IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американски акции и опции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не че нещо но мисля че прекаляваш с американски и английски анализи. Основния риск който носиш е спад в цената на акциите. А акциите падат поради четири причини - война, рестриктивна политика, рецесия или надути оценки. В европа нямаш нищо от тези причини в САЩ имаш започване на вдигане на лихви и доста по-високи оценки - макар и не надути. Ако човек гледа чисто пазарно европейските големи компании са международни такива, реално си правят печалбата на същите места където ги правят и американските, а често и с сходни пропорции. но се търгуват по евтино. Така всъщност човек поема по-висок риск с американските компании. Естествено възможно е този негативен сентимент от последната година спрямо европа да се запази. но поне от последните месеци не изглежда така. Европа расте повече от САЩ. Като оценки.

Ако САЩ продължаваше да расте повече бих се съгласил че разликата в сантимента оправдава заемане на по-сериозни позиции в САЩ. Но това просто не е факт. Очевидно и пазарите смятат че Европа е по-добро място - поне към момента. След месец, седмица или дори ден кой знае.
    е тогава смяташ ли да скъсиш 10 годишните им облигации (САЩ), може и да сме в началото на тренд щом ще започват да вдигат лихвите

Коментар

• lv_max оказа се прав за gopro. бях купил от 45 вдигна се малко, преместих стопа на 0 и го отнесло. сега го гледам на 42 и пак ме сърбят ръцете ама мисля да го дочакам на 36-37 .

Коментар

• 5-10 %

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Аз никъде не говоря за валю инвестинг. Това не е моя тип инвестиране и честно казано не вярвам много че е добър начин. Идеята на поста ми бе къде има по-висок шанс растежа да премине в спад. Т.е. не в някаква 5-10% корекция а в откровен мечи пазар. Според мен шанса за това е по-висок в САЩ не в Европа.
        5-10% - първо не е никаква сериозна корекция, Това е адски голям късмет да си купиш хубави неща евтино. и 20 % е ок.
        Какво се притеснвате от подобна корекция? И да имате позиции на загуба....добавете ако вярвате в комампаниите. Ако причината не е фундаментална за пазара в дългосрочен план, ако няма причина фундаментална дадена компания да и се влоши положението...това че сте временно на някаква загуба вобще не трябва да ви притеснява. Разбира се ако не сте влезли в позиция на висока цена - щото например тренда бил такъв.
        Купили ли ли сте чудесна компания на справедлива цена - както казва Бъфет - вие проблем нямаете независимо от корекцията на пазара. Освен разбира се ако не се очертава сериозна финансова или друга криза на пазара като цяло с тенденция да не и се вижда края.

Аз пък инвестирам само в стойност и спекулирам когато виждам възможност да реализирам печалба в рамките на тази стойност.
        Инвестирането в стойност се е променило значително но принципа е същия.
        Най хубавото нещо което може да ви се случи....е чудесни компании които следите и наблюдавате падат - защото пазара пада а не защото компаниите им е лош бизнеса. Инвестирането и правенето на пари е толкова елементарно....че чак се чудя как е възможно.
        Дали съм прав? Амо ако съдя по резултатите ми....не ми е необйодимо някой да ми казва дали съм прав.
        Чудя се какъв бил отзвука на книгата която пиша - ако някога я публикувам. Пиша я не за пари...нито за слава ( най вероятно никога няма да изляза с истинското си име написано на нея си мисля )...просто за мен нещата са толкова елементарни в повечето случай че някък искам да покажа това което мисля.

А какъв е твоя начин на търговия?...Винаги се радвам да чуя интересни предложения...

Коментар

• случва се

Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
          опс грешката е моя. объркал съм 1.1172 и 1.172
          пак извинявайте за този пост

Коментар

• ....

Важна е причината за заемане на дадена позиция. А валутните курсове са непредсказуеми. Никой никога не е успял да създаде модел за предвиждането им, и съответно всички дето говорят че валутния курс е много ясно че ще върви в една или друга посока им го говори това звездите. Защото както казах няма нито един успешен икономически модел, който би могъл да им даде тези резултати.

