IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кросовете на Архитекта

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да се пробвам ли за фундамента, сега всички очакват Драги да обяви наистина увеличение на QE, което от своя странa означава, че очакванията са вече изтъргувани, което от своя страна значи, че ако по случайност пазара не бъде изненадан от големината на мерките за QЕ, което не го вярвам, защото многократно се повтори, че програмата ще продължи толкова колкото има нужда, то еврака няма накъде надолу да ходи. Същото и с феда, защото тяхното най-много до догодина да се забави вдигането на лихвите, не за друго ами защото гледах един анализ и дъжавата, която фигурираше на четвърто масто да има проблеми с бюджета, ако ФЕД дигне лихвите, беше Украйна Тъй тъй ама догодина ще си гласуват различен бюджет. Можко им стана толкова години с тая лихва мизерна, ще вземат да си прецакат икономиката вече и си ги имат тези страхове и то никак не безпочвени. Пък и нали и цял днен блумберг тръбиха как фед бил сменил тона едва ли не ги дигнали вече. А кажи пак дето ни учат ЦБ били независими хахха БНБ и тя ахаха...
    Та силно ме съмнява да видим паритет, освен ако нещо не се сговняса т.е. я китайчетата, я нещо американската икономика (некоя драмичка с дълга им примерно), но това пак добре дошло за еврака и златцето...нали тъй...Петролеца и той нема накъде по-ниско да слиза, а и ония разнебитиха вече фракинга и русначетата. Масовизация на ел. автомобили има още временце, та и от петролеца нищо ме мой да дойде, за дефлация и т.н. с още по-ниски цени на барел

Само размирици в Европа или нещо по-сериозно (воуръжен конфликт) може да удари еврото...

masagor как се справям? Да се кандидатирам ли за врачка пак, Берлускони си ги уважаваше много врачките

Сега сериозно, ще се радвам да споделиш и ти вижданията си за фундамента
    Last edited by pepe1234; 01.11.2015, 08:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
      Разбира се че може.Та дори и примерът в статията, която вие дадохте го доказва.Баровете при двата брокера са формирани от различен брой тикове. Затова Ви казах, че примерът е неуместен. Няма как да сравняваме дата фийд от брокер даващ ECN достъп и от друг без такъв. Това е все едно да сравняваме два автомобила от два различни производителя само защото са червени. Единият 100 к.с. другият 500 к.с. и да се чудим защо имали различни постижения.
      Габров, ти продължаваш да не ме разбираш упорито. Това, че тиковите обеми за един и същи бар може да се различават е пределно ясно, затова и обема на стоковия форекс пазар е абсурдно да се ползва като инструмент за взимане на трейдинг решения (поне според мен)

значи това е все едно ти да искаш да си купиш кола, но не знаеш дали ауди или бмв и се колебаеш (все едно се чудиш шорт или лонг). и си казваш, ще взема решение на базата на конските сили (тиков обем) понеже искаш да бръмчиш в студентски град и да сваляш уруспий (да спечелиш пипсове) обаче в единия авто салон (брокер) бмв то има 100 конски сили, в другия 200, а в трети 300. ако конскитее ти сили наистина са критерий за покупка, как го взимаш това решение..., след като никъде нямаш надеждни данни за конските сили.

та и вашата работа е малко такава ми се струва ...естествено, че не гледате само конски сили, а и дали е дизел примерно и колко харчи...но аргумента с конските сили при тези условия е доста слаб....както и да е, важното е да ви вързват уруспийте
      Last edited by masagor; 31.10.2015, 19:56.
      Проста работа, но не е за прости хора

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
        Стига бе човек, не се цупи, не си некоя госпожица... чак пък толкова. Всички сме свикнали да ядем хурката особено в бг, това за брокерите не ме впечатлява вече след стопчета, шипчета, спредове и путки майни (на ИЦАТА любимите)... Навъртай се из темата на мен лично ще ми е интересно да науча повече за фундаменталния анализ.. Не е хубаво да се отрича нищо без човек да е наясно, какво е то Да Габров така е ние сме по техническия анализ, ама не е лошо да има и други компетенции особено за Жорката и Майкъла мисля, че ще им е много интересно

масагор, са ако и ти си цесекар ще те призная
        Разбира се. Аз никога не съм казвал че съм против фундамента. Напротив.Всичко що е градивно и спомага крайният резултат да е печалба в наша полза, гласувам с две ръце за.

