IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Настава време тоя който е бил в копачи да почне да се делевъриджва в метал, тоя който е в метал да започне малко по малко да намалява или да хеджира.
    нормално да, но ситуацията е без прецедент - 10 трилиона облигации с отрицателна лихва (повече от цялото злато на света), индекси близки до рекордните нива, деривати по света за над 100 трилиона, супер високи цени на имотите, изключително надценени стартъпи (например убер за над 80 милиарда)

може да приемем, че златото е надценено, но абсолютно всичко друго вече е скъпо и няма накъде да се бяга. рано или късно музиката ще спре точно както през the roaring twenties. дори да има паралели с 2009, сега начините за противодействие са много изчерпани - например накъде да падат лихвите? или всички ще почнат едни qe? това последното действа само ако ти го прилагаш, а другите блеят
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

1Y TLT + 23.5%
      1Y GLD + 15.5%

Maй не на всеки математиката му е силна страна...

Toва че ги няма равния и мзетката вместо да ви е кеф би трябвало да ви светне малка червена лампичка.
      Естествено никой не коментира това което каза колегата за сантимента по долу...

Колко още мислите ония гадни манипулатори ще ви оставят да се опивате в еуфорията си.....като стана дума за еуфория - кога казваха че се продавало ?

Настава време тоя който е бил в копачи да почне да се делевъриджва в метал, тоя който е в метал да започне малко по малко да намалява или да хеджира.

Пип не искам да се заяждам но ти и равния все се подигравахте какъв балон е БФБ и колко щял да пада - равния говореше за Софикс 300, а двамата говорихте че златото ще се срути.

Та какво стана?

Питах преди време равния да ми каже поне три добри възможности за инвестиция вместо БФБ: биотехнологии и европейски банки ми каза тогава

Колко паднаха и двете за една година? А банките само за последният месец?
      А къде е златото тази година ?

Коментар

1Y TLT + 23.5%
        1Y GLD + 15.5%

Toва че ги няма равния и мзетката вместо да ви е кеф би трябвало да ви светне малка червена лампичка.

Колко още мислите ония гадни манипулатори ще ви оставят да се опивате в еуфорията си.....като стана дума за еуфория - кога казваха че се продавало ?

Разсъжденията ти са верни за стандартни ситуации и времена,в момента обаче се клатят фундаментите на които е системата и си в грешка.Малко,много малко трябва за перфектната буря за да видим например BMW под 20 както е било през 2009,и ако тогава е имало мегдан за облекчения и намаляване на лихвите сега ,след 7 години на МЪКА всичко е изчерпано като възможности.Предстои крах сравним с 1929-33 година,това особенно важи за ЕС.Златото в близките години ще е един от малкото безопасни пристани за капитала,особенно за хора търсещи сигурност от безумията на политиците и банкерите

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
          Къде ли се изгуби онзи пинчер Равновесие, дали го е чувал, виждал някой да джафка тъдява срещу златото? Да дойде тука сега да обяснява за правителствени облигацийки и да ме учи на математика...
          1Y TLT + 23.5%
          1Y GLD + 15.5%

оптимизмът на златните бикове е вече до небето. Аз лично не помня друг случай Bullish индексът да е стигал 100%. Може и да продължи така още известно време, но не е най-доброто време за купуване.

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
            Къде ли се изгуби онзи пинчер Равновесие, дали го е чувал, виждал някой да джафка тъдява срещу златото? Да дойде тука сега да обяснява за правителствени облигацийки и да ме учи на математика...
            А М-зетката?

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
              Край. Златото ойде у киреча.. Запасявайте се с олово..

Биохимична трансмутация на химични елементи:
              https://www.youtube.com/watch?v=7JqptxGi-BQ
              https://www.youtube.com/watch?v=MN0LjXT323s

Женева, 21.06.2016
              А бе като гледам как отива в киреча.... чак яд ме хваща, че не влезнах на 50% от кеша в злато....а някви 10-20%....

Я кажи ни, ти знаеш ли за синтеза на $? А на Евро? Знаеш ли каква е себестойността му?!?!?
              А бе я най-добре ти отиди в киреча!

Коментар

• Къде ли се изгуби онзи пинчер Равновесие, дали го е чувал, виждал някой да джафка тъдява срещу златото? Да дойде тука сега да обяснява за правителствени облигацийки и да ме учи на математика...

Коментар

• Край. Златото ойде у киреча.. Запасявайте се с олово..

Биохимична трансмутация на химични елементи:
                  https://www.youtube.com/watch?v=7JqptxGi-BQ
                  https://www.youtube.com/watch?v=MN0LjXT323s

Женева, 21.06.2016

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                    кво става пичове, как е ланеца в Евро ?!? на мене ми показва 1236 европееца, а беше 900стин уж щеше да ходи на 500стин ама за по преко ше мине през 2-ойка
                    Ланеца е чудесно,чакаме фалита я на Дойче Банк я на некой италиански свинарник-пардон банка- за да стане още по-чудесно

Коментар

• кво става пичове, как е ланеца в Евро ?!? на мене ми показва 1236 европееца, а беше 900стин уж щеше да ходи на 500стин ама за по преко ше мине през 2-ойка

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                        Благодаря ви, момчета. Не бях писал отдавна и още веднъж се убедих, че това е загуба на време. Не се опитвам да убедя никого в нищо и нямам полза от това. Успех на всички!
                        за теб може и да е защото не уважаваш чуждите гледни точки
                        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Благодаря ви, момчета. Не бях писал отдавна и още веднъж се убедих, че това е загуба на време. Не се опитвам да убедя никого в нищо и нямам полза от това. Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                            Хи, хи, хи.... цената на златото се определя от днешната конюктура на пазара... по никакъв начин на база тенденция от преди 200 години не може да каже каква ще е утрешната цена. Тя може да бъде с 500$ за унция нагоре или надолу, но зависеща само на днешни очакваня и прогнози.
                            Така че умната!
                            И не е само това. Графиката е избрана много тенденциозно. Уверявам Ви, че графиката злато/германска марка би изглеждала много различно (особено към началото на миналия век). $ е световна валута защото нищо лошо не му се е случвало 200 години. Същото важи и са щатските акции. Това обаче няма да е вечно. Златото е застраховка за този момент.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                              Без да съм много навътре - какви обеми върти тоя Сорос че да влияе на световния пазар? Според мен влиянието му - от самата търговия или от приказките е пренебрежимо.
                              Аз имам в предвид съвсем друго. Ориентирам се по него накъде ще се движи, а не че той причинява движението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

От тази графика би трябвало да е очевидно коя е по-добрата инвестиция
                                Хи, хи, хи.... цената на златото се определя от днешната конюктура на пазара... по никакъв начин на база тенденция от преди 200 години не може да каже каква ще е утрешната цена. Тя може да бъде с 500$ за унция нагоре или надолу, но зависеща само на днешни очакваня и прогнози.
                                Така че умната!
                                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

Working...
                                X