sign that investors have taken the German election in their stride:
    The time series for German economy of the “first movers among the leading indicators” are clearly climbing and are promising an unbroken upturn – even under a changed government.

Pantheon Macroeconomics notes:
    Investors remain calm in the face of higher political risks in the Eurozone. A difficult coalition building exercise for Mrs. Merkel and uncertainty in Catalonia are downside risks, but for EZ financial markets as a whole, it would take an escalation in both for investors to get worried.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Рекордно ниво на оптимизъм сред инвеститорите в Европа. "Политически риск? Дрън-дрън!"

https://www.ft.com/content/f31e47d9-...9-91b65fde6537
      аз това не мога да го отворя, искат некви пари ?!? ае тия нормални ли са за пропаганда искат да им плащам ?!? ....
      Last edited by michaelis12; 09.10.2017, 16:47.

Коментар

Рекордно ниво на оптимизъм сред инвеститорите в Европа. "Политически риск? Дрън-дрън!"

То така се прави.Стадото се приспива до последно..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
          Излезе инфо, че камиларя е бил в Русия, за да подпише договор за закупуване на С-400, реактивна артилерия "Буратино", ПТРК "Корнет" и други дреболии... Да не се окаже, че сега САЩ резко ще направят някоя мизерия, като примерно атаката на двореца в Дар-ес-Салам...
          тука случайности няма, просто ги предупреждават камилите да не стане дармадан, само ако си помислят да кажат на САЩа че от утре няма да продават само петрола си в долари и Американски бази няма да са нужни на тяхна територия ...

Gunman Storms Saudi Royal Palace, Is Killed After Shootout With Guards
          http://www.zerohedge.com/news/2017-1...hootout-guards

Първоначално изпратено от Jorkata Разгледай мнение
          Недей да съдиш за цялата държава само по Пхенян - той е нещо като витрина на режима и там всичко е перфектно. Само провери колко е лесно да опиташ да излезеш от Пхенян и ще разбереш... имат там няколко селца и паланки, дето ги дават за пример и това е. Останалото е в Средновековието. Даже и на кадри от Международната космическа станция се вижда как само Пхенян свети - останалата държава е в тъмнина.
          а Северната все пак са със санкции от време оно защото не могат да им кльопнат банката и да им контролират ресурсите, затова само Пхенян свети ..... Ако ги оставят С.Корея намира и тези могат да търгуват свободно, аз се обзалагам на каквото и да е, че те след 20г. ще са в космоса както е Китай защото дисциплината и манталитета там не са като в България ама ич не са ..... Защото Жока там лидера им няма да позволи такава демокрация, после и чеп за зеле нема да стават как сме и ние сега ...

P.S. е виж клипа и това е българското общество, което ще "гради бъдещето" ....
          Last edited by michaelis12; 09.10.2017, 16:21.

Коментар

много хубаво не е на хубаво.... поне така съм чувал
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
              Не искам да дразня никой но написаното последните два ден в темата е спам на фона промените които стават в света в момента ежедневно.Ако парите ми бяха в момента в акции бих продал без да се замислям...........Посещението на дъртия чаршав в Москва..............Началото на визова война между Турция и САЩ.........Възможноста всеки момент да избухне конфликт в Персийския Залив или на Корейския полуостров......................Странната тишина на пазарите последните месеци нарушавана от апокалиптични прогнози на хора които до скоро имаха обратно виждане..............А тук се обсъжда дали някой ще изкара 1000-2000 долара от някоя врътка които после с друга ще затрие.........

Investor confidence in the eurozone keeps on pushing higher, with the Sentix index reaching a new 10-year high 29.7 in September, above economists’ forecasts and above the 28.2 recorded in August.

Коментар

• Излезе инфо, че камиларя е бил в Русия, за да подпише договор за закупуване на С-400, реактивна артилерия "Буратино", ПТРК "Корнет" и други дреболии... Да не се окаже, че сега САЩ резко ще направят някоя мизерия, като примерно атаката на двореца в Дар-ес-Салам...

Коментар

• Не искам да дразня никой но написаното последните два ден в темата е спам на фона промените които стават в света в момента ежедневно.Ако парите ми бяха в момента в акции бих продал без да се замислям...........Посещението на дъртия чаршав в Москва..............Началото на визова война между Турция и САЩ.........Възможноста всеки момент да избухне конфликт в Персийския Залив или на Корейския полуостров......................Странната тишина на пазарите последните месеци нарушавана от апокалиптични прогнози на хора които до скоро имаха обратно виждане..............А тук се обсъжда дали някой ще изкара 1000-2000 долара от някоя врътка които после с друга ще затрие.........

Коментар

• Недей да съдиш за цялата държава само по Пхенян - той е нещо като витрина на режима и там всичко е перфектно. Само провери колко е лесно да опиташ да излезеш от Пхенян и ще разбереш... имат там няколко селца и паланки, дето ги дават за пример и това е. Останалото е в Средновековието. Даже и на кадри от Международната космическа станция се вижда как само Пхенян свети - останалата държава е в тъмнина.

