Пак почна да дава задна
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от zash Разгледай мнениеПо принцип съм абсолютно съгласен. Обаче важният фактор е развитие, а златото не е развитие то е спасение. Затова винаги ще има преливане от алчност в спасение.
Интересното беше, че и самите банкери не искат златото да поевтинява твърде много, това бе интересното за мен.
Банкерите се възползват, когато пиндосите обезкостят некоя държава, да заредят с малко златце. На каква цена? никой не знае... Последния случай е преди 2 години, след като киевските седесари направиха преврата, Първата работа на новото украинско правителство беше да изнесат златото на съхранение в щатите, а после куче влачи диря нема
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеБанкерите много добре знаят че златото е истински пари,за разлика от валутите на отделните държави,въпреки всички мантри против златото през последните 45 години в момента се вижда слабото място на всяка една валута-възможноста централните банкери да ги създават в неограничени количества,което от своя страна ще доведе до тяхното обезценяване,и когато това време настъпи златото отново ще бъде царят
Интересното беше, че и самите банкери не искат златото да поевтинява твърде много, това бе интересното за мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zash Разгледай мнениеИ аз така съм чел, и е логично те искат движение на парите, не складиране . Затова се учудих и пуснах линка. Обаче също така знам, че наистина големите банки се запасяват, като цяло през годините. Чел съм цели романи, в които се описва как банкери държат сериозна част от авоарите си във физическо злато.
Въпросът ми е ако има манипулация, с каква цел?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеИзключитело манипулативна статия,централните банкери ако можеха щяха да игнорират напълно златото,те се страхуват от него така
както дявола от тамян
И аз така съм чел, и е логично те искат движение на парите, не складиране . Затова се учудих и пуснах линка. Обаче също така знам, че наистина големите банки се запасяват, като цяло през годините. Чел съм цели романи, в които се описва как банкери държат сериозна част от авоарите си във физическо злато.
Въпросът ми е ако има манипулация, с каква цел?
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеа според бая народец щеше да хои на 900$стин после на 800$стин накрая Моторесте се беше изръсил, че щеше да е на 200-300$ ..... е щеше ама не е, еми да са гледали и графики им поствах и дивергенции на чарта им показвах и не им се верваше ем аз ко да напраа .....
КОМЕКС златото към сегашен момент е ЧИСТА хартия, пазара му съществено се различава от пазара с реална доставка, примери много могат да се дадат. Цената на КОМЕКС златото се определя, както цената на всяка една чиста хартия...
Възможна цена на КОМЕКС златото е също нулева, както на всеки финансов инструмент, още повече на ЧИСТА хартия
Коментар
-
Първоначално изпратено от zash Разгледай мнениеЕдно интересно мнение на Хърсев. В по -голямата част не казва нищо ново, но интересно за мен беше твърдението му, че банките не желаят цената на златото да спада при успокояване на пазарите.
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5677899
както дявола от тамян
Коментар
-
Мнение на Хърсев
Едно интересно мнение на Хърсев. В по -голямата част не казва нищо ново, но интересно за мен беше твърдението му, че банките не желаят цената на златото да спада при успокояване на пазарите.
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5677899
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеBrexit-a донесе (по днешна котировка):
+15% за среброто и + 6% за златото, купени с долари.
+18% за среброто и + 8% за златото, купено със швейц.франк
+18% за среброто и +10% за златото, купени с евро
+30% за среброто и +19% за златото купени в паунди
Цените бяха и по-високи през месеца.
Златото купено с :
евро (и паунди) е само -10% от all time high price.
долари е -43% от all time high price.
швейц.франк е -27% от all time high price.
Разликите във валутите се получават така, защото освен в злато се инвестира във валута.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеНе мога да го отворя линка нещо
https://www.youtube.com/watch?v=aeaW...ature=youtu.bedestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеBrexit-a донесе (по днешна котировка):
+15% за среброто и + 6% за златото, купени с долари.
+18% за среброто и + 8% за златото, купено със швейц.франк
+18% за среброто и +10% за златото, купени с евро
+30% за среброто и +19% за златото купени в паунди
Цените бяха и по-високи през месеца.
Златото купено с :
евро (и паунди) е само -10% от all time high price.
долари е -43% от all time high price.
швейц.франк е -27% от all time high price.
Разликите във валутите се получават така, защото освен в злато се инвестира във валута.
Мисля си, че тепърва ни предстои да видим новите "all time high price" в това десетилетие.
Коментар
Коментар