IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кросовете на Архитекта

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро момци, вижданията ми за днес: Йената пак си тества нивото от петък, трети опит за пробив, мисля че и е време да пропада... на 30 мин дау му виждам 3 вълни нагоре и вече една надолу та според мен скоро 17300 е възможно. Жорка 17 900 май му ще му дойде в повече за момента... еврака си слезна и ако некой крос не го издърпа за шип надолу, ще си отиде на 1.11 дето Габров го викаше, само дето не знам дали ще го направи от първи опит, че виж йената 3ти път дъното го тества...На вас, как ви се струва ?
    Last edited by pepe1234; 02.11.2015, 09:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      Дано не се стигне до реална война, защото икономическата е изчерпана към този момент според мен... масагор къде е да каже, ще вземе да се окажем големи фундаменталисти тук
      В последния брой на в-к "Строго секретно" с големи букви на първа страница пише
      "Събудихте мечката сега се молете".

Коментар

• геее тва пък един майтап да не си направиш. бахти и сухарите

Коментар

• Дано не се стигне до реална война, защото икономическата е изчерпана към този момент според мен... масагор къде е да каже, ще вземе да се окажем големи фундаменталисти тук

Коментар

Не е толкоз лесно жорка петролеца по тръба върви, дет няма тръби не върви. Пък и той добре се ориентира към китайчета, бразиллета и индийчета, него не го мисли.. Не успяха да го сринат имаше голям напън ама удържаха, опитаха се икономическа войничка да му спретнат, но тех толкоз лесно не можеш ги прегазиш... А и нали виждаш как зациклиха с дефлацията, не могат да си го позволят, щото ще се самоубият ритуално...За голямата депресия чел ли си, просто не могат да си го позволят, искаше им се много, ама ореха се оказа костелив (мисля, че ми се мернаха статии - руснаците трупат яко златен резерв в момента )... Ако следиш с тези бежанци в Европа започнаха да се сменят нагласите и лявото започна много да се увеличава, Гърция, Португалия, Германия са в протести, Италия си имаха Грило, Франция -Льо Пен ли беше, трудничко много много трудничко. Най-голямото ми опасение е Амитата да не докарат тук войната, защото ние сме външна граница на ЕС и тук ще се водят ефективни военни действия ако стане нещо(опазил ни господ), е вчера Боко е искал засилено присъствие на НАТО у нас, това какво ти говори? Лошото е че Амитата с този огромен външен дълг имат проблем, на скоро четох, че в чисто исторически план тези работи с външните дългове и задлъжнялости на държавите са се решавали с воийни... За мен Майдана беше опит за започване на мащабна война (все пак на Кримския полуостров са им атомните подводници и гояма част от морския флот на руснаците, дестабилизация на района се почнам добре че не стана голямата патаклама - пу пу да плюем в пазвите), онзи самолет преди (но не успяха да го прокарат като версия) също, сега с руския самолет и ИДИЛ вчера също...Ако вземеш да гледаш исторически как започват войните ще се убедиш, гледай малко документални филми, ако щеш и за пърл харбър гледай как реално амитата влизат във войната (по-спомени службите им имат инфо за такава атака, но ги жертват и тогава се отприщва народно недоволство и вече могат спокойно да си влезанат във войната...) винаги има провокация на голяма обществена реакция или отзвук, истинаска или не, после е все тая...
            Войната днес не се води с оръжия, а от Централните банки. Защо ти е да водиш война и да убиваш хора и след това да нямаш работна сила за да се възстанови тази икономика, като просто можеш да си печаташ пари и да обезценяваш валутата си, като прецакваш другите страни които са със по-скъпи валути. Руснаците и те не искат да започват война, защото в двете световни войни са имали подкрепата на САЩ и половин Европа, защото им е ясно че не могат да се справят и с една Германия само, та камо ли цяла Европа или САЩ. Китайците и индийците са силно зависими от САЩ и Европа, така че слушат какво им нареждат те, а за японците няма смисъл да казвам

Коментар

няма такова нещо жорка, когато се занимаваш достатъчно и влезеш в материята не е вече на китайски. В интерес на истината в момента, като си го отворя и аз се чудя на себе си. Много неща съм забравил и дори и не мога да си представя, че някога съм го чаткал това, но като няма приложение и практика всичко избледнява с времето, сега и на мен ми е почти на китайски споко нищо общо с гений, само труд и постоянство...
              Просто човек си няма и на идея на какво е способен, ако не си постави цел...
              така е прав си

