IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мишо, според рандъм уолка разпределението на цените е случайно/непредвидимо. 50/50 е доста конкретно предвиждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Мдам, точно така.

Тук вече идва разминаването. Основно, срещу което роптая, е това 50/50 и още в първото си мнение по темата попитах Мишел21 дали го мисли наистина или е просто израз, с който иска да онагледи ситуацията. Ако говорим за някаква обективна вероятност пазарът да мръдне нагоре или надолу, то тази вероятност не е по нашите възможности. Ако говорим за вероятността за печеливша сделка тип маркет тайминг, то тя като правило е срещу търгуващия най-малкото поради разходите по сделката.

С риск да се повторя - ако вероятността пазарът да качи или да падне е 50/50, то това е отлична възможност да се изкарат пари. Нужни са само елементарни знания по управление на капитала. Затова и не ме кефи тази "математическа метафора", тъй като определено е надъхваща за незапознатите. Ако кажеш, че е тото, късмет или божа работа, ще се съглася напълно, но 50/50 е доста подвеждащо.
      чагай, чагай малго са - това, че някой бърка 50/50 с печеливша стратегия и е подвеждащо си е негов проблем, а тази стратегия дългосрочно ич не е печеливша (с много сделки), затова хората купуват акция и я оставят сумай ти време да уври в казана и ако компанията се окаже успешна -> праят пари, ако фалира -> еми сори. Ама следката е само 1 къде виждаш тука други сделки ?!? и пак опираме то 50/50 компания -> успешна -> върви нагоре, ако не е успешна -> фалира и я делистват. В дългосрочен план колкото повече чести сделки с 50/50 правиш, толкова по-зле става положението, не знам кое му е подвеждащото и лесното на това нещо в случая .... слагаш пари на 10 компании от х10 кинта и някоя акция трябва да литне х10 за да си си избил вложените пари, а вече от останалите компании ако имат напредък то си ок, аз лесно не виждам защото може всички да литнат, да спят или да фалират пак в 2 случая си на загуба и в 1 на печалба (или нагоре или няма) = 50/50 ....
      Last edited by michaelis12; 10.10.2017, 16:56.

Коментар

Тук вече идва разминаването. Основно, срещу което роптая, е това 50/50 и още в първото си мнение по темата попитах Мишел21 дали го мисли наистина или е просто израз, с който иска да онагледи ситуацията. Ако говорим за някаква обективна вероятност пазарът да мръдне нагоре или надолу, то тази вероятност не е по нашите възможности. Ако говорим за вероятността за печеливша сделка тип маркет тайминг, то тя като правило е срещу търгуващия най-малкото поради разходите по сделката.

С риск да се повторя - ако вероятността пазарът да качи или да падне е 50/50, то това е отлична възможност да се изкарат пари. Нужни са само елементарни знания по управление на капитала. Затова и не ме кефи тази "математическа метафора", тъй като определено е надъхваща за незапознатите. Ако кажеш, че е тото, късмет или божа работа, ще се съглася напълно, но 50/50 е доста подвеждащо.
        Започвам да си мисля, че си прав, но пък не ми се връзва с т.нар. random walk на акциите от финансовата теория. Random walk-а не предполага ли 50/50?

Коментар

• кво беше, че AIто и алгоритмиката щели да превземели борсите и работните места според наще бесни икономически и финансови алхимици дет лаят тука глупости по Бльомбурга .... е щеше ама само щеше ...

Human Traders Are Trouncing The Machines
          http://www.zerohedge.com/news/2017-1...ncing-machines
          Last edited by michaelis12; 10.10.2017, 13:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Колко "хвърляния" на монетата ще вземеш като бройка? Демек колко дни?
            няма значение, но 10 дена може като за начало, ето вчера сме хвърлили правилно да видим днес как ще е

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

еми върви си златото е над 1275 т.е. 50/50 1 път е хвърлено ези. Я да видиме дали днеска пак ще хвърлим ези и златото да остане до края на деня над 1286 ?! Точно както в примера дет дадох на Селената от 100 кинта 1 спечелена сега сме със 110 кинта ....
              Колко "хвърляния" на монетата ще вземеш като бройка? Демек колко дни?

Коментар

Кучето лае, керванът си върви.
                еми върви си златото е над 1275 т.е. 50/50 1 път е хвърлено ези. Я да видиме дали днеска пак ще хвърлим ези и златото да остане до края на деня над 1286 ?! Точно както в примера дет дадох на Селената от 100 кинта 1 спечелена сега сме със 110 кинта ....

Коментар

• Кучето лае, керванът си върви.