Играта с валута е хазарт и като всеки хазарт човек може и да спечели.
            Точно така. Важна е причината. Всъщност това е единственото важно.
            И аз съм последния човек на тази земя който някога дори е правил опити да ги предскажа.. Аз съм върл противник на всякакви подобни модели за търговия базирани на графики, индикатори и т.н.
            Аз трябва да те убеждавм в това което казваш а не ти.
            Ако си прочел винаги съм казвал в кръга на шегата че форекс и техническия анализ трябва да бъде забранен със закон за малките играчи. Винаги съм казвал че от форекс може би са спечелили единствено хората които пишат книги за форекс.
            Ела ме виж аз кога играя форекс седя и гледам цял ден графики......

Всъщност ако някой казва че инвестирането или спекуирането е хазарт той би трябвало да има пред вид форекс,биткойни, участие с голям левъридж и технически анализ. Ако има истински начин да фалираш от пазара то той е този...да играеш на левъридж и гледаш индикатори и да затваряш и отваряш позиции в компании или форекс поради това какво показва графиката без да влагаш услуоия да разбереш в какво и защо инвестираш фундаментално.

Преди време когато се започвах да се занимвам с тая работа...почнах да чета като всеки много книги във областта. За себе си реших още тогава че техническия анализ не е за мен от тогава до ден днешен всеки ден се опитвам да опростя търговията която правя и инвестиционните си и спекулативни решения до максимум. Когато аз си взема решение за влизане в дадена компания...отивам и спя спокойно без никакъв стрес независимо дали утре е с 10 % надолу.

Сигурно има хора които може би много разбират и правят някакви пари от технически анализ но не можеш да правиш истински големи пари по този начин. И аз съм последния човек на земята който дори и не искам да се докосвам до това защото е против моята същност.

Та защо съм шорт в еврото?
            Точно поради същата причина поради която 70% от средтвата ми в момента са в долари.
            Аз на левъридж почти не играя. Ако има моменти в които имам левъридж той е максимум 1:2 и то само в някой от моите акаунти, Аз работя с интерактив и там в акциите съм напоравил да не мога повече от 1:2 а форекс левъриджа съм го забранил като опция. Ако имам позиции във различни валути то това е защото искам да бъда в тези валути. Та ако аз реша да сменя валута във форекс моята причина е само и единствено фундаментална. Не ме интересуват краткосрочните движения. Както смятам че долара ще ръсте ще си подържам къси позиции на еврото до като смятам така., Това е мой начин да хеджирам факта че имам евро за да живея и работя и да се възползвам от предимството да имам изцяло долари. И това ще е така до като смятам че нещата са се проемнили фундаментално. Тогава може би ще затворя позициите си и ще купя евро пак фундаментално.
            Точно така както съм на дълги позиции на евро и долаър спрямо швейцарския фрамнк след като се вдигна франка с 20 %. И въпреки че затворих по голямата си част сравнително скоро....ми остават позиции от 0.87 долар/франк и към момента. Защото няма нищо по ясно на този свят че след първоначалния шок франка ще поевтинее. Или ако сам не поевтинее Централната швейцарска банка ще го накара да поевтинее. И причината е фундаментална и изключително елементарна - ако не го направят Швейцария ще "фалира" . От това по елементарна търговия няма, и това е шанс може би един път в живота да реализираш подобни печалби от валутите.
            Къде тук виждаш непрогнозируемото на валутите в които имам позиции?
            Да ти кажа ли и една друга лесна търговия...не толкова доходна но сигурна?
            евро към датска крона. Къса позиция. Гарантирам от 0.5 до 1 % печалба. И вобще не те интересуват индикатори и други глупости...взимаш и стоиш до като спечелиш без левъридж разбира се.
            Че къде беше хазарта тук? КОе е повече хазарта или спосбността да расъждаваш елементарно.