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                Пепе аз мисля че ако Путин не стане по-послушен и не спре да се напиня като глист на буца, ще му бутнат петролеца още и ще му гледат сеира
                Не е толкоз лесно жорка петролеца по тръба върви, дет няма тръби не върви. Пък и той добре се ориентира към китайчета, бразиллета и индийчета, него не го мисли.. Не успяха да го сринат имаше голям напън ама удържаха, опитаха се икономическа войничка да му спретнат, но тех толкоз лесно не можеш ги прегазиш... А и нали виждаш как зациклиха с дефлацията, не могат да си го позволят, щото ще се самоубият ритуално...За голямата депресия чел ли си, просто не могат да си го позволят, искаше им се много, ама ореха се оказа костелив (мисля, че ми се мернаха статии - руснаците трупат яко златен резерв в момента )... Ако следиш с тези бежанци в Европа започнаха да се сменят нагласите и лявото започна много да се увеличава, Гърция, Португалия, Германия са в протести, Италия си имаха Грило, Франция -Льо Пен ли беше,Полша - Качински, Унгария-Орбан трудничко много много трудничко. Най-голямото ми опасение е Амитата да не докарат тук войната, защото ние сме външна граница на ЕС и тук ще се водят ефективни военни действия ако стане нещо(опазил ни господ), е вчера Боко е искал засилено присъствие на НАТО у нас, това какво ти говори? Лошото е че Амитата с този огромен външен дълг имат проблем, на скоро четох, че в чисто исторически план тези работи с външните дългове и задлъжнялости на държавите са се решавали с воийни... За мен Майдана беше опит за започване на мащабна война (все пак на Кримския полуостров са им атомните подводници и голяма част от морския флот на руснаците, дестабилизация на района се почва, добре че не стана голямата патаклама - пу пу да плюем в пазвите), онзи самолет преди (но не успяха да го прокарат като версия) също, сега с руския самолет и ИДИЛ вчера също...Ако вземеш да гледаш исторически как започват войните ще се убедиш, гледай малко документални филми, ако щеш и за пърл харбър гледай как реално амитата влизат във войната (по-спомени службите им имат инфо за такава атака, но ги жертват и тогава се отприщва народно недоволство и вече могат спокойно да си влезанат във войната...) винаги има провокация на голяма обществена реакция или отзвук, истинаска или не, после е все тая...
                Last edited by pepe1234; 01.11.2015, 09:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от jorkata_pz Разгледай мнение
                  хахахаах и аз това щях да питам. Пепе е някъв гении сигурно
                  няма такова нещо жорка, когато се занимаваш достатъчно и влезеш в материята не е вече на китайски. В интерес на истината в момента, като си го отворя и аз се чудя на себе си. Много неща съм забравил и дори и не мога да си представя, че някога съм го чаткал това, но като няма приложение и практика всичко избледнява с времето, сега и на мен ми е почти на китайски споко нищо общо с гений, само труд и постоянство...
                  Просто човек си няма и на идея на какво е способен, ако не си постави цел...
                  Last edited by pepe1234; 31.10.2015, 23:40.

Коментар

• аз днес разучавам Фибоначи корекция и ветрило и от пондрелник ще ги тествам на демото да видя дали съм разбрал правилно нещата

Коментар

Да се пробвам ли за фундамента, сега всички очакват Драги да обяви наистина увеличение на QE, което от своя странa означава, че очакванията са вече изтъргувани, което от своя страна значи, че ако по случайност пазара не бъде изненадан от големината на мерките за QЕ, което не го вярвам, защото многократно се повтори, че програмата ще продължи толкова колкото има нужда, то еврака няма накъде надолу да ходи. Същото и с феда, защото тяхното най-много до догодина да се забави вдигането на лихвите, не за друго ами защото гледах един анализ и дъжавата, която фигурираше на четвърто масто да има проблеми с бюджета, ако ФЕД дигне лихвите, беше Украйна Тъй тъй ама догодина ще си гласуват различен бюджет. Можко им стана толкова години с тая лихва мизерна, ще вземат да си прецакат икономиката вече и си ги имат тези страхове и то никак не безпочвени. Пък и нали и цял днен блумберг тръбиха как фед бил сменил тона едва ли не ги дигнали вече. А кажи пак дето ни учат ЦБ били независими хахха БНБ и тя ахаха...
                      Та силно ме съмнява да видим паритет, освен ако нещо не се сговняса т.е. я китайчетата, я нещо американската икономика (некоя драмичка с дълга им примерно), но това пак добре дошло за еврака и златцето...нали тъй...Петролеца и той нема накъде по-ниско да слиза, а и ония разнебитиха вече фракинга и русначетата. Масовизация на ел. автомобили има още временце, та и от петролеца нищо ме мой да дойде, за дефлация и т.н. с още по-ниски цени на барел

masagor как се справям? Да се кандидатирам ли за врачка пак, Берлускони си ги уважаваше много врачките