Коментар

За 19 години, смятам, че съм изял достатъчно тояги, за да понауча туй-онуй, а промените преди всичко предоставят възможности. Плашиш гаргите...

Този въпрос има само един верен отговор - не ми пука. Искаш да се ангажирам с "проблеми", които по никой начин не зависят от мен...
                    нещо не си личи браточка, верно ти казвам ... за 19г. ти тррябва да знаеш основите на рулетката как работи, а учудващо пишеш тука се едно ей са виждаш борса и графика, аре стегни се малко не било 50/50 ..... и внимавай че смяната на пазара може да е многословно нещо ше видиш тогава едни гарги ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Вече шеста година им плащам. Смятай колко пари са взели от мене
                      мале Адаш не си в час LOL ... ноооо сега разбирам аз защо ти не можеш да ме разбереш относно някои глобални процеси и ми викаш пристрастен русофил ....

Коментар

ти верно си съвсем отскоро на тая борса, която и да е тя ми се струва .... нищо ве споко ше усетиш смяната на пазара, като започне да се люля напред назад тогава ше ви видя с вашия % познаваемост, щот то от 10г. само ходи нагоре, но и това ще се промени нема се стегаш ....
                        За 19 години, смятам, че съм изял достатъчно тояги, за да понауча туй-онуй, а промените преди всичко предоставят възможности. Плашиш гаргите...

Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                        А и днес златото над 1275 или под 1275 ше завърши ?! Аз съм писал на Адаша за днеска е над, а ти кво кааш по въпроса ?!
                        Този въпрос има само един верен отговор - не ми пука. Искаш да се ангажирам с "проблеми", които по никой начин не зависят от мен...

Коментар

Т.е. ти казваш, че вероятността във всеки един ден е различна от 50 нагоре /50 надолу, а е примерно 60 нагоре/ 40 надолу. Само че човек не може да сметне и не знае, а се опитва да налучка.
                          Мдам, точно така.

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Според мене това не променя нещата за цялостоното представяне на пича от нашия модел. Защото един ден вероятността ще е 60 нагоре / 40 надолу, а следващия може да е 40 нагоре / 60 надолу. Той като не може да сметне, ще играе наслуки и за него вероятността да нацели правилната посока ще е 50/50.
                          Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Според мене същата логика може да се приложи за трендването на пазара. СиП трендва нагоре от години. Значи пичът ако е залагал предимно нагоре ще е печелил по-често отколкото е губил. Само че пичът не знае накъде е треднът, а разбира, че трендът може да се обърне във всеки един момент. Така че пак не му остава друго освен да стреля на посоки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                            Не искам да дразня никой но написаното последните два ден в темата е спам на фона промените които стават в света в момента ежедневно.Ако парите ми бяха в момента в акции бих продал без да се замислям...........Посещението на дъртия чаршав в Москва..............Началото на визова война между Турция и САЩ.........Възможноста всеки момент да избухне конфликт в Персийския Залив или на Корейския полуостров......................Странната тишина на пазарите последните месеци нарушавана от апокалиптични прогнози на хора които до скоро имаха обратно виждане..............А тук се обсъжда дали някой ще изкара 1000-2000 долара от някоя врътка които после с друга ще затрие.........
                            Те ти още един кандидат за чер лебед, ако, че утре денят ще е испански.

http://www.silverdoctors.com/headlin...na-or-the-fed/

Златцето нагоре, мисля...

Коментар

Адаш ти плащаш ли на тия да четеш новини ?!? .... аз от тоя сайт каквото съм видял преписано от FT са само фъшкии, лъжи и пропаганди, друго ньет ...
                              Вече шеста година им плащам. Смятай колко пари са взели от мене

Коментар

Те цитират някакъв Sentix индекс.

4 HOURS AGO by Katie Martin

No looking back.

Investor confidence in the eurozone keeps on pushing higher, with the Sentix index reaching a new 10-year high 29.7 in September, above economists’ forecasts and above the 28.2 recorded in August.

Sentix says the index can be taken as a sign that investors have taken the German election in their stride:
                                The time series for German economy of the “first movers among the leading indicators” are clearly climbing and are promising an unbroken upturn – even under a changed government.

Pantheon Macroeconomics notes:
                                Investors remain calm in the face of higher political risks in the Eurozone. A difficult coalition building exercise for Mrs. Merkel and uncertainty in Catalonia are downside risks, but for EZ financial markets as a whole, it would take an escalation in both for investors to get worried.
                                Адаш ти плащаш ли на тия да четеш новини ?!? .... аз от тоя сайт каквото съм видял преписано от FT са само фъшкии, лъжи и пропаганди, друго ньет ...

Коментар

Working...
                                X