Първоначално изпратено от nice
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аматьорски анализ - EUR/USD, EUR/CHF
Collapse
X
-
-
[QUOTE=mos70;1147767]Еврото не успя да направи "чист" пробив на канала, в който се движи от края на май. Въпреки, че на дневна база имаме две свещи, които затвори над този канал, тези свещи са тип "дожи", което за мен говори за частичен пробив на канала. Подтвърждение на съмненията ми за пробива, дава графиката на седмична база, където последната свещ е затворила над канала, но почти цялото и тяло и сянка са в канала.
s kakvi nastroiki na linite na ichimoku rabotish ako ne e taina ... standartnite sa 9,26,52 kogato se e rabotelo 6 dni v sedmicata no za oblaka ne pishe s kakvi staoinosti tr da sa granicite mu.Да имаш кураж не значи да не се страхуваш - това значи да те е страх и въпреки това да имаш воля да
Коментар
-
EUR/ USD- РАЗВРЪЗКАТА НАБЛИЖАВА
Еврото не успя да направи "чист" пробив на канала, в който се движи от края на май. Въпреки, че на дневна база имаме две свещи, които затвори над този канал, тези свещи са тип "дожи", което за мен говори за частичен пробив на канала. Подтвърждение на съмненията ми за пробива, дава графиката на седмична база, където последната свещ е затворила над канала, но почти цялото и тяло и сянка са в канала.
Прогноза за идната седмица
На седмична база
Цената е влязла в облака на Ишимоку, като в същото време е на границата на МА200. Съпротива на покачването ще оказва именно горната граница на облака, линията Senkou Span B (1.4015). Преодоляването на облака ще доведе до тест на линията 5/8 на Murrey, която не очаквам да окаже сериозна съпротива. При нейното преодоляване, пътят към границата на канала (1.4565) от върха 1.6036 ще бъде открит, като междинни съпротива ще има около 1.4300- 1.4400.
Индикатора ADX е със силно възходящ тренд.
При падане под долната граница на облака Ишимоку, движението къд долната граница на покачващият канал, ще се ускори
На дневна база
Тук картината е по сложна. На пръв поглед възходящият тренд е силен: Tenkan-Sen отдана е пресякла Kijin-Sen от долу нагоре, която е подтвръдено от силният възходящ тренд. От друга страна имаме две последни свещи тип "дожи", което говори, че имаме равновесие в биковете и мечките, което се подтвърди в петък, където борбата беше жестока. Друг важен момент е, че цената е опряла, и е направила опит за пробив на линията на "Екстремална съпротива"- +1/8 на Murrey и два пъти не е успяла да я пробие (2-ете дожи). Това ме навежда на мисълта, че поне в понеделник няма да видим пробив на това ниво, а по-скоро ще има известна консолидация, преди повторен опит за пробив.
Първа подкрепа е 1.3915, втора- 1.3870, трета- 1.3670- това е важното ниво на Murrey 8/8
покачващата сила на ADX е със симптоми на спад.
Прогноза за понеделник: тест на горната граница на възходящият канал- 1.3870, и движение в тесни граници
Графика D1
Графика W1
Коментар
-
Попаднах на неизвестна за мен, до момента, историческа графика EUR/ USD, датираща от 1979 г. !!!
Това, което се вижда е, че известното до момента дъно, не е историческото! Най ниското дъно е от март 1985 г, и е било- 0.6382
Като гледам графиката, ми се струва, че Глобарният тренд Евро/Долар е нагоре!
Ще е любопитно, вълновиците и професионалистите, какво могат да кажат по тази графика, за глобалната ситуация!
Изчислих, че средният исторически курс, считано от 1979г е 1.1532
Last edited by mos70; 07.10.2010, 07:45.
Коментар
-
EUR/ USD- ПРОГРАМА МИНИМУМ Е ИЗПЪЛНЕНА
EUR/ USD
През изминалата седмица, всичко се разви по план! Еврото достигна на 20 пипса от горната граница на канала в който се движи от края на юни. Непросредствената съпротива в момента е 1.3810- 1.3820. Следващите междинни съпротиви са: 1.4020, 1.4180-1.4220. Теоретичната крайна цел е 1.4570-1.4580- връх от 13 януари и горна граница на низходящият канал от върха 1.6036.
