IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Brexit-a донесе (по днешна котировка):
    +15% за среброто и + 6% за златото, купени с долари.
    +18% за среброто и + 8% за златото, купено със швейц.франк
    +18% за среброто и +10% за златото, купени с евро
    +30% за среброто и +19% за златото купени в паунди

Цените бяха и по-високи през месеца.

Златото купено с :
    евро (и паунди) е само -10% от all time high price.
    долари е -43% от all time high price.
    швейц.франк е -27% от all time high price.

Разликите във валутите се получават така, защото освен в злато се инвестира във валута.
    „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• http://www.engineeringnews.co.za/pri...old-2016-07-21

“We’ve been playing with gold so recklessly in the global markets … that I think we might be heading towards a deficit in so far as physical gold is concerned,” Pretorius commented.
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
        Златото направи ли вече корекция за да купя пак,или да чакам и по голяма корекция?
        Не питай тук! Питай евреи и арменци!

Коментар

• Традиционно си инвестирам в gdx ,последно продадох на 24,той слезе до 22....и след брекзит скочи до 30.А дано да си прав.
          Чудя се ако има корекция в щатите и е по сериозна.....то тогава и златото ще потъне,нещо като януари месец.
          Last edited by alchen; 21.07.2016, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
            Златото направи ли вече корекция за да купя пак,или да чакам и по голяма корекция?
            Когато и да купиш няма да си вътре, стига да не продаваш близката 1-2г.

Коментар

• Златото направи ли вече корекция за да купя пак,или да чакам и по голяма корекция?

Коментар

• Tokyo Commodity Exchange to launch Physical Gold Market

https://www.leaprate.com/2016/07/tok...l-gold-market/

The Tokyo Commodity Exchange Inc. (TOCOM) has announced today that July 25th will be the start date of new Gold Physical Transaction, pending regulatory approval. Gold is the most actively traded commodity at the Exchange with both futures and options contracts listed.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                  От 16 Март 2015 ! Та я пак помисли колко сте прави
                  Mмм, за банките не знам, питай Равния.
                  Не им отбирам и ги избягвам, сегиз тогиз само с дребна сума за кратка спекулка.
                  Както споменах днес в темата за пиб за мен са си токсичен актив и инвестирането в тях си е тип бой на негри в тъмна нощ...

За другото ти отговорих в предния пост.

ПС А биотехнологиите ( особено след здравата корекция която претърпяха) са си една много добра инвестиция и за мен, трудно ще намериш друг такъв подсектор на пазара с такива перспективи за иновации и растеж на толкова разумни цени както сега.
                  Струва ми се и следващите 10г ще продължават да бият спайчо с над 5-6 пункта годишно...

IBB 10Y GAGR 13.48% Std.Dev 20.66% Max. Drawdown -33.57% Sharpe Ratio 0.68 Sortino Ratio 1.03 US Mkt Correlation 0.66

SPY 10Y GAGR 7.27% Std.Dev 15.34% Max. Drawdown -50.80 Sharpe Ratio 0.48 Sortino Ratio 0.69 US Mkt Correlation 1.00

Коментар

ravnovesie ravnovesie не е онлайн

Заслужил
                    инвеститор

16.03.2015, 23:37

Начално

Аз не винаги съм песимист за България. Песимист съм сега от пролетта на миналата година. И както се вижда нещата не вървят добре на БФБ. Ако почнат да си оправят резултатите компаниите ще стана пак оптимист. Но в момента както писах преди няколко дена не забелязвам подобно нещо. А не виждам причина нещо с падащи печалби и с високи коефициенти да расте. А и да расте, аз предпочитам да не съм силно в него.

Оптимист съм за биотехнологиите и за европейските банки, защото първите просто избиват рибата. Въпреки главоломния ръст на цените на акциите на основните биотехнологични компании печалбите им растят често още по брутално и всъщност коефициентите им падат. И са единствения отрасъл който може да прави ръст на приходи и на печалби години наред от по над 20% без това да се отразява на профит маржина им. При европейските банки, ами те просто са си евтини. И за разлика от българските банки си оправиха до голяма степен балансите, получавам редовно дивиденти от тях и потенциала за ръст в цената им може да не половина или на една трета от на българските, ама се чувствам доста по-добре с тях.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Аз играя в самите отрасли. Т.е. компаниите ми вътре в отраслите се сменят. Като толкова те интересува може да гледаш IBB http://finance.yahoo.com/q?s=IBB като прокси за биотехнологиите и някой ЕТФ върху този индекс http://www.stoxx.com/indices/index_i...ml?symbol=SX7E

Ок ще ги следя да видим как се развиват. Успех!

