...лидер, който демонстрира чиста проба безотговорство.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Collapse
X
-
точно така - отлагане, бейлаутване или и двете - харесва ни или не, това е реалността. Не ми се влиза в политически коментари, но те наистина имат лидер, пък макар и уж да се води комуне, а ние си имаме Тиква.Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеЕто какво най-вероятно да стане (прекопирано от bbc.co.uk)
Some reports suggest European officials are even prepared to extend the eurozone part of the bailout to March 2016, which would give more time for a reform deal to be agreed and synchronise the loans with the IMF's bailout timetable.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Ето какво най-вероятно да стане (прекопирано от bbc.co.uk)
Some reports suggest European officials are even prepared to extend the eurozone part of the bailout to March 2016, which would give more time for a reform deal to be agreed and synchronise the loans with the IMF's bailout timetable.
Коментар
-
Игра в центъра на терена
"Агенцията посочва, че на заседанието на Euro Working Group в Братислава са били обсъдени три възможни сценария за Гърция.
Първият включва постигане на споразумение в рамките на следващата седмица и при гаранции за реформи от страна на Гърция. Той изглежда много трудно да бъде изпълнен, поради липса на време.
Вторият сценарий е удължаване на спасителната програма при конкретни условия.
Третият сценарий е свързан с вероятен фалит на Гърция."
http://www.grreporter.info/za-prv-pt...-grtsiya/17406
Коментар
-
Май нещата ще отидат на удължаване с 1 година(mart.2016) на този стабилизационен механизъм, а кредиторите ще отместят паджите с 1 година. Tова без да има сделка с Гр. правителство,
А ако има истински фалит, то еврото на теория ще се стабилизира и порасне, доколкото слабото звено е премахнато и е останало силно здраво ядро.
За разпадане, изчезване и прочие апокалипсиси, не ми се бълнува сега
Коментар
-
а според мен е на 99% сигурно точно обратното - басче искаш ли, за да застанем зад думите си, провокирани все пак от мисловните ни напълни, родени от умствените ни възможности, с нещо повече освен чесане на езици (клавиатури).
@Начев, мисля да врътна един по-дълъг пост в известен противовес на твоята теза, но нещо много ме мързи напоследъкПървоначално изпратено от The.Engineer Разгледай мнениеРадвам се че темата се развива, но леко се отклоняваме от заглавието.
Според мен е на 90% сигурно, че в края на месеца няма да се разберат за поредното отлаганe и Гърция ще обяви дефолт по дълга си, но какво ще стане след това?
Ще излезе ли от еврозоната, ако излезе на къде ще тръгне евротоо и тнт, Мисля, че това е по-интересно. Според мен първото нещо, което ще стане е, че банките ще затворят и не знам кой ще ги спасява този път. Интересно какво ще стане с клоновете в България, особено тези, чиито депозити са гарантирани от гръцкия ФГВ. Да не плащат в драхми послеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от The.Engineer Разгледай мнениеРадвам се че темата се развива, но леко се отклоняваме от заглавието.
Според мен е на 90% сигурно, че в края на месеца няма да се разберат за поредното отлагано и Гърция ще обяви дефолт по дълга си, но какво ще стане след това?
Ще излезе ли от еврозоната, ако излезе на къде ще тръгне евротоо и тнт, Мисля, че това е по-интересно. Според мен първото нещо, което ще стане е, че банките ще затворят и не знам кой ще ги спасява този път. Интересно какво ще стане с клоновете в българия, особено тези, чиито депозити са гарантирани от гръцкия ФГВ. Да не плащат в драхми после
Това са и мойте скромни терзания ! Имаме един единствен клон на гръцка банка,поради наситеността на събитията няма да спомена кой е,надявам се че се знае..Лошото е,че в България 25 % от банките са гръцка собственост или друга,но под тяхно име.Дано не видим план " Б ",че ми става леко лошо И само за протокола,няма гръцки ФГВ името е ELA Не дай Боже !
Коментар
-
Радвам се че темата се развива, но леко се отклоняваме от заглавието.
Според мен е на 90% сигурно, че в края на месеца няма да се разберат за поредното отлаганe и Гърция ще обяви дефолт по дълга си, но какво ще стане след това?
Ще излезе ли от еврозоната, ако излезе на къде ще тръгне евротоо и тнт, Мисля, че това е по-интересно. Според мен първото нещо, което ще стане е, че банките ще затворят и не знам кой ще ги спасява този път. Интересно какво ще стане с клоновете в България, особено тези, чиито депозити са гарантирани от гръцкия ФГВ. Да не плащат в драхми послеLast edited by The.Engineer; 12.06.2015, 23:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеХа, ха, то точно това може да се случи.