Поздрави!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              сметни пак

въпреки че съжелявам за този пост
              опс грешката е моя. объркал съм 1.1172 и 1.172

Коментар

• не можеш да смяташ

как на 1.172 па макар и с 8.2м имаш 430к печалба.чакай малко или аз не мога да смятам или работиш с друг курс на еврото .
                сметни пак

въпреки че съжелявам за този пост

Коментар

Ей затова ми харесва това което правя...щото ако всички мислят еднакво нещата няма да се случват...и никой няма да прави пари. АКо всичко е честно....и всички компании се оценяват честно и ако всички гледат разума...пазар няма да има...просто някой ще оцени да кажем епъл че струва еди колко си и това е.....който има има...който няма...няма да купува щото е скъпо..и така до следващата обявена печалба...мнооого години...пазара е различен от пазара когато Бенджамин Греъм е писал интилигентния инвеститор...Такива компании които се продават под стойността си просто няма,,,,и знаеш ли защо? защото има много повече пари...и тези пари трябва да работят...
                  Дръжте основната чат от парите си в долари и купувайте американски компании това е моя съвет...който иска иска който не....да прави каквото иска.

Дано утре не съжелявам какво съм написъл...Поздрави...лягам си
                  Аз никъде не говоря за валю инвестинг. Това не е моя тип инвестиране и честно казано не вярвам много че е добър начин. Идеята на поста ми бе къде има по-висок шанс растежа да премине в спад. Т.е. не в някаква 5-10% корекция а в откровен мечи пазар. Според мен шанса за това е по-висок в САЩ не в Европа.

Коментар

Глупсоти говориш...малко съм си пийнал...петък е...сега се прибирам...извинявах да не те обиждам ....и не ми е до коментари но.....аз съм на къса позиция евро долар със 8,2 М от 1.172 и съм до колкото си спомням днес 430к печалба и не съм затворил позицията си и не смятам да я затварям скоро. Преди пак бях на късо в еврото... Непредсказуема ти е представата за света...непредсказуем е курса когато не мислиш ами гледаш индикатори смотани....дали съм сериозен или не инвеститор или спекулант незнам ама ето ме на...аз съм застанал на късо на еврото и стоя....и не съм само аз....да ти призная...
                    Важен е резултата....не е важно като какъв се определяш...дали в дадена ситуация спекулираш...в друга инвестираш няма значение...важно е да взимаш решения и да правиш пари. като съм така в еврото...да спра да търувам акции ли...имам усещането че нямаш представа за какво става въпрос
                    Важна е причината за заемане на дадена позиция. А валутните курсове са непредсказуеми. Никой никога не е успял да създаде модел за предвиждането им, и съответно всички дето говорят че валутния курс е много ясно че ще върви в една или друга посока им го говори това звездите. Защото както казах няма нито един успешен икономически модел, който би могъл да им даде тези резултати.

Играта с валута е хазарт и като всеки хазарт човек може и да спечели.

Коментар

Глупсоти говориш...малко съм си пийнал...петък е...сега се прибирам...извинявах да не те обиждам ....и не ми е до коментари но.....аз съм на къса позиция евро долар със 8,2 М от 1.172 и съм до колкото си спомням днес 430к печалба и не съм затворил позицията си и не смятам да я затварям скоро. Преди пак бях на късо в еврото... Непредсказуема ти е представата за света...непредсказуем е курса когато не мислиш ами гледаш индикатори смотани....дали съм сериозен или не инвеститор или спекулант незнам ама ето ме на...аз съм застанал на късо на еврото и стоя....и не съм само аз....да ти призная...
                      Важен е резултата....не е важно като какъв се определяш...дали в дадена ситуация спекулираш...в друга инвестираш няма значение...важно е да взимаш решения и да правиш пари. като съм така в еврото...да спра да търувам акции ли...имам усещането че нямаш представа за какво става въпрос
                      как на 1.172 па макар и с 8.2м имаш 430к печалба.чакай малко или аз не мога да смятам или работиш с друг курс на еврото .

