IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в сребро

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Сигурен съм че това чуждите монети са много по-изгодно продавани Щото те на запад са олигофрени и не могат да си свалят един каталог и да видят цените.
    Ама ти не разбра ли!!!! Баба ми пази венецианска монета "златна" от 14 век и аз я откраднах от нея.Далавера нали!!!!

И пак те питам!!! Ти от нумизматика разбираш ли? Там каталозите ти не играят.
    Last edited by blackaquarius; 09.03.2016, 01:59.
    Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
      Аз не се занимавам с български монети.Няма лев там.
      Сигурен съм че това чуждите монети са много по-изгодно продавани Щото те на запад са олигофрени и не могат да си свалят един каталог и да видят цените.

Коментар

• Реших значи да се запозная с това нещо нумизматика. Влизам значи в
        http://auction.bg/Search?page=1&acti..._search&select[0]=none&select[1]=%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%98%D0%AF& from_to[0][0]=&from_to[1][0]=&min_price=&max_price=&key_words=%D1%81%D1%80%D0% B5%D0%B1%D1%80%D0%BE&region=all&id=423&ipp=80&sort _by=honey

и гледам какво огромно търсене има на български сребърни монети на тези толкова пазарни цени. Ама то май пазар няма - няма нито едно наддаване на нито една от над 1000 дата продавани монети. Поне аз не можах да видя нито едно - признавам си че нямам намерение да ги прегледам всичките 1000 които се продават в момента.

И почвам значи да си мисля - това нумизматиката е явно като плацебото. Нищо не получаваш насреща, но се чувстваш добре защото ти и други нумизмати продавате нещо - без да можете да го продадете на все по-високи цени. Но все пак важно е усещането.

Коментар

Ъъъъъ очевидно е да ходиш да си купуваш монети от БНБ и след това да четеш смешни сайтове които ти казват колко са ти поскъпнали монетите

Естествено може да имаш и в предвид да си измамник купуваш на безценица съкровищата на баба продавани от внучето наркоман
          Аз не се занимавам с български монети.Няма лев там.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
            Нумизматика - тази дума разбираш ли я????
            Ъъъъъ очевидно е да ходиш да си купуваш монети от БНБ и след това да четеш смешни сайтове които ти казват колко са ти поскъпнали монетите

Естествено може да имаш и в предвид да си измамник купуваш на безценица съкровищата на баба продавани от внучето наркоман

Коментар

Май ти не знаеш Волатилността на среброто е съизмерима ако не е по-висока от волатилността на акциите.
              Нумизматика - тази дума разбираш ли я????

Коментар

• Първоначално изпратено от labrador Разгледай мнение
                Пич, правиш ли някаква разлика между доход (и риск) придобит от акции на БФБ и същия % доход (и риск) от монети ? Ако правеше нямаше въобще да се обажаш. Фалирали от БФБ с лопата да ги ринеш, виж за фалирал нумизмат още не съм чул.
                Май ти не знаеш Волатилността на среброто е съизмерима ако не е по-висока от волатилността на акциите.

Коментар

Toва твоето не са никакви агрументи, а приказки на ангро. Аз ти говоря с реални факти от "вчера" и днес.
                  Ето как реално стояха нещата "вчера" (2010 г.) :
                  Ако от 2000 година насам инвестирате средно по 500 лева във всяка емитирана от БНБ монета, инвестицията ви ще възлиза на 22 016,90 лева. При сегашните цени на монетите стойноста на този инвестиционен протофейл би била 94 841 лева, печалбата от инвестицията възлиза на 72 824 лева. С други думи става въпрос за обща възвръщаемост на портфейла от 330,77% за 10 години.
                  Уточнявам, че горното важи не само за сребърните, но и за златните и медните монети. Като цяло делът на сребърните е по-голям. Към ден днешен трендът е горе-долу същия, а и БНБ се изхитриха и намалиха тиражите с което направиха огромна услуга на всички. Ако няма реален пазар тук в България, защо последните емисии се изчерпват и вече не са в наличност по касите на БНБ само няколко седмици след като са пуснати ?
                  цена на среброто 2000 година към 4,5 долара на унция цена на среброто сега 15 долара. ако са вложени 20000 лева 2000 година в сребро то сега човек ще има към 65000 лева.

Та айде по леко че се печелило от нумизматика - печели се от елементарен ръст на цената на металите. Но както среброто може да струва 15 долара сега така и може да струва 4 долара след две години - та ми е интересно тогава колко точно ще се печели от нумизматика като просто човек си купува монети от БНБ

Коментар

Пич, правиш ли някаква разлика между доход (и риск) придобит от акции на БФБ и същия % доход (и риск) от монети ? Ако правеше нямаше въобще да се обажаш. Фалирали от БФБ с лопата да ги ринеш, виж за фалирал нумизмат още не съм чул.
                    +++++++++++

Аз щот съм прост преди три месеца си взех една венецианка и днес направих 1200% печалба.Туй нумизматиката е за тарикати, не за борсаджии!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                      Виж сега, от 2005г. до днес, дори и на БФБ има доста компании, донесли 330%, но това означава ли, че 2026г. те ще донесат същата доходност! Ако вземем 10 годишен период, от днешна дата!
                      Last edited by labrador; 08.03.2016, 23:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        .... много ми е интересно колко време ще ги продаваш и каква реална цена ще получиш....