Прогноза за идната седмица: Въпреки, че няма индикации за "умора", на дневна база имаме 4 зелени свещи (5 ще са много), а имайки впредвид, че най-близката съпротива е двойна- граница на канала и междинен връх от 17 март, ме кара да предположа, че поне в понеделник няма да видим пробив на тази съпротива. Очаквам, че е възможно идната седмица да видим корекция към 1.3520, което е около 23.6% от покачването от 10 септември.
Коментар
-
EUR/USD- биковете са с превес!
EUR/ USD
Биковете владеят инициативата!
Движението продължава по очертаният в жълто канал, започнал в началото на юни. Теста на долната граница на канала бе неуспешна (розовият сектор), след което последвa мощно оттласкване от тази граница. Движението би трябвало да продължи до горната граница на канала, текущо проектирана при отчитане на времевият фактор, на нива около 1.38.
Всички трендови индикатори: ADX, OBV, %R, Momentum, MaRsi-Tigger, Parabolic-дават на дневна база BUY! Цената на дневна база затвори доста над МА200, което е допълнително подкрепя възходящото движение!
Ето и текущата графика на дневна база:
Коментар
-
EUR/USD- с цел 1.3450
EUR/USD
Всички индикатори, които имам активирани, дават посока "север" за предстоящата седмица!
Единственото "притеснение" идва от индикатора ADX, при който +DI захожда отдолу и пресича +DI, което е добре, но като цяло сочи, че възходящото движение е с намаляваща сила!
В същото време обаче, Parabolic подкрепя посоката "север". Всичко останало дава BUY.
Не е пробит и възходящият канал по който се движи двойката от началото юни, като в момента се е оттласнала от долната граница на канала. В момента почти е достигнато нивото на дясното "рамо" на "главата с рамене", която е оформила двойката. Въпреки, че цялото движение, което би трябвало да направи двойката в следствие на "главата с рамене" не е реализирано, индикациите в полза на възходящо движение са повече от тези за спад.
Прогнозата ми е, че двойката ще тества локалният връх 1.3330, при преодоляването на който ще се насочи към Фибо-нивото 1.3450, където най-вероятно ще има по-голям отпор
Коментар
-
ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ
От гледна точка на статистиката за EUR/CHF имаме следната картина: на седмична база от 99-а година до момента, SMA с период 499, т.е. (максимално възможното, което дава като възможност "яху-финанс") е 1.47, като това се е случило от март до август 2003 година. Към 30 август 2010, същата тази SMA отново е 1.47! Т.е. от глобална гледна точка, големият спад на еврото спрямо франка през последните 3 години, не изглежда толкова драматичен и не е нещо извънредно, което се е случило, и в момента сме на дъното! В същото време максималната SMA е била 1.62 в периода юни-октомври 2008г.
Т.е. събсем грубо казано, "нормалния" курс на евро/франк е около 1.54, но сегашното отклонение е в рамките на статистиката.
Коментар
-
Индикатора Camarilla (от предният пост) сработи много добре, като вече сме в зоната "External".
EUR/CHF
Според мен дъното вече е достигнато и в перспектива предстоят добри дни за еднинната валута. На "седмична" база имаме ясно отчетлива дивергенция от Стохистика.
Средносрочна цел: 1.35 -1.38
Коментар
-
EUR/USD е с краткосрочна посока на север
И така в края на седмицата правя анализ на текущата ситуация при EUR/ USD
Дневна база
Parabolic SAR - ↘
ADX- слаб тренд, като в същото време –DI спада, +DI се покачва. Прогноза от ADX- ↗
OBV- ↗
%R= -77.5, което говори, че сме в зоната на свръх продададеност. Прогноза- ↗
Momentum= - 96 и е неопределен, което пък означава, че текущият тренд най-вероятно ще се запази. Прогноза- ↗
Bollinger- в началото сме на разширяване на канала, като текущото покачване е започнало от долната граница на канала, което говори, че най-вероятно текущият възходящ тренд ще се запази. Прогноза- ↗
Обобщение:
И така от 6 индикатора имаме: ↗- 5/6, ↘- 1/6.
Прогноза за 30.08.2010- Покачване на EUR/USD с вероятност- около 80%
Първа цел: 1.2840- 23.6 фибо корекция на спада от 1.6036 до 1.1875
Втора цел: 1.3060- 38.2 глобална фибо корекция на цялото покачване от 0.8229 до 1.6036
Коментар
Коментар