Ето я снимката, днес от bloomberg
Как се казва това число ?
Силен коментар и на НачевМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
ЕЙ-ТУЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ С ГЪРЧОЛЯТА - ТА ДА ИМ ДОЙДЕ МОЗЪКЪТ:
35 ТБ зимбабвийски долара за един американски долар !!!
http://www.dnes.bg/world/2015/06/12/...htatski.266648
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНачев - те да се провалят преговорите и гърчолята да останат без пари, пък да го видим Баш-маслинаря дали ще е все така герой.
Уж си върнал една обичайна, форумна забележка, пък по някава причина ме накара да се размисля нещо.
Аз по никакъв начин няма да се пиша поборник за гръцката кауза. Истината е, че те откровено ме дразнят и това е най-любезното нещо, което мога да им споделя. В един дълъг период от време имахме навик да празнуваме разни празници в един хотел (в Пловдив) и там съм се нагледал на дразнещи картинки - често и масово отсядаха гръцки застаряващи чичковци с техните бг "съпруги", до една млади и много хубави момичета. В тях аз виждах неродените български деца, които утре ще станат причина да загасим лампите в моята страна.
Нагледах се и се наслушах за истории, при които хиляди бг деца са принудени да живеят без родителите си, докато последните слугуват при унизителни условия във велика Гърция.
А да отварям ли думата за великите им бизнесмени, които ни налазиха да ни учат на капитализъм - тези в болшинството си мършоядни опортюнисти, пълни нещастници, които паразитираха върху несгодите на наши отчаяни хора, предадени и продадени като немили-недраги в собствената си страна.
И след като вече дадох, надявам се, убедителни доказателства, че хич не им симпатизирам, поради обстоятелството, че няма никакви съществени причини за това, ще пообърна малко палачинката, ако не за друго, то поне защото е наложително.
Хърсев много находчиво беше казал, че Гърция е в нирвана (гаснене) и събитията там отиват в областта на трансцедентната икономика. Напомняне.
Никой няма илюзии за връщане на дълга. Той няма да се върне. Е, никой не смее да го каже директно. Западът ще се старае да откопчи колкото може повече, но в крайна сметка ще отписва, което е много лоша новина за данъкоплатците. Каквото и да изкрънка, Гърция няма да се "оправи", каквото и да значи това. Тази страна десетки години живее далеч над реалните си възможности и ще се наложи да се върне брутално към реалностите на живота. Там където им е мястото.
Ама, нека си кажем в прав текст. При даването на заеми има един двустранен процес, при поделена отговорност между кредитор и длъжник. Аз лично дори клоня към това да натоваря кредитора с по-висока отговорност. Това е част от един друг, доста по-обемист и деликатен разговор, но в процеса на трансформиране на парите от стокови, в знаци на кредита, общественият ангажимента на кредитора нараства неимоверно.
Просто кредиторът не отговори на очакванията и отговорностите си.
Да си кажем и друго - в още по прав текст. Не са гърците тези които ....ха мамата (мисля за "разкатаха", да не стане грешка) на парично финансовата система (и не само) и правят опити да деградират уж по-добрия, победилия обществен строй. От агресивност и алчност подпалиха чергата, а когато се разнесоха ужасени викове: Пожар!, докараха бензиновози за да гасят. И когато положението започна да излиза лека-полека извън контрол, посочиха Гърция като най-голяма "заплаха" и застанаха на здрави и принципни позиции. Хайде, де! Е, не е Гърция най-големият виновник. А по разбираеми причини, първият ударен ще трябва да понесе най-жестоката цена. Той ще трябва да поеме личната си заслужено окаяна съдба, а в един все още неясен бъдещ момент ще се наложи да понесе и неизбежни събития, които ще ни споходят колективно.
Пък и нека си го кажем пак в прав текст, най-тежно ще бъдат ударени най-слабите социално. На действителните съучастници в Гърция на деянието, нищо няма да им се случи.
Завършвам с това, което бях постал по-долу в темата. Никой не иска да дръпне спусъка, въпреки че присъдата отдавна е прочетена, деянието е изконсумирано, всакакви възможни обжалвания са минали. Могат да измислят някаква процедура пак, но само ако се окаже, че ще се отключат събития, за които може тук дори да ен предполагаме.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеМного хора не разбират, че не дълговете са огромният проблем на Гърция в момента, а НЕреалният държавен бюджет.
Ако още утре всички дългове се опростят на 100%, то още вдругиден Гърция отново ще е фалирала, просто защото не може да излезе на първичен бюджетен излишък с комуняги начело, а за нови заеми трябва да забрави за дълго ако реши да дефолтира по сегашните.
Коментар
Коментар