IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнение
    ПИЧ, много си глупав и ще се аргументирам защо ти го казвам !
    От многословните ти постове с алогизми единственото, което разбирам е, че си щраус с тиква заровена в пясъка. Не е хубаво да си предубеден толкова крайно защото сам се ограничаваш и съответно губиш от пропуснатите възможности. Далеч съм от мисълта, че с този си пост ще те накарам да си измъкнеш тиквата от дупката, но поне други ще могат да прочетат и да помислят върху нещата.
    Ето и конкретика на база реален опит и печалби:
    Основното в тая работа с монетите е, че е добра възможност за диверсификация, те са просто инструмент за въртене на едни пари, но само ако имаш опит и хъс. Опита понякога се гради и от маки загуби, но ако имаш акъл ти ще извлечеш полза и от тях. В по-долен пост bertram се изцепи, че понеже нямалко как на момента да инвестира 100 000 лв в тях та и той си пъхнал тиквата в пясъка по отношение на монетите. Най-голяма капитализация се осъществява, когато следиш постоянно пазарите и действаш своевременно. Моментът за кеширане не се знае кога ще дойде, може и да е утре и няма падеж като на депозитите, че да питаш какво ще спечелиш след година, две или 10, че от там да се съпоставят печалби от акции или имоти. Аз лично съм купувал монети на цена 40 лв и след месеци съм продавал същите на 600. Конкретно говоря за емисията с Пешев, която бе изкупена от евреите. Още малко след тоя удар все още имах възможност да купувам на 50 и 60 лв. същите монети от т.н. "мишкундряци" от продавалника и разни други сайтове. После и те се усетиха, но който е следил и действал е кеширал. И те бяха доволни че изкараха едни бързи +10 или 20 лв на бройка и аз бях щастлив, че изкарах едни бързи + ХХХ на бройка и купувачите вероятно са щастливи, защото вкараха пари в нещо с потенциал за горница. А дали това е вярно или не само бъдещето ще покаже, за мен важното е, че реално спечелих бързи пари, без риск и терзания. Подобни моменти имаше и с други емисии, няма да влизам в подробности и да давам отчет на някви си тиквени щрауси. Следенето на пазарите е всичко ! Пазарът дава възможност за печалба и от разлика в пазарните цени и цените на наличностите в някои забутани банкови клонове. Имаше моменти в които цената на металите толкова рязко се вдигаше, че от БНБ не успяваха своевременно да актуализират цените на залежаващите си монети и те можеха да се купят на цени под борсовите. Който е следил знае кога бяха тези моменти, а който продължава да следи има възможност и в бъдеще да кешира по този начин. В такива моменти остава само и кеш да имаш, точно тогава можеш да излезнеш от диверсификацията и да "инвестираш" въпросните "100 000 лв" от глупавия върос на bertram.
    С една дума пазара с тези монети има своя потенциал, но той е достояние само за тези които са вътре, следят, действат и имат топки между краката. Естествено има и други тънки моменти за кеширане, като онзи с ДДС-то за среброто, подробности няма да давам. Най-хубавото е, че колкото повече падат лихвите на депозитите толкова повече пазара за алтернативи, включая и монети се разраства. Дали някой ден ще се окаже, че е набутвация за последния по веригата на мен ми е през оная работа, аз ме мисля по тая плоскост, аз мисля по друга, как да кеширам максмално при възможностите, които ми се предоставят на момента.
    Успех и на теб драги ми Иванушка !
    Прав си. Трябва да имаш топки, за да си успешен бизнесмен и инвеститор.

А рискът някой мишкундряк да ти пробута фалшификат?

Т.е. според теб златните монети на БНБ в малки тиражи могат да се търгуват на колекционери и да се печели от горницата?

