IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аматьорски анализ - EUR/USD, EUR/CHF

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от varna Разгледай мнение
    Разсъжденията ти са точни - "прогнозата за бъдещето движение (е) трудна".
    Не се обиждай, ама в това твое твърдение, информацията е нула. Съседката баба Гица, със същата категоричност може да я направи. И уверявам те, достоверността и изобщо няма да пострада от това, че тя по убеждение не ползва показанията на индикатора ADX.
    п

Коментар

• Първоначално изпратено от varna Разгледай мнение
      Не се обиждай, ама в това твое твърдение, информацията е нула.
      Нещо тази нощ, май си спал накриво и не си на кеф!? каква "точна" информация искаш? Да ти кажа, кога да отвориш и кога да затвориш ли? В темата споделям свои виждания, разсъждения и анализ. Ако не ти харесва- не четеш! Просто е...нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
        Поразгледах малко по-подробно картинката при EUR/USD в по-дългосрочен план.

На седмична база
        Тук се вижда, че от началото на последното покачване на еврото (от началото на юни) до върха от 1.3307 (в началото на август) силният трендов индикатор ADX е спаднал от 52 на 33.8. Това говори, че въпреки, че е имало покачване, то е било слабо, с постепенно затихваща сила. Това е единият момент

На дневна база
        Тук обаче виждаме точно обратната картина. За същото това покачване, ADX от 22.4 се е покачил на 58! Което говори, че покачването на дневна база е силно, и с нарастваща сила! В същото време, ADX показва, че започналият спад на еврото на 9 август е със слаба сила, тъй като индикатора от 58 е спаднал на 33 (в момента). Т.е. този спад (или корекция) е със затихваща сила.

Виждаме, че картината, която се получава при различното времево измерване е коренно противополжна, което прави прогнозата за бъдещето движение, трудна! Твърде е възможно и да станем свидетели, на някаква сложна равнинна корекция в близко време, без ясно очертана посока.
        Разсъжденията ти са точни - "прогнозата за бъдещето движение (е) трудна".
        Не се обиждай, ама в това твое твърдение, информацията е нула. Съседката баба Гица, със същата категоричност може да я направи. И уверявам те, достоверността и изобщо няма да пострада от това, че тя по убеждение не ползва показанията на индикатора ADX.
        Last edited by varna; 19.08.2010, 09:19.

Коментар

• СИТУАЦИЯТА ПРИ EUR/ USD Е НЕОПРЕДЕЛЕНА!

Поразгледах малко по-подробно картинката при EUR/USD в по-дългосрочен план.

На седмична база
          Тук се вижда, че от началото на последното покачване на еврото (от началото на юни) до върха от 1.3307 (в началото на август) силният трендов индикатор ADX е спаднал от 52 на 33.8. Това говори, че въпреки, че е имало покачване, то е било слабо, с постепенно затихваща сила. Това е единият момент

На дневна база
          Тук обаче виждаме точно обратната картина. За същото това покачване, ADX от 22.4 се е покачил на 58! Което говори, че покачването на дневна база е силно, и с нарастваща сила! В същото време, ADX показва, че започналият спад на еврото на 9 август е със слаба сила, тъй като индикатора от 58 е спаднал на 33 (в момента). Т.е. този спад (или корекция) е със затихваща сила.

Виждаме, че картината, която се получава при различното времево измерване е коренно противополжна, което прави прогнозата за бъдещето движение, трудна! Твърде е възможно и да станем свидетели, на някаква сложна равнинна корекция в близко време, без ясно очертана посока.

Коментар

• EUR/ CHF

ЕUR/ CHF

И тук имаме аналогична картина както при долара:
            • Моментума е с наклон- нагоре
            • RSI е 51 и е с наклон нагоре
            • ADX е 29, като в същото време +DI e 21.3, -DI e 12.6, като в същото време +DI пресича -DI от долу нагоре...много силен сигнал
            Посока: север

Коментар

• Мисля, че потегляме на север!?

EUR/ USD
              Тази нощ нещата са се развили по сценарий:
              • Фибо 38.2- не пробито
              • RSI увеличава своя наклон на север
              • ADX е спаднал на 21
              • +DI = 17.6, докато -DI= 10.8, т.е. +DI взема връх.

