IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американски акции и опции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    Да ви питам извън темата но някой от вас да използва опции за Руски индекси, компании................. ?
    да аz

тарса и наиоко с поzнаниа в Руманиа стото и там са пуснали опции (warrants)

Коментар

• Е, като ти остане време, драсни каква ти е мотивацията зад казаното. Аз вече го направих

Апропо, как мислите, колко още време ще издържат биковете? Според някои имаме само няколко месеца, според други имаме до към 2018.
      Last edited by Дебнем на замаушка; 27.02.2015, 11:55.

Коментар

• Много грешиш

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
        Съгласен съм, че показват поведение на медия в момента и се оценяват основно като такава. А точно сериозно забавяне в рекламата показват и последните им данни. Другите неща ги няма много в цената, тъй като гугъл направиха една поредица от неуспешни проекти, които прекратиха, сред които бяха очилата, wave, plus, reader и т.н. по което подозрително заприличаха на microsoft, които все правят анонси за готини неща, но после не ги реализират успешно. Според мен Google си става скучновата компания с относителна инертност, поне докато някое от "готините" неща не сработи. Личното ми мнение е, че там ръст не може да се очаква - рекламата им е пътник. А и с нищо сърча им не превъзхожда bing в момента - говорим чисто технологично.
        Много грешиш за гугъл. Уморен съм да влизам в подробности.
        Още повече че за сега моят съвет е да не я докосвате. Като дойде момента може би ще има по голям резон да се обоснова.

Коментар

• С Гугъл внимавайте

Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
          А Гугъла ?
          Гугъл е чудесна компания, може би една от най-переспективните. Мога само да кажа суперлативи за нея.
          Но, към момента моя съвет оставете я.
          Убеден съм че ще видим отново цени под 500 или поне близо до 500. И ако това се случи ( ако нещо друго не се промени междувременно ) купувайте колкото можете.
          Мога да се аргументирам много сериозно ако някой истински го интересува. Аз затвотих всички позиции около 545 и засега съм пас.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Гугъл печели 90% от приходите си - ако не и повече - от реклама. Това е медия. Това че е под формата на търсачка нищо не променя в философията на бизнеса и. ще расте когато расте медийния пазар и ще пада когато медийния пазар пада. Има по-висок маржин от обикновена медия. Но очевидно пазара не смята че ще расте кой знае колко по-бързо, тъй като коефициентите и само малко по-високи от тези на комкаст например.

Другите там работи, роботи, дронове, интелигентни къщи, самоуправляващи се коли са готини, но пазара реално не ги слага в оценката. Може би не вярва че гугъл ще печели кой знае колко от тях. И аз не вярвам. Поне не за следващите 5 -10 години.
            Съгласен съм, че показват поведение на медия в момента и се оценяват основно като такава. А точно сериозно забавяне в рекламата показват и последните им данни. Другите неща ги няма много в цената, тъй като гугъл направиха една поредица от неуспешни проекти, които прекратиха, сред които бяха очилата, wave, plus, reader и т.н. по което подозрително заприличаха на microsoft, които все правят анонси за готини неща, но после не ги реализират успешно. Според мен Google си става скучновата компания с относителна инертност, поне докато някое от "готините" неща не сработи. Личното ми мнение е, че там ръст не може да се очаква - рекламата им е пътник. А и с нищо сърча им не превъзхожда bing в момента - говорим чисто технологично.
            Last edited by Дебнем на замаушка; 27.02.2015, 00:30.

Коментар

• Да ви питам извън темата но някой от вас да използва опции за Руски индекси, компании................. ?

Коментар

• Гугъл печели 90% от приходите си - ако не и повече - от реклама. Това е медия. Това че е под формата на търсачка нищо не променя в философията на бизнеса и. ще расте когато расте медийния пазар и ще пада когато медийния пазар пада. Има по-висок маржин от обикновена медия. Но очевидно пазара не смята че ще расте кой знае колко по-бързо, тъй като коефициентите и само малко по-високи от тези на комкаст например.

Другите там работи, роботи, дронове, интелигентни къщи, самоуправляващи се коли са готини, но пазара реално не ги слага в оценката. Може би не вярва че гугъл ще печели кой знае колко от тях. И аз не вярвам. Поне не за следващите 5 -10 години.

Коментар

Ок е гугъл. Но и тя е медийна компания, не технологична. И не расте последната година защото има сериозни опасения че мобилните устройства изместват настолните. А там повечето реклами ходят при отделни приложения. Т.е. на гугъл ще и е доста трудно да си запази хегемонията при мобилните устройства - да не кажа невъзможно. Така че и там да мине малко време да се види как ще се развият тези трендове и тогава може и да стане.
                  Медийна заради youtube, но много повече научна заради разработките в сферата на изкуствения интелект. Може би е най-научно ориентираната от споменатите до тук в темата. Доминираха в рекламите и търсенето - сега има bing на microsoft за търсене, който е доста добър и най-вероятно Apple ще стъпят на него в браузърите си по подразбиране съвсем скоро. А това означава тежки времена за Google, защото mobile в момента и като разработчици, и като internet usage се доминира изцяло от iOS на Apple въпреки повечето устройства с андроид на пазара.

