е хубу де впредвид това прословуто QE хамериканците се юрнаха да купуват европейски акции . с какво ги купуват - евро. ще има много напечатани хартийки, но това търсене на евро не би ли го оскъпило.60млрд месечно за 1-1.5 година не е чак такова печатане. а и няма ли да се надуе балон при дакса
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Американски акции и опции
Collapse
X
-
Относно QE
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTака е, но не забравяй че кю и-то тепърва се разгръща.
Според мене валутно хеджирана Германия си заслужава.
Ta мултипълите и са като на смешната бфб сергия.
Лонг DBGR.
Това е мнго важно струва ми се и добре е да го чуеш и да помислипш върху това.
Тези пари няма да имат никакакъв ефект или много слаб ефект върху икономиката на Европа. И това го знаят всички дори и в ЕЦБ. Защо? Общата цел на тези пари уж е да дадат свежи пари на банките които да започнат да отпускат повече и по евтини кредити и така да стимулират икономиката. Приказка за деца. Към момента банките имат достатъчно пари, лихвите са изключително ниски и пак няма растеж. Защо? Защото никой не ги иска тези кредити и няма на къде повече толкова да се намаляват лихвите. В запдна европа ипотечните кредити са с лихви от порядъка на 1.5 %. За бизнеса някой банки отпускат кредити под 1 %.Къде по надолу? И каква е печалбата на банките да дават такива кредити? За какво да го правят? Защо никой не иска кредити? Защото никой не инвестира. Защо? Защото не е сигурен. Защото цлята икономика на Европа е полуразрушена и когато Щатите печатаха пари и я стимулираха ние блеехме и си разрушихме бизнеса. Тогава трябваше да има QE. ( Малко съм краен но не разбирай всичко буквално ) И защо правят все пак са тези количествени улеснения?
Има една "тайна" за която никое официално лице в Европа не говори. И тя е - слабо Евро. Реалността е че само слабото евро в дългосрочен план може да съжеви икономиката на Европа. Никакви пари в икономиката няма да помогнат защото никой не ги иска.
Как да свалят еврото дългосрочно? Това не е Руската централна банка да се намесва на пазара. Отговора е много прост - пари...колкото повече пари - по слабо евро.
И да си додем на думата - според мен по голяма част от тези пари ще отпътуват за Америка. Ще се купят долари- ще падне еврото - и ще се инвестират там защото това към момента е най безопасния пазар и има и ръст. Разбира се ще има пари и за европейските но всеки инвеститор би се заислил къде да сложи пари в компания с евро като знае че ще падне еврото или в Америка като знае че ще се вдигне долара. Така че моето мнение е Америка. Точно затова не трябва да се страхуваме от пазара в Америка поне тази и следващта година предполагам. ( между другото подобно нещо стана с япония ) парите отпътуаха за Америка - пак. И там искат същото - слаба йена. Всички по света искат слаба валута и Австралия, Канада и т.н към момента. Тази ситуация ще се крепи според мен поне 2 години и еврото ще падне поне до 0.9 спрямо долара. Ако не се случи още по голяма криза в Европа поради лошото положение на държавните финанси в почти всички страни - начело с Франция,Испания и Италия...Гърция вобще не говоря, Ако не стане така че вобще да няма евро....( това е прекалено апокалиптично разбира се ) . При всички положения няколко неща са ясни - Всички искат слабо евро и стиуацията в Европа ще остане сложна в средносрочен план.
При благоприятен сценарии Европа благодарение на единственото което може да помогне на икономиката - слабото евро ще започне да се въстановява към края на годината и следващата. Започне ли сериозно да се въстановява....идва сигнала че Америка ще започне да страда заради вече наистина високия долар. И нещата ще се обърнат - ако трябва да се притесняваме за Американския пазар то това ще е в момента в който Европа започне да вдига сериозно глава - ако това се случи разбира се и нещата не се задълбочат. Тогава вече няма да бъде лоша идеята постепенно да се отеглиме от там и да помислим за Европа и Азия. Ако има условия за лека криза в Америика - очаквай причина - адски силен долар. Казвма лека - защото на Америка никога не и е пукало особенно за Европа и там потреблението е страшно - те могат да си живеят и сами ако ме разбираш.
Та помисли върху това което казвам....като си се насочил към Европейски компании.
Коментар
-
Покрай сухото гори и мокрото
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTака е, но не забравяй че кю и-то тепърва се разгръща.
Лонг DBGR.