Сега сериозно, ще се радвам да споделиш и ти вижданията си за фундамента
                      Пепе аз мисля че ако Путин не стане по-послушен и не спре да се напиня като глист на буца, ще му бутнат петролеца още и ще му гледат сеира

Коментар

• Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
                        е , как да е неуместен как може обемът, на базата на който взимаш решения за търговия , да ти зависи от дата фийда на брокера това е доста несериозно, но щом ви помага, успех ти желая .

фундаменталният анализ не е лесен и иска повечко опит и време за да го разбереш, но темата е много обширна и не ми се подхваща сега...но с две думи казано, всичко зависи от очакванията за следващата стъпка на централните банки. пробвай да се концентрираш върху това
                        има и едно животно ,което се нарича сентимет...може би това е нещото, което те кара да си мислиш , че фундаменталния анализ е като гледането на кафе

но като цяло, независимо как търгува човек, важи мотото на Ицето "съмтаймс уйн, съмтаймс люн"
                        хахахаах ние затва се стремим уин да е повече от люн

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki Gabrov Разгледай мнение
                          Китайска филология ли си завършил?
                          хахахаах и аз това щях да питам. Пепе е някъв гении сигурно

Коментар

ебаси врачка съм и двете ми предположения са верни

И аз го схванах. Говори за нещо, за което вероятността да се случи е поне 1:1.000.000, освен ако нарочно не се манипулира индикатора от брокера...А и то си е казано даже и там в публикацията, че корелацията с фючърса е строго позитивна...

Това за относителната тежест, по би ме притеснило по-принцип, но като се гледа и ценовото движение освен обемите не е чак такъв проблем...

Пич вкарваш се във филми според мен с това. Колкото до фундамента имаме нужда и от такъв в темата, все още нямаме някой, който да дава прогнози на база на фундамента, с Жорката и Майкъла ще си паснете идеално те търгуват със седмици сделки
                            Пепе на дълги периоди търгувам когато не мога да стоя постоянно на платформата. Като имам време ползвам бомбите на минутка и на 5

Коментар

Габров, точно това твърдение е много опасно и грешно, защото няма нищо общо с истината

Обемът в един бар ти показва тиковия обем, демек колко пъти се е променила цената надолу нагоре в рамките на бара. това няма нищо общо с количеството търгувани контракти (говорим за спота на форекс пазара).

Ще ти дам следния пример: ако имаш на едно ниво 10 000 сел контракта и 100 бай контракта, какво ще се случи с цената ? ще падне директно без да прави много движения нагоре надолу в рамките на бара . Въпреки че имаш голям обем, тиковия обем няма да е висок.

От друга страна , ако имаш 1000 сел и 1000 бай контракта цената може да ти нарисува голям тиков обем, заради борбата на мечкте и биковете в рамките на бара , а реалния обем да е сравнително нисък.

Не казвам, че тиковият обем няма реално приложение, но е важно да се разбира , какво точно ти показва, след като го ползвате в търговията си. В противен случай изводите, които си вадите, са базирани на едно голямо бичи-мечо говно

надявам се , че разликата ви е ясна. Ако не, четете книги и форуми (този не е може би най-подходящия) и се образовайте .
                              добре като имаш 10000сел и 1000 бай контракта ще се получи гап и после като го запълни пак ще стане обем щото имаш движение надолу нагоре ако това се случи на 5мин графика обема ще стане на по-големите и ще си гледаш бомбите на по-големите графики
                              Last edited by jorkata_pz; 31.10.2015, 22:17.

Коментар

Габров, ти продължаваш да не ме разбираш упорито. Това, че тиковите обеми за един и същи бар може да се различават е пределно ясно, затова и обема на стоковия форекс пазар е абсурдно да се ползва като инструмент за взимане на трейдинг решения (поне според мен)

)
                                Разбирам Ви, но се въртим в кръг.За да съм ясен ще го кажа кратко и крайно.Индикаторът за обем може да се ползва резултатно единствено при качествен дата фийд от страна на брокера.

Коментар

Working...
                                X