IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Алчен, колегите ти казват много верни неща. Хубаво е да се вслушаш. Също помисли и върху това, което казваш:
    Като казвам дългосрочно имам предвид че ще държа ако не прави ръст,ако направи хубав ръст естествено ще продам.
    Доста лаишка стратегия си избрал, не се обиждай, казвам го с идеята да си помислиш нещата добре.

    Hermes, говориш неща като че ли последните 15 години си бил на друга планета. Честно казано нямам повече желание да доказвам тезата си. Просто ще те приветствам да помислиш какви движения е направило златото последните 15 години и как се е променил светът ни през това време.


    По темата за златато
    Много вероятно корекцията е завършила или ще завърши съвсем скоро. Дори да ни изненада с тест на по дълбока подкрепа /под 1200/, което засега не е много вероятно, ултра бичия потенциал си остава до пробив на 1170. Отново подчетавам, чакаме пробив на локалния връх при златото /1245/, който е твърде вероятно да отключи силно рали. Какво означава силно? Засега лично виждам нещата като да се достигне до поне 1300 за ок. десетина дни след пробива и до върха от миналата година (~1370) за около месец и половина след пробива. Т.е. Ако той се случи тази седмица, както е доста вероятно, това означава, че до края на Февуари можем да видим 1300 и по някое време през Април вече да "гъделичкаме" върховете от 2016-та. Нека все пак подчертая, че времевите рамки са само ориентировъчни.

    Друг инетресен момент е еврото.
    Опредлено има потенциал то да поевтинее спрямо долара с около 5% през този период. Наистина е интересно, защото ако тази прослувута корелация eurusd и метали ще се чупи сериозно (очевидно вече има пропуквания) , тук е един прекрасен момент. Друг вариант е металите все пак да ни изненадат тази седмица и да тестват долните подкрепи под 1200, което да е съпроводено с бърз dive на еврото, като след това да си продължат с корелацията. Разбира се просто може и eurusd да е направило своето дъно и да расте с металите, тъй като този сетъп за поевтиняване на еврото е доста по-мъгляв и несигурен. Споделям по-скоро, защото смятам, че ще е интересно как ще се развият нещата между двете.

    Две думи и за Дау:
    Корекция може би наближава. Все повече си мисля, че ще е плитка и може би едва-едва ще пробие 20К. Засега обаче за себе си запазвам подкрепите на 19600 и 19200, които седят като основи на целия бичи цикъл от 2009 година. Докато тези подкрепи държат, по пътя към 21000 сме докъм лятото.

    Интересна седмица, месец и година ни очакват. Успехи!

    Коментар


    • http://mir24.tv/news/economy/15693329

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

        Абсолютно, като казвам лош идея имам в предвид много рискована.
        От гледна точка на математиката всички 2x и 3x левъриджнати боклуци клонят към нула при време клонящо към безкрайност, дори когато инструмента, върху който са базирани не мърда на годишна база, дори понякога и когато той расте.
        Много зависи от пътя, тръгне ли първо надолу и връщането в играта е трудно.
        +++
        Много е лоша наистина идеята.
        Специално при златото не е толкова сложно, щом го тегли и иска x 3 - има си gdxj.
        Само дето е така и в двете посоки...

        Коментар


        • Ами като се набутам ще ми викаш -аз казах ли ти......
          Гледах интересен коментар на Владимир Сиркаров по телевизията. Обясняваше че ако има криза на фондовата борса в началото на мандата на Тръмп ще е добре защото ще каже че това са наследени проблеми.Но ако се случи втората или третата година на управлението му хората ще хвърлят вината върху него.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
            Tkilata,моята идея е да държа дългосрочно може би няколкостотин акции НУГТ ,ако направи спад златото при една евентуална корекция на целия пазар ще сложа още пари в НУГТ.
            И без това съм инвестирал доста в златото,просто риска ще стане още по голям.
            Като казвам дългосрочно имам предвид че ще държа ако не прави ръст,ако направи хубав ръст естествено ще продам.
            Абсолютно, като казвам лош идея имам в предвид много рискована.
            От гледна точка на математиката всички 2x и 3x левъриджнати боклуци клонят към нула при време клонящо към безкрайност, дори когато инструмента, върху който са базирани не мърда на годишна база, дори понякога и когато той расте.
            Много зависи от пътя, тръгне ли първо надолу и връщането в играта е трудно.

            Коментар


            • Tkilata,моята идея е да държа дългосрочно може би няколкостотин акции НУГТ ,ако направи спад златото при една евентуална корекция на целия пазар ще сложа още пари в НУГТ.
              И без това съм инвестирал доста в златото,просто риска ще стане още по голям.
              Като казвам дългосрочно имам предвид че ще държа ако не прави ръст,ако направи хубав ръст естествено ще продам.
              Като цяло надеждата ми е златото да върви нагоре при малка корекция на s&p,а ти очакваш още корекции при златото? Аз затова ще си оставя и пари за покупки на дъното /ако има такова/.Колкото до дрд оставил съм си доста от него заедно с иамголд.
              Last edited by alchen; 11.02.2017, 19:45.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от alchen Разгледай мнение
                В петък продадох малко ДРД и този месец ще допълвам с НУГТ без да бързам.
                Добрия вариант с DRD е да се държи до голяма корекция на златото в посока нагоре.Според мен един ръст от 250-300 долара ще удвои моментната цена.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tkilata