Коментар

Мисля, че е по-лесно да се говори за тези неща с един опростен "модел", както правят икономистите. Да видим какво ще отговори blqblq.
                      ми аз му казах да пробваме ей за днеска XAU/USD над 1275 то е същото ... и така 10тина дена подред пък да видиме

P.S. аз в момента гледам за тия пичове, много са яки то излиза че са по-развити от доста държави в ЕСто за наща да не говорим .....

North Korea Trip 2016
                      Last edited by michaelis12; 09.10.2017, 14:25.

Коментар

еееми за тва става въпрос с това 50/50 ....
                        Мисля, че е по-лесно да се говори за тези неща с един опростен "модел", както правят икономистите. Да видим какво ще отговори blqblq.

Коментар

Т.е. ти казваш, че вероятността във всеки един ден е различна от 50 нагоре /50 надолу, а е примерно 60 нагоре/ 40 надолу. Само че човек не може да сметне и не знае, а се опитва да налучка.

Според мене това не променя нещата за цялостоното представяне на пича от нашия модел. Защото един ден вероятността ще е 60 нагоре / 40 надолу, а следващия може да е 40 нагоре / 60 надолу. Той като не може да сметне, ще играе наслуки и за него вероятността да нацели правилната посока ще е 50/50.

Според мене същата логика може да се приложи за трендването на пазара. СиП трендва нагоре от години. Значи пичът ако е залагал предимно нагоре ще е печелил по-често отколкото е губил. Само че пичът не знае накъде е треднът, а разбира, че трендът може да се обърне във всеки един момент. Така че пак не му остава друго освен да стреля на посоки.

Можем да разиграем всичко със стратегия и временно пичът да печели, но дългосрочно ще е около нулата спрямо целия пазар.
                          еееми за тва става въпрос с това 50/50 ....

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Как да съм конкретен относно нещо, което смятам за невъзможно за измерване? Това, което знам със сигурност е, че вероятността за нагоре/надолу няма как да е 50/50 през цялото време и това е очевидно.
                            Т.е. ти казваш, че вероятността във всеки един ден е различна от 50 нагоре /50 надолу, а е примерно 60 нагоре/ 40 надолу. Само че човек не може да сметне и не знае, а се опитва да налучка.

Според мене това не променя нещата за цялостоното представяне на пича от нашия модел. Защото един ден вероятността ще е 60 нагоре / 40 надолу, а следващия може да е 40 нагоре / 60 надолу. Той като не може да сметне, ще играе наслуки и за него вероятността да нацели правилната посока ще е 50/50.

Според мене същата логика може да се приложи за трендването на пазара. СиП трендва нагоре от години. Значи пичът ако е залагал предимно нагоре ще е печелил по-често отколкото е губил. Само че пичът не знае накъде е треднът, а разбира, че трендът може да се обърне във всеки един момент. Така че пак не му остава друго освен да стреля на посоки.

Можем да разиграем всичко със стратегия и временно пичът да печели, но дългосрочно ще е около нулата спрямо целия пазар.
                            Last edited by Misho ILIEV; 09.10.2017, 13:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Вярвам в елементарната логика. Не е нужно да си по-често прав, отколкото грешиш, за да печелиш. А 40% за някои пазари си е доста добра познаваемост и е напълно достатъчна при кадърно управление на капитала.

И какво ще стане, като се смени пазарът? Ако вероятността, както твърдиш, не се променя и е 50/50, пазарът е без значение. С малко РМ ще си свиркаш, без да те интересува нищо друго.

При коректни правила и вероятност за печалба/загуба 50/50 банката няма шанс в дългосрочен план. Това е елементарно.
                              ти верно си съвсем отскоро на тая борса, която и да е тя ми се струва .... нищо ве споко ше усетиш смяната на пазара, като започне да се люля напред назад тогава ше ви видя с вашия % познаваемост, щот то от 10г. само ходи нагоре, но и това ще се промени нема се стегаш ....
                              А и днес златото над 1275 или под 1275 ше завърши ?! Аз съм писал на Адаша за днеска е над, а ти кво кааш по въпроса ?!

Коментар

ама ти верно си си повервал ми се струва мм ?? от колко време знаеш че съществува тая борса и въобще си вкарал някой лев на нея и с кви пари търгувате въобще ?! .... в коментара на Селената съм го написал няма само да се повтарям, чакайте още малко да се смени пазара и ше ви видя и ваще 40% печалби и с двете ръце ше ядете тогава както и ония на биткойна .... после пак ше си говориме .....
                                Вярвам в елементарната логика. Не е нужно да си по-често прав, отколкото грешиш, за да печелиш. А 40% за някои пазари си е доста добра познаваемост и е напълно достатъчна при кадърно управление на капитала.

И какво ще стане, като се смени пазарът? Ако вероятността, както твърдиш, не се променя и е 50/50, пазарът е без значение. С малко РМ ще си свиркаш, без да те интересува нищо друго.

При коректни правила и вероятност за печалба/загуба 50/50 банката няма шанс в дългосрочен план. Това е елементарно.

Коментар

Working...
                                X