Коментар

От многословните ти постове с алогизми единственото, което разбирам е, че си щраус с тиква заровена в пясъка. Не е хубаво да си предубеден толкова крайно защото сам се ограничаваш и съответно губиш от пропуснатите възможности. Далеч съм от мисълта, че с този си пост ще те накарам да си измъкнеш тиквата от дупката, но поне други ще могат да прочетат и да помислят върху нещата.
      Основното в тая работа с монетите е, че е добра възможност за диверсификация, те са просто инструмент за въртене на едни пари, но само ако имаш опит и хъс. Опита понякога се гради и от маки загуби, но ако имаш акъл ти ще извлечеш полза и от тях. В по-долен пост bertram се изцепи, че понеже нямалко как на момента да инвестира 100 000 лв в тях та и той си пъхнал тиквата в пясъка по отношение на монетите. Най-голяма капитализация се осъществява, когато следиш постоянно пазарите и действаш своевременно. Моментът за кеширане не се знае кога ще дойде, може и да е утре и няма падеж като на депозитите, че да питаш какво ще спечелиш след година, две или 10, че от там да се съпоставят печалби от акции или имоти. Аз лично съм купувал монети на цена 40 лв и след месеци съм продавал същите на 600. Конкретно говоря за емисията с Пешев, която бе изкупена от евреите. Още малко след тоя удар все още имах възможност да купувам на 60 лв. същите монети от т.н. "мишкундряци" от продавалника и разни други сайтове. После и те се усетиха, но който е следил и действал е кеширал. И те бяха доволни че изкараха едни бързи +20 лв на бройка и аз бях щастлив, че изкарах едни бързи + ХХХ на бройка и купувачите вероятно са щастливи, защото вкараха пари в нещо с потенциал за горница. А дали това е вярно или не само бъдещето ще покаже, за мен важното е, че реално спечелих бързи пари, без риск и терзания. Подобни моменти имаше и с други емсии, няма да влизам в подробности и да давам отчет на някви си тиквени щрауси. Следенето на пазарите е всичко ! Пазарът дава възможност за печалба и от разлика в пазарните цени и цените на наличностите в някои забутани банкови клонове. Имаше моменти в които цената на металите толкова рязко се вдигаше, че от БНБ не успяваха своевременно да актуализират цените на залежаващите си монети и те можеха да се купят на цени под борсовите. Който е следил знае кога бяха тези моменти, а който продължава да следи има възможност и в бъдеще да кешира по този начин. В такива моменти остава само и кеш да имаш, точно тогава можеш да излезнеш от диверсификацията и да "инвестираш" въпросните "100 000 лв" от глупавия върос на bertram.
      С една дума пазара с тези монети има своя потенциал, но той е достояние само за тези които са вътре, следят, действат и имат топки между краката. Естествено има и други тънки моменти за кеширане, като онзи с ДДС-то за среброто, подробности няма да давам. Най-хубавото е, че колкото повече падат лихвите на депозитите толкова повече пазара за алтернативи, включая и монети се разраства. Дали някой ден ще се окаже, че е набутвация за последния по веригата на мен ми е през оная работа, аз ме мисля по тая плоскост, аз мисля по друга, как да кеширам максмално при възможностите, които ми се предоставят на момента.
      Аз каквото съм имал за казване съм го казал!
      Ако на някой му е интересно, нека да проследи диалога и да прецени, чии аргументи ще припознае!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Успех, ПИЧ!

Основното в тая работа с монетите е, че е добра възможност за диверсификация, те са просто инструмент за въртене на едни пари, но само ако имаш опит и хъс. Опита понякога се гради и от маки загуби, но ако имаш акъл ти ще извлечеш полза и от тях. В по-долен пост bertram се изцепи, че понеже нямалко как на момента да инвестира 100 000 лв в тях та и той си пъхнал тиквата в пясъка по отношение на монетите. Най-голяма капитализация се осъществява, когато следиш постоянно пазарите и действаш своевременно. Моментът за кеширане не се знае кога ще дойде, може и да е утре и няма падеж като на депозитите, че да питаш какво ще спечелиш след година, две или 10, че от там да се съпоставят печалби от акции или имоти. Аз лично съм купувал монети на цена 40 лв и след месеци съм продавал същите на 600. Конкретно говоря за емисията с Пешев, която бе изкупена от евреите. Още малко след тоя удар все още имах възможност да купувам на 50 и 60 лв. същите монети от т.н. "мишкундряци" от продавалника и разни други сайтове. После и те се усетиха, но който е следил и действал е кеширал. И те бяха доволни че изкараха едни бързи +10 или 20 лв на бройка и аз бях щастлив, че изкарах едни бързи + ХХХ на бройка и купувачите вероятно са щастливи, защото вкараха пари в нещо с потенциал за горница. А дали това е вярно или не само бъдещето ще покаже, за мен важното е, че реално спечелих бързи пари, без риск и терзания. Подобни моменти имаше и с други емисии, няма да влизам в подробности и да давам отчет на някви си тиквени щрауси. Следенето на пазарите е всичко ! Пазарът дава възможност за печалба и от разлика в пазарните цени и цените на наличностите в някои забутани банкови клонове. Имаше моменти в които цената на металите толкова рязко се вдигаше, че от БНБ не успяваха своевременно да актуализират цените на залежаващите си монети и те можеха да се купят на цени под борсовите. Който е следил знае кога бяха тези моменти, а който продължава да следи има възможност и в бъдеще да кешира по този начин. В такива моменти остава само и кеш да имаш, точно тогава можеш да излезнеш от диверсификацията и да "инвестираш" въпросните "100 000 лв" от глупавия върос на bertram.
        Last edited by labrador; 10.03.2016, 23:49.