Само да кажа че банковият индекс като дългосрочен тренд доста прилича на Софикс
                    От 16 Март 2015 ! Та я пак помисли колко сте прави

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Ми стана ли каквото казахме, стана.
                      Нима бфб не се жмуцна >30%, ако имаше ликвидност и индексни къси и 40-50% щеше досега. А ти чакай годо и софка 1000..
                      Верно сега след тоя спад не е такъв балон, ма пак си е щедро оценена.
                      Напр. дакса се търгува на средно 8 ебитда, бфб и тя там някъде, дори отгоре.
                      Къде е дисконта за мажовските шитове спрямо тези качествени акции на дакс ?
                      Веднага мога да ти дам половин дузина немски акции търгуващи се на 2-4 ебитда, болшинството с доста прилични дивиденти.
                      Поне един картон насреща от бфб можеш ли да ми цитираш такъв - ми не можеш, нали...

Нима златото не се гмурна 30-40%, а среброто двойно ?
                      Помня преди равния някъде от 25$ шортеше среброто, а аз 2-3$ по ниско.
                      Доста приятни спомени от ZSL имам, чувствам че скоро пак ще му дойде времето.

Ta кое каза не е така че се заяждаш...

ravnovesie ravnovesie не е онлайн

Заслужил
                      инвеститор

16.03.2015, 23:37

Начално

Аз не винаги съм песимист за България. Песимист съм сега от пролетта на миналата година. И както се вижда нещата не вървят добре на БФБ. Ако почнат да си оправят резултатите компаниите ще стана пак оптимист. Но в момента както писах преди няколко дена не забелязвам подобно нещо. А не виждам причина нещо с падащи печалби и с високи коефициенти да расте. А и да расте, аз предпочитам да не съм силно в него.

Оптимист съм за биотехнологиите и за европейските банки, защото първите просто избиват рибата. Въпреки главоломния ръст на цените на акциите на основните биотехнологични компании печалбите им растят често още по брутално и всъщност коефициентите им падат. И са единствения отрасъл който може да прави ръст на приходи и на печалби години наред от по над 20% без това да се отразява на профит маржина им. При европейските банки, ами те просто са си евтини. И за разлика от българските банки си оправиха до голяма степен балансите, получавам редовно дивиденти от тях и потенциала за ръст в цената им може да не половина или на една трета от на българските, ама се чувствам доста по-добре с тях.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Аз играя в самите отрасли. Т.е. компаниите ми вътре в отраслите се сменят. Като толкова те интересува може да гледаш IBB http://finance.yahoo.com/q?s=IBB като прокси за биотехнологиите и някой ЕТФ върху този индекс http://www.stoxx.com/indices/index_i...ml?symbol=SX7E

Ок ще ги следя да видим как се развиват. Успех!

Само да кажа че банковият индекс като дългосрочен тренд доста прилича на Софикс

Коментар

Пип не искам да се заяждам но ти и равния все се подигравахте какъв балон е БФБ и колко щял да пада - равния говореше за Софикс 300, а двамата говорихте че златото ще се срути.

Та какво стана?
                        Ми стана ли каквото казахме, стана.
                        Нима бфб не се жмуцна >30%, ако имаше ликвидност и индексни къси и 40-50% щеше досега. А ти чакай годо и софка 1000..
                        Верно сега след тоя спад не е такъв балон, ма пак си е щедро оценена.
                        Напр. дакса се търгува на средно 8 ебитда, бфб и тя там някъде, дори отгоре.
                        Къде е дисконта за мажовските шитове спрямо тези качествени акции на дакс ?
                        Веднага мога да ти дам половин дузина немски акции търгуващи се на 2-4 ебитда, болшинството с доста прилични дивиденти.
                        Поне един картон насреща от бфб можеш ли да ми цитираш такъв - ми не можеш, нали...