говориш глупости,.
                        Глупости говириш ти !
                        Това с монетите не е като онова да продаваш хляб и пасти с по 3 дни срок на годност. За годините посочени по-долу парите вече са се завъртяли отдавна и вече кешираш с горница, която реинвестраш ако щеш в същото ако щеш в мацки.....кой ти говори да трупаш от всяка емисия и да чакаш ден в който да отвориш дюкяна ?
                        Last edited by labrador; 08.03.2016, 23:55.

Коментар

Toва твоето не са никакви агрументи, а приказки на ангро. Аз ти говоря с реални факти от "вчера" и днес.
                          Ако от 2000 година насам инвестирате средно по 500 лева във всяка емитирана от БНБ монета, инвестицията ви ще възлиза на 22 016,90 лева. При сегашните цени на монетите стойноста на този инвестиционен протофейл би била 94 841 лева, печалбата от инвестицията възлиза на 72 824 лева. С други думи става въпрос за обща възвръщаемост на портфейла от 330,77% за 10 години.
                          Уточнявам, че горното важи не само за сребърните, но и за златните и медните монети. Като цяло делът на сребърните е по-голям. Към ден днешен трендът е горе-долу същия, а и БНБ се изхитриха и намалиха тиражите с което направиха огромна услуга на всички. Ако няма реален пазар тук в България, защо последните емисии се изчерпват и вече не са в наличност по касите на БНБ само няколко седмици след като са пуснати ?
                          Виж сега, от 2005г. до днес, дори и на БФБ има доста компании, донесли 330%, но това означава ли, че 2026г. те ще донесат същата доходност! Ако вземем 10 годишен период, от днешна дата!

Когато се включих в темата, изразих менние, дали за мен си струва, инвестиция днес в БГ нумизматика! А не какво е положението до тук!

Отделно когато говорех за пазар, едно, че трудно ще вкараш по-сериозни суми в монети за БГ пазар, тъй като е малък, друго, че за същия период, който си цитирал съм убеден, че нумизматика от много по-големи пазари е донесла дори по-висока доходност от тези 330%, при огромна ликвидност там днес и гарантирана ликвидност и за в бъдеще, което не мога да приема, че се отнася и за БГ нумимзтиката!

Аргументите си съм ги изразил! Пак казвам, това е само мое мнение, иска ми се България да дръпне, ако стане така 2026г. ще има висока доходност при нумизматиката! Но ако изключим вътрешното ми позитивно предчувствие за България, а трябва да инвестирам на всяка цена, примерно в нумизматика, не бих го правил в българска, отделен въпрос е, че не бих го правил изобщо в нумизматика, но това няма какво да го разискваме тук, защото мохабета е конкретен за БГ нумизматика и от там се включих!
                          Last edited by Mike Florida; 08.03.2016, 23:23.

Коментар

всичко много хубаво, но тръгни да продаваш монети с нумизматична стойност за 50 000 накуп...при това емисии на БНБ от последните 20г примерно... много ми е интересно колко време ще ги продаваш и каква реална цена ще получиш....

пълно е с обяви за по 1-2 монети дето се отвисяват, защото никой не иска да даде нумизматичната им стойност....ами като са 1000-2000 монети накуп

говориш глупости, но мислиш през призмата на нумизмат...което обяснява нещата.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              ...
                              Аргументите си съм ги изразил! Ти имаш пълното право да не ги припознаеш!

Коментар

Ама това е цяля планина от булшитове !

Каква връзка има международния пазар с адекватноста или неадекватноста в България ?

Няма нищо по-ценно от валута на една вече изчезнала нация, всеки ще иска да има късче спомен от 1300 и косур години "славно съществуване"

Това баба Ванга ли го каза или направи прогнозата без чужда помощ ? В световен мащаб населението расте, а с това и броя на потенциалните потребители. А и това, че в България не се раждат българчета не значи, че по света не се раждат българчета.

Точно към момента, докато пишеш това практически мога да се освободя от всичките си момети купени през последните 10 г. с обща горница от 3-цифров %
                                Населението може да расте, ама това население, което расте са предимно бонговци и не само, че не се интересува от нумизматика, ами и не знае България, къде е на картата!

Изчезващите страни са интересни в техния корен и същност, а това не са монети на БНБ от последните 20-30 години!
                                Отделно малки страни като България, не предствляват интерес за сериозни колекционери, в част съвременна история!

Ако разчиташ на български бебета(имигранти), които да създадат търсене, в бъдеще на тези монети, при скапана България, нямам намерение да го оборвам като теза, или да разисквам това!

Аз съм оптимист и вярвам в бъдещето на страната!

Но към момента, ако трябва на логика да притегля една инвестиция в нумизматика, от последните години, честно казано, не виждам никакъв смисъл!
                                Аргументите си съм ги изразил! Ти имаш пълното право да не ги припознаеш!

Успех в инвестициите!

Коментар

Working...
                                X