IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение

От тази графика би трябвало да е очевидно коя е по-добрата инвестиция и защо Бъфет е фен на акциите, а не на златото.

Разбира се, винаги ще има периоди, когато златото се представя по-добре, както този от началото на годината. Но като гледам друга графика:

оптимизмът на златните бикове е вече до небето. Аз лично не помня друг случай Bullish индексът да е стигал 100%. Може и да продължи така още известно време, но не е най-доброто време за купуване.
    аз не гледам 2 века, аз гледам 18-24 месеца напред, като чичо дръкенмилър
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• От тази графика би трябвало да е очевидно коя е по-добрата инвестиция и защо Бъфет е фен на акциите, а не на златото.

Разбира се, винаги ще има периоди, когато златото се представя по-добре, както този от началото на годината. Но като гледам друга графика:

оптимизмът на златните бикове е вече до небето. Аз лично не помня друг случай Bullish индексът да е стигал 100%. Може и да продължи така още известно време, но не е най-доброто време за купуване.

Коментар

• Не съм от хората, които често поглеждат цената на златото, но вчера бях приятно изненадан от цена 44000 $/кг

Днес поглеждам и ... 44179 $/кг

Златото е като ЖП то.

Искрено се радвам на всички редовни пътници, които са си купили билет за физическото злато.

Тези без билети, могат да отгледат експреса, защото са на малка гара където спират само пътническите влакове.

Собствениците на хартиено "злато" могат да се чувстват като гратисчии, защото са хем на влака, но всеки един момент могат да ги ИЗХВЪРЛЯТ от влака:-)

П.П. Мразя мерната единица унция. Аз съм старомоден и меря златото в килца:-0

П.П.П. Много обичам всички метали, но май е време да се разделя с 2 кг златце и да купя някой НИ в Сф.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от zash Разгледай мнение
          Според мен докато Сорос не започне да продава златото ще расте.
          Без да съм много навътре - какви обеми върти тоя Сорос че да влияе на световния пазар? Според мен влиянието му - от самата търговия или от приказките е пренебрежимо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
            зависи колко напред гледаш, аз съм с поглед към 2019

спад може да има разбира се, след като в началото на май удари 1300 и се изредиха всички големи да коментират как щяла цената да се качи на 1400, изведнъж имахме почти 1200 и мисля се бяха събрали 11 поредни сесии на червено или нещо такова
            Според мен докато Сорос не започне да продава златото ще расте.

Коментар

спад може да има разбира се, след като в началото на май удари 1300 и се изредиха всички големи да коментират как щяла цената да се качи на 1400, изведнъж имахме почти 1200 и мисля се бяха събрали 11 поредни сесии на червено или нещо такова
              За мен цената на златото ще върви нагоре поне до към края на годината. Малко преди BREXIT-а имаше информация, че Сорос е купувал злато (общо казано). Пак той след последния пик 2011-12 беше казал, че ще падне и си беше продал златните активи, някои тогава, си спомням, го заподозряха, че това е номер, но позна.
              Затова на мен той ми е някакъв предвестник.
              Естествено гаранции за нищо няма, просто лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                Каква цена в евро ви се вижда добра за покупка...тази..или очаквата спад?

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Каква цена в евро ви се вижда добра за покупка...тази..или очаквата спад?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
                    Абсолютно. И не само за теб, а за всеки нормален човек.

http://www.zerohedge.com/news/2016-0...etary-disorder
                    “Gold isn’t so much a hedge against Armageddon… as it is against monetary shenanigans.”

абсолютно точно казано

Коментар

за мен златото е инвестиция против глупостите на драги, курода и йелън
                      Абсолютно. И не само за теб, а за всеки нормален човек.

http://www.zerohedge.com/news/2016-0...etary-disorder

Коментар

А 500$ когааа?
                        След хиперинфлацията с доларо, която себестойност на евреите от ФЕД в момента е 0,1$ за 100$ банкнотка

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                          Много по-близо е до инвестиция отколкото до safe haven.

Декември месец SP беше 2100 и сега е 2100. Златото е 30% нагоре.
                          2008 нали светът свършваше - защо не стана 5000 златото, а потъна 25%.

Захапали сте ги тея клишета и не виждам какво трябва да се случи, че да ги пуснете.
                          за мен златото е инвестиция против глупостите на драги, курода и йелън

Коментар

А 500$ когааа?
                            Утре!

Коментар

• А 500$ когааа?

Коментар

• Много по-близо е до инвестиция отколкото до safe haven.

Декември месец SP беше 2100 и сега е 2100. Златото е 30% нагоре.
                                2008 нали светът свършваше - защо не стана 5000 златото, а потъна 25%.

Захапали сте ги тея клишета и не виждам какво трябва да се случи, че да ги пуснете.

Коментар

Working...
                                X