Коментар

• Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
          е , как да е неуместен как може обемът, на базата на който взимаш решения за търговия , да ти зависи от дата фийда на брокера това е доста несериозно, но щом ви помага, успех ти желая .

...
          Разбира се че може.Та дори и примерът в статията, която вие дадохте го доказва.Баровете при двата брокера са формирани от различен брой тикове. Затова Ви казах, че примерът е неуместен. Няма как да сравняваме дата фийд от брокер даващ ECN достъп и от друг без такъв. Това е все едно да сравняваме два автомобила от два различни производителя само защото са червени. Единият 100 к.с. другият 500 к.с. и да се чудим защо имали различни постижения.
          Last edited by Niki Gabrov; 31.10.2015, 19:36.

Коментар

• Стига бе човек, не се цупи, не си некоя госпожица... чак пък толкова. Всички сме свикнали да ядем хурката особено в бг, това за брокерите не ме впечатлява вече след стопчета, шипчета, спредове и путки майни (на ИЦАТА любимите)... Навъртай се из темата на мен лично ще ми е интересно да науча повече за фундаменталния анализ.. Не е хубаво да се отрича нищо без човек да е наясно, какво е то Да Габров така е ние сме по техническия анализ, ама не е лошо да има и други компетенции особено за Жорката и Майкъла мисля, че ще им е много интересно Надявам се и Архито да няма против все пак темата си е негова, но той е свестен и никога няма да пичкоса някой без причина...

масагор, са ако и ти си цесекар ще те призная
            Last edited by pepe1234; 31.10.2015, 19:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
              Примерът който се дава в статията не е уместен. Сравняват се две графики на два коренно различни брокера.
              е , как да е неуместен как може обемът, на базата на който взимаш решения за търговия , да ти зависи от дата фийда на брокера това е доста несериозно, но щом ви помага, успех ти желая .

фундаменталният анализ не е лесен и иска повечко опит и време за да го разбереш, но темата е много обширна и не ми се подхваща сега...но с две думи казано, всичко зависи от очакванията за следващата стъпка на централните банки. пробвай да се концентрираш върху това
              има и едно животно ,което се нарича сентимет...може би това е нещото, което те кара да си мислиш , че фундаменталния анализ е като гледането на кафе

но като цяло, независимо как търгува човек, важи мотото на Ицето "съмтаймс уйн, съмтаймс люн"
              Проста работа, но не е за прости хора

Коментар

не се бъзикай, стопанско управление с профил финанси, вътрешно счетоеодство и калкулации съм Ма бая статистика съм поизгризал... Туй то, ако искаш обазование, като хората за съжаление е нужна чужбина
                Шегувам се разбира се. Като отворих линка ти и в първият момент си помислих, че са китайски йероглифи.

Коментар

ебаси врачка съм и двете ми предположения са верни

И аз го схванах. Говори за нещо, за което вероятността да се случи е поне 1:1.000.000, освен ако нарочно не се манипулира индикатора от брокера...А и то си е казано даже и там в публикацията, че корелацията с фючърса е срого позитивна...

Това за относителната тежест, по би ме притеснило по-принцип, но като се гледа и ценовото движение освен обемите не е чак такъв проблем...

Пич вкарваш се във филми според мен с това. Колкото до фундамента имаме нужда и от такъв в темата, все още нямаме някой, който да дава прогнози на база на фундамента, с Жорката и Майкъла ще си паснете идеално те търгуват със седмици сделки
                  Прогнозата на база фундамент е двупосочна до момента в който излезе новината, а и след това не е сигурно как ще повлияе на цената, заради предварителните очаквания изтъргувани вече от участниците на пазара.А при техническият анализ имаш търговия на база статистика.Тоест сетъпи с по-малка или по-голяма вероятност да се осъществят.

Коментар

• не се бъзикай, стопанско управление с профил финанси, вътрешно счетоеовство и калкулации съм Ма бая статистика съм поизгризал... Туй то, вече ако искаш обазование, като хората за съжаление е нужна чужбина
                    Last edited by pepe1234; 31.10.2015, 18:48.