Всичко това на мен ми говори, че потегляме, (макар и все още плахо)- на север!

Коментар

• Дните на долара са преброени!

Часовата графика на двойката дава ясни сигнали, че дните на долара са преброени, и предстои нов възход на еврото.
                Ясно се вижда, че тренда на котировките е низходящ, НО в същото време трендовите индикатори, дават дават сигнали за дивергенция и обръщане на тренда. Бавният но най-сигурен трендов индикатор ADX e на стойност 29, което ясно говори за отслабване на тренда. В същото време +DI и +DI са с почти близки стоойности. Графиките на моментума, RSI и ADX говорят за обръщане на тренда в близките дни. Въпреки частичният пробив, може да се счита, че прогнозата ми, че фибо-нивото 38.2 ще издържи ще се подтвърди!
                Прогноза: Средносрочен бик

Коментар

EUR/CHF
                  В сила остава и сценарий №2- плавно покачване на двойката, с наличието на голяма волатилност.

Лесно е да си чертаеш канали, триъгълници и фибота. Съвсем друго е да ги играеш реално.

Интересно ми е дали си изиграл някой от описаните сценария и от какви нива.
                  Аз лично съм купил EUR/CHF от ниво 1.3499

Коментар

• EUR/CHF
                    В сила остава и сценарий №2- плавно покачване на двойката, с наличието на голяма волатилност.

Коментар

• EUR/USD
                      За сега с пълна сила се запазва прогнозата ми от предишният коментар, че фибо-нивото 38.2 (корекция на покачването, стартирало от юни) ще играя ролята на подкрепа, издържането на която ще доведе до тест на нивата около 1.35.

Коментар

• Харесва ми бравос и успех
                        Анализи EUR/USD

Коментар

• Запазвам оптимизма си за еврото

Имаме нова ситуация в следените от мен валутни двойки.

EUR/USD

Възходящият канал по който се движеше двойка вече е пробит и в момента тече корекция на покачване. Считам обаче, че в средносрочен план, посоката "нагоре" се запазва, като се оформя нов, по-полегат и разширяващ се канал за покачване. Ще бъдем свидетели обаче на по-голями и резки движения в двете посоки, като ще се запазва средносрочният генералният покачващ тренд, но доста по "плоско". Считам, че фибо-нивото от 38.2 няма да бъде достигнато.
                          Цел: 1.35

EUR/CHF

Тук също имаме пробив на сценарий №1, за който бях говорил в предните постове, т.е. по-резкият сценарий на покачване на еврото- няма да се състои. В пълна сила обаче е сценарий №2- на по-полегато покачване. Вече 50%-то фибо-ниво е изпълнено и чакаме ново покачване.

Средно-срочна цел: 1.49

Коментар

• Йосифе стига бе не ставали за търговия, попитай Пенчев от една друга тема ,той е купил
                            долари на 1,20 спрямо еврото и го чака на 0,7,
                            Стават за търговия но дали ще спечелиш друга работа

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              поредния привърженик на импресионизма..колко по-цветно толкова по- стойностно.Но поне не си привърженик на разни вълни , ветрила и подобни екзотики , което е похвално.
                              И забрави ги тези глобални трендове - не стават за търговия и в повечето случаи не са верни.
                              Не съм съгласен! Именно при глобалните трендове на 1час, 4 часа, 1 ден са най-верни анализите. Иначе наистина мисля, че всякакви "по точни" анализи, сметки и графики от типа- елипси, кръгове..ала-бала, са без пректически смисъл. "Канала" според мен е достатъчен, подкрепен от още 2-3 елементарни правила.

EUR/ USD

В момента имаме стесняващ канал, с теоретична цел- около 1.3580

Коментар

Понеже съм абсолютен аматьор, боравя със съвсем елементарни инструменти за анализ. Мисля, че от особено сложните "изчисления", пресмятания, чертане на кръгове, елипси и др. подобни, няма особен смисъл.
                                поредния привърженик на импресионизма..колко по-цветно толкова по- стойностно.Но поне не си привърженик на разни вълни , ветрила и подобни екзотики , което е похвално.
                                И забрави ги тези глобални трендове - не стават за търговия и в повечето случаи не са верни.

Коментар

Working...
                                X