Нима златото не се гмурна 30-40%, а среброто двойно ?
                        Помня преди равния някъде от 25$ шортеше среброто, а аз 2-3$ по ниско.
                        Доста приятни спомени от ZSL имам, чувствам че скоро пак ще му дойде времето.

Ta кое каза не е така че се заяждаш...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Прав си, индексите по върха, а почти всички сейфти хевъни са безобразни скъпи.
                          То това трежърита, злато, стейплита, ютилита, рейтове, диви аристократи и прочие - всичко небесата.
                          Единствения останал нецикличен дефанзивен сектор е здравния, ма не целия ( биг фарма е доста надута и тя - виж джонсън, пфайцер, мерк и т.н.) а главно биотех субсектора, който единствен виждам на повече от разумни оценки.
                          Казах почти, понеже не е добре да забравяме и един често неглижиран хевън който в точния момент струва много повече от злато - н.в. цар КЕШ.

ПС Не забравяй че като почне големия жмуц копачите ще бъдат разпродадени повече и от спайчо ( виж 2008), златото също макар и в по малка степен.
                          Среброто и неговите копачи - дори повече.

За тва новите дрехи, ядене, пиене и ...

Демек стига с тва стискане и инвестиране, банкерите искат да харчите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                            нормално да, но ситуацията е без прецедент - 10 трилиона облигации с отрицателна лихва (повече от цялото злато на света), индекси близки до рекордните нива, деривати по света за над 100 трилиона, супер високи цени на имотите, изключително надценени стартъпи (например убер за над 80 милиарда)

може да приемем, че златото е надценено, но абсолютно всичко друго вече е скъпо и няма накъде да се бяга. рано или късно музиката ще спре точно както през the roaring twenties. дори да има паралели с 2009, сега начините за противодействие са много изчерпани - например накъде да падат лихвите? или всички ще почнат едни qe? това последното действа само ако ти го прилагаш, а другите блеят
                            Прав си, индексите по върха, а почти всички сейфти хевъни са безобразни скъпи.
                            То това трежърита, злато, стейплита, ютилита, рейтове, диви аристократи и прочие - всичко небесата.
                            Единствения останал нецикличен дефанзивен сектор е здравния, ма не целия ( биг фарма е доста надута и тя - виж джонсън, пфайцер, мерк и т.н.) а главно биотех субсектора, който единствен виждам на повече от разумни оценки.
                            Казах почти, понеже не е добре да забравяме и един често неглижиран хевън който в точния момент струва много повече от злато - н.в. цар КЕШ.

ПС Не забравяй че като почне големия жмуц копачите ще бъдат разпродадени повече и от спайчо ( виж 2008), златото също макар и в по малка степен.
                            Среброто и неговите копачи - дори повече.
                            Last edited by pipbel; 07.07.2016, 14:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              пълен ташак е това.
                              поредната група къркандели, които си търсят внимание
                              ако имаше нещо такова тия щяха да са затворени от някоя служба ( КГБ, ЦРУ, МОСАД) в някой затвор-фабрика докато не направят 1 милион тона злато и после по един в тила.
                              Може пък нечии служби да подпират изследванията. Не всички са дребни крадльовци и махленски разрушители като нашите. На некои им отива да рушат в глобален мащаб, особено на този исторически превал, на който сме кацнали в момента. Новите технологии или ще напъплят в най-близко време или ще се превърнем в планетарен Великденски остров с идоли, макар съборени в калта, но без гори и дивеч в тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                                Край. Златото ойде у киреча.. Запасявайте се с олово..

Биохимична трансмутация на химични елементи:
                                https://www.youtube.com/watch?v=7JqptxGi-BQ
                                https://www.youtube.com/watch?v=MN0LjXT323s

Женева, 21.06.2016
                                пълен ташак е това.
                                поредната група къркандели, които си търсят внимание
                                ако имаше нещо такова тия щяха да са затворени от някоя служба ( КГБ, ЦРУ, МОСАД) в някой затвор-фабрика докато не направят 1 милион тона злато и после по един в тила.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X