Юнака е ходил на училище и може да брои бре нещастници , ко знаете вии.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аматьорски анализ - EUR/USD, EUR/CHF
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнениеКаква е целта на тази тема?
Сигурно целта на темата съвпада с тази на другите в 1 форум: Да се сподели нещо, да се потърси чуждо мнение....Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Аматьорски анализ - EUR/USD, EUR/CHF
Понеже съм абсолютен аматьор, боравя със съвсем елементарни инструменти за анализ. Мисля, че от особено сложните "изчисления", пресмятания, чертане на кръгове, елипси и др. подобни, няма особен смисъл.
EUR/ USD
На дневната графика ясно си се вижда, че средно-срочният глобален тренд е надолу, очертан от канала, свързващ върха от 15 юли 2008 с върха от 3 декември 2009г, от една страна, и дъната от 28 октомври 2008 и 7 юни 2010. В момента обаче са намираме във възходящ канал от по-нисък ранг, очертан от върховете от 2 юли и от 16 юли от една страна, и дъната от 29 юни и 22 юли.
Покачването по този канал обаче като, че ли се изчерпва, имайки впредвид, че вече втора седмица е далеч от горната граница на канала, и "стърже" долната граница. Все пак теоретично е възможно движението по този канал да доведе двойката до нива 1.4600.
прогнозата ми е, че ако бъде задминато нивото 1.38, пътят към 1.46 е открит!
EUR/ CHF
Тук на дневдана графика се вижда ясно, триъгълника заформен от октомври 2008 и октомври 2009, пробива на който доведе до сегашните исторически нива на швейцареца.
На часовата графика обаче се вижда, че този низходящ трен е пробит и са оформени два възходящи канала, два сценария на покачване на еврото. В момента де развива по резкият сценарий, на бързо възстановяване на еврото, което теоретично може да достигне нива от 1.49. личната ми прогноза е, че това ще се случи!
Last edited by модератор; 05.08.2010, 22:17.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар