Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
радвам се, че предизвиквам усмивки, Misho ILIEV
ти си вътре в нещата, чел съм твои коментари, даже сме дискутирали по разни теми...
ще припомниш ли на публиката кво стана с LTCM, какво правеше и кой участваше в борда на компанията?
тва във връзка с AI го питам, като червена обица го имам аз лично
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Нещата даста са напреднали:
https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY
https://www.youtube.com/watch?v=-7xvqQeoA8c
Въпреки това Boston Dynamics смятат, че ще отнеме около 10г- преди тези неща да са достатъчно на ниво, че да се комерсиализират. Google наскоро продадоха Boston Dynamics, защото не виждат печалба от тази работа в близките 5-6 години.
- 1 like
Коментар
-
Лично аз няма да се учудя ако след 10-15г. повечето шофьори, сервитьорки, шивачи, счетоводители и строители са "роботи".
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тва големи надежди се възлагат на тоя изкуствен интелект бе, хора...
ще цъфнем и ще вържем сякаш...
спрете, помислете малко...
https://www.youtube.com/watch?v=rVlhMGQgDkY
https://www.youtube.com/watch?v=-7xvqQeoA8c
Въпреки това Boston Dynamics смятат, че ще отнеме около 10г- преди тези неща да са достатъчно на ниво, че да се комерсиализират. Google наскоро продадоха Boston Dynamics, защото не виждат печалба от тази работа в близките 5-6 години.Last edited by Misho ILIEV; 15.10.2017, 15:01.
Коментар
-
Ха-ха, сега го виждам това...
В предната ми работа под alternative investments се разбираше предимно ETF-и, които купуват деривати. АИ ще промени из осови света!
ти си вътре в нещата, чел съм твои коментари, даже сме дискутирали по разни теми...
ще припомниш ли на публиката кво стана с LTCM, какво правеше и кой участваше в борда на компанията?
тва във връзка с AI го питам, като червена обица го имам аз личноНе се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
не нема такъв случай някой си китаец да изградял империя, китайците копираха всичко включително и до някъде икономическия модел на Запада с милиардерите и пи па по същинско като истинско само, че ККП решава на конгреса как ше върви влака, а в Запада срещата на господата Билдербъргови в Давос го решават тоя филм и си сверяват часовниците ....
че особено през последните 50 години някой да направи от нищо нещо, граничи с фантазията (не изключвам съвсем черните лебеди обаче )
ОК, има ККП (и другаде имаше разни ..КП-та), съгласен съм, че масово копираха, но направиха добри копия..
спомнете си японците и южнокорейците, въобще всички азиатски тигри, сега китайците вървят по техния път...
Но азиатците, особено китайци и японци, са странни хора - не можем да ги разберем напълно какво мислят и какв точно ще направят в следващия момент...
Да не забравяме и натрупванията във времето в тия държави... Това са били империи, които са дали много неща на света, особено китайците... и това, че временно са се "снишили", че даже японците си бяха окупирани директно, нищо не значи....
това са хиляди години история, войни, периоди на благоденствие и разруха, всичко, което можете да се сетите...
те още са тук...
Верно, Америка и тя стана империя... ама има няма от 120 години...
миг от историята на човечеството... нищо не искам да казвам или предвиждам, ама времето е велика сила....
и някои неща стават с време....
то е като бебето, човек:
иска си 9 месеца и тва е... ни повече, ни по-малко...
не можеш да забремениш 2 булки и да чакаш да стане работата за 4.5 месеца...
Мнението ми е лично, не е препоръка за нищо, и касае само мен персонално.Last edited by Kildirim_Bei; 15.10.2017, 17:27.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Тва големи надежди се възлагат на тоя изкуствен интелект бе, хора...
ще цъфнем и ще вържем сякаш...
спрете, помислете малко...
Моето мнение е следното:
След като не е напълно ясно как работи естественият интелект, как аджеба ще успеем сполучливо да направим изкуствен такъв?
питам аз, и отговор не чакам....
Все едно да си дам колата на монтьор да ми оправи двигателя, пък той, видиш ли, не е напълно наясно как точно работи тоя двигател...
Вие ще рискувате ли?
Коментар
-
АИ като Artificial Intelligence ли да се чете?
Или Alternative Investments?
или?
В предната ми работа под alternative investments се разбираше предимно ETF-и, които купуват деривати. АИ ще промени из осови света!
Коментар
-
Ти верно ли прочете статията?
Баш по темата тук е, нали? как я мернах случайно в другата тема....
то верно имаше една яка група Curiosity Killed the Cat едно време , ама любознателността е полезно нещо в повечето случаи
Права си, че инвестиционните монетки бая надценени идват тук.... не знам за тоя Кленов лист 1/2 t oz (има и 1 t oz такава) ми стана интересно, трябва да питам Императорът верно ли така хубаво е наистина?
цена на монетата = пазарна цена на 1/2 t oz 24К злато + 7-8% отгоре
то приказка направо
смятай
($1303/2) *(1 + 8/100) = $703.62
в някъв онлайн магазин за такива глезотийки, котираха $700, значи верно е така.
Не те разбрах за кленовия лист. Къде на каква цена продават половин унция?
Коментар
-
Тва с историята на Джак Ма верно е интересен случай. Чел съм му биографията ("Империята, която Джак Ма изгради" от Дънкан Кларк), ама освен това, че западняците от Yahoo не са разбрали китайския манталитет и са опитвали да управляват от разстояние с шефове американци, всичко друго си е почти като по ноти "американската мечта"...
По онова време Yahoo е бил нещо като Google сега, и са искали да направят същото като него в Китай...
та теоретически погледнато Джак Ма е нямал никакъв шанс...а вижте кво стана
Ама, теории всякакви могат да се разглеждат, особено под зоркия поглед на ККП, както споменава michaelis12...
А верно, биткойна като е толкова "анонимен", що го гепиха симпатягата от Silk Road?
то тва не беше най-dark от dark нета, то биткойни, торенти, и кво?
Изгоря с доживотна без право на замяна момчето... че му прибраха и биткойните даже (около 175 000 BTC) интересното е, че FBI са продали само около 30 000 от тях на търг за около 18 млн. долара. Другите що стоят... казва ли ти някой?
Опитаха се да го копират Silk Road някои негови сподвижници...Изпозатвориха ги сайтовете скоропостижно, но не съм чул некви големи присъди да е имало...
Има ли интернет, забравете за анонимност... всичко е до време, или да те нарочи някой.... тва е.
общо взето това са хората където местят фигурите по шахматната световна дъска няма конспирации няма нищо всички останали частници и политици се нагаждат спрямо шефовете, много е просто ...Last edited by michaelis12; 15.10.2017, 14:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Прав си и като че преди имаше и повече златарски магазини поне в София. В тавекс има някои неща, които са ок като наполеон и турски куруш, но инвестиционните монети са с доста надценка от гледна точка на други пазари.
За реализация на бижута има добри он лайн борси най-вече английски и холандски баш в унисон със статийката дето се върти тадява за змията дет си сменяла кожата.
Баш по темата тук е, нали? как я мернах случайно в другата тема....
то верно имаше една яка група Curiosity Killed the Cat едно време , ама любознателността е полезно нещо в повечето случаи
Права си, че инвестиционните монетки бая надценени идват тук.... не знам за тоя Кленов лист 1/2 t oz (има и 1 t oz такава) ми стана интересно, трябва да питам Императорът верно ли така хубаво е наистина?
цена на монетата = пазарна цена на 1/2 t oz 24К злато + 7-8% отгоре
то приказка направо
смятай
($1303/2) *(1 + 8/100) = $703.62
в някъв онлайн магазин за такива глезотийки, котираха $700, значи верно е така.
Мнението ми не е препоръка за никакви сделки.Last edited by Kildirim_Bei; 15.10.2017, 17:14.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Вярно е, но ако решиш да ги реализираш, разликата се вижда веднага... поне в нормалните държави.
Също е вярно, че тук в България, е доста умрял вторичния пазар на монети (има специална тема тук по въпроса, няколко стари кучета-медалисти има какво да кажат, аз не съм чак толкова специалист).
Обикновено ще видят каратите и теглото и смятат по няква горе-долу цена... не знам с tavex как са нещата, те май са най-разпространеното достъпно място де се ходи в случай на нужда....
За реализация на бижута има добри он лайн борси най-вече английски и холандски баш в унисон със статийката дето се върти тадява за змията дет си сменяла кожата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
3 унции под форма на монета/кюлче води до възможен контрол на границата...
Същите 3 унции под формата на бижута не занимават никого...
Също е вярно, че тук в България, е доста умрял вторичния пазар на монети (има специална тема тук по въпроса, няколко стари кучета-медалисти има какво да кажат, аз не съм чак толкова специалист).
Обикновено ще видят каратите и теглото и смятат по няква горе-долу цена... не знам с tavex как са нещата, те май са най-разпространеното достъпно място де се ходи в случай на нужда....Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Благодаря ти за хубавите думи, Selena
Показваш стил при избор на бижута, очевидно фенка на италиански и френски изработки предимно...
вярно е, че азиатците си падат адски по златото, особено в Индия. Няма рипорт за златото, без да споменават индийците, а китайците яко трупат в националната си банка....
Знаеш ли, че в топ 5 на банките по света, първите 4 са китайски....
JP Morgan Chase са чак на 5-то място
Но милионерчетата са повече на Запад все още... пък и те не са прости и имат повече готини трезори мисля...
Иначе, да, французи и италианци са невероятни естети, но и надценките там са големи. Жалко за събитията в Турция. Там има много добра връзка цена на златото - чистота на златото - красота на изработката.
Майк Малоуни, небеизвестен търговец на инвестиционно злато има 24 каратова линия за бижута и съображенията му са изненадващо практични.
3 унции под форма на монета/кюлче води до възможен контрол на границата...
Същите 3 унции под формата на бижута не занимават никого...
Коментар
Коментар