IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Именно. тук съм абсолютно съгласен с теб.
    Ако изобщо договорят нещо, то само ще отложи нещата ...за малко и ще ги направи още по-лоши.
    Много хора не разбират, че не дълговете са огромният проблем на Гърция в момента, а НЕреалният държавен бюджет.
    Ако още утре всички дългове се опростят на 100%, то още вдругиден Гърция отново ще е фалирала, просто защото не може да излезе на първичен бюджетен излишък с комуняги начело, а за нови заеми трябва да забрави за дълго ако реши да дефолтира по сегашните.

Те просто искат, не само да им се опростят сегашните дългове, но и да не спират да им дават нови, БЕЗ да положат усилие да харчат поне толкова, колкото изкарват. Наглост на ента степен.

Коментар

• Griechenlands Regierungschef Tsipras: Im Ausland der Buhmann - zu Hause ein Held

Ципрас: Плашило в чужбина, герой в Гърция.

Вчера МВФ изтегля своя представител на разговорите и това се обосновава с липса на изгледи за успех. Ципрас използва случая и също отпрашва към Атина, където участва в церемонията по откриването на ЕРТ, тяхната държавна телевизия, което е едно от сериозните предизборни обещания.
      Използва повода и държи реч, демонстрира добро настроение, ръкостискания и бодряшки потупвания по рамото, прави опити да насажда внушения чрез лозунги:
      - нашите справедливи искания, ще държим на тях докато народът ни подкрепя,
      - нито намек за компромис,
      - това е исторически ден на борбата ни, която вече 2 години (преди 2 години Неа Демократиа затвори тв),
      - той специално се е върнал в Атина за да участва в този празник на демокрацията

Юнкер веднага е изказал настояване за спешно възобновяване на преговорите и търсене на резултат за срок до няколко дни.

Бих казал, че гръцка сделка още няма, но най-вероятно ще се постарят да има. Ще се води безпощаден и чудовищен пазарлък до последния момент.
      Вероятно ще договорят нещо, което само и просто ще отложи временно нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
        Силни думи. Особено за представител на нация, която и след 100 години няма да е там където са гърците днес. Тъжни национални комплекси.
        Бе и твойте са силнички Я кажи къде по-точно се намират гърците в момента, че ни се падали толкова отдалечени? Или си гърче и така си говориш?

Коментар

• А ето и отговор на заглавието на темата.

http://www.dnevnik.bg/biznes/2015/06...5_kvadriliona/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Да виждате разлики?
            Гърците са по-светлички

Коментар

• Да виждате разлики?

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Гръцките циганори се самозабравиха тотално - за какви се мислят тия боклуци, бе?
                Силни думи. Особено за представител на нация, която и след 100 години няма да е там където са гърците днес. Тъжни национални комплекси.

Коментар

Ного точен анализ.

+ 738 204
                  Митак написал съм ти точните цифеи за Алианц в другата тема за фондовете

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Ципрас заплаши Еврозоната, че идва "началото на края"

Всъщност, днес има и други сигнали, че са готови на компромис, но ... битката ще се води с голямо ожесточение.
                    А иначе,

Ето защо Гърция не я чака добро бъдеще

Звучи ми като циганска заплаха: "Давайте помощи, щото иначе ще краднеме !!!" Ако бях господар на ЕЦБ, моментално щях да му бия шутът на тоя маслинар. Гръцките циганори се самозабравиха тотално - за какви се мислят тия боклуци, бе?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      като нема пари .... държавните постове стават по-ниско платени и по-малко апетитни.

разбира се няма как да се изкорени бурена мързелива бюрокрация....но все пак няма да е в безумните размери, които са в момента.

няма да мине без страдание, но иначе няма начин да се получи. няма как администрацията сама да се самоизяде освен ако не се остави ГЛАДНА.

реално гърците имат доста скътано евро. при един фалит на държавата ще бъдат ударени главно чиновници и пенсионер + разни общински... частната икономика ще се евровизира сама даже да върнат драхмата и ще се получи едно бързо снижаване на доходите на чиновниците спрямо работещите в частния сектор.

иначе какво правят НИЩО стагнира икономиката, гърчат си частния бизнес и взимат едни пари че да плащат едни лихви.

Единствената голяма въпросителна е банковия им сектор... в момента реално няма такъв а ЕЦБ е разперила чадър и го пази... какво ще стане когато ЕЦБ се махне...ако се махне.. ще е твърдо приземяване.
                      Ного точен анализ.

+ 738 204

Коментар

• " Мисля, че във всички комунистически партии се случва едно и също нещо: Едно говори централният комитет на своите членове и съвсем друго – те на членовете на партията. Двойният език е характерен за управляващата партия.

Но от друга страна той е проблем, който засяга изобщо гръцката политическа система, защото и предишни правителства говореха едно пред гражданите и друго - в чужбина. Той е част от гръцката политическа култура"

http://www.grreporter.info/kreditori...a-siriza/17402

Коментар

• Първоначално изпратено от milov_1991 Разгледай мнение
                          ами да крайно време е да си платят
                          но мисля че отново ще се измъкнат между капките
                          Трябва да се мисли нещо, че и вълка да е сит, и агнето цяло!!
                          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Bloomberg: IMF Team Leaves Brussels After Making No Progress on Greek Deal

Коментар

• Ако приемем, че споразумение в преговорите ще се осъществи при сегашните условия без намеса на трета страна, то тогава оставаме със 7 варианта.

1. Фалит без grexsit.
                              2. Фалит последван от grexit.
                              3. Компромис от страна на гърците последван от удължаване на преговорите.
                              4. Кредитoрите приемат условията на гърците.
                              5. Гърците приемат условията на кредиторите.
                              6. Приета е сделка с компромиси от двете страни.
                              7. Компромис от страна на кредиторите последван от удължаване на преговорите.

Ако целта на преговарящите е да се приеме решение на кризата, което е в полза не на ЕС или Гърция, а в полза на двете страни на масата, те ще изберат вариант 6 или 7. Варианти 4 и 5 са с по-малки общи ползи заради негативите за приелия чуждите условия които неутрализират позитивите на „победителят“.
                              Ако няма сделка с компромис от едната или двете страни на преговорите, оставаме с вариант 7.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                като нема пари .... държавните постове стават по-ниско платени и по-малко апетитни.

разбира се няма как да се изкорени бурена мързелива бюрокрация....но все пак няма да е в безумните размери, които са в момента.

няма да мине без страдание, но иначе няма начин да се получи. няма как администрацията сама да се самоизяде освен ако не се остави ГЛАДНА.

реално гърците имат доста скътано евро. при един фалит на държавата ще бъдат ударени главно чиновници и пенсионер + разни общински... частната икономика ще се евровизира сама даже да върнат драхмата и ще се получи едно бързо снижаване на доходите на чиновниците спрямо работещите в частния сектор.

иначе какво правят НИЩО стагнира икономиката, гърчат си частния бизнес и взимат едни пари че да плащат едни лихви.

Единствената голяма въпросителна е банковия им сектор... в момента реално няма такъв а ЕЦБ е разперила чадър и го пази... какво ще стане когато ЕЦБ се махне...ако се махне.. ще е твърдо приземяване.
                                съгласен съм...
                                Мисля, че в момента играят театро за нас - плебеите...
                                И пъри ще им дадат (за да си ги вземат веднага обратно) и в еврозоната ща ги оставят и в ЕС...
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X