Но не от друг, а именно от Google очаквам първия значителен пробив в изкуствения интелект, но това по-long term, поне 10-ина години. В тоя ред на мисли смятам, че си заслужават дългосрочно. Тогава доста индустрии ще се преобразят.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Аз спекулирам с индекси. И при тях е реално маркет тайминг, но поне има доста устойчив тренд нагоре - засега. А не виждам особена разлика между това да си взема компания с волатилност от 50% и да взема на маржин 2,5 пъти СП 500.
                  Прав си принципно за волатилността. Аз също избягвам да стъпвам по отделни компании, правя го само по изключение когато имам време да проуча компанията както трябва и съм я следил във времето. Технологичен индекс не ми се държи дълго обаче, поради вече споменатите прични - по-скоро staples, healthcare мисля, че са по-перспективни и по-безопасни дългосрочно. Макар, че в момента и те да са на височки нива, мисля, че чак такова набалончване както при tech-а няма, съответно и волатилността ще е доста по-ниска, а ръста ще си е приличен. Ако се смота положението и коригираме 20-30-40% определено там бих влязъл.
                  Last edited by Дебнем на замаушка; 26.02.2015, 23:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Blackhat Разгледай мнение
                    А Гугъла ?
                    Ок е гугъл. Но и тя е медийна компания, не технологична. И не расте последната година защото има сериозни опасения че мобилните устройства изместват настолните. А там повечето реклами ходят при отделни приложения. Т.е. на гугъл ще и е доста трудно да си запази хегемонията при мобилните устройства - да не кажа невъзможно. Така че и там да мине малко време да се види как ще се развият тези трендове и тогава може и да стане.

Коментар

И мен не ме кефят. Лесен вход в отрасъла, бързо влизане на деструктивни технологии. Реално безсмислени патенти - ако се гледат в дълъг период. Единствените при които откривам някакво значително дългосрочно стратегическо предимство са Фейсбук - които обаче са брутално скъпи. Майкрософт - които са си ютилити и не може да се очаква кой знае какъв ръст от тях. Интел и куалком - които са по-скоро индустриални, откокото тек компании и Епъл - които са модна компания. Всичко друго е просто игра на волатилност, ама не мога да разбера защо тази откровена спекула, някой си мисли че е инвестиране.
                      А Гугъла ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        И да имаш и да нямаш какво да хеджираш не е лоша идеята да застанеш късо на пазара по малко.
                        Засега само 3%, ала си предпочитам за целта SDS.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                          Равновесие, споделям напълно мнението ти за tech сектора - брутално надценени са компании като twitter, netflix, amazon, tesla, linkedin колкото и да са ми симпатични продуктите им. Бих притежавал всяка от тях но не на такива нива. Никой нормален инвеститор не би ги купувал - всичко е за спекулата, но трябват здрави нерви и не се знае кога ще изгориш с тия компании.

Инак, според мен за спекула човек трябва да търси компании които може да бъдат глътнати или които може да си партнират или да се мърджнат с големите - там вече скоковете биха могли да са драстични. Имаше по едно време едни liquid metal, които скочиха добре покрай спекулации, че Apple ще ползва революционния им материал, но... доколкото си спомням щяха да ги делистнат по едно време и всичко замина. Така че, умната!
                          Аз спекулирам с индекси. И при тях е реално маркет тайминг, но поне има доста устойчив тренд нагоре - засега. А не виждам особена разлика между това да си взема компания с волатилност от 50% и да взема на маржин 2,5 пъти СП 500.

Коментар

• Равновесие, споделям напълно мнението ти за tech сектора - брутално надценени са компании като twitter, netflix, amazon, tesla, linkedin колкото и да са ми симпатични продуктите им. Бих притежавал всяка от тях но не на такива нива. Никой нормален инвеститор не би ги купувал - всичко е за спекулата, но трябват здрави нерви и не се знае кога ще изгориш с тия компании.

Инак, според мен за спекула човек трябва да търси компании които може да бъдат глътнати или които може да си партнират или да се мърджнат с големите - там вече скоковете биха могли да са драстични. Имаше по едно време едни liquid metal, които скочиха добре покрай спекулации, че Apple ще ползва революционния им материал, но... доколкото си спомням щяха да ги делистнат по едно време и всичко замина. Така че, умната!

Коментар

• Остави хеджа

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

To туй хеджа бе.....питах за артията.
                              И да имаш и да нямаш какво да хеджираш не е лоша идеята да застанеш късо на пазара по малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
                                за IBM какво ви е мнението.Питам защото закупих малко акции и мисля че има бъдеще
                                След две три години може би - в момента ловиш дял от спада поради преструктуриране. А мен поне ме кефи да ловя дял от растежа

Коментар

Working...
                                X