Коментар

Браво много стойностна дискусия се получи, явно все още са останали и читави хора в тази държава. Когато си писах дипломната за Monotone likelihood ratio
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Monotone_likelihood_ratio

Тук в БГ ме гледаха като теле.... в катедра статистика, та ходих и в катедра математика да намеря някой с който да мога да обсъждам, че съм икономист все пак. ..

масагор, официално добре дошел в темата от мен
                      Китайска филология ли си завършил?

Коментар

• Браво много стойностна дискусия се получи, явно все още са останали и читави хора в тази държава. Когато си писах дипломната за Monotone likelihood ratio преди 5 години
                        https://en.wikipedia.org/wiki/Monotone_likelihood_ratio

Тук в БГ ме гледаха като теле.... в катедра статистикана УНСС, та ходих и в катедра математика да намеря някой с който да мога да обсъждам, че съм икономист все пак. ..

масагор, официално добре дошел в темата от мен
                        Last edited by pepe1234; 31.10.2015, 18:42.

Коментар

ебаси врачка съм и двете ми предположения са верни

И аз го схванах. Говори за нещо, за което вероятността да се случи е поне 1:1.000.000, освен ако нарочно не се манипулира индикатора от брокера...

Това за относителната тежест, по би ме притеснило по-принцип, но като се гледа и ценовото движение освен обемите не е чак такъв проблем... А и то си е казано даже и там, че корелацията с фючърса е срого позитивна...

Пич вкарвш се във филми според мен с това. Колкото до фундамента имаме нужда и от такъв в темата, все още нямаме някой, който да дава прогнози на база на фундамента, с Жорката и Майкъла ще си паснете идеално те търгуват със седмици сделки
                          Брокерът при който търгуваш може да влияе върху търговията ти по десетки начини.Едва ли има спекуланти с пари, които все още да се лъжат и да търгуват при брокери със измислен прайс фийд. А за останалите номерца винаги има начини да се справиш след като ги изучиш.

Коментар

• ебаси врачка съм и двете ми предположения са верни

И аз го схванах. Говори за нещо, за което вероятността да се случи е поне 1:1.000.000, освен ако нарочно не се манипулира индикатора от брокера...А и то си е казано даже и там в публикацията, че корелацията с фючърса е строго позитивна...

Това за относителната тежест, по би ме притеснило по-принцип, но като се гледа и ценовото движение освен обемите не е чак такъв проблем...

Пич вкарваш се във филми според мен с това. Колкото до фундамента имаме нужда и от такъв в темата, все още нямаме някой, който да дава прогнози на база на фундамента, с Жорката и Майкъла ще си паснете идеално те търгуват със седмици сделки
                            Last edited by pepe1234; 31.10.2015, 18:49.

Коментар

е аз не ти ли помагам виж , че взе да се замисляш ,какво точно ти показва тиковия обем.

ето тука е обяснена добре разликата и проблемите на тиковия обем.

http://www.earnforex.com/blog/do-you...x-tick-volume/

.
                              Примерът който се дава в статията не е уместен. Сравняват се две графики на два коренно различни брокера.

Коментар

е аз не ти ли помагам виж , че взе да се замисляш ,какво точно ти показва тиковия обем.

ето тука е обяснена добре разликата и проблемите на тиковия обем.

http://www.earnforex.com/blog/do-you...x-tick-volume/

алтернатива за обемен индикатор за фореекс не ми е позната (няма и как да има, понеже форекс пазара не е централиъиран), иначе бих я споделил.

иначе алтернативи за трейдинг методи има много. аз ползвам фундаментален анализ + познания и разбиране на ордър флоу-а...демек , какво движи цената и как се движи цената.
                                от тука коментираните бомби не разбирам , така че няма как да допренеса за дискусията
                                Фючърсният пазар на валути е само една малка част от търговията с валута. И тъй като ликвидността на пазара осигурявана от участниците в него формира графиката изобразяваща цената, то и затова индикаторът за обем при спот графика показва почти същите данни като този при фючърса. Та спокойно може да се използва със същата надежност с която и при фючърсите.

Коментар

Working...
                                X