Коментар

Пич, правиш ли някаква разлика между доход (и риск) придобит от акции на БФБ и същия % доход (и риск) от монети ? Ако правеше нямаше въобще да се обажаш. Фалирали от БФБ с лопата да ги ринеш, виж за фалирал нумизмат още не съм чул.
          ПИЧ, правя разлика, но не знам дали ти правиш!

Примера ми за БФБ беше чисто илюстративен! Той показваше само, че не можем автоматично да пренасяме изминали резултати към бъдещи очаквания!

Ако следваме твоята нелепа логика, то аз познавам един, който за период от 10 години, има инвестиция в жилище, поскъпнало отново, с близък до монетния процент, но можем ли да очакваме подобна доходност, ако купим жилище днес! Между другото и той не е фалирал!

Не са фалирали и филателите, които купуват пощенски марки! Щом на БФБ или на други борси се фалира, дай да се насочим към пощенските марките, защо в нумизматика?

Пощенските марки, удоволетворяват и друг твой възглед за "повишаване на стойност" - ИЗЧЕЗВАТ!
          Само, че ще инвестираме в БГ пощенски марки, а не в други, съобразно това, което си говорихме с теб за пазар!

Цитирания доход от 330% при монетите, за 10 години, при каква ликвидност е за БГ монетите??? Защото от 2005г. до 2015г. златото е нарастнало с 300%, при на практика, почти неограничена ликвидност?

Кое според теб носи по-висок инвестиционен риск, злато или нумизматика??? Това е глупав въпрос, на който не може да се отговори, той е близък до нелепия ти пример за сравнение между БФБ и нумизматика, в полза на нумизматиката!

С тебе нямам реален разговор и не мога и да имам!

Успех, ПИЧ!

Коментар

• Проблемът на българските нумизмати е че 99% от тях всъщност са едни мишкундряци, които нямат нито финансова възможност нито страстта на истински колекционери.... а всъщност купуват едни посредствени неща и почват да се надъхват с идеята за стотин % горница и големи профити.... надъхват се един друг, но когато опре до вадене на пари ..йок...

мечтата на подобни колекционери е притока на канарчета с пари и мерак за огромни печалби... започва се една 'бурна' търговия в продавалника едно чудо...

има 1% сериозни колекционери/нумизмати, но те не се занимават с глупости.
            за съжаление голяма част от тях пък са меко казано в сивата част на света и яко обвързани с иманярите и търговците на антики (нелегални)...

чудна родна картинка...

не мисля, че някой които иска просто да си вложи парите в ценни метали има смисъл да се занимава с глупости...и да подхранва почти умрял пазар... то и затова някои колеги тук така подскачат...без канарчета няма реализиране на мега нумизматичните премиуми....

навън хем има пари, но пак всички нормални хора, които имат интерес в ценните метали казват "ако имаш пари и желание да ги вложиш в ценни метали и не си колекционер - купувай познати продукти с цена най-близка до спота"

в този ред на мисли ето ви едно предложение http://www.europeanmint.com/2016-1oz...ple-leaf-coin/
            разпознаваем световно продукт с прилична 'надценка' над спота.

На всички фенове на инвестирането в продукти с нумизматична стойност ще им кажа - всичко е супер, когато продавача ти дава и цена купува.....ако няма такава опция...мерси...

този канадски кленов лист може да го пласирате във всеки койн шоп във виена... а много ми е интересно какво ще получите за монетите с нумизматична стойност от БНБ купени на цена доооста над спот цената на съдържащите се метали...

пример http://bnb.bg/NotesAndCoins/NACComme...2015_2_10LV_BG

за тези пари може да вземете почти 2 тройунции чисто сребро във форма на кленов лист.филхармония или кенгуру... монети, които може да пласирате във всяка държава по света или в интернет на цена близка до спота на среброто, че и малко от горе....

купете си 100 такива десетолевки от БНБ и ги породайде в даден момент.... все пак е инвестиция, а не колекция в музей....
            Last edited by bertram; 09.03.2016, 15:44.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
              +++++++++++
              Аз щот съм прост преди три месеца си взех една венецианка и днес направих 1200% печалба.Туй нумизматиката е за тарикати, не за борсаджии!!!
              "

Такива "тарикати" бързо свършват с раирани пижами, при други такива майстори тарикати... с присъда за 5, 10 и повече годинки.

Не ви ли притеснява, че въпросната " венецианка" е под специален статут? И не само в Бантустана, но дори и в Германия контрола се засилва и ще се засилва.