Германия е добре и винаги ще е добре. Но това не променя мнението ми. Както казах причините ми са фундаментални и не са свързани с конкретна компания или страна.
Не е за мен този риск.
Коментар
-
Не
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКакво ще направиш ти, след като мислиш така? Ще пускаш къси, ще продаваш това, което притежаваш, ще купуваш или нищо от изброеното?
На къси позиции на компании не заставам лесно и нямам пък и не виждам на кои да застана защото аз общо взето следя компании които са много добри и представляват интерес за мен така че тези които може би са за шорт аз не ги и гледам.
Сега. основно съм на дълги позиции,ама наистина много)) тоя път общо за около 3,5М на няколко ETF шорт на индексите - UVXY, QID,SQQQ,DXD.
Единствената ми къса позиция е DWTI - на 126.92 но там е малко.
Като казах нищо не купувам не е съвсем така..добавях си към позициите SNDK, APPL, FB, HPQ,GULTU,FXCM,ONCS,AXP и т.н продадох и около 80 % от ФБ, малко Епъл, Малко АХР и т.н освен това малки сделки тук там като видя нещо интересно. Застанах на малки позиции на QIHU и някой други но по малко.Last edited by Iv_max; 27.02.2015, 23:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеРиска пред еврото е значителен. Нямам идея как ще се развият събитията. Всеки ден е различен. Най малкото което искам сега е да притежавам компании в евро.
Лонг DBGR.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИзглежда пазара тръгва надолу.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Не смятам така.
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениевси4ки се иzнасат zа европа и аzиа..
тама има пове4е ч)
Азия не я познавам и не я търгувам.
А Европа искам да я забравя за момента въпреки че имам няколко позиции на компании там като САП.
Аз не съм толкова рисков играч. Ако бях такъв може би очевадната възможност в Гърция щеше да бъде с изключителна доходност. Но аз съм по консервативен и предпозитам да залагам на по сигурни неща въпреки че на този свят няма много сигурни неща/Last edited by Iv_max; 27.02.2015, 19:34.
Коментар
-
....
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЕ, като ти остане време, драсни каква ти е мотивацията зад казаното. Аз вече го направих
Апропо, как мислите, колко още време ще издържат биковете? Според някои имаме само няколко месеца, според други имаме до към 2018.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНяма условия за сериозна криза в Америка поне не в средносрочен план. Според мен 2015 година ще има прилична воалитност от която всеки трябва да се възползва и от тази гледна точка съм оптимист да бъде добра година. Но също така условия за сериозен ръст на пазара като цяло не виждам. Корекция - купуваш....въстановяване продаваш. Това ще ми стратегията тази година...и с някакви малки изключения особенно в енергиния и технологичния сектор по дългосрочен хоризонт. Смятам че S&P респективно SPY ще се движи между 190 и 230. И не виждам да завърши повече към момента. С фармацевтичния сектор трябва да се внимава според мен защото воалитността очаквам да бъде по голяма особенно при някой компании от които се очакват чудеса.
Няма какво толкова да се притесявате от ръста и корекцията на пазара.
Накой компании като Епъл ще са изключение. За ЕПЪЛ Очаквам да бъде над 180 към края на годината. Така че Епъл винаги трябва да има човек според мен.
тама има пове4е ч)
Коментар
-
Ако питаш мен
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеwho cares има и short and long
Коментар
-
....
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеЕ, като ти остане време, драсни каква ти е мотивацията зад казаното. Аз вече го направих
Апропо, как мислите, колко още време ще издържат биковете? Според някои имаме само няколко месеца, според други имаме до към 2018.
Няма какво толкова да се притесявате от ръста и корекцията на пазара.
Накой компании като Епъл ще са изключение. За ЕПЪЛ Очаквам да бъде над 180 към края на годината. Така че Епъл винаги трябва да има човек според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от benasipro Разгледай мнениеНикога повече не бих си купил НР лаптоп.
Те са зад Lenovo, Dell, Toshiba, Aser, Apple, Sony.
Отделно и техн.съпорт е зле
Има сайтове за benchmark и рейтинги, ако не вярвате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАма и НР се напъват за софтуера бая в последната една година. Работят върху специализирана среда за техните машини на база на Майкрософт.
Те са зад Lenovo, Dell, Toshiba, Aser, Apple, Sony.
Отделно и техн.съпорт е зле
Има сайтове за benchmark и рейтинги, ако не вярвате.
Коментар
Коментар