Коментар

• Ей затова...

Не че нещо но мисля че прекаляваш с американски и английски анализи. Основния риск който носиш е спад в цената на акциите. А акциите падат поради четири причини - война, рестриктивна политика, рецесия или надути оценки. В европа нямаш нищо от тези причини в САЩ имаш започване на вдигане на лихви и доста по-високи оценки - макар и не надути. Ако човек гледа чисто пазарно европейските големи компании са международни такива, реално си правят печалбата на същите места където ги правят и американските, а често и с сходни пропорции. но се търгуват по евтино. Така всъщност човек поема по-висок риск с американските компании. Естествено възможно е този негативен сентимент от последната година спрямо европа да се запази. но поне от последните месеци не изглежда така. Европа расте повече от САЩ. Като оценки.

Ако САЩ продължаваше да расте повече бих се съгласил че разликата в сантимента оправдава заемане на по-сериозни позиции в САЩ. Но това просто не е факт. Очевидно и пазарите смятат че Европа е по-добро място - поне към момента. След месец, седмица или дори ден кой знае.
                        Ей затова ми харесва това което правя...щото ако всички мислят еднакво нещата няма да се случват...и никой няма да прави пари. АКо всичко е честно....и всички компании се оценяват честно и ако всички гледат разума...пазар няма да има...просто някой ще оцени да кажем епъл че струва еди колко си и това е.....който има има...който няма...няма да купува щото е скъпо..и така до следващата обявена печалба...мнооого години...пазара е различен от пазара когато Бенджамин Греъм е писал интилигентния инвеститор...Такива компании които се продават под стойността си просто няма,,,,и знаеш ли защо? защото има много повече пари...и тези пари трябва да работят...
                        Дръжте основната чат от парите си в долари и купувайте американски компании това е моя съвет...който иска иска който не....да прави каквото иска.

Дано утре не съжелявам какво съм написъл...Поздрави...лягам си

Коментар

• Глупости

А за курса евро долар. Валутните курсове са непредсказуеми. Може и някой да играе според тях, но ме съмнява някой нормален голям инвеститор да взима основни позиции само според това. Все пак ако е сигурен че долара ще расте за къв х..й му е да поема втори риск с пазара на акции като просто може да заеме ливърджната позиция срещу еврото.

Нещата са доста по-сложни от това което което изкарват някакви краткосрочни анализатори и търсещи сензация журналисти. Ако човек иска да играе за флуктуации в рамките на ден или месец е едно. но ако иска да инвестира с хоризонт години е съвсем друго.

Коментар

• Къде ги видя

е хубу де впредвид това прословуто QE хамериканците се юрнаха да купуват европейски акции . с какво ги купуват - евро. ще има много напечатани хартийки, но това търсене на евро не би ли го оскъпило.60млрд месечно за 1-1.5 година не е чак такова печатане. а и няма ли да се надуе балон при дакса
                            тези американци незнам. Това че Бъфет е взел една европейска компания не значи много.

Коментар

• А за курса евро долар. Валутните курсове са непредсказуеми. Може и някой да играе според тях, но ме съмнява някой нормален голям инвеститор да взима основни позиции само според това. Все пак ако е сигурен че долара ще расте за къв х..й му е да поема втори риск с пазара на акции като просто може да заеме ливърджната позиция срещу еврото.

Нещата са доста по-сложни от това което което изкарват някакви краткосрочни анализатори и търсещи сензация журналисти. Ако човек иска да играе за флуктуации в рамките на ден или месец е едно. но ако иска да инвестира с хоризонт години е съвсем друго.

Коментар

Покрай сухото гори и мокрото.
                                Германия е добре и винаги ще е добре. Но това не променя мнението ми. Както казах причините ми са фундаментални и не са свързани с конкретна компания или страна.
                                Не е за мен този риск.

Коментар

Working...
                                X