Първоначално изпратено от blackaquarius
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиция в сребро
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСептември и началото на октомври в Тавех бе трудно да се купят монети от 1 кг заради голямото търсенеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИ аз така: но напоследък някак по не налитам на сребърце - по ме кефят елмазите.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеИмам сребро от седем осем години, стои си, нямам намерение да го пипам.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеМоля!
От БНБ сребърните монети са най-лошата инвестиция, излизат им петна, застояват с години по касите въпреки малките си тиражи. Само Искрофф е по-грозен и по-тъп от безмислените серий.
Ще продадат нещо на печалба може би правнуците, но пак не е сигурно. Щото маржа + ДДС са убийствена премия.
Който трябва, знае къде и как да купува.
Впрочем цената им на вторичен пазар показва, че повечето са ного добра инвестиция.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Освен това разликата между цената на монетата и пазарната цена на среброто е твърде голяма. Ако не успеете да продадете монетите на някой колекционер ще се набутате. А вероятността да ви се наложи да продавате когато всички други продават е значителна - тогава колекционерските монети няма да могат да се продават на колекционерска цена.
И не съм наясно трябва ли лиценз за търговия с благородни метали, ако вашата фирма купи от лицензирана фирма, но продава на физическо лице или друго юридическо лице, което не е лицензирано да търгува с благородни метали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеНе ми харесва облагането с ДДС.
Нали знаете, че сребърните монети се облагат с ДДС?
Ако ги купите през фирма след като ги продадете можете да вземете ДДС-то от купувача. Ако обаче нямате фирма (или смятате да държите среброто по-дълго от фирмата, която го притежава) - тогава става интересно.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Моля!
От БНБ сребърните монети са най-лошата инвестиция, излизат им петна, застояват с години по касите въпреки малките си тиражи. Само Искрофф е по-грозен и по-тъп от безмислените серий.
Ще продадат нещо на печалба може би правнуците, но пак не е сигурно. Щото маржа + ДДС са убийствена премия.
Който трябва, знае къде и как да купува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеНе ти харесват нашите монети ли ?
Ако ги купите през фирма след като ги продадете можете да вземете ДДС-то от купувача. Ако обаче нямате фирма (или смятате да държите среброто по-дълго от фирмата, която го притежава) - тогава става интересно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнениеТова реклама на държавата ли беше? И пропаганда за плащане на ДДС?Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Това реклама на държавата ли беше? И пропаганда за плащане на ДДС?
Ако ги купите през фирма след като ги продадете можете да вземете ДДС-то от купувача. Ако обаче нямате фирма (или смятате да държите среброто по-дълго от фирмата, която го притежава) - тогава става интересно.Last edited by vstoykov; 04.11.2015, 22:56.
Коментар
Коментар