IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форекс стратегии

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
    Евала! Взе ми думите от устата! Винаги съм умирала от смях , като го чуя този израз!
    изразът може и да е смешен, но останалата част от мнението за мен си е валидна,
    може и да се добавят още начини за изкарване на пари от форекс, но те са на ръба на закона - тоест мъчиш се да прецакаш брокера например ...
    просто форекса като инструмент е куц, единственото нещо, поради което си мислите
    че правите големи печалби е ливъриджа, ако го махнете може и да видите реалноста ...
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от emonik Разгледай мнение
      Играе се на жмичка и народна топка . На фондови и валутни пазари се търгува.
      Радвам се,че има още хора,които разбират разликата!

Много хора не разбират разликата между "играя" и "търгувам",затова "играейки" на валутните пазари са обречени на неуспех.
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от emonik Разгледай мнение
        Евала! Взе ми думите от устата! Винаги съм умирала от смях , като го чуя този израз!

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
          Най-добрата форекс стратегия е да не играеш на форекс, а вместо това да продаваш книги и експертни системи на играещите, а също така и да рекламираш форекс брокери, като брокерът споделя част от приходите си с теб (т. нар. афилиейт маркетинг).

Друга добра стратегия е да правиш сайтове на тема форекс и да ги продаваш на желаещи да изкарат пари от играчите на форекс.

Като има златна треска - продавай лопати!

Коментар

• Най-добрата форекс стратегия е да не играеш на форекс, а вместо това да продаваш книги и експертни системи на играещите, а също така и да рекламираш форекс брокери, като брокерът споделя част от приходите си с теб (т. нар. афилиейт маркетинг).

Друга добра стратегия е да правиш сайтове на тема форекс и да ги продаваш на желаещи да изкарат пари от играчите на форекс.

Като има златна треска - продавай лопати!
            Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Здравей , смътно помня първата среща на форума . Спора ти с Станимир Желев не помня , учудва ме че се е стигнало до присмех и лични нападки . Доколкото съм контактувал с Станимир не съм забелязал да си позволява такива неща а и в неговия форум не ги толерира . Двете формации фалшив пробив и огледален тест на ниво са основни в моята търговска стратегия . Дават ми ясни точки за вход и къде да поставя стопа . Естествено всеки има право да има свое мнение по въпроса и да търгува по начин които разбира и отговаря на неговия темперамент .

Коментар

• Емоник - понеже навремето и ти присъства на една от ония сбирки в кривото ще ти кажа,че инициаторът им,на първата,доста време спори с мен когато му казах,че човек който не може да определи посока,не може да търгува...Последва присмех и за малко влязохме в лични нападки,но поне си доказахме че не можем да бъдем полезни един на друг!

А русначето в линковете ти, говори пълни глупости! Цялата туба е залята с подобни "гурута"!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=ePEByUquflM
                  https://www.youtube.com/watch?v=ImXg...1kmjmMuuoH5cKj
                  Прости но ефикасни формации.
                  Last edited by emonik; 24.10.2015, 18:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                    Някой може ли да ми препоръча някаква форекс стратегия за начинаещ? Става въпрос за скромна инвестиция от 500 лв.
                    Благодаря предварително.
                    Трудно някой ще се нагърби с тази тежка задача, но се надявам от коментарите тук да добиеш някаква представа за нещата. Като цяло ти самия трябва да откриеш коя стратегия ти допада най-много и ти върши работа. За целта обаче ти трябва практика на демо( за предпочитане с коригирана сума, доближаваща се до твоята реална- по-лесно ще ти е после). Някои стратегии не са приложими при малки сметки, макар аз за момента да съм изключение от общото правило. Ще видим докога.

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
                      Моя опит е следния: колкото по-рядко сключваш сделки толкова по-малко печелиш
                      Сумата от дневните движения превъзхожда седмичното движение в пъти, така че дори да разчитаме на по-големи движения не е достатъчно. Колкото повече са сделките обаче толкова повече комисионна се плаща на брокера. Оптимума е около 160-200 сдекли годишно (3-4 седмично). От десетките печеливши стратегии които знам интрадневната търговия ми допада най-много. Освен това не се плаща суап, спи се спокойно.

Всичко това важи за двойката евро/долар за други инструменти (поне тези които съм тествал) тези данни не са приложими. Иначе с годините и всекидневното гледане на графиката съм се научил да познавам сравнително точно деня дали ще е рейндж или тренд. Иначе колегата е SPART прав, че пазара е динамичен и след 2-3 години може да се наложи да се дооптимизира стила на търговия. Но за последните 10-11 години дневните движения са основно в очаквани граници които лесно могат да се ичислят.
                      Очарована съм от изчерпателния отговор, колега - благодаря! Съгласна за интрадневната търговия, макар да предпочитам скалпа. Но съпругът ми ползва интрадей, имам наблюдения и си прав. Смятам обаче, че човек може да има повече от 1 работеща стратегия и по този начин да използва в по-голяма степен тренда. Съответно и повече от една валутна двойка. Ако предпочитаната от нас двойка днес е неизползваема, то има друга позволяваща ни да направим пари, чрез нея.

Коментар

• Някой може ли да ми препоръча някаква форекс стратегия за начинаещ? Става въпрос за скромна инвестиция от 500 лв.
                        Благодаря предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mrs. Slavchev Разгледай мнение
                          Колеги, работят ли ви стратегиите при тези движения в последно време? Като знам какво е в края на годината всеки път....само най-добрите ще направят пари май. Но стискам палци на всички!
                          Моя опит е следния: колкото по-рядко сключваш сделки толкова по-малко печелиш
                          Сумата от дневните движения превъзхожда седмичното движение в пъти, така че дори да разчитаме на по-големи движения не е достатъчно. Колкото повече са сделките обаче толкова повече комисионна се плаща на брокера. Оптимума е около 160-200 сдекли годишно (3-4 седмично). От десетките печеливши стратегии които знам интрадневната търговия ми допада най-много. Освен това не се плаща суап, спи се спокойно.

Всичко това важи за двойката евро/долар за други инструменти (поне тези които съм тествал) тези данни не са приложими. Иначе с годините и всекидневното гледане на графиката съм се научил да познавам сравнително точно деня дали ще е рейндж или тренд. Иначе колегата е SPART прав, че пазара е динамичен и след 2-3 години може да се наложи да се дооптимизира стила на търговия. Но за последните 10-11 години дневните движения са основно в очаквани граници които лесно могат да се ичислят.

Коментар

• Благодаря за отговора, SPART.

Коментар

• Пазарът е динамичен,а стратегиите са статични!Няма как да работят все безотказно на макс....Обикновено трендовите стратегии в периоди като сегашния, връщат част от печалбата натрупана преди това при тренд.Но доколкото грубото съотношение тренд:консолидация е 3:1 такива просадки (както казват руснаците) са нормални,ако има прикачен добър ММ.
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Колеги, работят ли ви стратегиите при тези движения в последно време? Като знам какво е в края на годината всеки път....само най-добрите ще направят пари май. Но стискам палци на всички!

Коментар

Working...
                                X