Коментар

Аз ти я давам просто за пример.
                И аз дадох пример с реални сделки за тази монета минали по около 1000 долара. И оценени преди това от сериозна аукционна къща на между 400 и 800 долара При които обаче качеството на детайлите е несравнимо с таз и която се продава тук.

А тъй като качеството при подобни относително често срещани монети е ключово то тази монета специално трудно ще бъде продадена много над метала си. Както се вижда и от този конкретен аукцион който нещо не върви както трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Като се има в предвид че сътоянието на тази конкретна монета ама далеч неможе да мине за перфектно даже и тези 590 лева дето ги иска продавача като нищо са твърде висока цена за 3,5 грама злато
                  Аз ти я давам просто за пример.
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Като се има в предвид че сътоянието на тази конкретна монета ама далеч неможе да мине за перфектно даже и тези 590 лева дето ги иска продавача като нищо са твърде висока цена за 3,5 грама злато

Коментар

Колко струва тази монета според теб????

http://auction.bg/A2731694-%D0%94%D0...A2%D0%9D%D0%90

За продавача струва 590. За други 5900.За трети 59000,Въпрос на търсене и предлагане.
                      http://images.goldbergauctions.com/p...ter=108&page=1

Venice. Ducat, ND. Fr-1221; CNI pl III,15. 3.54 grams. 20.55 mm. Andrea Dandolo, 1343-1354. Obv: Doge kneeling before standing figure of St. Mark. Leg: ANDRADANDVLO /DVX/ S/M/V/E/N/E/T/I/. Reverse: Christ standing within stars. Leg: .SIT.T.XPE.DAT.Q.TV. REGIS.ISTE.DVCAT. NGC graded MS-65.

A fairly common coin in an incredible grade. MS 65 ducats do not appear with any regularity.
                      Estimated Value $600 - 700.

Успех с 5900

Коментар

Че то има достатъчно каталози и на чужди стари монети - аз дето нищо не разбирам от това знам че няма проблем да се види стойността на горе долу всичко. И да - повечето от тези монети се продават на цената на метала. А малкото които имат достатъчно екстра стойност за да спечелиш от тях трябва да измамиш този от който я купуваш.
                        Колко струва тази монета според теб????

http://auction.bg/A2731694-%D0%94%D0...A2%D0%9D%D0%90

За продавача струва 590. За други 5900.За трети 59000,Въпрос на търсене и предлагане.

Коментар

Това е краста приятелю.Някой могат,а други не.Въпроса е като видиш монетата да знаеш за какво иде реч.
                          Бла, бла глупости. Както ти казах чел съм достатъчно каталози. Елементарно е да се види че всякакви дреболии имат значение за стойността. И ако разчиташ да я оцениш според това което виждаш и си мислиш че можеш да знаеш стойността на хилядите налични монети значи ти ама съвсем нищо не разбираш.

Коментар

Между другото да - печели се от нумизматика. Преди 7-8 години изкупих де що можах да намеря стари красиви сребърни китайски монети. Мисля че за няколко месеца купувах всичко което се продаваше в България и което изглеждаше добре. Нищо не разбирам от нумизматика и просто реших че и в Китай ще има достатъчно замогнати идиоти които да хвърлят пари за непотребни монети. Към момента ако ги пусна в ибей ще спечеля сигурно над 10 пъти отгоре. Ама това са смешни суми. Общата печалба я ще се събере 500 долара, я не.
                            Това е краста приятелю.Някой могат,а други не.Въпроса е като видиш монетата да знаеш за какво иде реч.

Коментар

Ама ти не разбра ли!!!! Баба ми пази венецианска монета "златна" от 14 век и аз я откраднах от нея.Далавера нали!!!!

И пак те питам!!! Ти от нумизматика разбираш ли? Там каталозите ти не играят.
                              Че то има достатъчно каталози и на чужди стари монети - аз дето нищо не разбирам от това знам че няма проблем да се види стойността на горе долу всичко. И да - повечето от тези монети се продават на цената на метала. А малкото които имат достатъчно екстра стойност за да спечелиш от тях трябва да измамиш този от който я купуваш.

Коментар

• Между другото да - печели се от нумизматика. Преди 7-8 години изкупих де що можах да намеря стари красиви сребърни китайски монети. Мисля че за няколко месеца купувах всичко което се продаваше в България и което изглеждаше добре. Нищо не разбирам от нумизматика и просто реших че и в Китай ще има достатъчно замогнати идиоти които да хвърлят пари за непотребни монети. Към момента ако ги пусна в ибей ще спечеля сигурно над 10 пъти отгоре. Ама това са смешни суми. Общата печалба я ще се събере 500 долара, я не.

Коментар

Working...
                                X