                  alchen, понеже казваш без да бързаш, а това прилича на средносрочно до дългосрочно, а чувал съм, че това не е хубаво да се държи дългосрочно и реших да погледна на картинка колко точно не е хубаво:
                  https://www.google.com/finance?q=NYS...KNSMswGQlrbwAw
                  Добави в полето "Compare" NUGT и разшири на едногодишна графика и след това на 5 годишна.
                  Доколкото знам NUGT репликира GDX x3 на ежедневна база.
                  Не те ли притеснява, че това зависи не само от крайната цел на GDX, но и пътя по-който GDX минава.
                  Освен това, ако падне GDX с 30% (което поне аз не бих изключвал), NUGT ще падне с 90%. Но след това GDX, като се възстанови (заради което ще трябва да порасне с 50%)
                  NUGT би стигнал приблизително до една четвърт от първоначалната си стойност.
                  Лоша идея ми се струва това.

                  Коментар


                  • В петък продадох малко ДРД и този месец ще допълвам с НУГТ без да бързам.

                    Коментар


                    • Проблемите в ЕС.Дълговия проблем на САЩ.По времето когато бях ученик през 80-те години учехме че населението на Африка е 470 милиона .За едно поколение се е удвоило.И не само там.Преди само тридесет години хората бяхме с 2 000 000 000 по-малко.Демографията е най-голямата бомба със закъснител която ще взриви света ни.Ще дам само един пример с Калифорния.Щата в миналото е бил овощната градина на САЩ ,сега заради прекалената експоатация на водните ресурси и появилата се суша вследствие на това само за последните 5 години са изкоренени десетки хиляди декари трайни насаждения.Противопоставянето и войните в близкото бъдеще ще са неизбежни и ще се водят за ресурси и пазари.Като се почне от вода и се стигне до нефт.В един такъв свят няма как фиат парите да не се обезценят спрямо истинските пари като златото.
                      Last edited by Hermes73; 10.02.2017, 18:29.

                      Коментар


                      • Има една тема за "Дау 20000 навлизаме в опасна територия". Там можеш да видиш какво смятат повечето, включително и моите мнения. Накратко: за мен тази година ще е бича. Подкрепата на Дау за мен е 19600 (което е може би 3% от текущи нива). Ако успее да "чукне" 20450 бих я преместил на 20000 може би. Като цяло, очаквам корекция съвсем скоро - може да не пробие 20000, но може и да е много рязка и плашеща. Смятам, че ще разберем другата седмица още. Лично аз тези корекции не бих ги играл, защото не мога да предвидя как точно ще се развият. Бих ги използвал като възможност за купуване, но това съм просто аз.

                        И за да не е спам: среброто направи нов връх, но златото е далеч. Ситуацията е много интересна. Засега смятам, че има шанс да сме видели дъното на корекцията. Но златото може да направи още едно малко по-ниско дъно /между 1200 и 1220/. Ситуацията остава същата: пробив на 1245 и трябва да стигнем блидо до или дори над 1300 доста бързо. Повод за притеснение под 1170.
                        Пък да видим манипулаторите какво ще наредят : )
                        Last edited by exxs; 10.02.2017, 18:12.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                          Hermes, всеки разбира се има право на мнение. На мен лично ми е интересно как не виждаш по-сигурно място за парите си от актив, който твърдиш, че е манипулиран. Не значи ли това, че както е манипулирано среброто от 50 долара на 15, може да го манипулират и до 5, и да е на тези нива десетилетие примерно? Просто ми е интересно как точно се възприемат нещата от хората като теб, понеже това са повечето хора (конспираторите).

                          Алчен, ако искаш, можеш да видиш подкрепите, които съм дал вчера, още преди корекцията да започне.
                          Вярвам че ще доживея момента в който ще осребря чакането и ще си получа лихвата на вложения капитал.Смятам че критичното ниво на цивилизацията ни е достигнато и проблемите са неразрешими.Демография.Околна среда.Изчерпване на ресурсите.Климатични промени.Възникване на нови финансови клъстери на Изток съперничещи си със старите пари от Запада. Въпрос на време е да се задействат неконтролируеми процеси и аз смятам да спечеля от това.

                          Коментар


                          • Уточнение,аз имах предвид евентуална корекция при американските индекси.При по голяма корекция всеки започва да продава всичко за да си спаси парите.

                            Коментар


                            • Hermes, всеки разбира се има право на мнение. На мен лично ми е интересно как не виждаш по-сигурно място за парите си от актив, който твърдиш, че е манипулиран. Не значи ли това, че както е манипулирано среброто от 50 долара на 15, може да го манипулират и до 5, и да е на тези нива десетилетие примерно? Просто ми е интересно как точно се възприемат нещата от хората като теб, понеже това са повечето хора (конспираторите).

                              Алчен, ако искаш, можеш да видиш подкрепите, които съм дал вчера, още преди корекцията да започне.
                              Last edited by exxs; 10.02.2017, 17:38.

                              Коментар


                              • Напоследък ме измъчва въпроса коя корекция е добра за златото и коя лоша?Ако говорим за 5-10% корекция тя със сигурност ще качи златото,но ако става въпрос за по голямо ошашкване 20-25% тогава вече ще пада всичко си мисля.

                                Коментар

                                Working...
                                X